Ulasan AVG AntiVirus Percuma 2013

Dalam beberapa tahun kebelakangan ini, kami melihat AVG secara konsisten mencapai perlindungan yang lebih baik daripada pesaingnya yang bebas. Namun, tahun ini, kadar perlindungan 91% yang biasa-biasa saja terhadap ancaman hari sifar meletakkannya di belakang 98% Avast Free Antivirus.

Ulasan AVG AntiVirus Percuma 2013

Antivirus percuma terbaik

Ketahui perisian antivirus percuma kegemaran kami di sini

Itu mungkin boleh dimaafkan sekiranya AVG AntiVirus Free adalah pakej yang mesra dan mempunyai ciri baik - tetapi sayangnya, sebaliknya adalah benar. Walaupun versi terbaru perisian ini menggunakan antarmuka yang diilhamkan oleh Windows 8, masih belum jelas butang mana yang membawa kepada ciri asli perisian, dan yang hanya ada untuk mengarahkan anda ke produk AVG yang dibayar.

AVG AntiVirus Percuma 2013

Sebenarnya, ciri inti hanya terdiri daripada pengimbas virus, pengimbas e-mel dan pemalam penyemak imbas. Dengan kata lain, AVG bukan sahaja kurang berkesan daripada Avast - alat antivirus percuma yang disyorkan kami - tetapi juga ciri yang lebih pendek; jejak memori 272MBnya lebih daripada tiga kali lebih berat.

Kami ingin berpendapat bahawa persaingan yang sengit akan mendorong AVG kembali tahun depan dengan pakej yang diperkemas yang mampu merebut kembali mahkota. Namun, buat masa ini, kami akan terus terang.

Perincian

Subkategori perisian Keselamatan internet

Sokongan sistem operasi

Sistem operasi Windows Vista disokong? iya
Sistem operasi Windows XP disokong? iya
Sistem operasi Linux disokong? tidak
Sistem operasi yang disokong oleh Mac OS X? tidak
Sokongan sistem operasi lain Windows 8

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found