Cara Menambah AirPod pada Cari iPhone Saya

Airpod Apple adalah salah satu penyelesaian alat dengar tanpa wayar yang paling popular di pasaran sekarang. Tunas kecil mempunyai daya tahan bateri yang hebat, pembatalan kebisingan, dan mereka cukup selesa dipakai berjam-jam. Seperti kebanyakan produk Apple, anda mungkin tertanya-tanya sama ada produk itu berfungsi dengan Cari iPhone saya syarikat.

Cara Menambah AirPod pada Cari iPhone Saya

Oleh kerana ukuran Airpod dan mudah dibawa, mudah untuk meletakkannya. Ini adalah ketika Cari iPhone saya paling berguna. Mencari produk Apple anda menggunakan perisian penjejakan selamat sangat sesuai untuk kebanyakan keadaan. Tetapi, Airpod tidak dihubungkan secara langsung ke Apple ID anda seperti peranti lain.

Dalam artikel ini, kami akan menunjukkan kepada anda cara menghubungkan Cari iPhone saya dan Airpod anda, serta cara mengesannya.

Sediakan Cari iPhone Saya dan Airpod Anda

Ciri Cari iPhone Saya tidak akan berfungsi untuk Airpod anda jika anda tidak menghubungkan tunas anda terlebih dahulu ke peranti yang disambungkan ke akaun iCloud anda. Oleh kerana Airpod tidak akan disambungkan secara langsung ke iCloud, anda perlu bergantung pada peranti sekunder untuk persediaan.

Anda boleh menggunakan Mac, iPad, atau iPhone untuk melakukan ini. Catatan: Anda boleh menggunakan Airpod anda dengan sistem operasi Windows dan Android tetapi Cari iPhone Saya tidak akan mencarinya kecuali mereka juga dipasangkan dengan peranti Apple.

Nasib baik, yang perlu anda lakukan ialah memasangkan Airpod anda ke peranti Apple anda, anda tidak perlu mengambil langkah tambahan untuk memasangkan tunas dengan Cari iPhone Saya.

Inilah cara memasangkan Airpod anda:

 1. Buka penutup pada casing Airpod. Biarkan kedua-dua Airpod dalam casing semasa proses penyediaan (mereka tidak akan berpasangan jika ada yang hilang).
 2. Buka Tetapan Bluetooth pada peranti anda. Pengguna iOS perlu pergi ke Tetapan> Bluetooth dan pastikan suis diaktifkan. pengguna macOS perlu mengklik ikon Apple> Pilihan Sistem> pilihan Bluetooth.
 3. Pegang butang di bahagian belakang casing Airpod anda sehingga cahaya mula berkelip di dalam casing.
 4. Ketik nama Airpod anda dari dalam tetapan Bluetooth peranti.

Kedua-duanya harus berpasangan tanpa masalah. Tetapi, jika anda menghadapi masalah memasangkan Airpod anda, kami mempunyai artikel ini untuk membantu anda menyelesaikan masalah yang mungkin anda hadapi.

Sekarang setelah anda memasangkan Airpod anda dengan peranti Apple, mari kita bincangkan cara mencarinya menggunakan Find My iPhone.

Hidupkan Cari iPhone Saya

Adalah idea yang baik untuk memastikan bahawa Cari iPhone Saya aktif pada peranti yang dipasangkan dengan Airpod anda. Mari luangkan masa untuk diperiksa.

Untuk menghidupkan Cari iPhone Saya, lakukan ini:

 1. Buka aplikasi Tetapan pada iPhone anda.
 2. Ketik nama anda dan kemudian di iCloud, atau terus ke iCloud jika anda mempunyai versi iOS 10.2 atau yang lebih lama.
 3. Tatal ke bawah dan pilih Cari iPhone Saya.

 4. Seterusnya, ketik ‘Cari iPhone Saya’ sekali lagi.

 5. Alihkan togol ke Hidup untuk Cari iPhone Saya dan untuk Kirim Lokasi Terakhir juga.

Apabila anda menyediakan fitur ini, peranti yang anda pasangkan dengan telefon anda akan disiapkan secara automatik, termasuk AirPods.

Sangat penting untuk menyediakan aplikasi ini sebaik sahaja anda mendapat peranti Apple baru. Sekiranya anda ingin mengesan sesuatu setelah hilang, ciri ini tidak berguna.

Semasa AirPod Anda Dalam Talian

Sekiranya AirPod anda berada di tempat yang berdekatan, seperti di bawah sofa, iPhone anda akan mudah melacaknya. Cari iPhone Saya akan menunjukkan peta di mana anda dapat melihat lokasinya, serta tempat peranti lain yang anda pasangkan dengan telefon anda.

Anda boleh menggunakan Find My melalui komputer atau iPhone anda.

Di komputer anda, lakukan perkara berikut:

 1. Lawati iCloud.com dan log masuk ke akaun Apple anda.

 2. Klik ‘Cari iPhone’.

 3. Pilih ‘Semua Peranti’ di bahagian atas dan pilih AirPod anda untuk melihat di mana mereka berada.

Inilah cara untuk memeriksa perkara yang sama di telefon anda:

 1. Buka aplikasi Find My iPhone pada iPhone anda.

 2. Ketik Peranti.
 3. Ketik AirPod anda.

Sekiranya aplikasi tidak dapat mencari AirPod anda, anda akan melihat pemberitahuan di layar anda - Lokasi tidak dijumpai. Sekiranya setiap earbud berada di tempat yang berbeza, aplikasi akan menunjukkannya satu persatu. Apabila anda menjumpainya, anda harus memuat semula peta dan melihat di mana yang kedua.

Sekiranya aplikasi menunjukkan lokasi, tetapi terlalu besar, segarkan peta dan tunggu beberapa saat sehingga lingkaran lokasi menjadi lebih kecil.

Cari iphone telefon saya

Bagaimana jika AirPod dekat dengan peranti yang anda pasangkan, dan sambungan Bluetooth tidak terganggu, tetapi anda masih tidak dapat mencarinya? Gunakan Find My iPhone untuk membuat AirPod memainkan suara yang perlahan-lahan semakin kuat. Ia berlangsung sehingga dua minit kecuali anda mematikannya.

Sekiranya anda menguji aplikasinya, sila keluarkan AirPod dari telinga anda sebelum memainkan penggera.

Semasa AirPod Anda Di Luar Talian

Apa yang perlu dilakukan jika AirPod anda berada di luar jangkauan, kehabisan bateri, atau di luar talian? Anda mungkin menghadapi masalah kerana, dalam kes ini, Cari iPhone Saya tidak dapat mencarinya.

Walau bagaimanapun, ia masih boleh membantu kerana anda dapat melihat lokasi dan masa terakhir ketika AirPods dalam talian. Ciri Mainkan Suara tidak tersedia jika AirPod berada di luar talian. Anda boleh melihat tempat terakhir mereka dalam talian, dan anda akan menerima pemberitahuan sekiranya mereka kembali dalam talian.

Malangnya, ciri ini tidak berfungsi di luar negara. Ciri Cari Saya tidak disokong di semua negara di mana produk Apple tersedia. Jadi, anda mungkin tidak dapat menggunakannya jika melanggar undang-undang tempatan atau jika ada batasan teknikal.

Tambah Airpod di Cari telefon saya

Soalan Lazim

Berikut adalah beberapa lagi jawapan untuk soalan anda mengenai mencari Airpod anda.

Apa yang perlu saya buat jika saya tidak dapat menjumpai salah satu tunas saya?

Sama ada anda menggunakan model Airpod lama atau yang lain, anda tidak perlu membeli set baru. Nasib baik, anda boleh membeli pengganti dari Apple. Sekiranya anda mempunyai Apple Care di Airpod anda, ia akan menjadi lebih murah.

Lawati laman web Apple dan pesan tunas baru untuk model anda, atau pergi ke kedai Apple untuk mengambil penggantinya secara langsung. Anda juga boleh menempah kes baru!

Sekiranya seseorang mencuri Airpod saya, saya masih boleh mengesannya?

Malangnya tidak. Sekiranya seseorang mengambil Airpod anda dan memasangkannya ke peranti mereka, anda tidak lagi dapat mengesannya kerana mereka sekarang akan disambungkan ke akaun iCloud orang lain.

Jejaki Barang Anda

Perkara terbaik yang boleh anda lakukan adalah berhati-hati dan menjaga AirPod anda. Sudah tentu, ini lebih mudah diucapkan daripada dilakukan kerana mereka sangat kecil.

Find My adalah pilihan sandaran yang sangat baik, asalkan anda ingat untuk menyiapkannya sebelum acara malang. Sekiranya AirPod anda terputus, sekurang-kurangnya anda akan tahu dari mana hendak mula mencari.

Pernahkah anda menggunakan Find My untuk mengesan AirPod anda? Tinggalkan komen di bahagian komen di bawah dan beritahu kami jika carian berjaya!


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found