Sambungan Mod Gelap Terbaik untuk Chrome

Sebilangan orang sangat peka terhadap jumlah cahaya di persekitaran mereka dan boleh menyebabkan mereka tidak selesa. Walaupun tanpa syarat seperti itu, anda mungkin merasa lebih selesa untuk menavigasi penyemak imbas anda apabila warna putihnya tidak begitu terang.

Mod gelap juga praktikal jika anda menggunakan komputer atau telefon pintar di ruangan gelap, seperti yang dilakukan oleh kebanyakan kita sebelum kita tidur.

Apa pun alasan anda, kami akan memberikan anda senarai pelanjutan mod gelap terbaik untuk Chrome supaya anda dapat memilih yang sesuai dengan keperluan anda.

Apakah Sambungan Mod Gelap Terbaik untuk Chrome?

Mengapa anda perlu memuat turun pelanjutan sekiranya Chrome sudah menawarkan pilihan mod gelap? Baiklah, tetapi mod itu tidak merangkumi semua kawasan di skrin anda. Lebih-lebih lagi, ini tidak berlaku untuk halaman laman web, dan di situlah biasanya anda sangat memerlukannya.

Di sinilah peluasan ini masuk. Anda boleh menyiapkannya dengan mudah dan melihat mana yang paling sesuai untuk anda.

Berikut adalah cadangan kami:

Pembaca Gelap # 1

Sambungan Chrome ini adalah pilihan nombor satu bagi sebilangan besar pengguna. Kedudukannya cukup baik di Kedai Web Chrome, jadi anda boleh memuat turunnya tanpa sebarang masalah.

Sambungan pembaca gelap membolehkan kontras tinggi di setiap laman web, membalikkan warna terang dan menjadikannya lebih selesa untuk dibaca ketika berada di ruangan gelap.

Selain itu, terdapat banyak pilihan penyesuaian juga. Anda boleh mengatur elemen yang berbeza, seperti penapis sepia, kecerahan, atau kontras, agar sesuai dengan mata anda.

Anda juga mungkin memahami bahawa pelanjutan itu tidak memaparkan iklan, yang menjadikan pengalaman Chrome anda menyenangkan seperti ketika berada dalam mod terang.

Apabila anda memuat turun Dark Reader, anda perlu membuang pelanjutan yang serupa sekiranya mengganggu cara kerjanya.

# 2 Night Eye - Mode Gelap di Mana-mana Laman Web

Pelanjutan ini adalah pilihan lain yang sangat sesuai dengan keperluan anda. Bahkan berjalan di luar talian dan menawarkan pembelian dalam aplikasi jika anda berminat untuk menambahkan lebih banyak ciri untuk memperbaikinya.

Sambungan Night Eye serasi dengan pelbagai jenis peranti. Ia berfungsi sedikit berbeza daripada sambungan mod malam lain kerana tidak membalikkan warna tetapi sebaliknya menggunakan algoritma individu dari setiap laman web yang anda lawati. Oleh itu, jika laman web yang telah anda buka menawarkan mod gelap untuk penggunanya, anda akan dapat mengawalnya. YouTube dan Reddit adalah antara laman web ini.

# 3 Pembaca Lunar

Lunar Reader memberi anda kebebasan untuk menyesuaikan tetapan kecerahan, sehingga sesuai dengan keperluan anda dengan tepat. Tidak semua orang lebih suka tahap kecerahan yang sama, jadi ada baiknya anda boleh mengubahnya jika memilih peluasan ini. Tidak seperti kebanyakan sambungan mod gelap yang lain, mod ini mempunyai mod yang dapat menambahkan sedikit warna kuning ke laman web mana pun, jadi terasa lebih semula jadi ketika anda melihatnya.

Ia juga dilengkapi dengan pelbagai ciri berguna lain, seperti senarai putih dan senarai hitam. Ini sangat berguna jika anda bukan satu-satunya yang menggunakan peranti tempat anda memasang pelanjutan.

# 4 Mode Gelap Malam

Sekiranya anda mencari sambungan sederhana tanpa terlalu banyak ciri tambahan, Dark Night Mode mungkin sesuai. Walau bagaimanapun, anda boleh menyesuaikan tahap kecerahan dalam mod gelap, tetapi itu sahaja.

Ini adalah kaedah mudah untuk membuat tatal Facebook, YouTube, dan laman web lain lebih selesa untuk tatapan anda pada waktu malam.

Lihat simpanan automatik

Sambungan Dark Night Mode adalah perisian sumber terbuka percuma yang membolehkan mod gelap di semua laman web yang anda lawati dalam masa nyata. Pada masa yang sama, ia tidak membalikkan warna atau memutarbelitkan gambar, jadi anda boleh bergantung pada tahap kualiti yang sama seolah-olah anda menggunakan mod biasa.

Cara Mengaktifkan Sambungan di Chrome

Sekiranya anda pemula untuk pelanjutan Chrome, jangan risau. Inilah kaedah pantas untuk mengaktifkannya.

 1. Lancarkan penyemak imbas Chrome anda dan masukkan kedai web krom di medan carian.

 2. Apabila anda membuka laman web, masukkan peluasan yang dikehendaki di medan di sudut kiri atas. Tekan enter.

 3. Klik pada sambungan yang ingin anda pasang dan kemudian pilih Tambah ke Chrome.

 4. Sahkan bahawa anda memberi ekstensi apa-apa izin yang diperlukan dengan mengklik Tambahkan pelanjutan. Oleh kerana anda mungkin memberikannya akses ke data anda, pastikan anda hanya memasang sambungan dipercayai.

 5. Apabila pelanjutan dipasang, anda akan melihat ikonnya di sudut kanan tetingkap penyemak imbas, di sebelah medan carian.

Sekiranya anda tidak dapat melihat ikon peluasan, klik pada ikon teka-teki di sudut yang sama dengan tulisan Sambungan. Anda akan menemui yang baru dipasang di menu lungsur.

Cara Mengaktifkan Mod Gelap di Chrome

Anda boleh mengaktifkan mod gelap di Chrome dengan beberapa cara. Tentu saja salah satunya ialah memasang dan mengaktifkan salah satu sambungan mod gelap yang disyorkan, tetapi anda juga boleh menggunakan tetapan berbeza yang tersedia di komputer anda. Anda mungkin tidak memperoleh hasil yang sama seperti pada sambungan, tetapi anda boleh memeriksa sama ada kaedah berikut sesuai untuk anda.

1. Mod Gelap Windows

 1. Pergi ke butang Mula di bar tugas di bahagian bawah dan klik untuk membuka menu utama.

 2. Klik pada ikon gear di sebelah kiri untuk membuka Tetapan.

 3. Pilih Pemperibadian dan dari menu di sebelah kiri, pilih Warna.

 4. Pilih Gelap dari menu lungsur turun.

Perubahan anda akan berlaku, dan anda akan melihat mod gelap Windows di komputer anda. Itu juga harus mempengaruhi Chrome. Namun, perhatikan bahawa perubahan ini tidak mempengaruhi laman web - hanya beberapa elemen penyemak imbas Chrome anda, seperti bar penanda halaman di bahagian atas, tetingkap timbul, pemberitahuan, dll.

Memilih tema gelap dari tab Penampilan Google Chrome dalam Tetapan berfungsi dengan cara yang sama. Anda boleh bermain-main dengan warna dan memilih tema gelap yang berbeza dari pelbagai pilihan, tetapi laman web yang anda lawati akan tetap putih.

2. Bendera Kandungan Web

Sekiranya anda tidak berpuas hati dengan hasil kaedah sebelumnya, cubalah kaedah ini.

 1. Buka penyemak imbas Chrome anda dan ketik perkara berikut di medan URL: chrome: // flags /

 2. Apabila halaman baru dibuka, ketik "gelap" di medan carian.

 3. Anda akan melihat Force Dark Mode untuk Kandungan Web, jadi pilih Diaktifkan di menu lungsur di sebelahnya.

Sekiranya anda mahu mengaktifkan mod gelap pada peranti mudah alih anda, anda boleh mendapatkan pilihan ini di bawah tetapan paparan. Langkahnya mungkin berbeza bergantung pada jenis telefon pintar atau tablet yang sedang anda gunakan. Anda mungkin juga dapat memuat turun tema gelap dari App Store atau Google Play Store.

Masalah yang Diketahui dengan Mode Gelap Chrome

Oleh kerana menggunakan halaman bendera selalu menjadi jalan keluar, bukan cara rasmi untuk menetapkan mod gelap di Chrome, anda mungkin mengalami pepijat jika menggunakan kaedah ini. Beberapa pengguna mengadu kilatan putih, yang pasti tidak selesa untuk mata mereka.

Dengan kemas kini Chrome terbaru, yang keluar pada awal tahun ini, halaman bendera yang biasa kami gunakan nampaknya sudah hilang. Walau bagaimanapun, anda masih boleh mencuba menggunakannya untuk memaksa mod gelap untuk laman web yang anda lawati - anda mungkin bernasib baik dan berjaya.

Namun, jika anda gagal membuatnya, jangan kecewa. Semakin banyak laman web telah memperkenalkan mod gelap untuk laman web mereka sehingga anda dapat menggunakan pilihan asli mereka dan bukannya memaksa mod gelap Chrome.

Soalan Lazim Tambahan

Adakah anda mempunyai lebih banyak soalan mengenai penggunaan mod gelap di Chrome? Bahagian berikut boleh membantu.

Bagaimana Saya Boleh Melumpuhkan Mod Gelap di Chrome?

Melumpuhkan mod gelap di Chrome berfungsi dengan cara yang sama seperti yang berlaku - anda hanya perlu memilih pilihan yang bertentangan pada langkah terakhir proses.

Sekiranya anda telah menyediakan mod gelap Windows, pilih Cahaya dan bukannya Gelap di bawah Warna.

Sekiranya anda telah melakukannya melalui halaman bendera, pilih Dinonaktifkan dan bukannya Diaktifkan.

Mereka yang telah memasang sambungan mod gelap hanya perlu membuangnya, dan Chrome akan kembali ke keadaan sebelumnya.

Mengapa Saya Memerlukan Pelanjutan Mode Gelap di Chrome?

Menurut para pakar, mata kita akan cepat letih ketika membaca dari skrin yang terang di dalam bilik yang gelap. Ia berlaku kerana mereka perlu bertukar antara persekitaran yang terang dan gelap.

Itu memberi tekanan tambahan pada mata anda, terutamanya disebabkan oleh cahaya biru yang dipancarkan dari layar putih. Sekiranya anda mengambil terlalu banyak cahaya biru ini setiap hari, anda mungkin menyedari bahawa anda menghadapi masalah untuk tidur pada waktu malam.

Pakar juga menyarankan agar ruangan tempat Anda bekerja di komputer, atau membaca, harus mempunyai kecerahan yang sama dengan peranti yang anda baca, jika tidak lebih terang. Itulah sebabnya anda harus mengaktifkan mod gelap jika anda cenderung menggunakan komputer dan menavigasi Chrome pada waktu malam.

Jaga Mata Anda

Terdapat banyak cara untuk mengaktifkan beberapa tahap mod gelap menggunakan Chrome. Sekiranya tidak ada yang lain, anda boleh memuat turun sambungan percuma yang membolehkan anda bekerja di komputer atau telefon pada waktu malam tanpa terlalu banyak tekanan pada mata anda.

Dalam artikel ini, kami telah mengesyorkan beberapa peluasan dengan penilaian yang sangat baik, dan kami pasti anda akan mendapat satu yang berfungsi dengan baik untuk anda dan peranti anda.

Adakah anda sudah mencuba beberapa peluasan dari senarai? Adakah anda mempunyai cadangan lain? Beritahu kami di bahagian komen di bawah.