5 Templat Notis Terbaik untuk Pelajar

Notion adalah alat pencatat dan produktiviti yang hebat. Dengan ciri-ciri untuk mengatur nota, kelas, kuliah, dan banyak lagi, ia boleh menjadi sumber yang tidak ternilai untuk menyokong pengajian dan menavigasi kehidupan pelajar. Sekiranya anda ingin mengetahui apakah templat Notion terbaik untuk pelajar, anda telah menemui halaman yang tepat.

5 Templat Notis Terbaik untuk Pelajar

Dalam artikel ini, kami telah menyenaraikan lima templat Notion terbaik khusus untuk pelajar. Pilihan kami merangkumi templat yang disesuaikan untuk memenuhi keperluan anda, membantu anda dalam pelbagai aspek kehidupan pelajar, dan membantu anda memanfaatkan sepenuhnya pengalaman anda.

Templat Notis 5 Teratas untuk Pelajar

Kalendar Resonans

Doktor dan YouTuber yang terkenal, Ali Abdaal, mencipta Kalendar Resonans. Ideanya ialah anda menggunakan templat sebagai ruang pada dasarnya menanda buku pemikiran anda berdasarkan kandungan yang sesuai dengan anda. Anda dapat terlibat dengan media yang anda anggap berharga dengan membuat nota dan merenungkannya.

Anda boleh menambahkan nama buku atau potongan dari artikel berita, podcast, catatan blog, atau petikan yang memberi inspirasi kepada anda. Templat ini dapat memberi manfaat kepada pelajar kerana tujuannya adalah sebagai ruang memori tambahan.

Penarikan semula dan peninjauan semula kandungan yang bergema ini dapat membantu anda menjadi lebih bersungguh-sungguh mengenai kandungan yang anda gunakan. Melakukan ini dapat membantu mencetuskan idea dan inspirasi unik untuk tugasan dan kerja projek.

Penganjur Kehidupan Kampus

Sekiranya anda pemastautin di kolej, Campus Life Organizer akan menjadi templat yang tepat untuk anda. Seperti namanya, ini direka untuk membantu anda mengatur kehidupan anda di kampus. Ciri-cirinya khusus untuk membantu anda, pada dasarnya, menyeimbangkan cabaran hidup di kampus dengan pengajian anda:

  • "Perancang" adalah tempat untuk menambah semua tarikh penting anda seperti peperiksaan, pendaftaran kelas, tarikh akhir tugas, dll.
  • "Penyekat masa" membolehkan anda merancang perincian hari anda dengan membuat sekatan waktu khusus untuk tugas dan tanggungjawab anda. Anda boleh memasukkan waktu untuk kelas, rehat, dan waktu belajar khusus, dll.
  • Ciri "Rangkaian" membantu anda memanfaatkan lebih banyak acara rangkaian yang anda hadiri dengan memperhatikan maklumat hubungan profesional yang anda temui. Ini termasuk bahagian "Bagaimana Kami Berjumpa" yang sangat sesuai untuk mengingatkan anda - sehingga anda dapat mengingatkan mereka, siapa diri anda, dan keadaan bagaimana anda bertemu. Pemecah ais yang hebat untuk kali berikutnya anda berjumpa.
  • Ciri "Matlamat" menyenaraikan matlamat anda untuk setiap semester, melacaknya, dan membuat anda bertanggungjawab.
  • "Budget Tracker" adalah satu lagi ciri hebat yang direka untuk menyokong kebebasan anda. Ini akan membantu anda mengawasi perbelanjaan bulanan anda untuk mengelakkan perbelanjaan berlebihan.

Nota Kelas

Nota Kelas adalah templat hebat lain jika tumpuan anda adalah pengurusan pengambilan nota. Templat ini akan membantu menyusun nota penting anda di satu tempat untuk akses cepat. Templat pada dasarnya adalah jadual untuk mula bekerja atau menyesuaikan dengan keperluan anda. Jadual akan menyimpan semua catatan nota anda untuk disemak atau disemak semula.

Pilihan penyesuaian termasuk menambahkan kategori untuk semakan status, nama kelas, dan jenis kelas. Anda boleh menambahkan lampiran dan pautan web ke bahan untuk menambahkan konteks tambahan pada nota anda. Kumpulan juga boleh dibuat untuk berkongsi nota.

Permohonan Kerja

Templat Permohonan Kerja praktikal untuk digunakan pada masa sebelum tamat pengajian anda. Oleh kerana kemungkinan anda ingin mula melamar pekerjaan, templat ini akan membantu anda menjaga aktiviti mencari pekerjaan agar dapat membantu merancang aplikasi anda.

Jadual ini merangkumi semua kategori penting untuk proses mencari pekerjaan. Cukup tambahkan entri anda dalam jadual sebagaimana adanya atau sesuaikan untuk memenuhi citarasa anda. Untuk membantu melacak tahap yang Anda lalui untuk setiap pekerjaan, Anda dapat melampirkan surat lamaran dan resume yang digunakan untuk setiap aplikasi.

Senarai Bacaan

Templat Daftar Bacaan dibuat untuk membantu anda mengikuti semua pelbagai literatur yang anda rancangkan untuk dibaca - disyorkan oleh kursus anda atau sebaliknya. Papan pemuka bertujuan untuk memastikan anda tidak akan ketinggalan dalam kandungan ketika anda mengisi dengan buku yang ingin anda baca, jurnal akademik, dan podcast. Tambahan lagi, kerana templat ini menyokong "Notion Web Clipper", anda dapat menyimpan halaman web dan pautan terus dari web ke templat anda.

Templat Pengertian Luar Biasa yang Lain untuk Pelajar

Templat Notion lain yang sangat berguna untuk Pelajar merangkumi:

Pengulangan Jarak

Ini adalah teknik pembelajaran berdasarkan bukti yang digunakan untuk memerangi "melupakan kurva." Ideanya ialah anda melengkapkan sesi belajar anda dengan perlahan-lahan meningkatkan waktu rehat untuk mengelakkan terjadinya bahan. Dengan cara ini anda akan dapat mengingat lebih banyak lagi, walaupun jumlah masa belajar anda berkurang.

Dengan menggunakan templat Space Repetition, ini bertujuan agar anda menyemaknya dalam masa lapan jam setelah memulakan kajian mengenai bahan tersebut; kemudian setelah satu hari, kemudian tujuh hari, kemudian 20, kemudian 35 - sehingga anda menjadi selesa dengan topik tersebut.

Dewan Kanban

Templat Kanban Board membantu anda melacak tugas anda dengan paparan visual ringkas yang memberikan gambaran keseluruhan status cepat. Ia berfungsi dengan menyenaraikan semuanya pada tarikh akhir di lajur pertama, lajur kedua disediakan untuk tugasan yang sedang anda kerjakan, dan yang ketiga adalah untuk tugas yang telah selesai.

Sistem Produktiviti

Templat Sistem Produktiviti sangat sesuai untuk menolong anda menyusun tarikh akhir dan projek anda. Ia direka untuk membantu anda memecah segalanya menjadi lebih kecil, kemudian memberikan masa untuk menyelesaikan setiap bahagian. Dengan templat ini, anda juga boleh memasukkan pautan ke fail dan dokumen yang diperlukan untuk menyelesaikan bahagian anda.

Soalan Lazim Tambahan

Di mana saya dapat mencari lebih banyak templat tanggapan?

Tempat terbaik untuk mencari templat Notion adalah melalui galeri templat Notion.

Bagaimana saya boleh menggunakan idea sebagai pelajar?

Cara Notion digunakan akan berbeza antara pelajar dengan pelajar. Sebagai perincian mengenai bagaimana ia dapat membantu kajian anda dan cara menggunakannya terlalu banyak maklumat untuk disertakan di sini, kami telah memasukkan pautan ke maklumat ini di laman web rasmi mereka.

Mengapa saya mesti menggunakan templat tanggapan sebagai pelajar?

Terdapat banyak sebab mengapa anda mungkin ingin menggunakan templat Notion sebagai pelajar:

• Anda boleh menyimpan semua nota kuliah anda di satu tempat

• Ini membolehkan anda bekerja di satu tempat tanpa perlu membuka beberapa aplikasi

• Mereka dapat menyimpan sejumlah besar maklumat

• Anda dapat menyesuaikan templat agar sesuai dengan keperluan dan pilihan peribadi anda

• Mereka membantu mengatur pengajian dan kehidupan anda di luar kelas

• Mereka siap untuk menjimatkan masa anda

• Mereka boleh digunakan di luar talian

• Mereka percuma!

Mengendalikan Pengalaman Kolej Anda Dengan Templat Pelajar Notis

Sebagai pelajar, anda boleh memanfaatkan pelbagai templat Notion yang dapat disesuaikan, yang direka khas untuk membantu anda mengurus dan mengatur kehidupan kuliah. Mereka menyediakan tempat untuk menyimpan nota kuliah, senarai bacaan, jadual waktu, permohonan pekerjaan, belanjawan, dan banyak lagi. Pengertian membolehkan anda mengosongkan sedikit ruang otak untuk fokus melakukan yang terbaik.

Setelah kami menunjukkan beberapa templat Notion terbaik untuk pelajar, adakah anda telah memutuskan untuk memuat turun dan mencuba salah satu yang dicadangkan? Menurut anda bagaimana templat pelajar Notion dapat membantu anda? Beritahu kami di bahagian komen di bawah.