VPN Terbaik untuk Chromebook

Chromebook mempunyai banyak perkara untuk mereka. Mereka murah, ditentukan dengan baik untuk tujuan penggunaannya, biasanya ringan, lengkap dan mempunyai daya tahan bateri yang cukup baik. Mereka bagus untuk sekolah dan bekerja. Tetapi, banyak pengguna mungkin mempunyai masalah privasi di sekitar komputer riba yang berasaskan Google.

VPN Terbaik untuk Chromebook

Google tidak jahat, tetapi nampaknya berniat untuk menjana sebanyak mungkin wang dari data anda. VPN tidak akan dapat menghentikan syarikat daripada mengambil data semasa anda menggunakan Chromebook, tetapi VPN tidak dapat melihat apa yang anda lakukan dalam talian. VPN di mana-mana peranti dapat menghentikan siapa pun untuk melihat apa yang anda lakukan dalam talian.

Oleh kerana data penyemakan imbas kami kini dilihat sebagai permainan adil oleh ISP, pemasar, dan perniagaan besar, kami harus melindunginya. VPN adalah salah satu kaedah paling berkesan untuk melakukannya.

Tawaran Terhad: PERCUMA 3 bulan! Dapatkan ExpressVPN. Selamat dan mesra streaming.

Jaminan wang dikembalikan selama 30 hari

Sokongan VPN Chromebook

Walaupun Chromebook tidak menyukai komputer Windows atau Mac anda, ia menyokong VPN. Chrome OS menyokong tiga jenis utama sambungan VPN, L2TP melalui IPSec dengan PSK, L2TP melalui IPSec dengan pengesahan berasaskan sijil, dan OpenVPN.

Ketika kami membahas Chromebook, pilihan Anda untuk mengaktifkan dan menjalankan VPN adalah menggunakan ekstensi Chrome, aplikasi, atau klien VPN. Walaupun ketiga-tiganya akan berfungsi, aplikasi atau klien VPN adalah pilihan terbaik kerana mereka akan melindungi semua lalu lintas dari peranti anda, bukan hanya lalu lintas Chrome. Sebilangan besar perkhidmatan VPN dilengkapi dengan pelanggan mereka sendiri yang akan berfungsi pada OS Chrome, antara lain.

Anda boleh mengkonfigurasi OS Chrome secara manual untuk menggunakan sambungan L2TP jika anda mahu. Jika tidak, memasang klien atau aplikasi VPN sangat mudah untuk melakukan kerja keras untuk anda.

Tawaran Terhad: PERCUMA 3 bulan! Dapatkan ExpressVPN. Selamat dan mesra streaming.

Jaminan wang dikembalikan selama 30 hari

VPN untuk Chromebook

Kami tahu mengapa kami perlu memasang VPN, untuk menyulitkan semua lalu lintas internet anda dengan selamat. Sekarang mari kita pergi ke perkhidmatan VPN yang harus anda pertimbangkan untuk melakukannya. Setiap perkara berikut akan menawarkan enkripsi 256-bit, klien atau aplikasi untuk dipasang di Chromebook anda, dan mempunyai reputasi yang boleh dipercayai. Mereka juga akan menjadi VPN tanpa log yang sangat penting jika anda melakukan sesuatu dalam talian yang tidak mahu dikenali.

Anda tidak akan salah dengan pilihan berikut:

ExpressVPN

ExpressVPN adalah VPN masuk kami. Ini cepat, dapat dipercayai, memiliki rangkaian pelayan VPN di 160 lokasi di 94 negara. Ia juga berfungsi untuk membenarkan Netflix dan perkhidmatan terkunci geo lain, yang merupakan bonus tambahan. ExpressVPN tidak mempunyai klien Chrome OS tetapi menawarkan versi Android yang stabil dan sambungan Chrome yang boleh anda pasangkan dari Google Play Store.

Tawaran Terhad: PERCUMA 3 bulan! Dapatkan ExpressVPN. Selamat dan mesra streaming.

Jaminan wang dikembalikan selama 30 hari

ExpressVPN serasi dengan kebanyakan Chromebook dan anda boleh memasangnya dengan mudah dengan melayari laman web ini. Sekiranya simpanan Chromebook anda terhad, anda bahkan boleh menggunakan pelanjutan Chrome yang tersedia di sini.

Tidak seperti beberapa VPN lain dalam senarai kami, perkhidmatan ini menawarkan percubaan percuma dan jaminan wang dikembalikan, jadi walaupun anda mendaftar dan tidak menyukainya, anda boleh mendapatkan wang anda kembali. Sekiranya anda memutuskan untuk mengekalkan perkhidmatan ini, ia hanya $ 12.95 / bln. untuk lima peranti.

Berkat pemasangan yang mudah, nilai hebat dan fleksibiliti, anda tidak boleh salah dengan ExpressVPN pada mana-mana peranti, terutamanya Chromebook.

NordVPN

NordVPN adalah biasa lain dalam senarai VPN kami, dengan alasan yang sama ExpressVPN juga sering muncul. Ia boleh dipercayai, selamat dengan penyulitan 256-bit, pantas, dan berfungsi di hampir semua peranti. Ini bukan pilihan yang paling murah. Bukan dengan jangka panjang, tetapi ia mempunyai sejumlah pelayan VPN yang dapat dicemburui dan dapat menggunakan sambungan VPN berganda untuk saat Anda benar-benar perlu selamat.

Anda boleh menggunakan aplikasi Android atau pelanjutan Chrome jika tidak mahu mengkonfigurasi L2TP secara manual.

Akses Internet Peribadi

Akses Internet Peribadi adalah VPN lain yang serasi dengan ChromeOS. Ia pantas, selamat, dan menggunakan penyulitan 256-bit. Ia mempunyai aplikasi Android dan sambungan Chrome untuk pemasangan yang mudah dan menawarkan lebih dari 3,300 pelayan di 32 negara di seluruh dunia. Ia serasi dengan PPTP, OpenVPN, dan L2TP / IPSec dan membolehkan anda menyambungkan hingga sepuluh peranti sekaligus, yang tidak dilakukan oleh yang lain.

PIA juga harganya lebih kompetitif daripada beberapa perkhidmatan lain, menjadikannya pilihan yang baik untuk mengetahui harga. Terdapat percubaan percuma juga.

IPVanish

IPVanish adalah satu lagi pilihan VPN hebat untuk Chromebook kerana berfungsi sebagai aplikasi Android atau pelanjutan Chrome. IPVanish berbeza dengan perkhidmatan lain kerana ia memiliki ladang pelayannya sendiri dan bukannya menyewanya. Ini menawarkan sedikit kawalan pada kelajuan dan lalu lintas tetapi tiada faedah tambahan untuk keselamatan. Ia selamat walaupun, dengan penyulitan 256-bit dan tanpa log.

IPVanish menawarkan percubaan percuma dan jaminan wang dikembalikan, tetapi anda tidak memerlukannya. Seperti yang lain dalam senarai ini, perkhidmatan ini cepat dan boleh dipercayai dan melakukan semua yang anda perlukan.

Soalan Lazim

Mungkin anda masih belajar mengenai Chromebook anda, atau anda masih mempunyai pertanyaan mengenai VPN. Walau apa pun, kami telah memasukkan bahagian ini untuk menjawab soalan anda yang lebih kerap diajukan.

Adakah VPN akan melambatkan Chromebook saya?

VPN yang baik tidak boleh melambatkan sambungan internet anda terlalu banyak. Tetapi, seperti kata pepatah lama "anda mendapat apa yang anda bayar." Selain penyedia VPN yang anda pilih, anda juga perlu mempertimbangkan jarak pelayan yang anda sambungkan dari peranti anda. Contohnya, jika anda berada di Amerika Syarikat dan menyambung ke pelayan di Australia, anda mungkin akan melihat sedikit kependaman daripada jika anda menyambung ke pelayan di UK.

Memilih VPN yang kukuh dan boleh dipercayai seperti ExpressVPN akan memberikan perkhidmatan yang lebih baik kepada anda daripada beberapa penyedia lain yang menawarkan sambungan percuma kerana mereka tidak mempunyai sokongan yang diperlukan untuk memaksimumkan kelajuan internet anda.

Bagaimana cara menyediakan VPN di Chromebook saya?

Menyiapkan VPN di Chromebook sangat mudah. Sekiranya anda memutuskan untuk menggunakan pelanjutan, cukup buka penyemak imbas Google Chrome di Chromebook anda dan lawati Kedai Web Chrome. Dari sana, anda boleh mencari di Web Store untuk VPN yang ingin anda gunakan.

Sekiranya anda ingin menggunakan salah satu aplikasi VPN di Chromebook anda, pergi ke laman web penyedia terlebih dahulu dan daftar jika anda belum melakukannya. Seterusnya, anda perlu membuka tetapan Rangkaian di Chromebook anda dengan mengklik waktu di sudut kanan bawah dan mengklik pada Seting roda gigi. Klik pilihan untuk Tambah sebelah VPN. Kemudian, anda boleh mengikuti arahan di skrin untuk menyelesaikan penyiapan. Bergantung pada VPN mana yang anda gunakan, arahannya mungkin sedikit berbeza.

Mengamankan Chromebook anda sama pentingnya dengan mengamankan sebarang peranti. Anda akan kagum dengan seberapa banyak data yang anda berikan dengan sesi melayari yang sederhana. VPN dapat membantu memastikannya dan memastikan peranti anda selamat pada masa yang sama. Cubalah hari ini dan nikmati ketenangan fikiran!