VPN Terbaik untuk BBC iPlayer

BBC iPlayer adalah platform streaming digital untuk British Broadcasting Corporation, BBC. Oleh kerana BBC dibiayai oleh lesen TV Britain, ini membatasi kandungan yang diberikan kepada negara lain. Seperti biasa, jika anda ingin memperbaiki TV Brit anda, ada beberapa cara untuk mengatasi itu. Senarai VPN terbaik untuk BBC iPlayer ini disediakan.

VPN Terbaik untuk BBC iPlayer

Anda boleh mengakses BBC iPlayer dari luar UK tetapi anda tidak dapat melihat banyak kandungan dan bergantung sepenuhnya di mana anda berada. Beberapa negara tidak dapat mengaksesnya sama sekali sementara yang lain mempunyai katalog kandungan terhad untuk ditonton. Cara yang biasa dilakukan adalah dengan menggunakan Britbox, usaha sama oleh BBC dan saluran TV Inggeris lain ITV. Britbox adalah perkhidmatan langganan dan jika anda tidak mahu membayar, menggunakan VPN untuk menyediakan melayari yang selamat sambil juga menawarkan akses ke kandungan yang diblokir geo menawarkan nilai yang jauh lebih baik.

Sekiranya anda ingin mengikuti Doctor Who, Killing Eve atau Line of Duty, mahukan hit Doctor Foster atau sesuatu yang berbeza, anda boleh mengakses rancangan ini dan banyak lagi menggunakan VPN. Artikel ini akan menyenaraikan beberapa VPN yang mungkin ingin anda pertimbangkan.

Tawaran Terhad: PERCUMA 3 bulan! Dapatkan ExpressVPN. Selamat dan mesra streaming.

Jaminan wang dikembalikan selama 30 hari

BBC dan VPN

Seperti Netflix, Hulu, DirecTV dan perkhidmatan streaming lain, BBC secara aktif cuba menyekat VPN. Mana-mana penyedia VPN dalam senarai ini berfungsi di sekitar blok ini sedapat mungkin. Mereka mengubah alamat IP atau julat pelayan VPN mereka untuk menyembunyikannya. Akses tidak dijamin tetapi menggunakan salah satu perkhidmatan ini merupakan peluang terbaik untuk mengakses iPlayer.

Cara Mengurangkan Pengesanan dan Penyekat VPN

Seperti yang diharapkan, penyedia kandungan mesti tetap waspada dan terkini ketika menyekat akses dari akses yang tidak sah. Bagaimanapun, mereka bersetuju dengan kontrak berjuta-juta dolar untuk menyediakan kandungan yang mereka lakukan di lokasi tertentu sahaja.

Tawaran Terhad: PERCUMA 3 bulan! Dapatkan ExpressVPN. Selamat dan mesra streaming.

Jaminan wang dikembalikan selama 30 hari

Sambungkan ke VPN yang berbeza

Sekiranya anda disekat pada satu alamat IP dari penyedia VPN, maka cuba yang lain. Berdasarkan pengalaman, kadang-kadang seseorang mungkin harus mencuba hingga tiga alamat IP yang berbeza sebelum mencari alamat yang sesuai untuk beberapa waktu.

Apabila IP dikesan sebagai VPN yang mungkin, sambungkan ke yang lain untuk mengelakkan pengesanan.

Nyahpilih Tetapan Keselamatan Tambahan

Sering kali, pelayan VPN dikesan kurang oleh output paketnya, tetapi lebih banyak kerana kekurangannya. Atas banyak alasan keselamatan, pelayan VPN sering dikonfigurasi untuk tidak menanggapi permintaan dan paket tertentu. Namun, ini sering menyebabkan pengesanan kerana banyak rangkaian tradisional tidak dikonfigurasi untuk merespon sedemikian rupa sehingga meminta dan protokol.

Tawaran Terhad: PERCUMA 3 bulan! Dapatkan ExpressVPN. Selamat dan mesra streaming.

Jaminan wang dikembalikan selama 30 hari

Atas sebab ini, mematikan protokol keselamatan tambahan yang disertakan dengan VPN kadang-kadang membolehkan seseorang mengakses kandungan yang mungkin dibatasi.

ExpressVPN

Halaman Utama ExpressVPN

Terdapat banyak penyedia VPN di luar sana untuk dipilih, tetapi anda pasti harus mempertimbangkan ExpressVPN ketika membuat pilihan anda. Banyak orang menggunakan VPN untuk mengakses kandungan yang mungkin dibatasi atau ditolak kepada mereka berdasarkan geolokasi, iaitu benua, negara, negara bagian, atau kota. Dengan ribuan pelayan di 94 negara, anda mempunyai banyak pilihan untuk memilih ketika memilih pelayan VPN dari mereka

NordVPN

Halaman Utama NordVPN

NordVPN secara aktif memerangi senarai hitam VPN dan menawarkan ribuan pelayan di seluruh dunia sehingga anda dapat mengakses kandungan tempatan di mana sahaja anda berada serta kandungan dari rumah atau BBC iPlayer. Penyedia kini mempunyai lebih dari 5,200 pelayan di 60 negara, penyekat iklan bawaan, dan kemampuan untuk melompat pelayan VPN berganda untuk masa-masa ketika anda benar-benar tidak mahu dikenali. Ini bukan pilihan termurah tetapi cepat dan boleh dipercayai.

PureVPN

Laman Utama PureVPN

PureVPN adalah pesaing lain yang layak untuk VPN terbaik untuk BBC iPlayer. Ia juga pantas dan boleh dipercayai dan berfungsi untuk memastikan kandungan yang disekat geo tersedia. Mereka mempunyai lebih daripada 6,500 pelayan di seluruh dunia di lebih daripada 140 negara dan 24/7 sokongan pelanggan. Ia juga mempunyai fitur yang rapi di mana anda dapat membahagikan lalu lintas internet anda, sebahagian dari VPN dan sebahagian yang jelas. Ini adalah ciri kemas yang membolehkan akses ke kandungan tempatan sambil membenarkan akses ke kandungan yang disekat geo. Beberapa penguji mendapati bahawa PureVPN tidak berfungsi untuk mereka tetapi berfungsi dengan baik dalam ujian saya jadi mungkin mereka telah mengemas kini senarai pelayan mereka.

CyberGhost

Laman Web CyberGhost

CyberGhost adalah penyedia VPN lain yang boleh dipercayai dan tetap dalam senarai VPN terbaik kami. Ia pantas, boleh dipercayai dan menawarkan nilai yang baik. Seperti yang lain, perkhidmatan ini secara aktif berusaha untuk memastikan kandungan yang disekat geo tersedia. Mereka mempunyai lebih dari 7,200 pelayan di 91 negara, termasuk AS, jadi anda semestinya dapat menonton iPlayer semasa berada di rumah. Aplikasi ini mudah digunakan dan berfungsi di kebanyakan peranti sehingga tidak ada alasan untuk tidak memperbaik Brit TV anda.

Perisai Hotspot

Halaman Utama Hotspot Shield

Hotspot Shield adalah VPN lain untuk BBC iPlayer. Ia berfungsi dengan baik, cepat, boleh dipercayai dan nampaknya menyimpan kandungan yang disekat geo untuk kebanyakan masa. Mereka mempunyai lebih daripada 3,200 pelayan di lebih 80 negara di seluruh dunia, termasuk AS. Aplikasi ini mudah digunakan, menggunakan penyulitan 256-bit dan menawarkan jaminan pulangan wang selama 45 hari.

VyprVPN

Halaman Utama VyprVPN

VyprVPN adalah cadangan terakhir saya untuk VPN yang membolehkan akses ke BBC iPlayer. Ia pantas, boleh dipercayai dan mempunyai lebih daripada 700 pelayan di seluruh dunia. Di mana VyprVPN menonjol adalah teknologi Chameleonnya yang menyembunyikan pelayan VPN dari imbasan rangkaian sehingga mereka cenderung tidak disekat. Syarikat ini juga memiliki pelayan yang digunakannya daripada menyewa mereka tetapi ini tidak mempengaruhi iPlayer. Anda harus membayar tambahan untuk Bunglon.

VPN dan Mengakses Kandungan iPlayer BBC

Terdapat beberapa ketidakhadiran dari senarai VPN ini untuk BBC iPlayer. Ada yang diketahui tidak berfungsi dengan iPlayer sementara yang lain tidak berfungsi semasa ujian saya. Itu tidak bermaksud mereka tidak akan berfungsi atau tidak akan pernah berfungsi tetapi potongan VPN ini adalah gambaran prestasi pada waktu tersebut.

Sebilangan besar penyedia VPN akan menukar pelayan atau julat alamat IP sebaik sahaja mereka mengesan atau diberitahu tentang blok. Oleh kerana pengalamatan IP bersifat dinamik, diperlukan waktu kurang dari satu jam untuk disebarkan ke seluruh internet. Oleh itu, jika penyedia VPN anda yang ada tidak berfungsi dengan iPlayer, jika mereka aktif bekerja untuk menyediakan akses ke kandungan yang disekat secara geo, kemungkinan hanya memerlukan masa.

Sekiranya anda menggunakan VPN lain yang berfungsi dengan BBC iPlayer, jangan ragu untuk mencadangkannya di bawah. Semakin banyak pilihan, kita mempunyai lebih banyak pilihan!