Apakah Perkhidmatan VPN Terbaik? [September 2021]

Memilih VPN boleh menjadi sukar, terutamanya dengan semua pilihan yang ada dalam talian hari ini. Itulah sebabnya kami mengumpulkan perkhidmatan VPN terbaik yang ada hari ini. Rangkaian ini tidak menyimpan log aktiviti, tidak mengehadkan lebar jalur, dan menawarkan kelajuan muat turun yang cepat agar data anda bergerak pantas tanpa gangguan. Sama ada anda mempunyai anggaran atau wang tanpa objek, kami telah menemui VPN untuk anda di bawah.

Kami telah menguji beberapa pilihan VPN untuk memberi anda ulasan terkini daripada yang paling kami sukai. Inilah panduan kami untuk perkhidmatan VPN terbaik dalam talian sekarang.

VPN Teratas kami pada tahun 2021 - ExpressVPN

ExpressVPN

Dari semua VPN yang telah kami uji baru-baru ini, ExpressVPN masih menjadi penyedia kami. Ini tidak melambatkan kelajuan internet kami, sangat mesra pengguna, tersedia pada sebilangan besar sistem operasi dan penghala, dan boleh dipercayai. Mari kita tinjau VPN ini dengan terperinci.

Tawaran Terhad: PERCUMA 3 bulan! Dapatkan ExpressVPN. Selamat dan mesra streaming.

Jaminan wang dikembalikan selama 30 hari

Sementara VPN lain bertujuan untuk mencapai keseimbangan antara nilai, keterjangkauan, dan kecepatan, ExpressVPN telah melakukan pekerjaan dengan baik dalam menempatkan dirinya sebagai VPN "premium". Walaupun sedikit lebih mahal daripada beberapa pilihan lain dalam senarai kami, Express VPN memang menawarkan jaminan pulangan wang 30 hari dan anda mendapat potongan dengan mendaftar untuk langganan tahunan berbanding dengan rancangan bulanan.

Ciri-ciri utama

Tawaran Terhad: PERCUMA 3 bulan! Dapatkan ExpressVPN. Selamat dan mesra streaming.

Jaminan wang dikembalikan selama 30 hari

Seperti pesaingnya, ExpressVPN menawarkan senarai spesifikasi yang mengagumkan, dengan kelajuan data dan perlindungan keselamatan yang mengagumkan. Dengan pelan langganan satu ukuran yang sesuai, syarikat menawarkan kelajuan, lebar jalur, dan pertukaran pelayan tanpa had semasa menggunakan aplikasi.

Seperti VPN lain dalam senarai ini, ExpressVPN menunjukkan kemampuannya untuk menonton kandungan dari negara lain tanpa perlu risau tentang blok kandungan. Walau bagaimanapun, perkhidmatan seperti Netflix semakin menyedari alamat IP milik VPN yang popular, dan ExpressVPN tidak berbeza. Tidak setiap pelayan membenarkan anda memintas blok IP Netflix; namun, perkhidmatan pelanggan ExpressVPN biasanya akan melakukan apa sahaja untuk membantu pengguna mencari alamat IP yang betul yang tidak disekat oleh Netflix. Kami akan membincangkan Netflix lebih lanjut di bawah, tetapi yakinlah bahawa ExpressVPN melakukan tugas yang hebat dalam menguruskan streaming rancangan dari negara lain.

Tawaran Terhad: PERCUMA 3 bulan! Dapatkan ExpressVPN. Selamat dan mesra streaming.

Jaminan wang dikembalikan selama 30 hari

Cadangan kami: Muat turun ExpressVPN

Sementara VPN lain bertujuan untuk mencapai keseimbangan antara nilai, keterjangkauan, dan kecepatan, ExpressVPN telah melakukan pekerjaan dengan baik dalam menempatkan dirinya sebagai VPN "premium". Meskipun tidak diiklankan seperti itu di laman webnya, kurangnya percubaan percuma (diganti dengan "jaminan wang dikembalikan"), senarai ciri, dan harga tinggi menjadikannya sangat jelas bahawa ExpressVPN berada di kelas yang berbeza daripada pesaingnya. Tetapi adakah ini perkara yang buruk? Oleh itu, berdasarkan pengalaman kami menguji ExpressVPN, kami berpendapat tidak. Dengan beberapa ciri dan alat yang disertakan dengan rapi, ExpressVPN adalah pilihan tepat - selagi anda dapat membenarkan harganya.

Ciri-ciri utama

Seperti pesaingnya, ExpressVPN menawarkan senarai spesifikasi yang mengagumkan, dengan kelajuan data yang mengagumkan (seperti yang kita lihat di atas) dan perlindungan keselamatan. Dengan pelan langganan satu ukuran yang sesuai, syarikat menawarkan kelajuan, lebar jalur, dan pertukaran pelayan tanpa had semasa menggunakan aplikasi. Seperti VPN lain dalam senarai ini, ExpressVPN menyatakan kemampuannya untuk menonton kandungan dari negara lain tanpa perlu risau tentang blok kandungan. Walau bagaimanapun, perkhidmatan seperti Netflix semakin menyedari alamat IP milik VPN yang popular, dan ExpressVPN tidak berbeza. Tidak setiap pelayan membenarkan anda memintas blok IP Netflix; namun, perkhidmatan pelanggan ExpressVPN biasanya akan melakukan apa sahaja untuk membantu pengguna mencari alamat IP yang betul yang tidak disekat oleh Netflix. Kami akan membincangkan Netflix lebih lanjut di bawah, tetapi yakinlah bahawa ExpressVPN melakukan tugas yang hebat dalam menguruskan streaming rancangan dari negara lain.

Sokongan Streaming

Seperti biasa, kami akan memulakannya dengan membincangkan mengenai Netflix, salah satu ujian terpenting yang boleh anda berikan pada VPN hari ini. Netflix sentiasa berusaha untuk mengesan alamat IP yang bukan berasal dari pengguna sebenar, yang menjadikannya bahagian penting dari set alat VPN mana pun. Ini sangat penting kerana Netflix adalah salah satu cara paling popular untuk menggunakan VPN, yang membolehkan sambungan ke negara-negara baru untuk mengakses perpustakaan kandungan dari Netflix yang biasanya disekat di rantau kami.

Walaupun kebanyakan pengguna cuba mengakses kandungan dari Kanada atau dari UK, mendapatkan akses ke kandungan dari mana-mana wilayah di luar AS melalui Netflix adalah suatu keharusan untuk mana-mana VPN tingkat atas, terutama kerana betapa sukarnya Netflix berfungsi untuk menyekat aktiviti ini, dan syukurlah, kita dapat mengatakan bahawa ExpressVPN berlalu dengan warna terbang. Inilah berita baiknya: ExpressVPN benar-benar cemerlang dalam setiap ujian yang kami laksanakan. Pertama, kami menyambung ke pelayan yang berpusat di Toronto, yang sama seperti yang kami gunakan untuk ujian kelajuan kami di bawah, kemudian memuatkan Netflix di komputer riba kami. Kami dapat menonton filem rantau seperti Harry Potter dan Setengah DarahPutera dan Lima Puluh Warna Lebih Gelap di kedua-dua pelayan Toronto dan pelayan yang berpusat di UK tanpa sebarang kesalahan atau peningkatan masa muat. Itu baru berjaya.

Gambar ini mempunyai atribut alt kosong; nama failnya adalah expressvpnnewnetflix1.png

Sudah tentu, streaming ke komputer desktop adalah satu perkara. Cabaran yang lebih sukar datang apabila anda cuba mengalirkan ke telefon bimbit atau ke peranti seperti Fire Stick Amazon untuknya. NordVPN, misalnya, membenarkan kami melakukan streaming ke komputer riba Windows dan iPhone 11 kami, tetapi gagal melakukan streaming ke Fire Stick kami tanpa Netflix mengesan VPN yang berjalan di latar belakang. Yang mengejutkan kami, ExpressVPN berjaya dalam kedua-dua ujian, streaming Harry Potter dan Orde Phoenix ke iOS dan juga Amazon Fire Stick kami dalam HD yang jernih tanpa masalah sama sekali.

Ini adalah salah satu perkara paling mengagumkan mengenai ExpressVPN sejauh ini, menandakannya sebagai pesaing kuat untuk salah satu VPN terbaik di pasaran sekarang. Sejauh aplikasi bukan Netflix, kami tidak melihat sebab mengapa platform lain tidak akan tertipu dengan perubahan laluan IP ExpressVPN. Kami mencuba kedua-dua video teguran yang tidak tersedia di negara kami dan mencuba menonton video BBC melalui iPlayer (laman streaming yang sukar untuk dipecahkan) dan kedua-duanya dimainkan tanpa masalah. Kami juga tidak mempunyai masalah memuat laman semasa menyambung ke VPN, terutama Amazon, yang kami hadapi dengan masalah menggunakan NordVPN.

Keselamatan dan Privasi

ExpressVPN menawarkan tahap keselamatan yang sama seperti hampir semua VPN popular lain di pasaran, dengan keselamatan AES-256 bit penuh, log lalu lintas sifar, sokongan protokol OpenVPN, dan lebar jalur tanpa had ketika menggunakan akaun anda. Ini bukan sistem yang sempurna, tetapi pasti persembahan yang mantap, dan kami gembira melihatnya digunakan di sini. Di samping itu, perkhidmatan sembang sokongan langsung 24 jam dalam talian dan DNS peribadi di setiap pelayan membantu memastikan anda sentiasa dilindungi dalam talian. Ini membantu anda menyemak imbas tanpa nama tanpa menjejaki, seperti juga beberapa alat bawaan yang keren, seperti ujian kelajuan terpasang untuk setiap pelayan yang akan kami bincangkan lebih lanjut di bawah.

Seperti ulasan VPN kami yang lain, kami menjalankan ujian alamat IP standard dengan ExpressVPN, dan juga ujian WebRTC untuk memastikan identiti kami tidak bocor. Setelah memastikan alamat IP kami berubah, kami mengaktifkan ujian WebRTC untuk memeriksa alamat IP awam kami. Syukurlah, ExpressVPN tidak mempunyai masalah menyembunyikan alamat IP kami dari mata memandang, dan tanpa memerlukan pelanjutan tambahan untuk penyemak imbas kami untuk mengamankan platform kami. Dalam ujian kami, ExpressVPN sama amannya dengan VPN lain di pasaran hari ini, walaupun kekurangan pilihan keselamatan tambahan seperti alamat IP berganda sedikit mengecewakan. ExpressVPN mempunyai beberapa ciri unik yang boleh menarik perhatian.

Aplikasi ini mempunyai ciri ujian kelajuan terpadu yang dirancang untuk membantu anda memilih pelayan terpantas untuk lokasi anda, menjadikannya mudah untuk tetap dalam talian sambil memastikan anda mendapat kelajuan terpantas untuk anda. ExpressVPN juga menggunakan terowong perpecahan VPN yang membolehkan anda mengarahkan lalu lintas peranti anda melalui pelayan Express sambil meneruskan lalu lintas selebihnya terus mengakses internet melalui ISP anda, yang, secara teori, harus melindungi data yang anda perlukan dilindungi sambil memberi anda data terbaik kelajuan yang mungkin anda dapat capai. Mungkin yang paling penting, ExpressVPN menawarkan sokongan 24/7 untuk pelanggan mereka yang tersedia melalui sembang langsung dan e-mel, yang bermaksud anda seharusnya dapat menyelesaikan masalah internet anda tidak kira waktu siang. //www.youtube.com/watch?v=RjBZvTlVvjc

Peranti yang Disokong

Seperti VPN yang paling popular di pasaran, ExpressVPN menyokong pelbagai platform yang berbeza untuk melindungi data penyemakan imbas anda. Kami tidak tinggal di dunia satu peranti pada tahun 2020, dan ExpressVPN memastikan anda dilindungi tidak kira peranti apa yang anda gunakan. Aplikasi khusus ada untuk iOS dan Android di App Store dan Play Store, masing-masing, yang membolehkan anda mengaktifkan VPN di telefon anda setiap kali anda memerlukan keselamatan internet anda. Aplikasi desktop biasa ada di sini, dengan sokongan untuk Windows, Mac, dan Linux, menjadikannya pilihan tidak kira platform apa yang anda gunakan untuk pengkomputeran harian anda.

Sokongan untuk peranti tidak berakhir di sana. Setelah menutupi komputer dan telefon pintar anda dengan perlindungan semasa menyemak imbas, anda juga dapat memasang ExpressVPN di sejumlah platform lain, mungkin yang paling banyak yang kami lihat hingga kini. Express menawarkan aplikasi untuk Fire Stick dan Fire Tablet Amazon, OS Chrome Google, sambungan untuk Chrome, Firefox, dan Safari, dan bahkan tutorial untuk menjalankan dan menjalankan VPN di PlayStation, Xbox, Apple TV, atau Nintendo Switch anda. Mampu menggunakan VPN pada peranti penstriman pintar bukanlah sesuatu yang disokong oleh setiap VPN, jadi sangat bagus untuk melihat aplikasi yang menawarkan sokongan kepada pengguna di platform ini.

Begitu juga, anda boleh mengikuti arahan di laman web Nord untuk mengaktifkan dan menjalankan VPN di penghala anda untuk melindungi semua lalu lintas yang masuk dan keluar dari rumah anda. ExpressVPN hanya menyokong hingga tiga peranti sekaligus, tetapi dengan kemas kini pada tahun 2019, mereka telah memperluas had ini kepada lima, sesuai dengan kebanyakan VPN di pasaran hari ini sambil tetap memberikan kelajuan yang sama seperti yang diharapkan dari perisian mereka . Oleh itu, mari kita lihat bagaimana prestasi ExpressVPN.

Kepantasan

Untuk ujian kelajuan kami, kami menguji empat pelayan yang berbeza dari ExpressVPN menggunakan Speedtest.net Ookla, untuk melihat bagaimana kelajuan kami dibandingkan dengan melayari tanpa perlindungan. VPN akan selalu menambahkan kelambatan pada sambungan internet anda, sebab itulah pelanggan anda biasanya akan memilih pelayan yang berdekatan dengan lokasi anda untuk mengelakkan kelambatan sepanjang perjalanan. Pertama, kami menguji kelajuan internet kami tanpa ExpressVPN dihidupkan untuk menetapkan garis dasar untuk kelajuan web kami. Selepas itu, kami menguji empat pelayan yang paling popular: pelayan Pintar Lokasi AS yang disarankan, pelayan AS rawak, pelayan yang berpusat di UK, dan pelayan yang berpusat di Kanada. Tidak seperti beberapa ujian lain yang kami jalankan untuk VPN seperti NordVPN, ExpressVPN menjadikan sistem mereka mudah dengan pilihan sambungan pantas untuk kebanyakan negara. Tidak ada pelayan P2P khusus untuk disambungkan ke sini. Berikut adalah keputusan lima ujian kami.

  1. Sambungan normal yang tidak dilindungi: 285.81Mbps Turun, 22.92Mbps Naik, 40ms ping
  2. Sambungan Pantas, Lokasi Pintar (pelayan yang berpusat di New York): 111.41Mbps Turun, 20.09Mbps Naik, 27ms ping
  3. Sambungan pelayan berasaskan AS secara rawak (pelayan berpusat di Los Angeles): 110.62Mbps Turun, 18.48Mbps Naik, 81ms ping
  4. Pelayan Kanada, mana-mana wilayah, terpantas (pelayan berpusat di Toronto): 67.36Mbps Turun, 12.11Mbps Naik, 44ms ping
  5. Pelayan UK, mana-mana wilayah, terpantas (pelayan berasaskan Docklands): 114.85Mbps Turun, 16.45Mbps Naik, 104ms ping

Sejujurnya, ini adalah salah satu ujian kelajuan paling liar kami untuk tinjauan VPN kami, sebahagian besarnya berkat dua faktor. Pertama, ujian sambungan cepat menurunkan kelajuan kami seperti yang diharapkan (semua VPN mempunyai kelajuan yang lebih rendah), tetapi sebenarnya meningkatkan ping kami. Ini mungkin tidak berlaku bagi semua orang yang cuba menyambung ke ExpressVPN, kerana ini sangat bergantung pada seberapa dekat pelayan yang anda sambungkan ke lokasi sebenar anda. Namun, peningkatan ping memang menarik, dan sebenarnya dapat membantu dengan ciri-ciri tertentu seperti permainan. Nota menarik kedua dari ujian ini adalah penurunan kelajuan ketika bersambung ke Kanada.

Tiga ujian kami yang lain, yang berlaku semasa bersambung ke New York, Los Angeles, dan di London Docklands, semuanya memberikan kelajuan yang serupa, dalam jarak kesalahan. Walau bagaimanapun, ujian Kanada melambatkan kelajuan muat naik dan kelajuan muat turun kami ke titik terendah dalam ujian, satu titik yang ganjil dalam data kami. Ujian dilakukan enam jam setelah ujian pertama kami menaikkan hasil Kanada ke 117Mbps turun dan 19Mbps naik, yang menjadikannya sejajar dengan hasil yang lain. Tidak jelas apa yang menyebabkan penurunan ini semasa ujian pertama, dan walaupun kelajuan pulih pada masa yang akan datang, kami merasakan ia masih perlu diperhatikan.

Pelayan dan Harga

Dari segi nombor dan spesifikasi, inilah tampilan ExpressVPN: perkhidmatan ini mempunyai lebih dari 3000 pelayan VPN yang terletak di 160 lokasi berbeza yang tersebar di 94 negara, menjadikannya salah satu rangkaian pelayan VPN yang lebih besar hari ini. Antara muka platform yang ringkas dan intuitif menjadikannya mudah untuk memilih dari berpuluh-puluh pelayan di seluruh dunia dengan cepat, tanpa memerlukan banyak pemikiran dari pengguna akhir. Sekiranya anda ingin memastikan pelayan dan lokasi yang anda pilih menyokong protokol keselamatan tertentu, namun, anda boleh menggunakan senarai pelayan yang disediakan oleh laman web ExpressVPN menjadikannya mudah untuk mencari pelayan tertentu.

Malangnya, walaupun ExpressVPN dipenuhi dengan ciri dan keselamatan, ia tidak dikenakan biaya yang murah. Ini adalah produk yang mahal, lebih-lebih lagi daripada yang kita lihat dalam produk lain dalam senarai ini. Cara termurah untuk masuk ke ExpressVPN adalah dengan membeli langganan sepanjang tahun mereka, yang memberi anda $ 99.95 dimuka. Ini jauh lebih mahal daripada aplikasi lain seperti Akses Internet Peribadi, NordVPN, dan IPVanish, dan ia hanya akan menjadi lebih mahal dari sana. Rancangan bulan ke bulan adalah $ 12.95 penuh sebulan, atau $ 155 sepanjang penggunaan setahun penuh, dan rancangan enam bulan dikenakan bayaran $ 59.95 di muka, yang bermaksud separuh jumlah masa yang anda dapat dari VPN serupa dalam kategori yang sama .

Hanya kerana ExpressVPN mahal tidak bermakna ia tidak sepadan dengan harganya. Ini adalah VPN yang hebat, dengan pasukan sokongan yang kuat, aplikasi dan sokongan peranti untuk hampir setiap platform di bawah terik matahari, dan tentu saja, pemecahan wilayah Netflix terbaik yang pernah kita lihat dari mana-mana VPN sehingga kini. ExpressVPN adalah perkhidmatan premium, tetapi bagi banyak orang, itulah yang mereka mahukan dalam VPN yang mereka bayar, tanpa mengira harganya. Bagi sesetengah orang, VPN lain yang lebih murah akan memberikan pengalaman yang mereka mahukan dalam talian. Tetapi bagi mereka yang menginginkan VPN sederhana yang dapat mencapai keseimbangan antara kemudahan penggunaan dan alat yang hebat, ExpressVPN adalah VPN yang hampir sempurna. Dengan tawaran eksklusif untuk pembaca TechJunkie, anda boleh mendapatkan ExpressVPN lima belas bulan dengan harga hanya $ 99.95, menjimatkan 49 peratus daripada kos langganan bulanan. Dengan VPN yang kukuh ini, anda tidak akan terlepas dari perjanjian ini. ExpressVPN tidak mempunyai jualan yang kerap, jadi manfaatkan tawaran ini dan dapatkan VPN hebat hari ini! Tempat kedua: Muat turun Akses Internet Peribadi

Akses Internet Peribadi adalah salah satu daripada beberapa aplikasi dalam senarai ini yang tidak secara langsung mengiklankan dirinya sebagai VPN. Sebaliknya, dengan menggunakan nama yang menjanjikan privasi di atas segalanya, syarikat melakukan pekerjaan yang baik untuk menarik pengguna yang mungkin tidak biasa menggunakan VPN sambil memahami pentingnya privasi ketika melayari dalam talian. Ini bukan untuk mengatakan aplikasi berpura-pura sebagai sesuatu yang lain daripada VPN - sebenarnya, laman web ini mendedikasikan seluruh halaman laman web mereka untuk menerangkan bagaimana VPN berfungsi. Akses Internet Persendirian telah menghabiskan sebahagian besar hidupnya dengan tujuan untuk menjadi pelaku tahap kemasukan yang mantap, menawarkan prestasi yang mantap dengan harga yang relatif rendah, terutama jika dibandingkan dengan persaingan. Tetapi dengan kenaikan harga baru-baru ini, aplikasi itu mungkin kehilangan apa yang menjadikannya istimewa sepanjang perjalanan. Anehnya, Akses Internet Peribadi (atau PIA, pendeknya) menyembunyikan senarai ciri VPN mereka cukup jauh di dalam halaman "Bagaimana Ia Berfungsi" di laman web mereka, di bawah perincian panjang mengenai ciri keselamatan, dan juga senarai pilihan harga kita akan meneroka sebentar lagi. Walaupun PIA menawarkan semua yang anda harapkan dari VPN standard, sesiapa yang mengharapkan ciri bonus seperti penyemak imbas Tor ingin melihat beberapa pilihan lain yang termasuk dalam senarai ini. Sebaliknya, PIA menonjolkan sokongan rangkaian peer-to-peer standard mereka, kekurangan log lalu lintas, lebar jalur tanpa had ketika menggunakan perkhidmatan mereka, dan, mungkin satu-satunya ciri yang mengejutkan dalam senarai ini, sokongan standard sehingga lima peranti disokong.

Mungkin terdengar pelik untuk mengeluh tentang perkara ini, tetapi inilah masalahnya: semua ini adalah perkara yang kami harapkan dari setiap VPN lain dalam senarai ini. Walaupun mendapat sokongan untuk lima peranti secara lalai adalah sentuhan yang bagus, tidak ada titik penjualan yang unik untuk senarai ciri Akses Internet Peribadi. Dalam soal keselamatan, protokol PIA hampir sama dengan yang kami harapkan dari penawaran VPN standard — bukan itu perkara buruk. PIA suka menyusun sebilangan istilah mereka untuk program ini, menggunakan frasa seperti "IP cloaking" untuk menggambarkan menutupi alamat IP anda.

Walaupun bahasa ilustrasi digunakan untuk menggambarkan ciri keselamatan VPN yang cukup standard, PIA melakukan pekerjaan dengan baik dalam merangkumi asas. Firewall yang disertakan membantu menjaga pelayaran anda selamat dari pemangsa dalam talian, sementara perkhidmatan penyulitan lanjutan yang menggunakan protokol OpenVPN, di samping algoritma kriptografi yang membantu menjaga keselamatan maklumat anda. Dan sokongan pelayan di 78 negara (dengan lebih daripada 3,000 pelayan) memastikan anda dilindungi sambil terus meningkatkan kelajuan anda.

Harga

Sepanjang hayatnya, Akses Internet Peribadi kebanyakannya menawarkan mereka yang menginginkan alternatif VPN yang lebih murah daripada perkhidmatan yang lebih mahal seperti ExpressVPN atau Tunnelbear, laluan alternatif, tetapi pada bulan Mac 2019, mereka mengumumkan perubahan pada struktur harga mereka.Walaupun pada mulanya bermula hanya $ 6,95 setiap bulan dan $ 39,95 untuk perkhidmatan sepanjang tahun, Akses Internet Peribadi baru-baru ini mengubah harganya, yang kini kelihatan lebih dekat dengan apa yang telah kita lihat dari industri secara keseluruhan. Rancangan bulan individu mereka meningkat hingga $ 9,95 sebulan, $ 119,95 / tahun ($ 39,95 / tahun ketika diskaun berjalan), dan $ 358,20 untuk perkhidmatan selama 3 tahun ($ 79 dengan diskaun semasa yang ditawarkan). Kenaikan harga ini tidak kecil, dan menjadikannya lebih sukar untuk menelan beberapa ciri yang disertakan oleh Akses Internet Peribadi. Namun, banyak pengguna bersumpah dengan aplikasinya, dan walaupun kenaikan harga, itu masih merupakan tawaran VPN yang kukuh.

Pertimbangan

Satu perkara lagi yang mungkin perlu anda ketahui mengenai Akses Internet Persendirian: pada akhir tahun 2019, ia dibeli oleh Kape Technologies, sebuah syarikat yang juga memiliki CyberGhost (yang akan anda temui di bawah senarai ini) dan ZenGuard. Walaupun kita tidak melihat kesalahan keselamatan utama dengan CyberGhost, perlu diingat bahawa Kape Technologies mempunyai masa lalu yang tidak berpengaruh. Syarikat itu, dengan nama sebelumnya, Crossrider, sebelumnya mengembangkan bar alat penyemak imbas yang menyebarkan spam dan program lain yang berpotensi tidak selamat. Kami tidak melihat alasan untuk membuang PIA dari senarai cadangan kami pada masa ini, walaupun seperti dengan CyberGhost, kami akan mengawasi perisian untuk memastikan data setiap pelanggan tetap selamat dan terjamin.

Semua orang Muat turun IPVanish

IPVanish adalah satu lagi penambahan yang sangat baik untuk senarai ini, dipenuhi dengan puluhan ciri untuk kepantasan dan cetak rompak yang kami harapkan. IPVanish suka menyatakan bahawa mereka adalah satu-satunya VPN "tingkat atas" di dunia saat ini, dan sementara kita akan mempertikaikan tuntutan itu (tidak lebih jauh dari ekspresi ExpressVPN), ia pasti mempunyai tempat yang ditetapkan di bahagian atas pasar. Walaupun IPVanish mungkin bukan calon yang ideal untuk pembeli dengan anggaran, itu adalah perkhidmatan VPN yang mantap yang memerlukan masa anda - walaupun seperti ExpressVPN sendiri, anda akan membayar hak istimewa, kelajuan, dan keselamatannya. Mari kita lihat.

ciri-ciri

Mari kita mulakan dengan spesifikasi VPN yang disenaraikan di sini, kerana beberapa nombor yang dibanggakan oleh IPVanish benar-benar mengagumkan. Tidak seperti rangkaian yang lebih kecil, IPVanish mempunyai 40,000 alamat IP yang diakui gila di lebih daripada 850 pelayan yang merangkumi 60 negara di seluruh dunia. Walaupun negara kurang dari ExpressVPN, jumlah pelayan IPVanish adalah salah satu yang tertinggi dalam senarai ini, yang membolehkan penggunanya tetap tanpa nama semasa menggunakan kelajuan pantas di mana sahaja anda berada di dunia pada waktu tertentu. IPVanish menyatakan bahawa nombor ini dapat membantu membebaskan kandungan terhad geo (walaupun penyedia seperti Netflix sentiasa berusaha untuk mengunci alamat IP yang didapati melanggar kunci geo mereka, jumlah alamat IP yang murni bermaksud IPVanish mungkin sesuai dengan tugasnya), mengelakkan peranti anda diretas pada sambungan Wi-Fi awam, merahsiakan dan memastikan kehadiran anda dalam talian menjadi rahsia dan selamat, dan yang paling penting, membantu menghentikan ISP anda daripada melancarkan kelajuan berdasarkan penggunaan internet peribadi anda.

Privasi dan Keselamatan

Dari segi keselamatan, IPVanish cukup kukuh. VPN menawarkan keselamatan AES-256 bit, log lalu lintas sifar, sokongan protokol OpenVPN, dan lebar jalur tanpa had ketika menggunakan akaun anda. Ini bukan sistem yang sempurna, tetapi pasti persembahan yang mantap, dan kami gembira melihatnya digunakan di sini. IPVanish menyebut dirinya sebagai "VPN terpantas di dunia", tetapi tidak menawarkan banyak data di laman web mereka untuk menyokongnya. Jelas sekali, mempunyai lebih daripada 850 pelayan di seluruh dunia adalah cara yang baik bagi pengguna untuk melihat peningkatan kelajuan, tetapi perkhidmatan tersebut tidak menyenaraikan nombor sulit untuk menyokong tuntutan mereka. Walaupun perkhidmatan itu menamakan dirinya satu-satunya VPN tingkat atas, nampaknya tidak memaparkan ciri-ciri yang kami sukai di ExpressVPN, termasuk penyemak imbas Tor terbina dalam.

Harga

Dalam hal penetapan harga, IPVanish berada di pasar dengan harga menengah hingga tinggi, dengan tiga paket berbeda yang tersedia berdasarkan penggunaan anda. Satu bulan perkhidmatan berharga $ 10.99, dan diperbaharui secara automatik setiap bulan. Seperti biasa, syarikat itu mendorong pengguna ke arah model satu tahun, dan mudah dilihat mengapa: pada $ 3,75 sebulan, anda hanya ditagih $ 44,99 setiap tahun dan kemudian $ 89,99 / tahun selepas itu, anda menjimatkan sebilangan besar tunai melebihi rancangan bulanan. Sayangnya, tidak ada percubaan percuma, walaupun IPVanish memang menawarkan jaminan pengembalian wang 7 hari untuk versi bulanan dan bebas risiko 30 hari pada rancangan tahunan.

Ketiga-tiga pilihan menawarkan ciri dan fungsi yang sama, termasuk sokongan hingga lima peranti secara serentak, dan sokongan 24/7. Ini adalah tawaran yang kukuh, terutama bagi mereka yang mencari rancangan dengan pelbagai peranti sekaligus. Secara keseluruhan, IPVanish menawarkan platform yang hebat dan bagus, selagi anda bersedia membayar setiap tahun untuk mendapatkan wang yang terbaik.

Muat turun TunnelBear

Apa yang menjadikan TunnelBear hebat bukan senarai penuh ciri atau pilihan dan tetapan lanjutan untuk pengguna kuasa. Sebagai gantinya, TunnelBear memfokuskan diri untuk menjadi VPN untuk semua orang, aplikasi yang mudah digunakan yang mempunyai tahap percuma, pengaktifan mudah di platform desktop dan mudah alih, dan salah satu reka bentuk paling lucu di dunia aplikasi VPN yang sering jelek. Walau bagaimanapun, jangan biarkan susun atur dan reka bentuk yang dipermudahkan TunnelBear menipu anda. TunnelBear sama hebatnya dengan rakan sejawatnya, dengan fokus pada privasi, prestasi, dan kemudahan penggunaan. Sekiranya anda mencari aplikasi VPN termudah dalam talian, TunnelBear adalah penyelesaian terbaik untuk pengguna biasa.

Tidak seperti banyak aplikasi lain, sistem TunnelBear mudah digunakan. Dengan aplikasi untuk Windows, MacOS, iOS, dan Android, perkhidmatan ini berfungsi dengan baik dalam memastikan anda sentiasa berhubung dengan rangkaian yang selamat. Setelah memasang VPN pada pilihan peranti anda, mengaktifkan sambungan selamat anda semudah membalikkan suis. TunnelBear secara automatik menghubungkan ke terowong terdekat dengan anda, memberi penekanan pada kelajuan dan kesederhanaan. Keupayaan hanya menukar suis dan mula mengakses halaman dengan selamat tidak boleh dikesampingkan - banyak VPN sukar dipelajari, dengan keluk pembelajaran yang rumit dan jumlah tetapan yang tidak perlu.

TunnelBear memenuhi jalan tengah yang selesa: banyak tetapan, tetapi tidak terlalu rumit untuk difahami. Ciri-ciri TunnelBear serentak luas dan sederhana. Aplikasi ini sentiasa berjalan di latar belakang, memastikan sambungan anda sentiasa selamat. Sekiranya sambungan anda terganggu semasa penggunaan, TunnelBear secara automatik menyekat semua sambungan yang tidak selamat ke komputer atau telefon anda sehingga telefon anda disambungkan semula dengan selamat ke VPN anda. Aplikasi ini memfokuskan pada memastikan kelajuan anda secepat mungkin, walaupun anda dapat memilih sebilangan terowong yang tidak berdekatan dengan anda.

Keselamatan

Dalam ujian kami, TunnelBear biasanya tersambung ke terowong yang berpusat di AS, walaupun anda boleh memilih dengan mudah dari sebilangan sambungan di negara yang berbeza. Secara spesifik, TunnelBear bergantung pada penyulitan AES 256-bit secara lalai, sering dianggap sebagai salah satu cipher teratas yang kini tersedia untuk digunakan dalam talian. Perkhidmatan ini juga menawarkan tetapan "Ghost Bear" yang membolehkan TunnelBear menyembunyikan status VPN dari ISP dan perkhidmatan lain.

Harga

Untuk rancangan berbayarnya, TunnelBear pada masa ini menawarkan tiga pilihan: rancangan bulanan $ 9,99, rancangan $ 59.88 setiap tahun ($ 4,99 sebulan), dan rancangan 3 tahun $ 120,00 ($ 3,33 / bulan). Kedua-dua rancangan mempunyai pasukan sokongan, kelajuan, dan pelbagai pilihan peranti yang sama, yang bermaksud anda tidak akan ketinggalan dengan memilih rancangan yang lebih rendah. Walaupun terdapat pilihan yang lebih murah dalam senarai ini, harga TunnelBear tetap kompetitif, dan set fiturnya tiada tandingannya.

Sekiranya ada satu perkara yang menghalang kita daripada mengesyorkan sepenuhnya TunnelBear pada tahun 2021, pemiliknya. TunnelBear dibeli pada tahun 2018 oleh McAfee, menjadikan syarikat yang pernah bebas menjadi produk syarikat yang jauh lebih besar, syarikat dengan reputasi yang cukup buruk dalam komuniti teknologi. TunnelBear terus menjadi VPN yang dipercayai, dan salah satu dari sedikit dengan tahap percuma, yang menawarkan pengguna 500MB data percuma sebulan tanpa sekatan kelajuan, tetapi akhirnya, anda mungkin ingin mencari di tempat lain jika anda tidak mempercayai syarikat-syarikat besar seperti McAfee .

Muat turun Windscribe

Sesiapa yang mencari VPN percuma dalam talian pada tahun 2021 dan seterusnya kemungkinan akan kecewa dengan penawaran tersebut. Selama bertahun-tahun, satu calon yang layak adalah Hola, sambungan Chrome dan VPN yang kebanyakannya menyasarkan pengguna Netflix yang ingin menyambung ke Netflix di negara lain, untuk menikmati perpustakaan antarabangsa yang tidak ditawarkan hanya di Netflix yang berpusat di AS. Walau bagaimanapun, pada tahun 2015, Hola mendapat kritikan setelah mengubahsuai FAQ mereka untuk memberitahu pengguna setelah fakta bahawa sesiapa yang menggunakan Hola bertindak sebagai node keluar untuk laman web kakak mereka Luminati, sebuah perkhidmatan proksi berbayar. Sembilan penyelidik keselamatan dibentuk bersama untuk menyatakan laman web ini sebagai berbahaya dan tidak selamat, dan kebanyakan VPN percuma sejak itu berada di bawah masalah yang sama. Walaupun VPN berbayar telah didapati bersalah menjual data pengguna untuk menghasilkan wang di samping, VPN percuma boleh menjadi berbahaya dan bahkan berlawanan dengan intuitif untuk mencari privasi di internet. Windscribe adalah salah satu VPN kegemaran kami di pasaran sekarang, dan di luar Tunnelbear, salah satu daripada beberapa VPN ternama yang menawarkan tahap percuma di platform mereka sambil mengelakkan masalah privasi. Pada intinya, Windscribe adalah persis seperti yang anda harapkan dari VPN moden: pelanggan yang mudah dan senang digunakan untuk platform desktop dengan aplikasi mudah alih untuk iOS dan Android, beberapa pelayan di pelbagai negara di seluruh dunia, penyulitan AES-256 pada anda data, dan kaedah mereka sendiri untuk menyamarkan tontonan Netflix anda untuk mendapatkan akses ke aliran antarabangsa. Windscribe berada di tengah jalan pada kebanyakan ciri ini; mereka tidak mempunyai pelayan yang paling banyak atau negara yang paling banyak di peta (sekitar 50 total), kelajuannya padat tetapi tidak mengesankan, dan bukan VPN yang direka untuk memasangkan ke penghala anda untuk tanpa nama rangkaian sepenuhnya.

Harga

Di mana Windscribe berjaya adalah pada struktur harga. Tahap percuma yang ditawarkan melalui Windscribe adalah salah satu yang terbaik yang pernah kami saksikan, bahkan muncul di atas tawaran Tunnelbear sendiri. Tahap "Terhad" membolehkan lebar jalur 10GB sebulan, cukup untuk menyemak imbas dengan cukup bebas pada peranti anda selagi anda tidak aktif mengalirkan muzik dan video berjam-jam tanpa kehabisan data. Anda hanya memperoleh akses ke 11 lokasi, tetapi anda mendapat akses ke firewall Windscribe, perkhidmatan adblock, dan kemampuan untuk memuat turun dan menggunakan perkhidmatan P2P di Windscribe. OpenVPN tidak disertakan secara percuma, tetapi bagi kebanyakan pengguna asas yang mencari beberapa ketahanan, sekiranya privasi sesekali dari ISP mereka akan menemui tahap percuma untuk memenuhi keperluan paling asas mereka untuk VPN. Anda bahkan boleh menggunakannya pada jumlah peranti tanpa had! Dan hei, jika anda menginginkan sesuatu yang sedikit lebih maju, anda sentiasa boleh memasuki peringkat Pro, yang mempunyai dua pilihan harga yang tersedia untuk pengguna yang ingin mendaftar. Dengan harga sama ada $ 49.99 setahun atau $ 9 sebulan, Windscribe adalah salah satu rancangan tahunan yang lebih murah dalam senarai ini (walaupun terus terang, pilihan bulanan jauh lebih mahal daripada yang harus dibayar oleh seseorang). Dengan mengikuti rancangan Pro, anda dapat mengakses semua yang ada di peringkat percuma, ditambah dengan kemampuan untuk mengakses semua lima puluh negara, tetapan OpenVPN, dan lebar jalur tanpa had semasa menggunakan VPN. Pada akhirnya, Windscribe mungkin tidak menarik perhatian seseorang yang bersedia membayar untuk pengalaman VPN teratas, tetapi bagi mereka yang mempunyai anggaran, mungkin ini adalah salah satu pilihan percuma terbaik yang ada saat ini.

Muat turun CyberGhost

CyberGhost adalah perkhidmatan VPN yang belum banyak kami dengar sehingga beberapa bulan yang lalu, menjadikannya sebagai tambahan yang jarang berlaku di lapangan. Walaupun kebanyakan VPN cukup mapan dan sering mempunyai tajaan dan tawaran lain dengan jenama seperti laman web tawaran atau YouTuber berteknologi popular yang membantu melancarkan arus perdana, kami belum banyak mendengar CyberGhost sebelum musim gugur 2018 — hampir seperti mereka adalah hantu sendiri. Setelah memeriksa set fitur, reka bentuk, tetapan keselamatan, dan tentu saja, jumlah pelayannya, kami benar-benar dapat memberikan cadangan CyberGhost secara menyeluruh. Sebelum kita membincangkan mengenai ciri keselamatan CyberGhost, kita harus cepat bercakap mengenai reka bentuk visual yang ditawarkan melalui aplikasi. Seperti yang anda lihat dalam senarai ini, reka bentuk visual sering diabaikan ketika menggunakan perkhidmatan VPN. Anda tidak semestinya memerlukan alat VPN anda untuk mempunyai reka bentuk antara muka yang bersih dan klasik, tetapi ia pasti dapat membantu menjadikan aplikasi lebih mudah digunakan, terutama dalam dunia pengkomputeran moden seperti ini. CyberGhost benar-benar memenuhi standard tinggi VPN hebat lain dalam senarai ini, seperti NordVPN dan TunnelBear, dan seperti yang terakhir dari produk tersebut, malah mempunyai maskot yang menggemaskan untuk membantu anda mengamankan rangkaian anda. Maskot ini mempunyai pedang kecil yang comel, untuk melindungi identiti anda dari ISP anda. Tidak ada yang diperlukan untuk meningkatkan sambungan, kelajuan, atau keselamatan anda semasa menggunakan aplikasi, tetapi dihargai tanpa menghiraukan.

Privasi dan Keselamatan

Baiklah, masa keselamatan. CyberGhost sesuai dengan kebanyakan aplikasi dalam senarai ini, yang dibina untuk privasi tidak kira apa yang anda mahukan untuk menggunakan sambungan internet anda. Dari penyemakan imbas biasa hingga torrent, memuat turun fail pantas hingga streaming kandungan dalam talian, CyberGhost dapat mengatasinya, semuanya tanpa mencatat data anda.

Penyulitan AES-256 yang kuat adalah perkara biasa yang kami cari di sini, dan syukurlah, ia muncul. Sokongan kill kill automatik ada di sini, dan dengan sokongan untuk protokol OpenVPN, L2TP-IPsec dan PPTP, ini juga merupakan salah satu alat paling fleksibel dalam senarai ini.

Perkhidmatan ini mempunyai lebih daripada 3000 pelayan di 60 negara, menjadikannya mudah untuk menyambung dan melayari dengan cepat dari mana-mana pelayan di beberapa negara, dan memilih negara atau pelayan tertentu dapat dilakukan dari dalam aplikasi itu sendiri. Seperti yang kami sebutkan dengan Akses Internet Peribadi, CyberGhost dimiliki oleh Kape Technologies, sebuah syarikat yang sebelumnya terkenal mengembangkan bar alat penyemak imbas yang termasuk spam yang tidak diinginkan. Kami tidak melihat masalah keselamatan yang besar dengan CyberGhost, oleh itu syarikat induk mereka tidak begitu memalukan kerana ini adalah sesuatu yang perlu diberi perhatian.

Harga

Tidak kira rancangan pembayaran yang anda pilih untuk CyberGhost, anda diberikan sehingga tujuh sambungan serentak melalui satu akaun di pelbagai peranti, salah satu tawaran terbaik yang kami lihat dari produk seperti ini. Dengan aplikasi untuk semua persekitaran desktop standard anda, bersama dengan Android, iOS, dan bahkan Amazon Fire Stick anda, ia pasti merupakan salah satu tawaran terbaik untuk sesiapa sahaja yang mempunyai banyak peranti yang menjalankan sistem operasi yang berbeza. Malangnya, model harga bukan yang terbaik dalam senarai ini. Sebilangan aplikasi, seperti aplikasi Windows, nampaknya tidak menawarkan sebarang percubaan. Android menawarkan percubaan satu hari, sementara pengguna iOS mendapat seminggu penuh untuk mencuba aplikasinya. Begitu juga, mereka yang ingin membayar bulanan akan mendapati mereka mempunyai bil yang besar — ​​dengan harga $ 12.99 sebulan, ini adalah salah satu aplikasi yang lebih mahal dalam senarai ini. Syukurlah, mendaftar untuk perkhidmatan selama setahun lebih jauh lebih berpatutan sekitar $ 50, dan pada masa penulisan, pembayaran $ 50 itu sebenarnya memberi anda perkhidmatan tambahan selama 6 bulan secara percuma.

Muat turun ProtonVPN

Selama bertahun-tahun, kami memilih ProtonMail sebagai penyedia e-mel selamat terbaik dalam talian hari ini, berkat keselamatan dan enkripsi end-to-end yang sangat baik. Sama ada anda pengguna ProtonMail lama atau hanya seseorang yang mencari VPN yang fenomenal, pembuat ProtronMail telah menggunakan kepakaran keselamatan mereka untuk membuat ProtonVPN, salah satu pilihan terbaik untuk VPN di pasaran sekarang. Berpusat di Switzerland, ProtonVPN membuat pilihan hebat, sama ada anda sudah menggunakan perkhidmatan e-mel ProtonMail yang sangat baik atau tidak.

Privasi dan Keselamatan

Seperti yang anda jangkakan, fokus utama ProtonVPN adalah pada keselamatan. Tidak seperti kebanyakan aplikasi dalam senarai ini, Proton menjadikan semua aplikasinya sebagai sumber terbuka, jadi anda dapat menjamin aplikasinya selamat dan mudah digunakan. Penyulitan kekuatan tinggi digunakan untuk memastikan data anda selamat: enkripsi AES-256 bit standard. bersama dengan pertukaran kunci RSA 4096-bit dengan HMAC, dengan SHA384 yang digunakan untuk pengesahan mesej. Proton juga memilih protokol VPN mereka dengan berhati-hati, bergantung pada IKEV2, dengan IPSec dan OpenVPN. Anda tidak akan menjumpai pelayan yang menyokong PPTP dan L2TP, walaupun kos operasi mereka lebih rendah, kerana pasukan pengembangan Proton telah membuat kesimpulan bahawa mereka tidak begitu selamat. Keselamatan Proton tidak berhenti di situ. Sama seperti dengan perkhidmatan e-mel mereka, Proton tidak mempunyai dasar log yang ketat, disokong oleh lokasi geografi mereka. Di bawah undang-undang Switzerland, Proton tidak diharuskan menyimpan undang-undang sambungan pengguna — jadi tidak. Perlindungan kebocoran DNS, suis kill bawaan, dan sokongan Tor adalah cara tambahan Proton menjadikan keselamatan anda sebagai keutamaan mereka, dan sementara beberapa ciri ini mungkin diharapkan dalam VPN pada tahun 2021, masih bagus untuk melihat Proton menyokong privasi dengan begitu keras.

Sudah tentu, VPN memerlukan kelajuan yang pantas dengan keselamatan, dan untungnya, Proton memberikan. Dengan 767 pelayan di 46 negara, Proton membanggakan hanya menggunakan pelayan berkelajuan tinggi, jadi anda selalu mempunyai sambungan pantas. Minimum, semua pelayan ProtonVPN mempunyai lebar jalur minimum 1 Gbps, dengan banyak pelayan mereka menawarkan sambungan 10 Gbps.

Harga

Walaupun anda mungkin menganggap tahap kelajuan dan keselamatan ini memerlukan lengan dan kaki, Proton sebenarnya menawarkan tahap percuma untuk memulakan. Walaupun tahap percuma ini mungkin sangat terhad dalam pelayan dan kelajuan, ia masih merupakan kaedah terbaik untuk mempromosikan betapa hebatnya perkhidmatan VPN Proton. Sebaik sahaja anda memutuskan untuk melayari pelan berbayar, harga anda akan setanding. Semua harga adalah dalam euro, tetapi rancangan tahunan asas hanya berharga sekitar $ 51 setiap tahun. Pelan Plus menggandakannya menjadi kira-kira $ 103, tetapi untuk jumlah ciri yang anda perolehi pada tahap ini, kenaikan harga sangat berbaloi. Akhirnya, rancangan Visionary merangkumi ProtonMail, jadi bagi sesiapa yang ingin menggabungkan VPN dan e-mel mereka menjadi satu harga bulanan. Proton adalah pilihan yang bagus untuk sesiapa sahaja yang ingin membeli VPN pertama tanpa keselamatan, dan dengan jaminan pulangan wang 30 hari, mudah untuk memulakan.

Muat turun Surfshark

Sekiranya anda mengejar sesuatu yang baru, Surfshark mungkin menjadi VPN untuk anda. Berpusat di Kepulauan Virgin Britain, Surfshark sangat bagus untuk sesiapa sahaja yang mencari pilihan yang agak berpatutan di lautan pilihan VPN, yang direka dari bawah ke atas untuk memudahkan melindungi data anda tanpa berurusan dengan sisi teknikal VPN.Walaupun ini bukan salah satu pilihan yang lebih terkenal dalam senarai ini, sangat perlu diperhatikan — terutamanya jika anda bosan dengan VPN yang lebih besar yang selalu gagal melindungi data pengguna. Mari kita mulakan dengan asasnya. Seperti VPN apa pun, Surfshark dibangun sepenuhnya berdasarkan privasi, dengan sejumlah ciri yang membantu melindungi anda dari bahaya yang menanti di web. Itu termasuk menukar antara lebih dari 1,000 pelayan di lebih dari 60 lokasi, jadi tidak kira kandungan apa yang telah disekat di negara anda, anda harus mencari jalan di sekitarnya. Setiap pelayan yang ditawarkan oleh Surfshark adalah mesra P2P dan menawarkan sokongan keselamatan untuk kedua-dua OpenVPN dan IPSec, menjadikannya pilihan yang bagus untuk sesiapa sahaja yang mencari pelayan yang cepat sambil mengutamakan keselamatan sebagai keutamaan mereka. Sudah tentu, seperti VPN apa pun, Surfshark juga menawarkan sejumlah ciri di atas sistem keselamatan asas mereka untuk memenangkan pengguna dari pilihan yang lebih popular. Ciri terbaik sejauh ini ialah kemampuan menggunakan Surfshark pada seberapa banyak peranti yang anda mahukan. Sejauh yang kami tahu, Surfshark adalah satu-satunya VPN yang benar-benar menawarkan sokongan peranti tanpa had, jadi tidak kira berapa banyak peranti yang anda dan keluarga anda miliki, anda dapat melindungi semuanya. Dan Surfshark berfungsi pada hampir semua perkara, termasuk Windows, Mac, iOS, Android, Chrome, Firefox, Linux, dan tentu saja, aplikasi Fire TV yang sangat penting. Sukar untuk menggunakan peranti yang tidak dapat anda selamatkan dengan Surfshark, kerana memudahkan untuk melindungi semua yang ada di akaun anda. Kami tidak mahu juga menonjolkan dua kemampuan unik Surfshark yang lain. CleanWeb adalah ciri marquee mereka, memberikan anda kemampuan untuk menyekat iklan, perisian hasad, dan percubaan pancingan data dengan satu add-on. Surfshark juga mempunyai daftar putih terpasang yang memudahkan aplikasi mengabaikan VPN anda. Ini mungkin tidak terdengar penting, tetapi ketika datang ke perbankan dan aplikasi selamat digital lainnya, ciri seperti ini memungkinkan untuk menggunakan VPN tanpa merobek rambut Anda. Ini semua terdapat di atas alat VPN standard lain seperti killswitch untuk mematikan aplikasi ketika VPN anda di luar talian, DNS dan perlindungan kebocoran, kebijakan tanpa log yang ketat untuk menjaga keselamatan data anda, dan mod penyamaran yang menyembunyikan status VPN anda dari ISP anda.

Harga

Secara keseluruhan, Surfshark adalah salah satu VPN terbaik di pasaran hari ini, tetapi yang benar-benar membuatnya menjadi hit adalah strategi harga mereka. Walaupun satu bulan permukaan Surfshark menjana $ 11.99, sesiapa yang bersedia membayar selama bertahun-tahun perkhidmatan akan menjimatkan banyak wang. Rancangan dua tahun mereka hanya $ 47.76, menjadikannya salah satu pilihan termurah dalam senarai ini. Dengan hanya $ 1,99 sebulan untuk 24 bulan tersebut, ini adalah pilihan belanjawan yang hebat yang masih menawarkan ciri-ciri peringkat teratas. Walaupun mereka menawarkan rancangan tahunan sebagai tambahan kepada pilihan dua tahun mereka, dengan harga $ 70, anda akan membelanjakan lebih banyak untuk perkhidmatan yang lebih sedikit. Surfshark adalah VPN yang hebat, dan patut dikunjungi. Walaupun pelanggan Windows dan Mac mereka menawarkan jaminan pengembalian wang selama 30 hari pertama, aplikasi iOS dan Android mereka menawarkan percubaan percuma, jadi masuk ke kedai aplikasi tempatan anda untuk memberi peluang kepada Surfshark.

Muat turun PureVPN

Banyak VPN difokuskan untuk memastikan bahawa perkhidmatan itu mudah dan senang digunakan. Yang lain dipenuhi dengan ciri dan protokol keselamatan yang memastikan pengguna dilindungi dari bahaya beberapa kali. Kadang kala, VPN akan merangkumi perisian yang dirancang untuk melayari web secara peribadi dan tanpa iklan, atau fail torrent langsung dari dalam klien VPN anda sendiri. Ini adalah ciri-ciri hebat untuk beberapa pengguna, tetapi mereka sering datang dengan cepat. Walaupun mempunyai pilihan mudah untuk mengakses maklumat dengan cepat melalui VPN, mempunyai ciri-ciri ini yang terpasang dapat memperlambat perayapan internet anda dan menjadikan pelayaran di web sangat tidak menyenangkan. Dengan maksud itu, PureVPN sesuai dengan namanya. Fokus pada kelajuan dan kesederhanaan menjadikannya salah satu pilihan utama kami untuk VPN di pasaran hari ini, dan anda akan sukar mencari platform yang tidak melakukan yang terbaik untuk menjanjikan janjinya "VPN terpantas di dunia" . Dan walaupun itu bukan pilihan utama kami untuk platform VPN, ini adalah pilihan yang bagus untuk subseksyen pengguna. Pertama, penting untuk mengetahui bahawa PureVPN nampaknya dirancang untuk streaming media melalui sambungan internet anda dan juga memberikan keselamatan dan kesederhanaan VPN. PureVPN menyokong hampir setiap platform yang digunakan hari ini (Windows, macOS, iOS, Android, dll.), Bersama dengan kesesuaian dengan Kodi, Chromecast, Fire TV, dan penghala, menjadikannya mudah digunakan pada peranti pilihan anda tanpa perlu risau tentang keserasian . Seperti mana-mana platform VPN yang berfokus pada streaming, anda dapat mengelakkan blok geo di seluruh dunia, memotong iklan yang mengganggu dan mengintip, dan bahkan mengabaikan penapisan di negara luar di luar Amerika Syarikat. Platform ini menyebutkan kemampuan untuk menonton siaran sukan dari seluruh dunia juga, yang bermaksud bahawa sekatan berdasarkan lokasi anda dapat dilewatkan menggunakan PureVPN. Dan dengan lebar jalur yang tidak terhad, pelayan yang dioptimumkan untuk streaming, dan bahkan kemampuan untuk mengabaikan pendikit ISP berdasarkan penggunaan data anda, PureVPN dapat membantu anda menonton kandungan selama berhari-hari.

Privasi dan Keselamatan

Secara keselamatan, PureVPN hampir sama dengan kebanyakan VPN dalam senarai ini. Aplikasi ini termasuk suis kill yang membantu mengelakkan penggunaan internet anda dilacak jika VPN anda terputus, mempunyai pertukaran pelayan tanpa had untuk mengakses maklumat dengan mudah di mana sahaja di dunia tanpa had, dan bahkan mempunyai pilihan tunneling terpisah untuk meningkatkan kelajuan pada standard anda tabiat melayari. Platform ini menyediakan enkripsi 256-bit, protokol OpenVPN, dan lebih dari 88.000 alamat IP yang berbeza untuk memastikan pelacak dan penggodam tetap mengikuti jejak anda. PureVPN juga menghentikan pihak ketiga daripada melihat log anda, menjadikannya sama aman dengan beberapa VPN lain dalam senarai ini sambil tetap fokus pada kepantasan.

Aplikasi ini mungkin agak rumit untuk disiapkan dan dimulakan, terutama jika dibandingkan dengan aplikasi yang lebih mudah seperti TunnelBear, tetapi dengan mempertimbangkan peningkatan kelajuan (hingga tiga ratus persen lebih cepat ketika melayari web daripada titik akses tanpa wayar standard anda), ini bukan masalah utama keluhan ketika datang ke kepantasan. Penting untuk diingat bahawa, walaupun meningkatkan kecepatan muat turun, latensi masih menjadi kenyataan dengan VPN apa pun, jadi anda mungkin tidak mahu bermain dalam talian melalui VPN anda.

Harga

PureVPN berada di tengah-tengah pek berkenaan dengan harga, tidak terlalu mahal atau murah jika dibandingkan dengan senarai yang lain. Sebulan penuh berharga $ 10,95, agak mahal apabila aplikasi seperti Nord dan PIA menawarkan nilai yang jauh lebih baik. Enam bulan berharga kira-kira $ 54 di muka, lebih mahal daripada beberapa rancangan satu tahun yang kami lihat pada pesaing.

Akhirnya, PureVPN memintas model langganan sepanjang tahun standard untuk menawarkan pengguna rancangan dua tahun penuh dengan harga $ 78. Harga itu tidak buruk, tetapi kekurangan langganan selama setahun dan kurangnya pengiklanan harga rasmi produk (PureVPN menyenaraikan setiap rancangan sebagai $ X.XX sebulan; sebagai contoh, rancangan dua tahun adalah "$ 3,25 sebulan) agak kurang difahami. Namun, yang lebih teruk adalah tempoh percubaan. Tidak seperti kebanyakan pesaing PureVPN, syarikat mengenakan bayaran $ 2.50 untuk percubaan tiga hari, sesuatu yang jelas adalah "tidak dapat dikembalikan." Secara keseluruhan, PureVPN adalah persembahan yang mantap, dengan beberapa kelajuan yang hebat dan sesuai untuk sesiapa sahaja yang ingin mengalirkan hiburan. Oleh itu, pengguna dengan anggaran atau mencari rancangan sepanjang tahun harus melihat di luar PureVPN.

Muat turun VPN TorGuard

Setiap VPN dalam senarai ini mampu melindungi anda semasa penyemakan imbas biasa, menjaga carian dan sejarah web anda tanpa nama dari pengiklan dan penyedia perkhidmatan internet anda. Mereka dapat menutupi lokasi anda, yang memungkinkan anda mengakses kandungan yang mungkin terkunci selain dari lokasi geografi anda. Anda bahkan mungkin dapat mengelakkan ISP memburuk-burukkan kelajuan internet anda dengan menggunakan VPN, membantu anda melalui akses internet selama sebulan tanpa ada batasan atau perlambatan. TorGuard VPN secara teorinya dapat melakukan perkara-perkara ini, tetapi perisian ini sebenarnya dimaksudkan untuk digunakan sebagai alasan terakhir untuk mendapatkan VPN: torrenting. TorGuard bermula sebagai salah satu daripada beberapa perkhidmatan VPN yang dirancang dengan betul untuk menyokong sambungan torrenting dan P2P, dan ia masih kekal sebagai salah satu perkhidmatan khusus yang lebih baik hari ini.

ciri-ciri

Malangnya, perkara pertama yang anda perhatikan mengenai TorGuard VPN adalah kekurangan percubaan percuma. Ini adalah perkhidmatan berbayar penuh, tanpa pilihan untuk peringkat percuma atau percubaan percuma. Semasa menyelami TorGuard sebagai perkhidmatan VPN, anda harus mengetahui apa yang anda cari, dan dalam hal ini, anda pasti ingin mencari sesuatu yang digunakan untuk menutup cetak rompak dan torrents di komputer anda setiap masa. Tidak seperti perkhidmatan lain dalam senarai ini yang mempunyai pelayan khusus untuk sambungan torrenting dan peer-to-peer, TorGuard direka supaya setiap pelayan mereka dapat digunakan untuk menghubungkan anda ke rangkaian pantas yang tidak akan menghalang kecepatan muat turun atau muat naik anda. Dengan lebih daripada 3000 pelayan yang tersebar di lebih dari 50 negara, mudah untuk membuat sambungan pantas di mana sahaja anda berada di dunia, dan jika anda cuba menggunakan perkhidmatan untuk cetak rompak, anda tidak perlu berurusan dengan masa sambungan yang lebih lama hanya untuk menyambung ke pelayan mesra P2P.

TorGuard mempunyai banyak pilihan keselamatan juga, menjadikannya sesuai untuk orang yang bimbang tentang kandungan cetak rompak dan terperangkap oleh ISP mereka. Seperti NordVPN dan PureVPN, anda akan menemui killswitch di sini, yang dirancang untuk menghentikan operasi pada aplikasi tertentu jika sambungan antara komputer atau telefon pintar anda dan rangkaian VPN terputus. Perkhidmatan ini pada dasarnya merangkumi setiap protokol VPN yang dapat anda bayangkan, termasuk OpenVPN, PPTP, L2TP, dan IPsec, dan mempunyai sokongan hingga lima sambungan serentak. TorGuard juga cukup pantas, terutama jika dibandingkan dengan beberapa perkhidmatan VPN mesra bukan P2P di pasaran sekarang. Namun, semakin banyak VPN berkembang untuk fokus pada penyemakan imbas biasa dan perkhidmatan berasaskan rakan sebaya, jelas bahawa TorGuard tidak berada di hadapan pek dengan kelajuan yang sangat tinggi. Ia masih kukuh, tetapi beberapa perkhidmatan seperti PureVPN mungkin dapat menyediakan sambungan yang cepat, jika tidak lebih cepat, pada penggunaan sehari-hari.

Harga

Secara keseluruhan, bagaimanapun, penting untuk diperhatikan bahawa, walaupun TorGuard tidak mempunyai percubaan percuma, ini adalah VPN jarak menengah yang berprestasi di luar kelasnya. Pilihan yang paling murah, pembayaran tahunan untuk perkhidmatan, memberikan pengguna $ 60 setiap tahun dan pada umumnya merupakan perjanjian yang kukuh. TorGuard juga menawarkan rancangan separuh tahunan yang berlangsung selama enam bulan dengan hanya $ 29,99, yang sebenarnya meletakkannya di antara salah satu rancangan jangka pendek terbaik. Rancangan suku tahunan juga tidak buruk, walaupun pada $ 19.99 hanya tiga bulan, anda lebih baik menghabiskan sepuluh dolar tambahan untuk mendapatkan tambahan tiga bulan. TorGuard juga menawarkan rancangan lain, termasuk pilihan untuk perniagaan dan penstriman, tetapi mahal, dan tidak banyak menawarkan wang tunai.

Kami benar-benar menasihatkan agar tidak menggunakan rancangan bulanan $ 9.99. Sekiranya anda merancang untuk menggunakan perkhidmatan ini selama setahun penuh, anda akan membayar dua kali ganda hanya untuk pilihan untuk membayar bulanan. TorGuard adalah perkhidmatan VPN khusus, salah satu daripada beberapa baki, tetapi itu tidak menjadikannya buruk. Terdapat hujah nyata bahawa beberapa orang mungkin mendapat manfaat daripada memiliki perkhidmatan seperti TorGuard, tetapi jika anda mencari VPN umum untuk memastikan tabiat melayari anda selamat dari pengiklan dan ISP anda, anda mungkin ingin mencari di tempat lain.

Muat turun Atlas VPN

Walaupun kami memberi amaran tentang bahaya penggunaan VPN percuma di seluruh artikel ini, VPN bebas untuk memulakan adalah topik yang sama sekali berbeza. Tahap data percuma TunnelBear adalah contoh hebat bagaimana VPN percuma dapat dilakukan dengan betul, dan kemasukan baru ke lapangan - Atlas VPN - sedang mencari kenaikan dengan menghilangkan topi data pada tahap percuma mereka sama sekali. Itu tidak bermaksud Atlas berfungsi sebagai pengganti yang selamat untuk VPN lama seperti Hola, tetapi ini menurunkan penghalang masuk bagi sesiapa yang memerlukan akses yang murah dan berpatutan ke VPN.

Tahap percuma Atlas sangat sukar untuk dipelajari. Syarikat ini terutama mempromosikan rancangan berbayarnya di laman webnya, dan hanya setelah memuat turun aplikasi di komputer atau telefon pintar anda, anda akan mula belajar di mana Atlas memotong sudut untuk pelanggan yang belum dibayar. Tahap percuma memberi anda akses ke sejumlah lokasi pelayan yang sangat terhad — tiga, dalam ujian kami — dan juga beberapa had kelajuan, walaupun nampaknya tidak mempengaruhi kemampuan kami untuk melakukan streaming di Netflix atau Disney +. Anda tidak memerlukan untuk membuat akaun untuk mula menggunakan Atlas VPN, bagaimanapun, yang merupakan kelebihan kuat daripada banyak persaingannya. Sekiranya anda hanya mencari aplikasi mudah untuk mengaktifkan perlindungan VPN ketika anda memerlukan privasi, rancangan percuma Atlas akan memperlakukan anda dengan baik.

Gambar ini mempunyai atribut alt kosong; nama failnya adalah atlasvpnwindows-1024x576.png

Sudah tentu, jika anda ingin menggunakan Atlas untuk penggunaan VPN yang lebih “standard” —melewati sekatan geografi, memuat turun fail besar, dan melindungi semua peranti anda pada satu akaun — anda perlu melangkah ke rancangan berbayar. Dengan harga sekitar $ 50 untuk langganan tiga tahun, Atlas adalah salah satu cara termurah untuk membeli perlindungan VPN hari ini, mengisi kasut yang ditinggalkan oleh bekas juara VPN bajet Akses Internet Peribadi. Walaupun kami tidak mengesyorkan naik untuk pilihan satu bulan, Atlas juga menawarkan langganan satu tahun dengan harga hanya $ 30, tawaran peringkat pertengahan yang kukuh untuk sesiapa sahaja yang tidak mahu membayar selama 36 bulan di muka.

Sebagai pendatang baru, masih ada ruang untuk Atlas VPN untuk terus bertambah baik, terutama ketika mereka berhadapan dengan gergasi seperti NordVPN dan ExpressVPN. Atlas terus membangun infrastrukturnya sejak dilancarkan, dengan lokasi pelayan di lebih dari selusin negara di seluruh dunia. Begitu juga, aplikasi untuk Windows, Mac, Android, dan iOS memudahkan kebanyakan pengguna untuk berhubung, dengan kategori utama terakhir yang hilang — pengguna Chromebook — mendapatkan aplikasinya sendiri pada tahun 2021.

Atlas belum cukup mahkota, tetapi jika anda mencari tawaran percuma dan bersedia bekerja dalam beberapa batasan, itu mesti dimuat turun.

Memilih VPN yang Betul

Nah, anda sekarang telah melihat cadangan kami, jadi sudah tiba masanya untuk menentukan sendiri. Sangat sukar untuk menentukan VPN apa yang sesuai untuk anda, jadi ingatlah untuk mengingat sebab anda menginginkannya terlebih dahulu. Privasi, keselamatan, dan akses ke konten media dibatasi atau tidak tersedia kerana geolokasi atau sekatan pemerintah adalah beberapa sebab utama orang memilih penyedia VPN mereka. Sekiranya salah satu masalah utama anda adalah streaming kandungan yang tidak tersedia untuk anda, ingat bahawa anda mungkin perlu menukar pelayan secara berkala untuk mengelakkan atau mengelakkan pengesanan.

Adakah anda menemui VPN yang sesuai untuk keperluan anda? Adakah anda mempunyai cadangan lain? Kongsi fikiran dan pengalaman anda di VPN di bawah.


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found