Cara Mengubah Avatar Bitmoji anda

Terdapat banyak cara untuk mengubah atau menyesuaikan avatar anda menggunakan Bitmoji. Anda boleh menyesuaikan ciri wajah avatar, mengubah pakaiannya, atau warna kulit.

Cara Mengubah Avatar Bitmoji anda

Penyesuaian ini membolehkan anda mendapatkan penampilan yang diperibadikan di Snapchat. Walaupun begitu, anda memerlukan aplikasi Snapchat dan Bitmoji pada telefon pintar anda untuk membuat perubahan yang diperlukan. Tanpa basa-basi lagi, mari kita selami dan lihat bagaimana melakukannya.

Menukar Avatar dengan Aplikasi Bitmoji

Ikon untuk perubahan avatar terletak di sudut kanan atas aplikasi Bitmoji. Untuk menukar ciri wajah avatar, ketuk ikon "orang tersenyum". Untuk pakaian yang sejuk, tekan ikon "t-shirt" di bahagian paling kanan.

Bitmoji Cara Mengubah Avatar

Ciri-ciri wajah

Senarai perkara yang boleh anda ubah di wajah avatar anda nampaknya tidak berkesudahan. Sebenarnya, anda boleh menjadikannya hampir dengan kemiripan anda sendiri seperti yang anda mahukan. Anda juga boleh menjadi kreatif dan mendapatkan sepasang alis merah jambu yang sesuai dengan cermin mata anda, misalnya.

Bitmoji

Kreatif atau tidak, Bitmoji menjadikannya sangat mudah untuk menjadikan avatar anda peribadi seperti yang anda mahukan. Bar pilihan terletak di bahagian bawah skrin. Anda hanya perlu menggesek ke kiri atau kanan dan mengetuk ikon untuk memunculkan tetingkap pilihan.

Dengan tetingkap pilihan dihidupkan, anda juga dapat menggunakan anak panah untuk bergerak ke kiri dan kanan. Terdapat sebilangan besar gaya dan warna, tanpa mengira ciri yang ingin anda ubah. Hanya sapu ke atas atau ke bawah, ketuk pilihan yang diinginkan, dan avatar anda langsung berubah.

Di samping itu, anda boleh mengubah keseluruhan gaya avatar dengan mengetuk ikon pertama di bar pilihan. Pilihannya termasuk Bitstrips, Bitmoji Classic, dan Bitmoji Deluxe. Tetapi setelah anda mengesahkan pilihan, aplikasi akan membawa anda kembali ke menu utama dan anda harus menyesuaikan avatar dari awal. Alangkah baiknya jika aplikasi memperbarui gaya bersama dengan perubahan lain yang anda buat.

Bitmoji Tukar Avatar

Pakaian

Seperti yang diisyaratkan, tidak ada kekurangan pakaian menarik untuk dipilih. Senarai nampaknya tidak berkesudahan setelah anda mula meleret. Sekiranya anda ingin memasuki salah satu kategori, ketik bar Carian Pakaian di tengah-tengah skrin dan anda akan dapat melihat semua itu.

Dengan ciri ini, anda dapat menjadikan avatar kelihatan segak atau konyol yang anda mahukan atau memadankan bajunya dengan musim semasa. Selain itu, terdapat banyak pilihan pakaian seragam dan berjenama.

Cara Mengubah Avatar Bitmoji

Menukar Avatar dengan Snapchat

Dengan andaian Anda menghubungkan aplikasi Bitmoji dengan Snapchat, semua perubahan yang Anda buat akan diterapkan pada avatar Snapchat. Namun, anda juga dapat merombak avatar menggunakan aplikasi Snapchat.

Sebaik sahaja berada di dalam tetingkap Snapchat utama, ketuk ikon profil di sudut kiri atas, kemudian ketuk wajah avatar, dan pilih Edit Bitmoji.

Menu penyuntingan memberi anda tiga pilihan: Ubah Pakaian Saya, Edit Bitmoji Saya, dan Pilih Selfie. Sekiranya anda ingin mengeluarkan avatar Bitmoji dari Snapchat, pilih Batalkan Pautan Bitmoji Saya di bahagian bawah skrin.

Ketika menukar pakaian, anda melakukan segalanya dari aplikasi Snapchat. Tetapi ciri ini tidak mempunyai butang Outfit Search, jadi anda perlu menggunakan tatal tanpa henti sehingga anda hanya mendapat padanan yang sesuai.

Sebaliknya, pilihan Edit Bitmoji Saya membawa anda ke aplikasi Bitmoji di mana anda boleh menerapkan perubahan yang diperlukan seperti yang dijelaskan di atas.

Tetapan Bitmoji Tambahan

Tekan ikon "gear" di kiri atas untuk mengakses tetapan Bitmoji dan buat beberapa perubahan lain. Pilihan pertama membolehkan anda mengubah gaya avatar dan mengetahui lebih lanjut mengenai papan kekunci Bitmoji. Ingatlah, jika anda mengubah gaya, anda kembali ke titik awal dan perlu menyesuaikan avatar dari awal.

Menu Akaun Saya di bahagian bawah skrin mempunyai permintaan Permintaan Data Saya, Tetapkan Semula Avatar, Hapus Akaun. Reset Avatar dan Padam Akaun cukup jelas. Pilihan Permintaan Data Saya membawa anda ke tetingkap masuk Snapchat untuk menghubungkan kedua-dua akaun tersebut jika anda belum melakukannya.

Merchandise Galore

Kembali ke menu utama, anda boleh mengetuk ikon "gerai pasar" untuk mengakses kedai Bitmoji. Ia penuh dengan t-shirt Bitmoji, cawan, kad, bantal, magnet dan banyak lagi yang lucu. Selain itu, anda boleh memilih grafik kegemaran anda dengan mengetuk pilihan Bitmoji.

Selamat tinggal Bitmoji

Tahap penyesuaian yang ditawarkan oleh Bitmoji sukar ditandingi. Anda boleh membiarkan imaginasi anda menjadi liar dan membuat avatar yang benar-benar menonjol di Snapchat. Di samping itu, antara muka sangat mudah dinavigasi dan aplikasi ini memberikan integrasi yang lancar dengan Snapchat.

Bagi pakaian, lebah pelangi adalah kegemaran peribadi kami. Pakaian apa yang dipakai avatar anda?


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found