Cara Menggunakan Mata Kemahiran di Gurun Hitam dalam talian

Black Desert Online adalah permainan main peranan dalam talian berbilang pemain (MMORPG) dengan banyak kelas untuk dipilih. Seperti kebanyakan MMORPG, semua kelas ini mempunyai kemahiran yang berbeza. Semasa pertama kali bermain permainan, anda perlu naik level dan memperoleh Skill Points, kerana kebanyakan kemahiran terkunci.

Cara Menggunakan Mata Kemahiran di Gurun Hitam dalam talian

Skill Points adalah yang membolehkan anda membuka kemahiran dan meningkatkannya. Sekiranya anda tidak pasti cara menggunakannya, anda berada di tempat yang betul. Kami juga akan menyebutkan sistem Penggantian dan Kebangkitan dan bagaimana Poin Kemahiran penting bagi mereka.

Black Desert Online - Asas Titik Kemahiran

Cara utama untuk mendapatkan Skill Points di Black Desert Online adalah:

 • Mengalahkan musuh
 • Berlatih dengan buku kemahiran mengenai boneka
 • Menyelesaikan pencarian

Mata Kemahiran yang anda perolehi dari menyelesaikan misi tidak dikira dengan had lembut Skill Points. Ramai pemain berada di Tahap 60 dan masih sukar untuk mendapatkan Mata Kemahiran yang mencukupi untuk semua kemahiran mereka.

Semasa bermain Black Desert Online, anda dapat menguruskan Skill Points anda dan menggunakannya untuk sebarang kemahiran, termasuk penugasan semula jika diperlukan. Namun, apabila anda mencapai Tahap 56, anda tidak dapat mengembalikan Mata Skill anda ke kemahiran lain lagi. Untuk Tahap 56 dan ke atas, anda mungkin perlu menggunakan transaksi mikro untuk menetapkan semula kemahiran anda.

Pada saat anda mencapai Tahap 56, anda sudah tahu kemahiran dan pokok apa yang harus anda fokuskan. Tetapan semula percuma selepas pencarian Awakening dapat membiarkan anda mengulang kemahiran anda melepasi tahap itu, tetapi kami menggesa anda untuk merancang kemahiran anda sebelum menyelesaikan pencarian Awakening. Anda harus menyimpan semula untuk keadaan mendesak.

Kemahiran dalam Black Desert Online berkaitan dengan senjata yang anda gunakan. Apabila anda mencapai Tahap 56, anda berpeluang memainkan misi Membangunkan. Pencarian ini membolehkan anda menukar senjata dan mendapatkan akses ke kemahiran yang lebih hebat.

Mata Kemahiran Setelah Bangun

Setelah anda menyelesaikan pencarian Kebangkitan anda, anda masih harus menggunakan Mata Kemahiran untuk membuka kemahiran baru. Misi bangun memerlukan pemain menukar senjata, membiarkan mereka mengakses pokok kemahiran yang sama sekali berbeza. Itulah sebabnya pertanian untuk mendapatkan Skill Point masih penting walaupun telah melepasi Tahap 56.

Walaupun anda mempunyai akses ke senjata baru anda, senjata dan kemahiran lama anda masih ada. Sekiranya anda merancang kemahiran dan kombinasi senjata dengan betul, anda boleh membuat beberapa kombo dan taktik yang menarik.

Cara Menggunakan Mata Kemahiran di Gurun Hitam di Xbox

Untuk menggunakan Skill Points anda, anda harus menaikkan watak anda. Tidak seperti beberapa permainan, di Black Desert Online, anda dapat membuka kemahiran dengan mencapai tahap yang diperlukan dan menggunakan Skill Points anda. Tidak perlu mengeluarkan perbelanjaan tambahan untuk memperoleh dan membuka kemahiran.

Prosesnya agak mudah, jadi mari masuk ke dalamnya.

 1. Buka menu anda dengan menekan butang Mula.
 2. Navigasi ke pilihan "Kemahiran".
 3. Cari kemahiran yang ingin anda buka.
 4. Pilih kemahiran.
 5. Gunakan Mata Kemahiran anda untuk membukanya.
 6. Ulangi jika perlu untuk kemahiran lain.

Syukurlah, Skill Points banyak terdapat di Black Desert Online. Anda lebih cenderung menghabiskan masa dengan melihat keahlian daripada apa sahaja.

Cara Menggunakan Mata Kemahiran di Gurun Hitam di PS4

Kedua-dua konsol hampir sama, jadi langkah yang kami nyatakan di atas sesuai untuk anda jika anda bermain di PS4. Tanpa basa-basi lagi, berikut adalah petunjuknya.

 1. Tekan butang Pilihan untuk membuka menu.
 2. Pergi ke bahagian "Kemahiran".
 3. Cari kemahiran atau kemahiran yang boleh anda buka.
 4. Pilih kemahiran yang ingin anda perolehi.
 5. Luangkan Skill Points anda pada kemahiran untuk membukanya.
 6. Ulangi langkah-langkah ini sehingga anda selesai dengan kemahiran membuka kunci.

Pada konsol, mencari menu Skill melibatkan beberapa tindakan daripada bermain di PC. Sekarang, kita akan bercakap mengenai menggunakan Skill Points di PC.

Cara Menggunakan Mata Kemahiran di Gurun Hitam pada PC

Oleh kerana pemain PC cenderung bermain dengan tetikus dan papan kekunci, mereka dapat dengan serta-merta menekan butang untuk memunculkan menu Skill. Secara lalai, pengikatan menu Skill adalah kunci "K". Sekiranya anda menukar pengikat kunci lebih awal, tekan kekunci itu sebagai gantinya.

Inilah cara menggunakan Mata Kemahiran anda di PC:

 1. Dalam Black Desert Online untuk PC, tekan kekunci "K".
 2. Tindakan ini membawa anda terus ke menu Skill.
 3. Pilih kemahiran untuk membuka dengan Skill Points.
 4. Buka kemahiran.
 5. Luangkan lebih banyak Mata Kemahiran jika anda mempunyai kemahiran lain untuk membuka kunci di dalam kemahiran anda.

Lokasi Terbaik untuk Bertani untuk Mata Kemahiran

Terdapat beberapa lokasi di dunia permainan yang menghasilkan Skill Points, termasuk:

 • Habitat Fadus

Lokasi ini lebih baik untuk pemula, kerana musuh cenderung berkumpul, dan pemain lain cenderung tidak datang ke sini. Rampasan di sini lebih ringan, jadi anda juga boleh membawa pulang lebih banyak. Sekiranya anda baru mula bermain, anda akan mendapat tempat ini luar biasa untuk Skill Points.

 • Penyamun Gahaz

Gahaz Bandits adalah sarang yang terletak tepat di luar sebuah bandar di Wilayah Shakatu. Musuh-musuh di sini tersebar jauh, tetapi tidak banyak sehingga anda membuang masa dalam perjalanan. Rampasan mereka juga ringan untuk dibawa dan dijual dengan wang yang lumayan.

 • Kuil Gurun Naga

Oleh kerana kuil itu berada di padang pasir, anda mesti membawa Air Bersuci atau Teh Anise Bintang untuk tetap selamat dari penyakit gurun. Musuh di sini menjatuhkan banyak wang bersama dengan banyak Skill Points. Kuil ini juga terletak di tebing, bonus selamat datang.

Mari Pergi Dengan Pokok Kemahiran Ini

Menggunakan Skill Points anda di Black Desert Online dapat membuka banyak kemungkinan. Bahkan sebelum Kebangkitan atau Penggantian, kami mengesyorkan anda mendapatkan lebih banyak nasihat mengenai kemahiran apa yang harus ditumpukan. Dengan begitu, anda tidak perlu menetapkan semula kemahiran anda sama sekali.

Pokok kemahiran apa yang anda lebih suka gunakan di Black Desert Online? Berapa kali anda menetapkan semula kemahiran anda? Beritahu kami di bahagian komen di bawah.