Cara Mendapatkan Kuda di Gurun Hitam dalam talian

Seperti MMORPG lain, Black Desert Online mempunyai sistem pemasangan. Sebenarnya, kuda merupakan bentuk pengangkutan utama di BDO. Mereka hadir dalam berbagai warna, gaya, dan tingkatan. Walaupun penyesuaiannya jauh dari sistem kompleks yang disediakan untuk penciptaan watak, ada banyak pilihan untuk dikelilingi.

Cara Mendapatkan Kuda di Gurun Hitam dalam talian

Yang menarik ialah terdapat juga beberapa cara untuk mendapatkan kuda di BDO. Dalam artikel ini, kami akan membahas cara mendapatkan salah satu tempat terbaik dalam permainan jika anda bosan menunggang keledai anda.

Cara Mendapatkan Kuda

Melakukan pertukaran dari keldai ke kuda adalah sesuatu yang boleh anda lakukan dengan pelbagai cara.

Membeli

Anda boleh membeli kuda Tahap 1 dari kandang. Anda akan berharga 15,000 perak, dan ia tidak begitu menarik. Kuda pemula hanya terdapat dalam dua warna, coklat dan kelabu. Semuanya bergantung pada lambang yang anda pilih.

Tambahan pula, kuda Tahap 1 dilengkapi dengan kelajuan 94% dasar, yang agak rendah.

Ganjaran Percuma

Sekarang, jika anda tidak mahu menghabiskan perak, anda juga boleh mendapatkan kuda secara percuma. Anda mungkin tidak tahu ini, tetapi kuda percuma adalah sebahagian daripada ganjaran pemain baru anda.

Pada hari kedua anda bermain dari akaun baru, anda akan menerima lambang kuda. Anda boleh mencarinya di tetingkap ganjaran, bersama dengan beberapa hadiah lain.

Anda kemudian boleh menebus lambang kuda dan menukarnya dengan tunggangan kuda pertama anda. Ini mungkin pemasangan percuma, tetapi ia akan mempunyai statistik Tahap 1 yang sama dengan kuda pemula yang boleh anda beli di kandang.

Sudah tentu, ada pilihan lain.

Menjinakkan

Katakan anda mahukan sesuatu yang lebih baik daripada kuda Tahap 1, dan anda tidak mahu menghabiskan terlalu banyak wang perak. Bagaimanakah bunyi kuda 7.500 perak?

Begitulah kos untuk menjinakkan kuda di BDO (jika anda bernasib baik). Secara teori, harganya lebih murah, dan anda boleh mendapatkan kelajuan asas antara 104% hingga 109%. Namun, menjinakkan adalah proses yang lebih kompleks yang mungkin tidak sesuai untuk pemain pemula.

Ini juga mengharuskan anda mencapai sekurang-kurangnya tahap 20 dalam permainan dan memperoleh beberapa item sepanjang perjalanan. Tetapi, jika anda benar-benar ingin menjinakkan kuda, inilah yang harus anda lakukan:

 1. Beli lassos dan wortel dari Stabler.

 2. Jelajahi ladang terbuka untuk kawanan kuda.

 3. Arahkan lasso pada salah satu kuda untuk peluang 50% untuk mula menjinakkan.

 4. Sebagai alternatif, beri makan kuda empat kali untuk menenangkannya terlebih dahulu.
 5. Lempar lasso untuk memulakan permainan mini.

 6. Tetap fokus dan mainkan permainan mini yang menjinakkan.
 7. Tekan butang Space Bar dengan pantas untuk mengisi meter.

 8. Terus bermain permainan mini untuk cukup dekat dengan kuda untuk memberinya makan.
 9. Percubaan untuk menunggang kuda.

Perhatikan bahawa menyelesaikan permainan mini dengan jayanya tidak menjamin anda akan menjinakkan kuda. Itulah sebabnya sangat penting untuk memiliki lassos dan wortel ganti semasa cuba mendapatkan kuda liar di BDO.

Pembiakan

Kerumitan BDO inilah yang menjadikan MMORPG berjaya dengan asas pemainnya. Salah satu sistem yang paling menarik dalam permainan ini adalah sistem pembiakan gunung.

Sekiranya membeli atau menjinakkan tidak menarik bagi anda, anda boleh cuba membiakkan kuda yang lebih baik.

Perhatikan bahawa pembiakan adalah mekanik yang sangat bergantung pada pemahaman anda tentang kelinci dan titik pembiakannya. Mares dapat melahirkan sejumlah kuda.

Tetapi, bagaimana pembiakan berfungsi?

Pertama, anda perlu memastikan bahawa anda memiliki kuda betina. Kemudian anda boleh pergi ke Breeding Market dan menyewa kuda jantan untuk malam ini.

Jika tidak, anda boleh menggunakan mekanik pembiakan di kandang anda sendiri sekiranya kedua-dua kaki betina dan lelaki mempunyai titik pembiakan yang mencukupi.

Proses pembiakan memakan masa hingga tiga jam. Selepas itu, anda akan mendapat pemasangan baru. Kuda baru akan mempunyai satu kemahiran permulaan dan jantina dipilih secara rawak. Sekiranya anda ingin menaikkan kuda baru atau menjualnya di pasaran untuk mendapatkan duit syiling tambahan, itu adalah pilihan anda.

Menyewa

Ini adalah kaedah yang agak baru untuk mendapatkan kuda. Ia mahal kerana harganya sekitar 100,000 perak. Walau bagaimanapun, anda boleh menyewa tunggangan yang cukup menakjubkan dari pemain lain sehingga seminggu.

 1. Pergi ke penjaga yang stabil.

 2. Klik pilihan "Sewa" di tetingkap baru.
 3. Dari sana, klik pada pilihan "Daftar Sewa".
 4. Cari senarai kuda yang anda suka, atau yang anda mampu.

 5. Sewa gunung yang anda suka antara Tahap 1 dan Tahap 8.

Semasa menggunakan kuda yang disewa, ia masih boleh memperoleh keuntungan. Walau bagaimanapun, pemasangan akan dikunci dalam pilihan peralatan pemiliknya.

Cara Mendapatkan Kuda di Black Desert Mobile

Mekanik penjinakan dan pembiakan dalam BDO Mobile sangat mirip dengan mekanisme permainan teras tetapi dengan perbezaan yang sangat kecil.

Sebagai contoh, untuk menangkap kuda liar, anda memerlukan tali penjinak kuda dan gula (bukan wortel.) Anda memerlukan pendekatan bertahap yang sama untuk meningkatkan peluang menjinakkan kuda.

 1. Cari kawanan di tempat terbuka.

 2. Mendekati perlahan.
 3. Makan gula apabila diminta.
 4. Buangkan lasso setelah memberi makan kuda tiga hingga empat kali.

 5. Lengkapkan permainan mini.

Perhatikan bahawa peluang untuk berjaya menjinakkan kuda turun sebanyak 10% kerana kuda meningkat dalam peringkat atau pangkat.

Anda juga boleh membiakkan kuda di Black Desert Mobile jika anda sudah mempunyai tunggangan wanita dan lelaki. Sekiranya anda melakukannya, pergi ke kem peribadi anda.

Pastikan anda mempunyai dua kuda dengan tahap dan tahap yang sama, atau tidak akan berjaya. Kosongkan inventori kuda sebelum memulakan proses pembiakan.

Cara Memperoleh Pelana Kuda

Mount dilengkapi dengan lima slot peralatan berfungsi di BDO. Walaupun beberapa item hanya mengubah penampilan, yang lain mempengaruhi statistik.

Sebagai contoh, pelana mempengaruhi tiga statistik: HP maksimum, stamina, dan kadar giliran. Ini adalah salah satu peralatan pertama yang harus anda dapatkan untuk pemasangan anda.

Sekiranya anda sudah memiliki unta, anda hanya boleh memindahkan pelana dari unta ke kuda anda. Kedua-dua pemasangan ini berkongsi banyak kepingan peralatan yang sama. Namun, jika tidak, ada cara lain untuk menyelesaikannya.

Anda boleh pergi ke pasar dan mencari pelana di bawah kategori pelekap. Sebagai alternatif, anda boleh membeli pelana dari penjaga yang stabil jika watak anda mempunyai cukup banyak untuk membuka pelana.

Anda juga boleh mendapatkan pelana kuda - dan peralatan pelekap lain - dari acara larian. Sekiranya anda menghabiskan cukup masa dalam permainan dan mengumpulkan sumber daya, anda boleh membuat pelana kuda sendiri. Sebagai contoh, periksa Bengkel Kuda Gear di Heidel untuk keperluan kerajinan.

Gurun Hitam Bagaimana Mendapatkan Perisai Kuda?

Mendapatkan perisai kuda berfungsi sama dengan mekanik pelana. Setiap kandang mempunyai kedai sendiri. Dari sana, anda biasanya boleh membeli baju besi kuda yang cukup asas. Walau bagaimanapun, anda perlu mencapai tahap persahabatan tertentu pada watak anda untuk membuka kunci peralatan yang ingin anda beli.

Perisai buatan menawarkan statistik yang jauh lebih baik. Untuk memulakan pembuatan, anda mesti terlebih dahulu membeli Rumah Kuda Armor. Sebaik sahaja anda memilikinya, anda boleh melihat set perisai yang berbeza untuk melihat bahan yang diperlukan.

Setiap bahagian perisai mempunyai senarai bahan tersendiri. Cari mereka, letakkan di gudang anda dan kemudian minta pekerja anda membuat barang yang diinginkan.

Anda Boleh Kehilangan di Mount Mechanics

Pemasangan di BDO sangat berbeza dengan yang anda lihat di MMORPG lain. Pasti, mereka berfungsi dengan fungsi asas pengangkutan yang sama. Tetapi BDO membawanya ke tahap yang baru.

Anda boleh menggunakan kuda, unta, keldai, dan tunggangan lain dalam permainan untuk bergerak, terlibat dalam pertempuran, perlumbaan, dll. Mekanik pembuatan dan pembiakan boleh memakan banyak masa anda. Namun, mereka juga menambahkan dimensi lain dalam permainan dan banyak kandungan sampingan untuk anda terokai.

Beritahu kami, apa gunung kegemaran anda dalam permainan? Apakah eksperimen pembiakan anda yang paling berjaya? Beritahu kami di bahagian komen di bawah.