Cara Menyekat Iklan di DuckDuckGo

Berbanding dengan penyemak imbas lain, DuckDuckGo mempunyai iklan yang jauh lebih sedikit, dan itulah salah satu sebab orang memilihnya. Namun, iklan ini masih dapat mengganggu, terutama jika Anda terbiasa menjelajah tanpa iklan. Memasang perisian penyekat iklan sepertinya penyelesaian yang paling semula jadi, tetapi ada yang lebih baik lagi.

Cara Menyekat Iklan di DuckDuckGo

DuckDuckGo menentang perisian penyekat iklan, walaupun mereka tidak dapat melarangnya. Itulah sebabnya mereka membuat cara lain untuk menyekat iklan di penyemak imbas ini, dan dalam artikel ini, kami akan menunjukkan caranya.

Melumpuhkan Iklan

DuckDuckGo membolehkan setiap pengguna memilih sama ada mereka ingin melihat iklan atau ingin melumpuhkannya. Daripada memuat turun beberapa perisian atau pelanjutan penyekat iklan yang mencurigakan, anda boleh menggunakan pilihan mudah dari Tetapan. Ini caranya:

 1. Buka DuckDuckGo.
 2. Buka Tetapan.
 3. Klik pada Umum.
 4. Klik pada Iklan.
 5. Matikan pilihan itu.

Itu sahaja! Seperti yang anda lihat, jauh lebih pantas daripada mengganggu dengan pelbagai sambungan yang mungkin atau tidak berfungsi.

Duckduckgo

Perlukah Saya Menyekat Iklan?

Soalan apa ini? Mengapa seseorang mahu terus melihat iklan? Baiklah, mari kita jelaskan. DuckDuckGo adalah penyemak imbas percuma - ini bermaksud bahawa mereka memberi anda persekitaran yang selamat untuk dilayari semasa mereka melindungi privasi anda dan menyekat pelbagai pelacak dalam talian, dan semua yang percuma!

Bagaimana model perniagaan ini boleh menguntungkan? DuckDuckGo mendapat komisen kecil untuk setiap iklan yang mereka paparkan, dan itulah salah satu perkara yang menjadikannya terus berjalan. Namun, mereka cuba menapis dan memilih hanya iklan yang relevan dengan carian anda sehingga anda dapat mencari sesuatu yang bermanfaat.

Sebilangan orang percaya bahawa melihat iklan tersebut adalah kaedah mereka untuk memberikan kembali kepada DuckDuckGo dan menyumbang kepada pengembangannya. Namun, syarikat memahami bahawa sesetengah orang tidak menyukai iklan, dan itulah sebabnya mereka memperkenalkan pilihan untuk menonaktifkannya.

Terdapat beberapa cara lain untuk menyokong penyemak imbas ini dan sebab yang mereka perjuangkan. Contohnya, sebarkan berita dan cadangkan penyemak imbas ini kepada orang lain. Kongsi di media sosial anda atau tinggalkan ulasan positif di App Store.

Terlebih lagi, malah ada hashtag unik yang boleh anda gunakan di Twitter: #ComeToTheDuckSide. Anda boleh melakukan perbuatan baik dengan menggunakannya, dan syarikat akan memberi anda suara untuk meningkatkan akaun anda.

Perbezaan Antara Iklan DuckDuckGo dan Iklan Lain

DuckDuckGo sedar bahawa kebanyakan orang tidak menyukai iklan, dan mereka berusaha menjadikannya minimum dan tidak invasif. Itulah sebabnya dasar iklan mereka sama sekali berbeza dengan yang digunakan oleh penyemak imbas dan laman web yang paling komersial. Anda mesti mengetahui dua perbezaan utama antara iklan yang dapat anda lihat di DuckDuckGo dan iklan yang anda boleh lihat di penyemak imbas lain:

 1. Iklan DuckDuckGo tidak berdasarkan sejarah carian anda. Sebilangan besar penyemak imbas lain mengesan maklumat anda sehingga mereka dapat menawarkan iklan yang disesuaikan mengikut minat, usia, seks, dan lain-lain. Bukan DuckDuckGo. Iklan tidak akan sama sekali tidak relevan. Mereka berhubung dengan perkara yang anda cari sekarang, dan mereka dapat membantu anda mencari sesuatu yang anda perlukan.
 2. Semua iklan DuckDuckGo mempunyai lencana Iklan, dan iklan tersebut dapat dibezakan dengan jelas dari hasil organik. Adakah anda perhatikan bahawa penyemak imbas utama setiap tahun menjadikannya semakin sukar untuk membezakan sama ada sesuatu itu organik atau hasil berbayar? Tanda iklan kecil atau tidak ada, kerana mereka ingin menipu anda agar mengklik iklan tersebut. DuckDuckGo tidak menggunakan strategi ini, dan anda akan selalu dapat mengetahui sama ada sesuatu itu adalah iklan.

Sekat Iklan di Duckduckgo

Bagaimana Melumpuhkan Penyekat Iklan?

Sekiranya kami meyakinkan anda untuk menggunakan ciri penyahaktifan iklan DuckDuckGo dan bukannya penyekat iklan lain, berikut adalah cara anda boleh melumpuhkannya untuk penyemak imbas ini:

 1. Buka duckduckgo.com dari penyemak imbas lalai anda (Chrome, Firefox, Safari).
 2. Di menu atas, cari ikon penyekat iklan yang anda gunakan.
 3. Klik padanya.
 4. Lumpuhkan penyekat iklan untuk DuckDuckGo.

Langkah keempat mungkin berbeza bergantung pada penyemak imbas apa yang anda gunakan. Contohnya, di Chrome, pilihan ini disebut "Jangan Jalankan di Halaman di Domain Ini", sementara di Firefox, disebut "Nonaktifkan di duckduckgo.com". Walau bagaimanapun, semuanya mempunyai pilihan ini, dan anda dapat mengenalinya dengan mudah.

Sudah tentu, ini melumpuhkan penyekat iklan hanya apabila anda menggunakan DuckDuckGo. Jangan risau, penyekat akan tetap melindungi anda daripada iklan pada penyemak imbas lain.

Semua Orang Benci Iklan

Semua orang membenci iklan, bukan? Tetapi sehingga penyemak imbas dan laman web menemui kaedah lain untuk menyokong diri mereka sendiri, kita harus menghadapinya atau mencari cara untuk menyekatnya. Hari ini, banyak aplikasi menawarkan versi tanpa iklan, dengan sedikit caj. Siapa tahu, mungkin penyemak imbas akan mula melakukan perkara yang sama sehingga akhirnya anda dapat memastikan bahawa anda dilindungi dari iklan.

Bagaimana anda berurusan dengan iklan biasanya? Adakah anda menggunakan perisian penyekat iklan, dan jika ya, yang mana satu? Beritahu kami di bahagian komen di bawah.


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found