Cara Menambah Palam Pintar Amazon ke Laman Utama Google

Palam Pintar Amazon membolehkan anda mengawal mana-mana peranti rumah anda dengan hanya menggunakan suara anda. Untuk melakukan ini, anda memerlukan peranti berkemampuan Alexa seperti Echo, Sonos, atau Fire TV. Aplikasi telefon Alexa juga akan berfungsi dengan baik dengan ini. Palam Pintar Amazon ini menambah kawalan suara ke mana-mana cawangan di rumah anda, tetapi bagaimana menghubungkannya? Ikuti panduan ringkas ini dan Smart Plug anda akan siap dalam masa yang singkat.

Cara Menambah Palam Pintar Amazon ke Laman Utama Google

Menyiapkan Palam Pintar dengan Laman Utama Google

Palam Pintar Amazon adalah salah satu yang lebih berpatutan dari jenisnya. Anda mungkin menyangka akan menjadi idea yang bagus untuk mendapatkannya dari rumah anda, tetapi bagaimana memasangnya? Jangan takut, panduan ini akan mengajar anda.

Langkah 1

Cukup bungkus Smart Plug dan letakkan ke outlet yang anda mahukan. Selepas itu, anda memerlukannya Kehidupan Pintar aplikasi, jadi muat turun sekarang. Sekiranya anda menggunakan Android, ia akan berada di dalam anda Kedai Google Play, dan jika anda menggunakan iOS, anda boleh mencarinya di Stor aplikasi. Pasang aplikasi dan daftarkan akaun.

Langkah 2

Setelah aplikasi Smart Life anda siap digunakan, ia akan menunjukkan kepada anda pilihan yang mengatakan, "Buat Keluarga" Ketik pada Buat Keluarga pilihan dan kemudian beri nama yang anda pilih. Klik Selesai dan anda akan mendapat mesej yang mengatakan, "Keluarga berjaya dibuat".

buat keluargatambah keluarga

Langkah 3

Sekarang Anda harus disambut dengan layar yang bertuliskan, "Selamat pulang". Ini adalah skrin yang membolehkan anda mengawal dan menyesuaikan semua peranti anda. Untuk menambahkan peranti baru, ketuk ikon tambah di sudut kanan atas. Sekarang cari pilihannya Soket elektrik dan ketuk padanya.

Langkah 4

Anda perlu memastikan bahawa Palam Pintar anda dapat dilihat oleh Kehidupan Pintar dan aplikasi lain. Ini dapat dipastikan dengan menahan butang kuasa pada Palam Pintar anda sehingga lampu di sudut kanan bawah berkelip. Setelah berkelip cepat, ia akan dapat ditemui oleh aplikasi lain.

Langkah 5

Sekarang kita perlu menyiapkannya dengan rangkaian Wi-Fi kita. Pilih rangkaian anda dan taip kata laluan untuk mengesahkan. Peranti akan mula disambungkan. Tunggu beberapa minit sehingga selesai.

Langkah 6

Yang perlu anda buat sekarang ialah memilih ruangan mana Palam Pintar terletak di, ketik Selesai, dan anda akan mendapat pemberitahuan bahawa soketnya sekarang Dihidupkan. Ini menamatkan konfigurasi Kehidupan Pintar aplikasi.

Langkah 7

Sekarang anda mesti pergi ke Laman Utama Google aplikasi. Muat turun sekarang jika anda belum melakukannya. Anda juga perlu menyiapkannya dan kemudian memautkannya ke Kehidupan Pintar aplikasi. Pada skrin utama aplikasi, ketuk pada Tambah butang. Sekarang ketik pada Tetapkan Peranti pilihan.

Langkah 8

Sekarang pilih pilihan Adakah sesuatu sudah disediakan? bawah Berfungsi dengan Google. Pada halaman berikut, pergi ke bar carian dan taip Kehidupan Pintar. Setelah muncul, ketuk dan sekarang anda akan diminta untuk log masuk ke akaun google anda. Selepas itu, aplikasi akan meminta anda untuk Memberi kebenaran hubungan antara kedua-dua akaun tersebut. Selepas beberapa saat, sebuah Tambahkan skrin peranti rumah pintar akan muncul. Pilihnya dan ketik Tambah ke bilik. Kemudian pilih bilik mana sahaja Palam Pintar adalah dalam.

Langkah Akhir

Periksa sama ada semuanya berfungsi dengan betul! Sekarang, Palam Pintar anda harus disediakan dan siap digunakan. Pastikan untuk mengujinya setelah anda selesai, dan jika ada yang tidak betul, periksa panduan sekali lagi. Juga, periksa sambungan internet anda. Sekiranya peranti anda masih tidak berfungsi dengan baik, pertimbangkan untuk menghubungi pengeluar.

Pemalam Terakhir

Palam Pintar adalah kaedah terbaik untuk mengautomasikan kediaman anda. Anda boleh mengawal sebarang peranti dari jauh dengan menggunakan perintah suara. Alat pintar ini nampaknya agak mudah, tetapi memerlukan sedikit usaha untuk menyiapkannya dengan betul.

Kami harap panduan ini dapat membantu anda! Sekiranya anda mempunyai idea atau pertanyaan tambahan, pastikan untuk memasukkannya ke dalam komen, yang akan membantu kami menyelesaikan sebarang masalah dan membuat lebih banyak kandungan untuk anda.