Cara Menyekat Subreddit Khusus

Reddit, juga dikenali sebagai halaman depan internet, adalah salah satu laman web terbesar dan paling kerap dikunjungi di internet. Seperti semua laman web lain dengan kandungan yang dihasilkan pengguna, ia mempunyai bahagian yang tidak wajar dari kandungan yang tidak begitu sesuai. Oleh itu, apa yang perlu dilakukan apabila catatan yang tidak memuaskan mendapat suara dan muncul di senarai r / all anda?

Kembali pada hari itu, menyekat subreddit yang bukan cawan teh anda adalah sepotong kek. Pada masa ini, pengguna Reddit perlu menggali lebih dalam untuk mendapatkan kembali kedaulatan r / semua suapan mereka.

Perkara Yang Dulu ...

Pada hari sebelum Reddit mendapat perubahan keseluruhan, pengguna dapat menyaring suapan mereka dengan mudah. Menyekat subreddit tertentu adalah sekeping kek, dengan pilihan yang tersedia di halaman r / all. Yang perlu anda lakukan untuk mengeluarkan subreddit yang mengganggu dari suapan anda ialah memasukkan namanya ke dalam kotak carian berlabel subreddit penapis, klik ikon + - dan anda akan selesai.

Pencarian Reddits Tapisan Tapak Lama

Namun, pada tahun 2018, setelah lebih dari 12 bulan pengembangan dan pengujian, Reddit melancarkan laman web yang direka bentuk semula. Ini adalah pemeriksaan visual pertama laman web ini dalam lebih dari satu dekad. Dengan reka bentuk baru muncul grafik yang lebih ramping dan beberapa perubahan lain. Halaman r / all kehilangan kotak carian subreddit penapis.

Reddit Hari Ini

Pada masa penulisan ini, pandangan lalai Reddit adalah yang baru. Namun, pengguna nostalgia dapat beralih kembali ke pandangan lama yang dipindahkan ke //old.reddit.com. Semua catatan baru disiarkan di sana buat masa ini. Sekiranya anda mendaftarkan akaun di laman web baru, anda juga dapat menggunakannya di laman web lama.

Laman web lama seperti sebelum reka bentuk semula, termasuk kotak carian subreddit penapis di halaman r / semua. Anda boleh mengujinya dan menaip nama subreddit yang ingin anda buang dari suapan anda. Ia akan hilang dari suapan Reddit lama anda. Walau bagaimanapun, subreddit yang anda blokir di laman web lama tidak akan disekat pada yang baru.

R Sepanjang Hari Ini

Oleh itu, nampaknya pengguna laman Reddit baru tidak berdaya terhadap subreddit yang tidak mereka mahukan dalam suapan mereka. Namun, itu tidak sepenuhnya benar. Mari lihat bagaimana anda boleh membuang komuniti yang tidak diingini dari r / semua suapan anda.

Cara Menyekat Subreddit Pada Masa Kini

Dengan kotak carian subreddit penapis hilang dari suapan, hampir tidak ada yang dapat dilakukan oleh pengguna biasa untuk mengusir kandungan yang tidak diingini yang telah disukai oleh komuniti. Ini berlaku untuk versi desktop laman web dan untuk aplikasi mudah alih asli.

Tetapi, tidak semuanya hilang bagi mereka yang tidak mahu menggunakan aplikasi dan pelanjutan pihak ketiga - mereka boleh beralih ke Reddit Premium. Versi premium laman web atau aplikasi, bergantung pada platform yang anda gunakan, akan membolehkan anda menyekat subreddit tertentu dari r / semua suapan.

Untuk menaik taraf keahlian Premium, klik pada segitiga kecil menghadap ke bawah di sebelah avatar anda (sudut kanan atas tetingkap penyemak imbas) dan kemudian klik pada pilihan Tetapan Pengguna. Seterusnya, klik pada tab Reddit Premium dan klik pautan Dapatkan Premium. Klik pada butang Dapatkan Reddit Premium di halaman seterusnya dan pilih pilihan pembayaran anda. Ikut arahan yang selebihnya.

Dapatkan Reddit Premium

Setelah selesai meningkatkan, pergi ke halaman r / all dan mula membanting tukul blok. Prosesnya sama seperti pada versi lama Reddit.

Aplikasi Mudah Alih Asli

Ketika menyekat subreddit tertentu, pengguna mudah alih tidak beruntung, sama seperti rakan desktop / komputer riba mereka. Tidak ada pilihan untuk menggunakan tukul blok pada versi Reddit versi Android atau iOS. Apa yang dapat mereka lakukan ialah menaik taraf ke Reddit Premium dan menggunakan penyemak imbas komputer mereka untuk menghilangkan subreddit yang tidak diingini.

Untuk menaik taraf melalui telefon bimbit, muat turun dan pasang aplikasi Reddit. Lancarkan aplikasi dari Skrin utama peranti anda. Ketuk avatar anda (terdapat di sudut kiri atas pada Android) dan ketik pada tab Reddit Premium. Ketik butang Dapatkan Premium dan ikuti arahannya.

Android Halaman Utama Reddit

Selain kemampuan untuk menyekat subreddits, keahlian Premium akan membolehkan anda membeli Reddit Gold, mata wang di lokasi yang boleh anda gunakan dalam interaksi dengan pengguna lain dan kandungannya. Akhirnya, Reddit akan berhenti memaparkan iklan kepada anda. Bayaran bulanan adalah $ 5.99, dan setelah dibeli, Reddit Premium akan tersedia di semua peranti yang anda gunakan.

Penyelesaian Pihak Ketiga

Sekiranya anda ingin mendapatkan semula suapan r / semua anda tetapi anda enggan membayar Reddit wang anda yang sukar diperoleh, anda boleh menggunakan salah satu daripada beberapa pelanjutan penyemak imbas. Kegemaran kami adalah Reddit Enhancement Suite. Aplikasi ini tersedia untuk Chrome, Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Opera, dan Safari.

Laman Utama RES

Untuk tujuan artikel ini, kami telah menggunakan versi Google Chrome. Apa yang terbaik mengenai pelanjutan ini ialah terdapat banyak petua dan tutorial tentang cara menggunakannya di Reddit. Muat turun dan pasangkan pelanjutan. Sekarang, mari kita lihat cara menyembunyikan subreddit yang menyusahkan dari r / semua suapan anda.

  1. Buka penyemak imbas anda. Pergi ke //www.reddit.com.

  2. Klik pada butang sambungan RES. Menu lungsur turun akan muncul. (Sekiranya anda menggunakan krom, anda klik butang yang kelihatan seperti potongan teka-teki, kemudian klik ikon tiga titik di sebelah pelanjutan RES)

  3. Klik pada Pilihan. Bergantung pada versi, anda mungkin melihat ikon roda gigi. Klik padanya.

  4. Halaman Reddit's Enhancement Suite akan terbuka. Klik pada filteReddit tab di menu di sebelah kiri di bawah Subreditan kategori.

  5. Togol filteReddit (filteReddit) pilihan pada.

  6. Tatal ke bawah halaman dan sesuaikan tetapan Subreddit yang disekat.
  7. Periksa + tambah penapis butang di sudut kiri bawah kotak bertajuk Subreditan.

  8. Masukkan subreddit yang tidak ingin anda lihat lagi.

Sekiranya terdapat subreddit lain yang ingin anda sekat, ulangi langkah 8 dan 9. Setelah selesai, tatal ke atas dan klik pada butang Simpan pilihan.

Tegakkan Tanah Anda

Dengan susun atur dan reka bentuk baru, Reddit memutuskan untuk menuntut suapan r / all. Namun, pengguna yang tidak bersedia mengambil apa sahaja yang disajikan pada suapan masih dapat menuntut kebebasan mereka dari algoritma Reddit. Pilihan yang tersedia termasuk membayar keahlian Premium dan memasang aplikasi pihak ketiga.

Apa pengalaman anda dengan kandungan yang tidak sedap di Reddit? Bagaimana anda melakukannya? Adakah anda melaporkan catatan dan poster atau adakah anda menyekat keseluruhan subreddits? Beritahu kami lebih banyak dalam komen di bawah.


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found