Cara Menyekat Iklan YouTube di Roku

Sekiranya anda mempunyai Roku, anda mungkin sudah mengetahui semua kekurangannya. Ini adalah peranti penstriman yang hebat, tetapi harganya mahal. Tanpa mengalahkan semak-semak, ia mempunyai terlalu banyak iklan. Ada iklan di layar utama, ada jeda iklan jika anda menonton saluran TV, dan tentu saja, ada iklan di YouTube.

Cara Menyekat Iklan YouTube di Roku

Orang beralih ke streaming dari TV kabel untuk mengelakkan iklan, antara lain. Sekiranya anda tertanya-tanya apakah ada cara untuk menyekat iklan YouTube di Roku, jawapan ringkasnya adalah iya. Teruskan membaca untuk beberapa penyelesaian yang berkesan.

Mengapakah Iklan Terus Berlaku pada Roku?

Roku tidak mahu anda menyekat iklan. Mereka menjana banyak wang, termasuk yang ada di YouTube semasa anda menontonnya di Roku. Sekiranya mereka ingin menyingkirkan iklan, mereka dapat melakukannya dengan mudah, tetapi sayangnya, itu tidak akan berlaku.

Berita lebih buruk: tidak ada perisian blok iklan yang berfungsi pada sistem operasi Roku. Ini bermaksud bahawa anda tidak boleh memasang penyekat iklan sahaja, dan menonton YouTube tanpa gangguan seperti yang anda lakukan pada penyemak imbas anda. Sekiranya anda melanggan YouTube TV, kemungkinan anda perlu menonton lebih banyak iklan.

Sekurang-kurangnya, ini boleh membuat kekecewaan. Yakinlah, ada jalan penyelesaian untuk keadaan anda. Banyak orang mempunyai masalah yang sama dengan iklan YouTube di Roku, jadi kami menyusun senarai penyelesaian terbaik.

Penyelesaian ini tidak sempurna; mereka tidak dijamin akan membuang semua iklan YouTube di Roku. Namun, jika anda menggunakan semuanya, anda akan mengurangkan jumlahnya.

Kami akan mulakan dengan penyelesaian mudah terlebih dahulu, dan kemudian masuk ke pilihan blok iklan yang lebih maju. Ya, ada penyekat iklan yang berfungsi untuk Roku, cuma iklan itu tidak diiklankan seperti itu. Teruskan membaca dan anda akan mengetahui.

peranti roku

Mulakan dengan Tetapan Roku

Tempat terbaik untuk memulakan adalah dalam tetapan Roku. Sebenarnya ada pilihan asli yang dapat dipilih untuk mengurangkan iklan yang disasarkan dan merahsiakan sejarah penyemakan imbas anda. Inilah yang perlu anda lakukan:

  1. Ketuk pilihan Tetapan di skrin utama Roku anda.
  2. Seterusnya, ketuk Privasi, dan pilih Iklan.
  3. Kemudian anda perlu mencentang kotak di sebelah Hadkan Penjejakan Iklan.
  4. Akhirnya, mulakan semula peranti Roku anda.

Ini adalah titik permulaan yang baik, tetapi anda masih boleh melakukan lebih banyak perkara. Anda masih akan mendapat iklan generik setelah langkah ini, tetapi harus ada kurang atau tidak ada iklan yang disasarkan di YouTube semasa menggunakan Roku.

Teruskan dengan Penghala Anda

Perkara seterusnya yang boleh anda lakukan ialah menyekat beberapa domain menggunakan tetapan penghala anda. Ini akan membuang beberapa iklan Roku. Ikut langkah-langkah ini:

  1. Anda harus membuka tetapan penghala anda. Masukkan alamat IP penghala anda di bar alamat, log masuk dengan maklumat anda, dan klik pada tab Lanjutan (prosesnya mungkin perlu dilakukan dari penghala ke penghala, tetapi hampir sama).
  2. Klik pada Keselamatan, Kawalan Akses, atau Penapisan. Cari pilihan yang membolehkan anda menyekat laman web, nama domain, atau kata kunci.
  3. Tambahkan pautan ini //cloudservices.roku.com, //Analytichtpp://cloufservices.roku.com ke senarai. Kemudian sekat Penyelesaian Pengiklanan dan Analisis Perusahaan dengan mengklik kotak pilihan.
  4. Mulakan semula peranti Roku anda.

Apabila anda mengklik pilihan Enterprise Advertising Solutions, ia akan menyekat iklan di YouTube. Pautan yang anda blokir akan mencegah iklan muncul di skrin utama peranti Roku anda. Perlu diingat bahawa penyelesaian ini mungkin tidak menyekat semua iklan, tetapi sekurang-kurangnya ia harus mengurangkan jumlah yang anda dapat.

batang roku

Gunakan AdGuard

AdGuard adalah barisan pertahanan terakhir anda terhadap iklan YouTube yang sial di Roku. Perkara yang kami bincangkan: penyekat iklan yang berfungsi pada mana-mana peranti, termasuk Roku. Percuma untuk digunakan, dan tersedia di banyak platform termasuk Windows, macOS, Ubuntu, iOS, Android, dan penghala anda.

Gunakan pautan yang disediakan untuk mengetahui lebih lanjut mengenai AdGuard dan memuat turunnya untuk platform pilihan anda. Anda tidak perlu memasang apa-apa agar AdGuard berfungsi. Ini adalah sistem penyelesaian DNS percuma dan selamat.

Tujuan utamanya adalah menyekat iklan, pancingan data, dan penjejakan, yang semuanya buruk untuk privasi anda. Bahagian terbaiknya ialah mereka mengemas kini pangkalan data mereka, yang bermaksud bahawa tidak ada iklan yang akan sampai kepada anda. Anda juga boleh menggunakan mod perlindungan keluarga untuk menyekat kandungan dewasa jika anda mempunyai anak.

Anda sebenarnya akan menggunakan tetapan penghala anda untuk mengaktifkan AdGuard. Yang perlu anda lakukan ialah memasukkan beberapa alamat pelayan DNS dan anda akan menyingkirkan semua iklan YouTube pada peranti Roku, dan peranti lain yang disambungkan ke rangkaian rumah anda.

YouTube Tanpa Iklan

YouTube adalah platform video yang paling popular dan telah berkembang pesat sejak penubuhannya. Sebilangan besar orang menggunakannya setiap hari, dan banyak membaca iklan. Jangan menjadi salah satu daripada mereka, walaupun anda menonton YouTube di Roku.

Iklan membosankan, dan tidak berguna sepanjang masa, jadi lebih baik mengelakkannya. Sekiranya anda mempunyai sesuatu yang ingin anda tambahkan, jangan ragu untuk melakukannya di bahagian komen di bawah.


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found