Bagaimana Mencari Nombor Halaman Sebenar di Kindle

Sejak Amazon pertama kali melancarkan versi E-readernya yang disebut Kindle, beberapa pencinta buku telah menahan diri daripada pilihan itu kerana sebenarnya tidak ada yang serupa dengan buku yang sebenarnya. Bau, telinga anjing, nombor halaman sebenarnya, bagaimana alat elektronik dapat menggantikannya?

Bagaimana Mencari Nombor Halaman Sebenar di Kindle

Nasib baik, Kindle menawarkan banyak ciri yang menjadikan peralihan dari paperback tradisional ke pembaca elektronik sedikit lebih lancar dengan setiap kemas kini.

Penting untuk diperhatikan bahawa beberapa ciri hanya tersedia pada buku tertentu. Artikel ini akan memandu Anda mengetahui bagaimana buku yang akan anda muat turun memiliki nombor halaman yang tersedia, dan cara mengaktifkannya.

Cara Memeriksa Nombor Halaman

Apabila anda mencari buku baru di kedai Kindle, terdapat pilihan harga standard, gambaran keseluruhan ringkas mengenai buku dan pengarangnya, maka terdapat ciri-cirinya.

Untuk melihat apakah buku yang anda minati mempunyai nombor halaman nyata, tatal ke bawah halaman sehingga anda melihat kotak ciri.

1.) Ketik pada Nombor Halaman.

2.) Kaji Huraian Nombor Halaman.

Anda bahkan dapat melihat keterangan nombor halaman jika anda melayari laman web Amazon untuk bacaan Kindle anda seterusnya.

Cara Melihat Nombor Halaman Sebenar - Pilihan "Pergi ke"

Oleh itu, selagi buku pilihan anda mempunyai pilihan nombor halaman sebenar, terdapat beberapa cara untuk melihatnya. Untuk memulakan, Kindle tidak menawarkan nombor halaman pada model lama. Bagi kebanyakan Kindles, mereka hanya akan melihat peratusan penyelesaian yang tidak betul-betul berkaitan dengan nombor halaman.

Oleh itu, jika anda ingin melihat nombor halaman anda atau pergi ke lokasi tertentu, lakukan ini:

1.) Ketuk bahagian tengah skrin anda dan ketik ‘Pergi ke.’

2.) Lihat nombor halaman anda.

Memaparkan nombor halaman sebenar dengan cara ini bukan sahaja dapat membantu anda mengetahui tempat anda berada dalam buku, tetapi juga akan membantu anda untuk berkongsi atau mencari nombor halaman yang dirujuk oleh orang lain.

Melihat Nombor Halaman - Aplikasi

Beberapa pengguna mungkin lebih suka, atau pada beberapa ketika, membaca buku mereka dari peranti selain Kindle. Sama ada dari penyemak imbas web atau dari Aplikasi Kindle pada peranti mudah alih, melihat nombor halaman sebenarnya jauh lebih mudah.

Selagi anda memuat turun buku yang mempunyai nombor halaman nyata, anda dapat melihatnya di bahagian bawah skrin anda.

Sekiranya anda tidak dapat melihat nombor halaman, ia mungkin kerana anda telah menyesuaikan ukuran teks. Apabila anda membuat teks lebih besar, ia akan membuang halaman Kindle sehingga angka tidak dipaparkan.

Anda boleh menyesuaikan semula ukuran teks anda dengan mencubit skrin atau dengan melakukan ini:

1.) Ketik halaman.

2.) Ketik ‘Aa’.

3.) Laraskan saiz teks anda

Dengan mengurangkan saiz teks anda, anda kini dapat melihat nombor halaman yang tertera di bahagian bawah buku anda. Juga, hanya dengan mengetuk halaman, anda juga dapat melihat nombor halaman. Setelah menyemak nombor halaman anda, anda dapat mengetuk sekali lagi untuk meningkatkan ukuran teks anda.

Ciri-ciri Cool Kindle yang lain

Seperti yang kami nyatakan sebelumnya, sebilangan pembaca yang gemar belum mula menikmati pembaca elektronik. Amazon telah menawarkan beberapa ciri yang sangat kemas yang memudahkan membaca.

Mod Gelap

Sebilangan besar Kindles dan bahkan versi aplikasinya menawarkan mod gelap. Sama ada anda membaca pada waktu malam atau ingin mengurangkan ketegangan mata, mod gelap mengurangkan cahaya terang yang keras yang menyertai skrin peranti.

Ketuk ‘Aa’ seperti yang anda lakukan di atas dan pilih salah satu daripada empat pilihan warna yang tersedia:

Serlahkan, Kongsi, dan Tambah Nota

Kindle menawarkan anda pilihan untuk berkongsi halaman, menyerlahkan isi penting, dan bahkan menambah sedikit nota yang boleh anda ulas kemudian. Bertentangan dengan buku tradisional, ini jauh lebih baik daripada menulis di pinggir.

Cukup tekan lama bahagian yang ingin anda manipulasi dan pilih dari pilihan yang ada:

Terjemahan, Wikipedia, dan Kamus

Semasa membaca buku, tidak perlu pergi ke sumber lain untuk memeriksa fakta atau mencari maklumat. Kindle akan memberi anda pilihan untuk melakukan ini di layar setelah anda lama menekan bahagian minat.

Soalan Lazim

Kami mempunyai lebih banyak maklumat mengenai nombor halaman Kindle di bahagian ini.

Bagaimana saya mencari penanda halaman saya?

Penanda halaman sangat baik untuk menjaga halaman anda dan menyimpan lokasi teks penting. Untuk menyimpan halaman ke bahagian penanda halaman anda, yang perlu anda lakukan hanyalah mengklik ikon bendera di sudut kiri atas.

Untuk mencari penanda halaman anda, ketik ikon halaman. Bergantung pada jumlah penanda halaman yang telah anda simpan, anda perlu menatal senarai dan mencari yang anda mahukan.

Adakah buku-buku Kindle mempunyai bilangan halaman yang sama dengan paperback?

Ya dan tidak. Semuanya bergantung pada buku (dan jika anda telah memperbesar teks). Nombor halaman yang tidak sesuai dengan buku kertas sebenar boleh menyebabkan masalah di sekolah dan di kelab buku, jadi sebelum anda memuat turun buku untuk Kindle, cari kapsyen yang bertuliskan 'Mengandungi nombor halaman sebenar.'

Anda boleh meminjamkan buku anda

Oleh itu, tidak digalakkan memberikan nama pengguna dan kata laluan anda. Tetapi, peminat buku boleh merasa lebih senang berkongsi kegemaran mereka dengan orang di sekeliling mereka.

Tidak mungkin sahabat anda akan memesan barang di akaun Amazon anda, tetapi kemungkinan mereka akan menumpahkan sesuatu di buku anda, halaman telinga anjing, atau mungkin tidak akan mengembalikannya sama sekali. Kindle mengurangkan kerisauan mengenai perkara-perkara ini jadi berkongsi pustaka anda jauh lebih selamat (sekali lagi, selagi anda mempercayai orang itu dengan kata laluan Kindle anda).


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found