Cara Mengaburkan Latar Belakang Anda untuk Video TikTok

Tidak begitu mudah untuk menonjol di TikTok lagi. Selalu ada cabaran menarik baru untuk mengikuti platform yang berkembang pesat ini. Namun, dengan menggunakan kesan dan penapis yang menarik, anda dapat menjadikan video anda lebih kreatif dan mendapatkan lebih banyak pengikut.

Sekiranya anda membuat video menegak, tetapi tidak mahu memotongnya agar sesuai dengan skrin mendatar, anda memerlukan tongkat sihir untuk mengedit video anda. Atau adakah anda? Kami ada jalan keluar - baca artikel ini untuk mengetahui apa itu!

Mengaburkan Latar Belakang di TikTok

Walaupun TikTok menawarkan banyak kesan dan penapis lucu untuk digunakan pada video anda, tidak ada yang mengaburkan latar belakang. Namun, ini tidak bermakna anda tidak boleh menggunakan aplikasi pihak ketiga untuk melakukannya dan kemudian memuat naik video ke akaun anda.

Inilah pilihan kami untuk aplikasi terbaik yang boleh anda gunakan untuk mengaburkan latar belakang video anda. Kami memastikan semuanya percuma, mudah digunakan, dan menawarkan beberapa ciri menarik yang lain. Tiga aplikasi teratas kami adalah KineMaster, InShot, dan VideoShow.

latar belakang kabur untuk video tiktok

1. KineMaster

KineMaster adalah salah satu aplikasi penyuntingan video yang paling komprehensif untuk peranti Android, iPhone, dan iPad. Ia mempunyai antara muka yang mudah dan banyak pilihan yang menjadikan video anda kelihatan profesional setelah beberapa ketukan. Terdapat versi premium, tetapi untuk mengaburkan latar belakang, pembebasan ini akan berfungsi dengan baik.

Sekiranya anda memilih untuk menggunakan KineMaster, berikut cara mencari pilihan kabur:

 1. Tambahkan video yang ingin anda edit.
 2. Dari menu bulatan di sebelah kanan, pilih Lapisan.
 3. Pilih Kesan.
 4. Sekarang ketik pada Kesan asas dan pilih Gaussian Blur.
 5. Anda akan melihat kotak di video yang boleh anda pindahkan atau ubah saiznya bergantung pada bahagian rakaman yang ingin anda kaburkan. Anda juga boleh memilih Mosaik untuk latar belakang kabur yang berbeza.

2. InShot

Dengan InShot, anda dapat membuat video yang luar biasa hanya dalam beberapa minit. Aplikasi ini tersedia untuk peranti iOS dan Android, dan telah mendapat kepercayaan berjuta-juta pengguna. Ia dilengkapi dengan antara muka sederhana dan ciri berguna yang akan menjadikan anda profesional dalam beberapa jam.

Untuk mengaburkan video anda di InShot, ikuti arahan di bawah:

 1. Lancarkan aplikasi di telefon anda dan pilih Video di bahagian Buat Baru di laman utama.
 2. Pilih video yang dikehendaki.
 3. Anda akan segera melihat latar belakang yang kabur semasa anda mengimport video. Leret menu di bawah untuk mencari butang Latar Belakang. Ketiknya.
 4. Pilih tahap kabur, warna, atau foto yang ingin anda lihat di latar belakang.
 5. Ketuk tanda semak untuk menggunakan penapis latar.
cara mengaburkan latar belakang tiktok

3. Tayangan Video

Aplikasi penyuntingan ini cukup popular di Google Play, dan juga tersedia untuk peranti iOS. Ia dinilai baik sehingga anda pasti dapat mencipta sihir dengannya. Antara pilihan hebat lain, seperti putaran video, pelekat, kesan, muzik, dan banyak lagi, pengaburan video juga dibuat mudah. Ikuti langkah di bawah:

 1. Setelah anda melancarkan aplikasi, ketuk kotak dengan tanda tambah di tengah-tengah skrin.
 2. Pilih video yang ingin anda edit.
 3. Ketik Seterusnya di bahagian bawah.
 4. Dari menu di bawah, pilih Tetapan.
 5. Ketik Latar Belakang dan pilih Kabur. Anda juga boleh memilih latar belakang hitam, putih, atau berwarna untuk video anda.
 6. Anda boleh memilih format yang berbeza untuk video anda dan menjadikannya sesuai untuk pelbagai aplikasi media sosial jika anda mengetuk pada tab Aspect Ratio. Anda mungkin perlu mengetuk di sini sebelum latar belakang kabur anda dapat dilihat, bergantung pada video pilihan anda.
latar belakang tiktok video

Penyunting Video Lain Yang Mungkin Anda Mahu Cuba

Berikut adalah dua cadangan lain jika anda ingin melangkaui senarai tiga teratas kami.

Video Kabur

Blur Video adalah aplikasi hebat lain yang menawarkan ciri ini di antara banyak pilihan berguna untuk membuat video kreatif. Lebih-lebih lagi, ia menyokong beberapa format dan serasi dengan hampir semua platform media sosial.

Terdapat beberapa pilihan kabur dalam penyunting Blur Video. Anda boleh menggunakan FreeStyle Blur untuk video TikTok anda. Ini membolehkan anda memilih kawasan yang ingin anda fokuskan, sementara selebihnya video akan kabur. Dan jika anda juga akan membagikannya di Instagram, gunakan pilihan Insta No Crop. Sekiranya anda ingin menjadikan video anda menyeronokkan, ada pilihan Fun Blur untuk mencuba - tambahkan lebih banyak kesan, kabur dalam gerakan, dll.

Video Petak

Sama ada anda membuat penggambaran untuk TikTok atau platform media sosial yang lain, selalu senang mempunyai aplikasi yang membolehkan anda membuat video yang sesuai untuk rangkaian mana pun. Square Video Editor adalah salah satu aplikasi seperti itu - bukan sahaja anda boleh memotong video anda dan menambahkan latar belakang yang kabur, tetapi anda juga dapat membuat filem dengan cara ini.

Video persegi membolehkan anda mencuba pelbagai kesan dalam masa nyata, yang merupakan salah satu pilihan terbaik dalam aplikasi ini. Anda juga boleh memutar video, menambah muzik, dan banyak lagi. Untuk kabur, anda mempunyai dua pilihan dengan video Square. Aplikasi ini membolehkan anda menetapkan latar belakang warna, atau mengaburkannya - pilih yang paling sesuai dengan anda.

Latar Belakang kabur untuk Video yang Jernih

Aplikasi penyuntingan video membolehkan anda menyiapkan video anda untuk rangkaian sosial apa pun. Sebilangan besar daripadanya mudah digunakan dan dilengkapi dengan banyak ciri hiburan lain yang akan menjadikan video anda bersinar. Cuba KineMaster, InShot, atau VideoShow dan beritahu kami bagaimana aplikasi ini berfungsi untuk anda.

Adakah anda lebih bersenang-senang dengan aplikasi Square Video atau Blur Video? Adakah anda mempunyai cadangan lain? Kongsikannya di bahagian komen di bawah.


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found