Cara Meningkatkan Catatan di Instagram

Instagram adalah salah satu aplikasi media sosial yang lebih popular hari ini. Syarikat milik Facebook cenderung berjuta-juta pengguna setiap hari. Sebilangan pengguna hanya ingin memamerkan pengembaraan dan kenangan mereka dengan beberapa rakan karib, sementara yang lain ingin menjadi pengaruhnya yang besar.

Cara Meningkatkan Catatan di Instagram

Dengan begitu banyak orang menyiarkan di Instagram pada masa yang sama, bagaimana anda meningkatkan catatan anda untuk menjangkau lebih banyak orang? Dalam artikel ini, kami akan memberitahu anda semua tentang cara meningkatkan catatan anda di Instagram.

Memahami Kejayaan Media Sosial

Anda mungkin bukan baru di media sosial pada tahun 2021, tetapi anda mungkin baru menggunakan akaun awam yang mendapat tarikan di antara berjuta-juta pengikut. Meningkatkan catatan anda memerlukan lebih banyak pekerjaan daripada hanya menekan butang ‘Post’ atau bahkan menambahkan hashtag.

Anggaplah akaun Instagram anda sebagai perniagaannya sendiri. Anda perlu memahami khalayak sasaran anda, misi anda, dan cara mengeposkan kandungan yang membuat orang kembali untuk mendapatkan lebih banyak. Walaupun anda pasti akan mendapat pengikut, anda perlu belajar bagaimana menjaga pengikut tersebut dan juga memperoleh lebih banyak.

Pengaruh yang berjaya yang menjangkau banyak pengguna telah menguasai seni pemasaran media sosial dengan memahami beberapa perkara:

 • Kirimkan kandungan secara berkala
 • Mencari niche yang dinikmati orang
 • Mengeposkan pada masa-masa tertentu apabila orang cenderung berada dalam talian
 • Alat Instagram untuk memuat naik catatan yang lebih baik
 • Algoritma Instagram

Kami akan membahas perkara ini secara terperinci di bawah. Tetapi anda mungkin mahu bermula dengan memahami tujuan halaman anda. Adakah untuk menjual produk anda? Adakah untuk menjadi pemengaruh media sosial dan menarik perhatian pengiklan? Adakah untuk mendidik dan memberi maklumat kepada pengguna lain?

Setelah memahami tujuan halaman anda, anda perlu menyusun rancangan untuk mencapai matlamat anda. Anda juga mungkin mahu membuat akaun Profesional di Instagram. Ia menawarkan lebih banyak ciri dan memberikan analitik untuk lebih memahami apa yang berfungsi dan apa yang tidak. Sekiranya anda tidak pasti cara menukar akaun Instagram anda ke akaun Profesional, lihat artikel ini.

Cara Meningkatkan Pos - Ciri Promosi

Sekiranya anda mempunyai profil perniagaan, meningkatkan jawatan adalah mudah. Anda boleh menggunakan ciri Promosi untuk mengubahnya menjadi iklan untuk menghasilkan lebih banyak minat. Catatan anda kemudian akan muncul di feed ahli khalayak sasaran anda. Ia akan kelihatan sama seperti catatan lain dari akaun yang mereka ikuti, jadi mereka tidak akan dapat memberitahu bahawa itu adalah iklan.

Pos promosi serupa dengan iklan, dan oleh itu, anda perlu membayarnya. Ini sangat berguna jika anda ingin menjual produk, tetapi ia dapat membantu anda mencapai tahap Instagram juga.

Untuk meningkatkan catatan Instagram anda, ikuti langkah berikut:

Catatan: Anda memerlukan akaun Profesional untuk melakukan ini.

 1. Log masuk ke aplikasi Instagram dan lawati profil anda. Kemudian, ketik siaran yang ingin anda naikkan.
 2. Ketik ‘Promosikan’ di bawah siaran yang ingin anda iklankan.

 3. Ketik ‘Buat Promosi’.

 4. Pilih matlamat anda daripada tiga pilihan yang ada. Kemudian, ketik ikon anak panah di sudut kanan atas untuk bergerak ke hadapan.

 5. Pilih khalayak sasaran anda. Sekiranya anda tidak pasti, biarkan ‘Automatik’ dicentang dan ketik anak panah di sudut kanan atas.

 6. Pilih belanjawan anda. Walaupun anda mungkin tidak bersedia mengeluarkan wang untuk meningkatkan jawatan anda, anda harus mempertimbangkan pulangan pelaburan anda. Fikirkan berapa banyak orang yang boleh anda jangkau dengan satu siaran dalam beberapa hari.
 7. Tambahkan kaedah pembayaran dan proses pembayaran anda. Kemudian, ketik ‘Buat Promosi’ di bahagian bawah.

Untuk membuat sesuatu menjadi lebih mudah, anda juga boleh membuat catatan promosi dari awal. Yang perlu anda buat hanyalah memulakan siaran seperti biasa. Di halaman terakhir, sebelum anda mengetuk ‘Kirim’, beralih beralih ke ‘Buat Promosi’. Anda kemudian akan membuat pilihan yang sama seperti yang telah kami lakukan di atas.

Beberapa orang yang berpengaruh lebih kecil mungkin ingin melihat apa yang dapat mereka lakukan sebelum membayar promosi. Nasib baik, ada cara lain untuk menarik perhatian di laman media sosial. Teruskan membaca untuk mendapatkan lebih banyak petua.

Cara Mendapatkan Sebilangan Besar Dari Posting Anda

Untuk meningkatkan catatan di Instagram, lebih baik menggunakan lebih daripada satu kaedah. Sebenarnya, melainkan jika anda ingin menjalankan siaran sebagai iklan, menggunakan gabungan beberapa kaedah yang terbukti adalah satu-satunya pilihan anda.

1. Masa Pengeposan

Anda mesti bermula dengan mengetahui masa pengeposan terbaik berdasarkan yang berikut. Ini akan membantu anda menjana lebih banyak penglibatan secara langsung dari pengikut anda. Hasil lain yang berkaitan secara langsung dengan menggunakan masa pengeposan yang optimum adalah bahawa ia mendorong algoritma Instagram bekerja sesuai dengan keinginan anda dan memberikan keutamaan yang lebih tinggi untuk siaran tersebut pada suapan pengikut anda.

Mengetahui masa pengeposan yang optimum jauh lebih mudah dari Profil Perniagaan Instagram. Ini kerana anda dapat memanfaatkan fitur Instagram Insights untuk memeriksa maklumat aktiviti pengikut anda. Grafik akan membantu anda mengetahui jam berapa hari anda berpeluang menjangkau khalayak yang lebih luas.

Sekiranya anda mempunyai khalayak sasaran yang luas, ada baiknya membuat catatan pada awal atau lewat petang, dengan mempertimbangkan jadual kerja dan sekolah. Namun, jika anda menargetkan anak-anak usia sekolah menengah pada musim panas, awal pagi hingga larut malam mungkin lebih baik. Walau apa pun, main-main dengan masa posting anda dan periksa analisis Instagram untuk melihat mana yang mendapat daya tarikan lebih.

2. Galakkan Penglibatan

Menjaga penonton anda terhibur dan terlibat adalah dua perkara yang berbeza. Sekiranya anda ingin memberi maklum balas sebanyak mungkin dari salah satu catatan anda, maka salah satu perkara paling penting yang boleh anda lakukan adalah dengan melibatkan pengikut anda secara langsung.

Tidak ada cara yang betul atau salah untuk melakukan ini. Sekiranya anda mencari suka dan komen, cubalah tawarkan peluang kepada pengikut anda untuk menjadi sebahagian daripada siaran anda. Jadikannya interaktif dengan mengusulkan jajak pendapat, meminta maklum balas, atau bahkan memberikan hadiah.

Jangan lupa juga menggunakan teknik ajakan bertindak. Minta pengikut anda untuk berkongsi, mengundi, atau menandai nama orang lain untuk memaksimumkan jumlah orang yang anda tarik.

3. Kandungan Langsung

Menayangkan secara langsung adalah cara terbaik untuk meningkatkan siaran, terutamanya jika anda melakukannya semasa waktu sibuk. Ini juga membantu banyak orang lain atau perniagaan yang serupa dengan anda tidak melakukan perkara yang sama pada masa yang sama.

Ini membantu kerana penonton anda akan merasa terhibur dan terlibat kerana menggunakan ciri suapan langsung kurang bersifat peribadi dan dengan itu membuatkan pengikut anda merasa lebih berhubung dengan anda dan cerita anda.

Manfaat lain dari melakukan ini adalah bahawa, setelah anda disiarkan secara langsung, profil anda biasanya akan mendapat keutamaan tinggi apabila dipaparkan dalam umpan cerita.

4. Buat Kandungan Berkualiti Tinggi dan Berfokus Instagram

Twitter dan Facebook memberi anda banyak cara untuk menarik perhatian orang dengan kemahiran menulis anda. Sebaliknya, Instagram adalah platform visual, yang bermaksud bahawa jika anda ingin meningkatkan interaksi, anda harus membuat kandungan visual berkualiti tinggi.

Kecuali anda melakukan pemberian hadiah atau tinjauan pendapat, cubalah membuat kapsyen anda pendek dan mudah diimbas sehingga pengikut anda dapat lebih fokus pada kandungan visual dan tidak merasa terganggu oleh semua teks.

Kadang-kadang lebih baik mengeposkan lebih sedikit jika anda ingin memastikan pengikut anda berpuas hati dan terus bertambah. Sekiranya anda benar-benar ingin meningkatkan pos, jangan membuat kesalahan membanjiri suapan anda dengan foto demi foto.

Pilih siaran yang sangat bermakna bagi anda atau mulakan baru dengan yang baru dan jalankan dengan sebentar. Perlu diingat bahawa satu siaran hebat mengalahkan 30-40 purata atau biasa-biasa saja setiap hari dalam seminggu ketika datang ke Instagram.

Perkara yang sama berlaku untuk memilih foto dan video anda. Kecuali jika anda adalah selebriti yang orang taksub dan semua yang anda lakukan setiap hari dianggap sesuai dengan berita, pastikan bahawa semua siaran anda rapi, digilap, dan berkualiti tinggi. Tidak setiap video yang kabur yang anda buat perlu muncul di suapan anda melainkan mempunyai kisah yang sangat baik di belakangnya. Perkara yang sama berlaku untuk gambar.

Soalan Lazim

Seperti yang anda lihat ada banyak aspek untuk meningkatkan jawatan. Sekiranya anda mempunyai lebih banyak soalan, teruskan membaca.

Bagaimana saya akan mengetahui jika catatan saya menjangkau ramai orang?

Cara yang lebih jelas untuk melihat prestasi siaran anda adalah dengan suka, komen dan perkongsian. Sekiranya anda mempunyai banyak suka, komen atau perkongsian, maka catatan anda mungkin berjalan lancar. Tetapi, ada cara yang lebih baik untuk mendapatkan lebih banyak pandangan.

Sekiranya anda mempunyai akaun Profesional, anda dapat melihat interaksi, tayangan dan banyak lagi. Dapatan Instagram akan memberitahu anda berapa orang yang dihubungi oleh setiap siaran dan berapa banyak yang berinteraksi dengannya. Bagi mereka yang mahukan lebih banyak pandangan, ikuti langkah berikut:

1. Buka Instagram dan pergi ke profil anda.

2. Ketuk tiga garis mendatar untuk mengakses sub-menu.

3. Ketik ‘Dapatan’.

4. Gunakan penapis di sudut kiri atas untuk memilih pilihan tarikh.

5. Kaji Dapatan Instagram anda.

Adakah saya perlu membayar untuk meningkatkan jawatan?

Tidak semestinya. Walaupun anda perlu membayar untuk mengiklankan siaran anda, anda tidak perlu membayar untuk menjangkau lebih banyak orang. Anda boleh menggunakan teknik pemasaran lain untuk meningkatkan catatan anda seperti masa, kesesuaian, dan hashtag. Juga, semakin banyak anda menyiarkan, semakin banyak orang akan melihatnya. Pastikan setiap siaran menarik dan menarik.

Kata Akhir

Tidak lama melabur dalam iklan, cara terbaik untuk meningkatkan catatan Instagram adalah dengan mendapatkan beberapa butiran sebelum anda menyiarkannya. Ini melibatkan menyusun jadual pengeposan yang disesuaikan dengan tabiat melayari pengikut anda, mencari cara untuk meningkatkan interaksi, dan memastikan bahawa anda sentiasa mempunyai kandungan berkualiti tinggi. Melakukan ini akan membolehkan algoritma Instagram berfungsi mengikut keinginan anda, dan selebihnya akan berlaku dengan sendirinya.