Cara Menambah Gambar Latar ke Kalendar Google

Menambah gambar latar ke Kalendar Google anda sangat lama. Yang harus anda lakukan hanyalah menggunakan ciri Lab yang ditawarkan oleh Google di dalam tetapan Kalendar Google. Malangnya, Google memutuskan untuk menghentikan ciri Makmal untuk beberapa sebab, meninggalkan kami tanpa cara cepat dan mudah untuk menukar gambar latar. Google Labs adalah program pengujian / eksperimen, yang membolehkan anda menggunakan fitur dan pilihan di pelbagai Google Apps, seperti Gmail dan Kalendar. Beberapa ciri berjalan ke beberapa aplikasi sementara yang lain tidak.

Cara Menambah Gambar Latar ke Kalendar Google

Walau apa pun, hanya kerana ciri Makmal hilang tidak bermaksud masih ada beberapa trik yang boleh anda gunakan. Untuk menambahkan gambar latar sekarang, pengguna Kalendar Google perlu meminta bantuan pihak ketiga.

Menambah Gambar Latar ke Kalendar Google menggunakan Sambungan Chrome

Sejak Makmal Google hilang, satu-satunya cara untuk menambahkan gambar latar ke Kalendar Google adalah menggunakan penyemak imbas Chrome dan pelanjutan pihak ketiga. Berikut adalah tiga teratas.

Pelanjutan Chrome Latar Belakang Kalendar Tersuai

Salah satu pelanjutan Chrome yang dapat membantu anda membuat latar belakang Kalendar Google anda adalah Latar Belakang Kalendar Tersuai yang tepat. Anda boleh menambahkan gambar latar penuh untuk membumbui aplikasi dan memberikan penampilan yang berbeza pada bila-bila masa yang anda mahukan.

 1. Pergi ke Latar Belakang Kalendar Tersuai dan pilih Tambahkan ke Chrome butang di sudut kanan atas halaman untuk memasangnya.
 2. Setelah dipasang, klik pada ikon di kanan atas Google Chrome dan kemudian pilih "Pilihan . “
 3. Klik pada pilihan paparan pilihan anda:
  • Gambar Tunggal - Ini adalah satu gambar statik yang boleh anda tetapkan sebagai gambar latar anda. Gambar tidak akan berubah sehingga anda mengubahnya secara langsung.
  • Gambar Bulanan - Pilihan ini membolehkan anda mengatur gambar yang berbeza untuk setiap bulan dalam setahun.
 4. Tambahkan gambar pilihan anda ke kotak input yang sesuai.
  • Anda perlu memasukkan (atau menyalin dan menampal) URL untuk gambar anda.
 5. Setelah selesai menambahkan gambar anda, klik pada "Simpan" butang di bahagian kanan bawah skrin.
 6. Sekarang, apabila anda log masuk ke akaun Kalendar Google, anda akan melihat latar belakang gambar di belakang kalendar anda.

Sebaiknya pilih gambar yang tidak begitu bising ketika datang ke persepsi visual, kerana ini menjadikan kalendar sukar dilihat. Untuk mempermudah mata, berpegang pada gambar yang berisi palet warna tunggal, seperti pemandangan alam.

Sambungan Chrome G-calize

G-calize sedikit lebih unik dengan ciri-ciri yang ditawarkannya. Sambungan tidak membenarkan anda menyesuaikan gambar latar Kalendar Google anda tetapi sebaliknya membolehkan anda menukar warna dan fon latar untuk setiap hari minggu ini. Sambungan seperti ini direka untuk mereka yang ingin mengelakkan gambar mengganggu tetapi masih ingin menambahkan percikan warna. Pendekatan ini untuk menyesuaikan latar belakang Kalendar Google anda menyediakan cara yang berwarna-warni untuk menggantikan tetapan lalai putih. G-calize menjadikan perbezaan antara setiap hari dalam seminggu lebih mudah pada mata.

 1. Pergi ke G-calize dan klik pada warna biru "Tambahkan ke Chrome Butang untuk memasangnya.
 2. Setelah dipasang, klik kanan ikon sambungan yang terdapat di sebelah kanan bar alamat anda, kemudian pilih Pilihan .”
 3. Anda disajikan dengan dua tab di menu sebelah kiri:
  • Hari dalam seminggu : Tukar warna fon dan latar belakang untuk setiap hari dalam seminggu. Anda boleh menggunakan salah satu warna yang telah ditentukan dari palet atau menyesuaikan warna anda sendiri.
  • Percutian : Pilih percutian dan ubah warna dan fon sehingga isi hati anda. Anda bahkan boleh mengimport kalendar jika sudah mempunyai kalendar.
 4. Setelah selesai mengubah tetapan warna, tatal ke bawah dan pilih "Simpan.” Perubahannya harus segera.
 5. Lawati halaman Kalendar Google anda sekali lagi (atau muat semula) dan anda akan melihat penampilan baru yang anda buat.

Seiring waktu, anda akan terbiasa dengan skema perwakilan warna dan mengetahui hari dalam seminggu yang anda tambahkan acara, seperti hari Ahad dan Rabu.

Sambungan Chrome yang bergaya

Bergaya adalah pelanjutan Google Chrome yang hebat yang membolehkan anda menerapkan pelbagai gaya ke laman web mana pun, bukan hanya Kalendar Google. Bergaya mempunyai pelanjutan untuk Mozilla Firefox juga.

 1. Pergi ke Bergaya dan menjilat biru "Tambahkan ke Chrome . " butang.

 2. Pergi ke Kalendar Google.

 3. Klik kiri pada "Bergaya ikon sambungan " terdapat di bahagian kanan atas bar alamat anda, yang mungkin kelihatan tidak disematkan di Ikon Sambungan Google.

 4. Anda akan melihat senarai tema yang tersedia untuk Kalendar Google. Pilihan ini hanya sebilangan kecil tema untuk URL, dan ada yang tidak berlaku.

 5. Untuk lebih banyak latar belakang Kalendar Google, klik pada "Cari gaya untuk laman web yang berbeza pautan yang terdapat di bahagian bawah senarai.

 6. Seluruh pustaka tema yang boleh dipilih muncul, tetapi tidak khusus untuk pilihan Kalendar Google. Anda mesti mencari.

 7. Di bar carian laman web Bergaya, ketik "Kalendar google" dan tekan "Masuk" atau klik pada "Ikon carian" (kanta pembesar).

 8. Hasilnya tidak sempurna, tetapi anda boleh menyusun senarai untuk mencari latar belakang Kalendar Google. Sekiranya anda melihat gaya yang anda suka, klik pada gambar untuk membuka halamannya.

 9. Di halaman latar belakang yang dipilih, pilih "Pasang Gaya" butang dijumpai di bawah sampel gambar.

 10. Di Kalendar Google, klik kiri "Stylus" ikon sambungan di penyemak imbas (kanan atas), pilih "Dipasang" tab, kemudian sapu "Aktif" gelangsar latar belakang yang dipilih ke kanan untuk menghidupkannya. Pada beberapa kes, anda boleh melakukan lebih daripada satu tema atau kulit secara serentak.

 11. Muat semula Kalendar Google dan latar belakang anda atau gambar lain akan muncul.

Kalendar Google anda bukan sahaja akan disesuaikan dengan gaya yang dipilih, tetapi juga semua laman web lain yang membolehkan Stylish mengubah tema.

Stylus kelihatan agak lambat untuk dimuat dalam beberapa keadaan semasa melihat latar belakang / tema untuk Kalendar Google. Senarai yang dipasang agak lambat untuk dipaparkan ketika membuka pilihan pelanjutan di bahagian atas penyemak imbas.

Semasa mencari latar belakang, fungsi carian peluasan Stylus adalah sedikit kerana ia menyenaraikan lebih banyak daripada istilah carian yang anda minta. Apa pun, jika anda melayari dengan sabar, anda akan menemui beberapa tema / latar belakang yang sangat menarik untuk URL anda, termasuk "Kalendar Google" (calendar.google.com).