Cara Memula atau Menendang Seseorang dari Saluran dalam Pertentangan

Menendang seseorang dari saluran Discord tidak semestinya bersifat kekal. Kadang-kadang anda melakukannya hanya kerana seseorang itu mengganggu, membuat spam, atau bersikap kasar dan hanya memerlukan larangan jangka pendek. Perkara seperti ini berlaku di pelayan sepanjang masa.

Cara Memula atau Menendang Seseorang dari Saluran dalam Pertentangan

Terserah kepada pemilik dan pentadbir pelayan untuk menjaga ketenangan dan menjatuhkan hukuman yang diperlukan untuk memastikan mereka adalah pelayan yang layak menjadi anggota. Walaupun mungkin menjadi lelaki (atau gadis) yang harus membuat keputusan ini, mereka mesti dibuat, dan saya akan memberitahu anda bagaimana untuk melakukannya.

PC & Mac

Untuk mengeluarkan pengguna dari saluran Discord di PC:

 1. Anda mesti berada di pelayan, jadi pilihlah dari senarai yang terdapat di sebelah kanan skrin.
 2. Tatal dan pilih saluran dari mana anda mahu pengguna dikeluarkan. Saluran terletak di panel utama tepat di bawah nama pelayan. Anda boleh memilih saluran sembang suara atau teks.

 3. Saluran tersebut akan mempunyai senarai nama di sebelahnya. Ini adalah pengguna saluran semasa. Cari nama pengguna dan klik kanan. Menu pop timbul akan muncul dengan beberapa pilihan yang berbeza. Anda juga boleh pergi ke nama pengguna di dalam kotak sembang dan klik kanan nama pengguna untuk mendapatkan menu pop timbul yang sama.

 4. Di bahagian bawah senarai, anda akan melihat Tendang (nama pengguna). Klik ini dan satu lagi mesej timbul akan muncul. Mesej ini adalah pengesahan tindakan yang akan anda lakukan. Klik Tendang sekali lagi untuk mengesahkan. Pengguna tidak lagi dapat bergabung dengan saluran kecuali diberi kebenaran oleh mereka yang mempunyai peranan yang sesuai.

Android & iOS

Untuk mengeluarkan pengguna dari Discord pada peranti mudah alih:

 1. Lancarkan aplikasi Discord dan log masuk dengan bukti kelayakan anda.
 2. Ketuk untuk membuka menu di sudut kiri atas skrin anda. Ia kelihatan seperti tiga batang mendatar yang disusun. Ini akan menarik senarai pelayan anda.

 3. Ketuk pelayan yang berada di lokasi pengguna yang memerlukan "menendang".

 4. Cari saluran yang perlu ditendang oleh pengguna. Saluran teks akan berada di bahagian atas senarai dengan saluran suara tepat di bawahnya. Cari saluran yang sedang digunakan pengguna dan ketuk padanya.
 5. Buka senarai ahli saluran dengan mengetuk ikon dua orang terletak di bahagian atas skrin anda.

 6. Cari dan ketuk anggota yang ingin anda tendang dari saluran. Ahli yang dipilih akan mempunyai mereka Tetapan Pengguna menarik di skrin.

 7. Ketik Tendang, yang terletak tepat di bawah tajuk "Pentadbiran". Tetingkap pengesahan akan muncul.

 8. Anda perlu mengetuk Tendang sekali lagi untuk mengesahkan. Anggota kini dikeluarkan dari sembang dan perlu dijemput kembali untuk mendapatkan akses sekali lagi.

Memindahkan Pengguna Ke Saluran yang Lain

Kadang-kadang anda mungkin tidak mahu menendang pengguna dari saluran, tetapi memindahkannya ke saluran yang lain. Ini boleh berlaku jika seseorang melangkah pergi tetapi membiarkan mikrofonnya dihidupkan dan semua suara latar mereka dapat didengar di saluran. Ini juga berguna untuk pentadbir yang mengadakan wawancara dengan calon calon untuk bergabung dengan klan mereka atau apa-apa cadangan "seperti perniagaan" lain yang berlaku di Discord.

Anda mempunyai dua pilihan untuk memindahkan pengguna dari satu saluran ke saluran lain:

 1. Anda boleh menyeret nama pengguna dari saluran ke saluran lain yang serupa. Anda hanya boleh memindahkan pengguna dari saluran suara ke saluran suara yang lain, atau saluran teks ke saluran teks. Anda juga mesti mengaktifkan kebenaran ahli pindah.
 2. Cara lain untuk melakukannya adalah dengan mengklik kanan nama pengguna dan dari menu pop timbul, pilih Berpindah ke. Kemudian pilih saluran yang anda mahu pengguna itu pindahkan.

Berbual dengan pemilik pelayan jika anda mendapati bahawa anda tidak dapat memindahkan ahli tetapi merasakan anda semestinya mempunyai kebenaran. Mereka dapat menambahkan anda dengan mengunjungi tetapan pelayan dan mengklik ‘Peranan’. Setelah kebenaran 'Pindahkan Anggota' diaktifkan, anda boleh memindahkan ahli yang anda inginkan antara saluran dengan senang hati.

Melarang Pengguna Dari Saluran

Sekiranya anda seorang pentadbir atau pemilik pelayan dan anda merasakan bahawa memindahkan atau menendang pengguna dari saluran tidak cukup, anda boleh memilih untuk melarang mereka keluar dari saluran. Ini jelas mempunyai kekuatan yang lebih lama tetapi jika anda merasakan bahawa tidak ada alternatif lain untuk pengguna yang dimaksudkan, ini adalah cara anda melakukannya:

 1. Anda mesti berada di pelayan, jadi pilihlah dari senarai yang terdapat di sebelah kanan skrin.
 2. Tatal dan pilih saluran dari mana anda mahu pengguna dikeluarkan. Saluran terletak di panel utama tepat di bawah nama pelayan. Anda boleh memilih saluran sembang suara atau teks.

 3. Saluran tersebut akan mempunyai senarai nama di sebelahnya. Ini adalah pengguna saluran semasa. Cari nama pengguna dan klik kanan. Menu pop timbul akan muncul dengan beberapa pilihan yang berbeza.

 4. Di bahagian bawah senarai, anda akan melihat Larangan (nama pengguna). Klik ini dan satu lagi mesej timbul akan muncul. Mesej ini adalah pengesahan tindakan yang akan anda lakukan. Klik Larangan sekali lagi untuk mengesahkan. Pengguna tidak lagi dapat bergabung dengan saluran kecuali diberi kebenaran oleh mereka yang mempunyai peranan yang sesuai.

Hanya mereka yang mempunyai peranan dan izin yang betul dapat mengembalikan pengguna yang telah dilarang. Sekiranya pengguna melanggar garis panduan komuniti Discord, anda boleh melaporkannya sehingga menyebabkan larangan dari platform sama sekali.

Memangkas Pelayan Anda

Bagi mereka yang mempunyai terlalu banyak anggota untuk dijejaki, mungkin ada masanya ahli akan berhenti datang. Ini boleh menyebabkan senarai ahli yang sangat panjang yang benar-benar hanya memerlukan ruang. Sekiranya anda perlu menendang pengguna basi yang belum masuk ke pelayan anda untuk jangka masa yang panjang, anda boleh menendang semuanya dengan pilihan Prune.

Anda dapat menyediakan pilihan sepakan automatik berdasarkan jangka masa yang telah ditetapkan. Daripada mengawasi setiap anggota secara individu, anda boleh menendang setiap pengguna secara massal dalam tempoh ini. Untuk memangkas:

 1. Klik pada pelayan yang ingin dipangkas, buka Tetapan Pelayan dengan mengklik nama pelayan ke bahagian atas skrin. Pilih ‘Tetapan Pelayan’ dari menu lungsur yang disediakan.

 2. Klik pada tab "Ahli" di sebelah kiri untuk mencari keseluruhan senarai ahli yang ada di pelayan anda dan apa peranan masing-masing. Di sinilah anda juga akan menemui Berjimat pilihan.

 3. Anda boleh memilih ambang masa berdasarkan aktiviti terkini. Pilihan semasa adalah 7 hari dan 30 hari. Oleh itu, jika anda memilih 7 hari, dan ahli belum melog masuk dalam jangka masa tersebut, mereka secara automatik akan ditendang dari pelayan anda. Discord sentiasa memberikan perkhidmatan yang baik dalam menunjukkan berapa banyak ahli yang akan dipangkas untuk setiap pilihan. Maklumat ini dapat dilihat di bahagian bawah tetingkap prune.

Pemangkasan hanya akan dilakukan pada anggota tersebut tanpa peranan yang diberikan pada masa ini. Anda perlu membuang peranan sebelum pemangkasan jika anda berusaha menyingkirkan anggota tertentu. Ini adalah alat yang sangat hebat untuk memastikan pelayan anda bersih daripada pemuatan freeloader, pastikan anda tidak melakukan boot rakan anda secara tidak sengaja.

Terdapat banyak cara untuk menyesuaikan pelayan Discord anda dan meningkatkan pengalaman pengguna. Semasa menatal pilihan setiap ahli dalam menu pop-up perhatikan pilihan bisu. Sekiranya ada pengguna yang ingin anda sunyi sebentar tanpa menendang atau melarang, manfaatkan pilihan ini!


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found