Petua Teratas Untuk Membangun Jambatan di Minecraft

Semasa anda menjelajahi dunia Minecraft, anda akan menemui sungai-sungai air atau lava atau gaung. Walaupun anda boleh berkeliling, jika itu adalah jalan biasa anda, lebih baik anda membina jambatan. Berikut adalah beberapa petua utama untuk membina jambatan di Minecraft.

Petua Teratas Untuk Membangun Jambatan di Minecraft

Di atas kertas, Minecraft semestinya tidak pernah berjaya seperti ini. Permainan blok 8-bit dengan raksasa pelik, muzik terhad dan tanpa jalan cerita. Namun ia memberikan jenis kotak pasir yang kami cari dalam suasana yang sukar untuk tidak disukai. Dan runut bunyi itu.

Anda boleh membina apa sahaja di Minecraft. Dari model Starship Enterprise hingga rekreasi penuh di seluruh bandar. Imaginasi anda adalah satu-satunya had sebenar dan itulah sebab sebenar mengapa Minecraft begitu popular.

Terdapat beratus laman web yang menunjukkan kepada anda bagaimana membina sesuatu dan semuanya menyenaraikan resipi yang diperlukan untuk membinanya. Walaupun begitu, hanya sedikit yang merangkumi jambatan.

Petua teratas untuk membina jambatan di Minecraft2

Bagaimana membina jambatan di Minecraft

Pembangunan jambatan asas adalah salah satu kemahiran sukar yang anda perlukan untuk berjaya dalam Minecraft. Berikut adalah asas-asas membina jambatan di Minecraft. Saya akan memandu anda membina jambatan batu asas di sini.

  1. Kenal pasti titik permulaan dan akhir jambatan anda. Anda pasti ingin bergabung dengan kedua-dua belah pihak.
  2. Sediakan tanah di kedua-dua belah pihak. Walaupun lebih mudah untuk mempunyai kedua-dua belah pihak pada tahap yang sama, tidak selalu diperlukan.
  3. Buat rentang lurus dari hujung ke hujung kayu. Berdiri di tepi paling bawah, tekan Shift untuk melihat ke belakang dan ke bawah dan tambahkan blok, bilas dan ulangi dari satu sisi ke sisi lain. Itu adalah jambatan yang sangat asas.

Ini akan berfungsi dengan baik sebagai jambatan dan tidak, tetapi ini adalah Minecraft, jadi kita perlu mengambilnya lebih jauh. Dalam batu.

Menekan Shift membolehkan anda melihat ke belakang dan memperlihatkan permukaan blok hujung yang anda pasangkan seterusnya. Anda tidak boleh menggunakan kaedah ini, jadi ini adalah kaedah yang baik bagi pembangun jambatan pemula untuk mencari jalan mereka.

Sekiranya anda tidak mahu menggunakan kaedah Shift, anda mungkin lebih senang berjalan kaki semasa membina jambatan anda. Seperti yang mungkin sudah anda ketahui, mudah terjerumus dari pembinaan yang begitu sempit sehingga anda terbiasa dengannya sehingga berjalan santai dapat membantu anda bertahan atau tidak perlu berlari terus untuk kembali.

Bina jambatan lengkungan dari batu di Minecraft

  1. Ukur bahagian tengah jambatan dan tandakan dengan bongkah kayu yang lain
  2. Bentukkan bahagian tengah lengkungan dengan menjangkau beberapa bongkah batu di kedua-dua belah titik pusat itu tetapi melintasi satu. Contohnya, jika jambatan anda berada 20 blok di seberang, tandakan pusatnya di 10, dan letakkan 3 blok batu di kedua-dua sisi titik tengah yang berdiri di sebelah jambatan kayu yang tidak berada di atasnya.
  3. Tambahkan lapisan lain di atas blok batu tengah dan dua batu di bawah pinggir 1 bertindih. Itulah lengkungan asas.
  4. Terus menambah batu sambil turun dan melintasi sehingga kelihatan seperti lengkungan.
  5. Tambahkan tingkat atas sepanjang keseluruhan jambatan untuk membuatnya kelihatan bahagiannya.
  6. Sekiranya terdapat ruang kosong antara lapisan atas dan lengkungan anda, isi dengan batu.

Sekiranya anda mahukan gambaran grafik kaedah ini, lihat halaman ini di imgur. Kaedahnya sedikit berbeza tetapi ia dapat menyelesaikannya.

Variasi tema boleh merangkumi jembatan selebar empat blok dengan pagar sepanjang sepanjang. Jambatan logam, jambatan gantung, jambatan cantilever dan apa sahaja yang boleh anda fikirkan. Cabaran utama adalah mencari cara membinanya. Oleh kerana semua blok kecuali batu kerikil menyokong diri, anda boleh membuat bentuk yang anda suka. Sekiranya anda dapat mengetahui cara membuatnya, selebihnya adalah mudah.

Petua teratas untuk membina jambatan di Minecraft3

Sekiranya anda tersekat, GrabCraft mempunyai berpuluh-puluh blueprints jambatan yang boleh anda muat turun ke pemasangan Minecraft anda untuk dimainkan. Anda kemudian boleh meninggalkan apa adanya atau bereksperimen dengan tweak anda sendiri.

Setelah anda mahir membina jambatan asas, mengapa tidak mengambil ibu dari semua. Jambatan gantung. Tutorial ini di forum Minecraft melakukannya dan merupakan kaedah terbaik untuk belajar bagaimana mengembangkan kepakaran anda. Perlu diperhatikan, projek ini adalah masa dan sumber yang serius. Sedikit seperti permainan itu sendiri!

Adakah anda membina jambatan? Ingin berkongsi? Pautan ke mereka di bawah jika anda melakukannya!