Cara Membeli Kredit dalam didengar

Audible adalah buku audio dan platform podcast Amazon yang membolehkan anda mengakses pelbagai kandungan audio bukan muzik. Sebagai sebahagian daripada pelbagai faedah keahlian, pengguna Audible Premium Plus juga mendapat kredit bulanan percuma - setiap kredit dapat digunakan hingga satu tahun setelah pengguna menerimanya.

Cara Membeli Kredit dalam didengar

Kredit digunakan untuk membeli produk Audible. Item akan berharga sejumlah wang atau kredit tunggal. Jadi, bagaimana anda dapat memperoleh lebih banyak kredit?

Cara Membeli Kredit di Audible

Kredit adalah perkara yang menarik - biasanya terbayar berbanding dengan membayar kandungan dengan harga penuh, kecuali harga buku audio lebih rendah daripada satu kredit tambahan. Lebih banyak perkara ini untuk diikuti. Cara paling mudah untuk mendapatkan lebih banyak kredit pada Audible adalah menaik taraf ke rancangan Premium Plus.

Tidak seperti perkhidmatan seperti Spotify, Audible tidak mempunyai rancangan percuma. Malah Amazon Prime tidak memberikan akses percuma ke Audible. Terdapat pilihan untuk mencuba Audible Plus dan Audible Premium Plus selama 30 hari secara percuma, tetapi setelah tempoh percubaan, anda tidak akan dapat menggunakan aplikasinya.

Pelan asas Audible, Audible Plus, berharga $ 7,95 sebulan, sementara Audible Premium Plus akan memberi anda $ 14,95. Yang pertama tidak memberikan kredit kepada anda, sementara langganan yang terakhir memberi anda satu kredit setiap bulan. Untuk mendapatkan kredit, anda harus menaik taraf langganan Premium Plus.

Audible membolehkan anda mendapat 12 kredit sekaligus jika anda memilih rancangan Tahunan Premium Audible Premium pada $ 149.50 setahun. Pelan ini akan menjimatkan 16% jika dibandingkan dengan membuat pembayaran bulanan. Selain lebih murah, faedahnya ialah anda dapat menggunakan 12 kredit sesuka hati.

Cara Membeli Lebih Banyak Kredit di Audible

Sudah tentu, jika anda seorang pendengar buku audio yang gemar, kredit setiap bulan atau 12 setiap tahun mungkin tidak mencukupi. Dalam contoh ini, anda mungkin ingin mendapatkan kredit tambahan. Nasib baik, ada cara untuk membeli kredit tambahan, mana pun rancangan Audible yang anda gunakan sekarang.

Untuk melakukan ini, anda mesti menjadi ahli Audible yang aktif dan mempunyai rancangan yang sama dan minimum selama 30 hari. Selain itu, anda tidak mempunyai baki kredit semasa pembelian.

Cara Membeli Kredit di Audible UK

Audible versi UK membolehkan anda membeli tiga kredit tambahan pada satu masa. Mereka berharga £ 6 setiap kredit, berjumlah £ 18. Untuk membeli kredit tambahan, arahkan ke bahagian atas laman web Audible, dan anda akan melihat entri "Beli 3 kredit tambahan" tepat di sebelah kredit anda yang ada sekarang. Klik entri dan kemudian pilih "Beli Sekarang" untuk membeli tiga kredit tambahan.

Sekiranya anda mengakses Audible melalui telefon bimbit, anda akan mendapat pilihan "Beli 3 kredit tambahan" di bahagian Menu di sebelah kiri.

Cara Membeli Kredit di Kanada yang Boleh Didengar

Malangnya, pilihan kredit tambahan tidak terpakai untuk Audible Canada. Satu-satunya cara untuk membeli kredit tambahan di Audible in Canada adalah dengan beralih ke akaun USA (Audible.com) dan membatalkan akaun Audible Canada anda.

Hubungi pasukan sokongan Audible.ca untuk pembatalan akaun. Audible US menawarkan sokongan yang lebih baik, promosi keahlian, tawaran, lebih banyak fleksibiliti, dan keseluruhan pengalaman yang lebih baik.

Cara Membeli Kredit di Audible sebagai Hadiah

Anda juga boleh memberi kredit hadiah kepada orang lain. Anda boleh menghantar satu, tiga, enam, atau 12 kredit kepada seseorang, dan mereka juga akan mendapat ciri Katalog Plus. Hadiah boleh dihantar melalui e-mel atau boleh dicetak.

Untuk menghantar hadiah, pergi ke sini dan pilih salah satu daripada empat pilihan. Kemudian, pilih sama ada anda mahu Audible menghantar e-mel hadiah kepada seseorang atau mendapatkan versi cetak yang boleh anda berikan kepada penerima secara langsung.

Isi semua maklumat yang diperlukan, termasuk nama penerima, e-mel, nama anda, dan tarikh penghantaran. Pilihan "Cetak" memerlukan nama penerima dan nama anda sendiri.

Kemudian, anda akan diminta untuk memilih kad pilihan anda. Akhirnya, anda dapat melihat hadiah dan mengesahkannya.

Cara Membeli Kredit pada Audible di iPhone

Pada peranti iOS, hadiah dibeli melalui aplikasi web mudah alih. Pergi ke akaun Audible anda pada peranti anda, log masuk, dan cari entri "Beli 3 kredit tambahan". Sekiranya negara anda membenarkan membeli kredit, anda tidak akan menghadapi masalah.

Cara Membeli Kredit pada Audible di Android

Peraturan yang sama berlaku di sini seperti pada peranti iOS. Gunakan laman web Audible dan cari pilihan "Beli 3 kredit tambahan".

Cara Membeli Kredit di Audible di Amazon

Anda tidak boleh membeli kredit Audible menggunakan Amazon, walaupun Audible adalah perkhidmatan buku audio eksklusif Amazon. Walau bagaimanapun, buku audio yang boleh didengar boleh didapati di Amazon, yang bermaksud bahawa anda boleh membeli kad Amazon eGift dan menggunakannya untuk membeli kandungan yang boleh didengar yang terdapat di Amazon.

Cari kad hadiah di Amazon, tetapi tidak sebelum anda memeriksa untuk melihat apakah kandungan Audible yang anda cari tersedia di Amazon itu sendiri.

Cara Membeli Kredit di Audible di App

Tidak kira sama ada membeli kredit tambahan di Audible tersedia di akaun Audible anda, anda tidak akan dapat melakukannya melalui aplikasi Audible di peranti anda kerana aplikasi diselaraskan dengan akaun Audible anda.

Cara Membeli Kredit pada Audible Dengan Kad Hadiah Amazon

Kad Amazon eGift tidak dapat digunakan untuk membeli kredit Audible secara langsung. Walau bagaimanapun, anda boleh menggunakan kad eGift untuk membeli kandungan Audible melalui Amazon.

Cara Membeli Kredit di India yang boleh didengar

Audible India tidak membenarkan membeli kredit tambahan di luar pilihan langganan kredit setiap bulan di Audible Premium. Walau bagaimanapun, ia membolehkan anda menjimatkan sehingga enam kredit yang tidak digunakan untuk penggunaan masa depan.

Selain itu, sekiranya anda menghabiskan semua kredit bulanan anda, anda boleh membeli lebih banyak buku audio dengan potongan 30% dari harga senarai mereka. Perkhidmatan ini juga membolehkan anda menukar buku audio secara percuma jika anda tidak menyukainya.

Soalan Lazim Tambahan

1. Berapakah 3 kredit pada Audible?

Terdengar membolehkan pengguna di negara tertentu membeli tiga kredit tambahan. Di UK, misalnya, ini berharga £ 18. Pilihannya tidak tersedia di semua negara. Sebelum menyerah membeli kredit Audible tambahan, periksa untuk melihat sama ada anda boleh beralih ke domain Audible lain. Sebagai contoh, orang Kanada boleh menggunakan versi AS, yang membenarkan pembelian tiga kredit tambahan.

2. Bolehkah anda membeli lebih banyak kredit di Audible?

Hanya domain Audible tertentu (seperti Audible.co.uk) yang membenarkan pembelian kredit tambahan.

3. Bagaimana saya mendapat kredit pada aplikasi Audible?

Cara paling mudah untuk mendapatkan kredit di Audible ialah mendaftar ke rancangan Premium Plus di Audible. Ini membolehkan anda mendapat kredit setiap bulan yang boleh anda gunakan sehingga setahun dari mendaftar. Anda tidak perlu melakukan apa-apa di dalam aplikasi; kredit ditambahkan secara automatik.

4. Bolehkah anda membeli kredit Audible tanpa keahlian?

Tidak, awak tak boleh. Anda boleh membeli kandungan yang didengar tanpa keahlian melalui Amazon, tetapi anda tidak mendapat akses kepada kredit tanpa keahlian. Pelan Audible Plus tidak memberi anda kredit bulanan, tetapi beberapa negara membenarkan pembelian kredit tambahan melalui rancangan keahlian ini. Audible Premium Plus memberi anda satu kredit sebulan atau dua belas kredit setiap tahun.

5. Berapakah kos keahlian Audible?

Ini bergantung pada domain Audible yang anda gunakan. Untuk AS, keahlian Plus memberi anda $ 7,95 sebulan, sementara Premium Plus berharga $ 14,95 sebulan. Terdapat rancangan tambahan yang tersedia bergantung pada tempat anda berada.

6. Berapa kos mendapatkan versi yang diceritakan Whispersync?

Whispersync adalah pilihan yang membolehkan anda membeli e-book dan juga tersedia dalam mod buku audio. Ini menaikkan harga e-book pada tambahan $ 1,99 hingga $ 12,99, bergantung pada buku yang dimaksud. Harga di sini berbeza dari satu negara ke negara, jadi, harapkan untuk menambahkan maksimum $ 12.99 pada harga asal buku.

Memperoleh Kredit yang Paling Banyak Didengar

Kredit boleh digunakan di setiap domain Audible di seluruh dunia. Walau bagaimanapun, hanya domain tertentu yang membolehkan membeli kredit tambahan, sementara yang lain menawarkan faedah yang berbeza. Cara paling mudah untuk mendapatkan kredit Audible adalah dengan menyertai keahlian Audible Premium Plus, yang memberi anda kredit setiap bulan atau 12 kredit per tahun.

Perkhidmatan proprietari Amazon kadang-kadang agak membingungkan, dan tidak dapat dikecualikan. Kami harap kami telah menjelaskan asas kredit pada Audible. Sekiranya anda mempunyai soalan tambahan atau petua tambahan untuk ditambahkan, jangan menjadi orang asing; anda akan menemui bahagian komen di bawah entri ini - teruskan dan beri komen.