Cara Membeli Barang di Escape From Tarkov

Melarikan diri dari Tarkov adalah pengambilan genre MMO FPS yang kasar dan realistik yang telah menggegarkan dunia permainan pada tahun 2020, dan masih kuat. Namun, jika anda pemain baru, ada banyak hal yang harus dibongkar dalam permainan ini, dan mempelajari semua kawalan dan trik memerlukan sedikit masa (dan Googling). Salah satu aspek utama permainan adalah mekanik perdagangan yang dinamik, yang membolehkan pemain baru perlahan-lahan meningkatkan gear mereka dan mendapatkan barang yang lebih baik ketika mereka bermain permainan.

Cara Membeli Barang di Escape From Tarkov

Inilah yang perlu anda ketahui tentang membeli item baru dalam permainan.

Bagaimana Membeli Item dalam Melarikan diri Dari Tarkov Dari Peniaga?

Permainan ini menampilkan beberapa pedagang yang dikendalikan AI dengan mana pemain dapat menukar barang. Setiap pedagang mempunyai keistimewaan item yang akan mereka jual dan beli dari pemain, dan mereka hanya menerima beberapa mata wang tertentu dalam transaksi perdagangan mereka. Sekiranya pemain ingin membeli item dari Prapor, misalnya, mereka perlu mempunyai stok Rubel.

Membeli dan menjual barang adalah kemajuan semula jadi dalam permainan. Oleh kerana pemain mendapat peralatan yang lebih berharga dan tugas menjadi lebih mencabar, peniaga boleh menjadi tempat untuk memuat barang yang tidak diperlukan dengan wang tunai atau barang rampasan yang lebih baik.

Ikuti langkah berikut untuk berdagang dengan peniaga AI:

 1. Buka tab "Penjual" di menu permainan.

 2. Pilih peniaga yang ingin anda hadapi.

 3. Klik pada tab "Beli" di kiri atas.

 4. Seret item yang ingin anda beli dari inventori "Showcase" ke dalam jadual tengah. Anda boleh membersihkan keseluruhan jadual dengan mengklik butang bawah.
 5. Setelah memilih semua item, jumlah harga akan dipaparkan di bahagian atas.
 6. Klik butang "Isi item" untuk menyimpan sejumlah wang atau item yang merangkumi jumlah harga.

 7. Klik butang "Deal" tepat di bawah harga untuk menutup perjanjian dan membeli lot.

Itu sahaja! Berdagang dengan peniaga AI cukup mudah. Yang harus anda ingat adalah mempunyai ruang untuk barang yang anda beli dan mempunyai mata wang yang ingin ditiaga oleh peniaga tertentu. Butang "Urus niaga" pada mulanya sedikit berbahaya, dan merupakan pilihan pembangun yang pelik untuk menjadikannya sebati dengan menu.

Sebilangan besar peniaga AI akan melakukan pertukaran dengan pemain. Barter boleh berguna untuk membuang barang yang tidak diperlukan atau kos rendah secara pukal sebagai ganti komoditi berharga. Ini juga merupakan alternatif yang sangat baik apabila anda kekurangan wang dan perlu mendapatkan sedikit persediaan untuk serangan seterusnya.

Bagaimana Membeli Sarung Item dalam Escape From Tarkov?

Kes item adalah item berguna terutamanya dalam permainan. Mereka secara efektif meningkatkan daya dukung maksimum anda, kerana setiap item akan mengambil sedikit ruang dalam inventori dan mempunyai ruang inventori khusus untuk menyimpan barang-barang lain.

Kotak barang tersebar di seluruh mod permainan dan permainan, dan anda boleh mencarinya di peta atau membelinya sebahagian langsung dari pengedar AI.

Berikut adalah senarai kes item yang boleh anda beli dari peniaga dan harganya:

 • Sarung peluru: Kotak 4 slot dengan 49 slot untuk peluru yang longgar atau dibungkus. Ia boleh dibeli dari Mekanik tahap 1 untuk empat mesiu biru atau dari Mekanik tahap 2 dengan harga sekitar 170,000 Rubel.

 • Kotak dogtag: bekas satu slot untuk 100 tag anjing. Anda boleh membelinya dari Ahli Terapi tahap 2 dengan harga sekitar 300000 Rubel.

 • Kotak dokumen: bekas dua slot untuk 16 slot apa sahaja dokumen atau data yang dipertimbangkan, seperti pemacu memori dan kunci. Anda boleh menemuinya di Ahli Terapi tahap 2 dan bertukar untuk patung kucing, patung singa gangsa, dan patung kuda.

 • Lucky Slav Junkbox: bekas 16 slot yang menyimpan 196 slot sebarang jenis barang rampasan, menjadikannya salah satu kotak barang yang paling berkesan. Anda boleh membelinya dari Terapis tahap 2 dengan harga sekitar satu juta Rubel, atau dengan memperdagangkan 100 label anjing tahap 10.

 • Holodlinick Thermobag: kotak 9 slot ini boleh memuatkan 64 slot peruntukan (makanan dan air). Anda dapat memperolehnya dari Jaeger level 2 dengan menukar 10 Hot Rod, lima TarColas, dan lima herring dan lima tin labu.

 • Sarung pistol: kotak empat slot ini boleh membawa sembilan slot pistol dan pelbagai majalah dan peluru. Ia boleh diperdagangkan untuk tiga item Meds dari Terapis tahap 2.

 • Kes Meds: bekas sembilan slot dengan ruang untuk 49 slot barang perubatan (termasuk barang tidak habis). Anda boleh membelinya dari Ahli Terapi tahap 3 dengan harga sekitar 380,000 Rubel, atau berniaga dengan Ahli Terapi tahap 2 dengan tujuh set darah perubatan, tujuh jarum suntikan sekali pakai, dan dua garisan pasu.

 • Sarung senjata: bekas 5 × 2 ini mengandungi 50 slot senjata, peluru dan majalah. Anda boleh membelinya dari Tahap 2 Mekanik untuk 10 Bitcoin. Sebagai alternatif, anda boleh membelinya dari Skier tingkat 4 untuk sepuluh botol vodka, sepuluh botol moonshine, dan lima batang Snickers.

 • Kotak senjata THICC: versi senjata yang lebih besar membawa 90 slot sementara hanya mengambil sepuluh. Anda boleh membelinya dari Mekanik tahap 4 untuk 20 duit syiling Bitcoin fizikal dan 20 GP.

 • Kotak barang: salah satu bekas yang lebih asas, kotak 16 slot ini boleh memuat 64 slot apa pun kecuali beberapa kotak barang lain. Anda boleh mendapatkan kes ini dari Pakar Terapi tahap 3 dengan berdagang dalam 20 oftalmoskop dan tumpukan 15 meds, atau dengan berniaga pada 150 tag anjing tahap 15 atau ke atas.

 • Casing item THICC: versi item yang lebih besar memegang 196 slot dengan harga hanya 15. Anda boleh membelinya dari Terapis tahap 4 dengan berdagang di 15 setiap defibrilator, LEDX, Ibuprofen, dan ubat gigi. Sebagai pilihan, anda boleh menjual 50 botol moonshine, 35 botol vodka, dan 30 botol wiski.

 • Sarung tangan bom tangan: anda boleh menggunakan sarung bom tangan untuk membawa 64 slot bom tangan. Kes ini memerlukan sembilan slot inventori dan boleh dibeli dari Jaeger tahap 3 untuk 15 pemetik api SurvL, 15 perlawanan, dan lapan penghalau.

 • Kotak peluru: bekas ini hanya boleh menyimpan 49 slot peluru yang longgar atau berkotak. Anda boleh membelinya dari Mekanik tahap 1 dengan menjual lima botol mesiu biru dan dua botol hijau.

 • Kotak wang: versi dompet yang lebih besar, kotak itu boleh menyimpan 49 slot mata wang dan syiling. Anda boleh membelinya dari Terapis tahap 4 untuk lima rantai emas, dua jam tangan Roler, dan dua cincin tengkorak emas.

 • Sarung SICC: kotak kecil ini menyimpan barang berharga seperti kunci, mata wang, duit syiling, atau tanda anjing. Ia hanya memerlukan dua slot sambil menyediakan 25 slot tambahan di dalamnya dan dapat dipindahkan dengan mudah. Anda boleh membelinya dari Jaeger tahap 3 dengan menjual 12 parakord, 15 pita saluran, 15 pita penebat, dan 15 bungkus kuku.

 • Keytool: sebagai salah satu bekas terkecil, ia boleh menyimpan 16 kunci dalam satu slot inventori. Anda boleh membelinya dari Ahli Terapi tahap 2 dengan memberikan sepuluh botol hidrogen peroksida dan larutan garam masing-masing, serta sepuluh bungkus klorin.

Membeli barang kes dari peniaga AI mengikuti langkah yang sama seperti membeli barang lain dari mereka. Setelah anda menarik item dari inventori "Showcase", menekan butang "Isi item" akan segera memindahkan barang yang diperlukan ke sisi stok anda.

Bagaimana Mendapatkan Item Yang Diinsuranskan Kembali dari Tarkov?

Sekiranya anda telah menginsuranskan beberapa barang anda dan mati dalam serbuan, anda akan mendapatkan kembali barang tersebut dalam jangka masa yang ditentukan, bergantung kepada siapa anda mengasuransikan barang tersebut. Sekiranya anda menggunakan Terapis, anda boleh menunggu antara 12 dan 24 jam, sementara Prapor boleh mengambil masa antara 24 dan 36 jam.

Sekiranya musuh telah merampas sebahagian (atau semua) barang anda dari badan anda, anda tidak akan mendapatkan kembali barang yang dirampas itu, tetapi jika seorang Scav AI membunuh dan menjarah anda, ada kemungkinan besar insurans akan mengambil semuanya.

Setelah syarikat insurans mengambil barang-barang yang dapat mereka selamatkan dari serbuan, anda mempunyai enam hari untuk mengambilnya dari Ahli Terapi, dan empat hari untuk mengambilnya dari Prapor.

Ahli terapi kira-kira 1.75 kali lebih mahal daripada Prapor, tetapi mempunyai masa pemulihan yang lebih pendek dan lebih santai untuk mengambil barang yang diambil.

Bagaimana Memutar Item dalam Inventori di Escape From Tarkov?

Inventori dalam Escape from Tarkov didasarkan pada model slot di mana item perlu disusun agar sesuai dalam grid. Walau bagaimanapun, beberapa (atau sememangnya sebahagian besar) item tidak menggunakan inventori yang sempurna.

Untuk menyelesaikan permainan kecil Tetris ini sambil menyusun ruang inventori, anda boleh memutar item dengan menyeretnya dengan tetikus dan menekan "R." Sebagai contoh, item slot 2 × 1 (seperti majalah) akan beralih ke item 1 × 2, yang memungkinkan penyimpanan inventori lebih cekap.

Bagaimana Menjual Item dalam Melarikan diri dari Tarkov?

Permainan ini mempunyai pasaran yang dinamis di mana anda boleh berdagang dengan peniaga AI dengan harga yang ditetapkan, atau anda boleh terlibat di pasar terbuka dengan pemain lain untuk mendapatkan peralatan berharga atau menyingkirkan sampah.

Menjual barang dengan peniaga AI mengikuti langkah yang sama seperti membelinya. Yang harus anda lakukan ialah memilih butang "Jual" di kiri atas apabila anda memilih peniaga.

Sekiranya anda ingin menjual item di pasar lambak, ikuti langkah berikut:

 1. Klik pada menu "Perdagangan".

 2. Buka tab “Flea Market”.

 3. Klik kanan pada item dalam inventori anda, kemudian tekan "Tapis mengikut item" untuk mendapatkan senarai tawaran semasa di pasaran. Ini dapat membantu anda mengukur harga barang tersebut.
 4. Klik "Tambah tawaran" di kanan atas.

 5. Klik pada item tersebut.

 6. Tekan salah satu daripada tiga tanda tambah di sebelah kanan untuk memasukkan harga permintaan anda dalam mata wang atau item lain. Anda boleh mengulangi proses ini dengan kotak lain untuk meminta item dan mata wang yang berbeza.

 7. Klik "Tawaran tawaran."

 8. Apabila seseorang membeli barang anda, anda akan menerima item yang anda minta dalam tawaran dan pemberitahuan bahawa perdagangan berlaku.

Soalan Lazim Tambahan

Mengapa Saya Tidak Boleh Membeli Item dalam Melarikan diri dari Tarkov?

Sekiranya anda telah mengikuti langkah-langkah yang dijelaskan di atas dan tidak dapat menyelesaikan urusan, periksa sama ada anda mempunyai cukup wang untuk membayar barang tersebut. Pastikan anda telah menekan butang "Isi item" untuk perdagangan barter dan gunakan butang "Transaksi" setelah selesai membuat perubahan pada perjanjian perdagangan. Sekiranya semuanya kelihatan baik-baik saja, tetapi anda masih tidak dapat menyelesaikan perdagangan, mulakan semula permainan dan cuba lagi.

Item apa yang boleh anda dapatkan dalam melarikan diri dari Tarkov?

Melarikan diri dari Tarkov adalah salah satu permainan FPS yang paling realistik di pasaran, dan barang rampasan itu mengingatkan pada barang-barang moden yang terdapat di wilayah ini. Untuk senarai lengkap barang rampasan yang ada, ikuti pautan ini.

Beli Jalan Anda dari Tarkov

Membeli barang baru adalah asas bermain Escape from Tarkov dengan cekap. Gear baru dapat memberi anda serangan yang lebih berjaya dan dapat meningkatkan jumlah yang dapat anda bawa dengan selamat. Ekonomi yang dinamik membolehkan pemain mendapat keuntungan dari perdagangan pintar dan pengetahuan pasaran, dan yang terbaik dapat memperoleh keuntungan semata-mata dari perdagangan.

Apa yang ada dalam senarai beli anda di Escape from Tarkov? Beritahu kami di bahagian komen di bawah.