Cara Menghubungi Secara Langsung ke Mel Suara Seseorang

Apa sahaja keadaan yang anda hadapi, ada kalanya kami merasa perlu untuk mengelakkan daripada membuat panggilan penting tertentu. Sebaliknya, anda mungkin lebih suka meninggalkan mel suara. Namun, jika anda hanya menghubungi nombor telefon orang itu, mereka mungkin mengambil dan tidak memberi anda peluang untuk meninggalkan mel suara.

Cara Memanggil Secara Langsung ke Mel Suara Seseorang

Jadi, bolehkah anda menghubungi mel suara seseorang secara langsung?

Kami telah menemui pelbagai kaedah untuk melewati perbualan telefon yang menyusahkan itu, yang membolehkan anda meninggalkan mel suara dan meneruskan hari anda.

Mari kita lihat cara menelefon terus ke mel suara seseorang.

Bolehkah Saya Memanggil Seseorang dan Langsung ke Mel Suara?

Beberapa pembawa wayarles memberi pilihan kepada pelanggan mereka untuk menghantar mel suara secara langsung tanpa menghubungi talian pihak lain. Ini umumnya hanya tersedia jika kedua-dua pihak menggunakan pembawa yang sama, tetapi apabila tersedia, ia sangat mudah.

AT&T

Untuk menghantar mel suara terus ke pelanggan AT&T lain:

 1. Masukkan kotak mel suara anda dengan menahan kekunci ‘1’ dan tekan 2.
 2. Masukkan nombor telefon 10 digit yang ingin anda hantar mesej anda.
 3. Rakam mesej anda dan tekan # tanda. (Untuk memainkan semula mesej anda sebelum anda menghantarnya, tekan 1).
 4. Sekiranya anda ingin memilih pilihan penghantaran khas, tekan 1. Pilihan penghantaran khas adalah:
  • 2 untuk Mendesak.
  • 3 untuk Persendirian.
 5. Tekan # tanda untuk menghantar mesej anda.

Verizon

Untuk menghantar mel suara terus ke pelanggan Verizon yang lain:

 1. Hubungi nombor akses mel suara anda.
 2. Tekan 2 untuk menghantar mesej.
 3. Ikut arahan seperti yang diminta. Anda akan merakam mesej dan kemudian memasukkan nombor telefon atau sebaliknya.
 4. Tetapkan pilihan penghantaran anda: 1 untuk persendirian, 2 untuk mendesak, 3 untuk meminta pengesahan, atau 4 untuk penghantaran masa depan.
 5. Tekan # untuk menghantar mesej.

T-Mudah Alih

Untuk menghantar mel suara terus ke pelanggan T-Mobile lain:

 1. Panggil 1-805-637-7243.
 2. Log masuk ke akaun mel suara anda.
 3. Pilih pilihan untuk menghantar mesej dan ikuti arahannya.

Pecut

Untuk menghantar mel suara terus ke pelanggan Sprint yang lain:

 1. Hubungi nombor mel suara anda sendiri dan log masuk.
 2. Pilih pilihan untuk menghantar mesej dan ikuti arahannya.

Kaedah lain untuk pergi terus ke Mel Suara

Sekiranya anda tidak berada di rangkaian yang sama dengan orang yang ingin anda hubungi, pilihan terbaik seterusnya adalah menggunakan aplikasi.

Terdapat dua aplikasi popular untuk melakukan perkhidmatan ini: Slydial dan WhatCall. Walaupun Slydial pernah menjadi peneraju pasaran, sejak itu dibanjiri dengan ulasan buruk kerana perkhidmatan ini kadang-kadang berfungsi. WhatCall terus bekerja untuk sementara waktu, tetapi pada Februari 2021, juga nampaknya menghadapi masalah besar dan hanya berfungsi secara sporadis.

Slydial

Slydial adalah aplikasi yang tersedia untuk iOS dan Android. Akaun percuma tersedia tetapi mereka memerlukan anda untuk mendengar iklan sebelum membuat panggilan anda.

Terdapat dua peringkat akaun berbayar, yang memberi anda akses bebas iklan, kemampuan untuk "Slydial" berbilang orang secara serentak, dan ciri premium lain. Bagi kebanyakan orang, versi percuma sangat sesuai.

Inilah cara menggunakan perkhidmatan:

 1. Muat turun dan pasang Slydial ke telefon anda.
 2. Daftar untuk akaun dan log masuk ke aplikasi.
 3. Dail 267-SLYDIAL dari aplikasi telefon anda di telefon bimbit anda untuk menyambung ke perkhidmatan.
 4. Apabila diminta, masukkan nombor sel yang ingin anda hubungi.
 5. Tinggalkan mesej anda.

Slydial hanya berfungsi jika anda memanggil telefon bimbit. Walaupun talian darat yang anda cuba hubungi mempunyai mel suara digital, aplikasinya tidak akan berfungsi. Jika tidak, proses secara automatik memotong talian langsung dan terus ke mel suara.

WhatCall

WhatCall juga tersedia untuk Android (sideload sahaja) dan iOS. Aplikasi ini juga mengarahkan panggilan telefon ke mel suara orang lain tanpa menyebabkan telefon mereka berdering.

Namun, pada Februari 2021, pengulas mempunyai keprihatinan yang sama seperti yang dinyatakan terhadap Slydial - kadangkala hanya berfungsi. WhatCall mengimport semua kenalan anda, jadi yang perlu anda lakukan hanyalah membuka aplikasi dan mengetuk kenalan. Dari sana, anda akan dihubungkan secara langsung dengan mel suara mereka. WhatCall adalah aplikasi khusus sel, berharga $ 0.99 di kedai aplikasi iOS.

Alat Terbina Dalam

Lupakan bermain-main dengan aplikasi. Terdapat sistem pengendalian mel suara yang kuat yang terdapat di hampir setiap pembawa besar hari ini - dan sistem itu hampir selalu merangkumi sistem untuk merakam mesej suara dan menghantarnya secara langsung tanpa membunyikan telefon sasaran. Saya akan memandu anda melalui proses melakukan ini di Straight Talk (kerana itu adalah pembawa saya) tetapi kebanyakan pembawa akan mempunyai sistem yang serupa.

Ikuti langkah-langkah ini untuk menggunakan kaedah ini:

 1. Dail nombor akses mel suara; untuk Ceramah Lurus, iaitu *86.
 2. Masuk ke Kod PIN yang memberikan akses ke mel suara anda.
 3. Untuk menghantar mesej tekan 2.
 4. Masukkan nombor destinasi dan #.
 5. Rakam mesej.
 6. Tekan # untuk menghantar mesej.

Cara Menghantar Panggilan Terus Ke Mel Suara

Bagaimana jika anda berada di sisi lain?

Telefon anda berdering, anda dapat melihat siapa yang menelepon, dan berharap anda dapat menghantarnya terus ke mesej mel suara anda yang disesuaikan.

Ini dapat dicapai dengan mudah dengan menetapkan telefon anda ke mod pesawat atau menghidupkan Jangan Ganggu. Selain itu, anda boleh menolak sebarang panggilan masuk, menghantarnya terus ke mel suara.

Untuk mengarahkan pemanggil tertentu ke mel suara anda secara automatik tanpa telefon berdering, anda harus menggunakan kaedah lain bergantung pada telefon yang anda gunakan.

Android

(Catatan: Ini hanya berfungsi pada beberapa binaan Android.)

 1. Navigasi ke anda senarai panggilan dan tambahkan nombor yang ingin anda hindari sebagai kenalan.
 2. Navigasi ke Kenalan dan pilih kenalan yang baru anda tambahkan.
 3. Di dalam kenalan individu, ketik ikon menu tiga titik.
 4. Pilih Laluan ke mel suara.

Alternatif lain untuk pengguna Android yang tidak mempunyai pilihan untuk 'Route to Voicemail' dalam tetapan mereka boleh menggunakan fungsi Jangan Ganggu. Walaupun ini menghalang sesiapa sahaja untuk memanggil, anda boleh menambahkan pengecualian.

Dengan andaian anda hanya perlu mendengar daripada segelintir orang, buka telefon anda Tetapan, dan ketuk Pemberitahuan. Dari sini, ketik Jangan ganggu dan hidupkan. Sekarang, anda boleh mengetuk BenarkanPengecualian dan tambahkan kenalan yang anda mahu dapatkan panggilan.

iPhone

Malangnya, anda tidak dapat menghantar panggilan individu ke mel suara pada iPhone tanpa menggunakan aplikasi bukan asli.

Sekiranya anda ingin mengelakkan panggilan pemasaran, anda boleh menyekatnya. Ini tidak akan menghentikan panggilan pertama, tetapi akan menghentikan panggilan berikutnya.

 1. Buka aplikasi telefon dan arahkan ke Terkini
 2. Cari panggilan telemarketer.
 3. Pilih ikon maklumat di sebelah kanan, kemudian tatal ke bawah dan ketik Sekat Pemanggil ini.
 4. Panggilan dari nombor tersebut akan disekat pada masa akan datang.

Panggilan masih akan dihantar secara teknikal ke telefon anda, tetapi telefon anda tidak akan memberitahu anda mengenai panggilan tersebut. Ini adalah blok telefon bimbit dan bukan blok rangkaian. Anda boleh meletakkan blok rangkaian pada telemarketer berterusan, tetapi anda perlu menghubungi penyedia rangkaian anda untuk itu. Untuk melihat mel suara dari panggilan yang disekat, pergi ke Mel Suara, kemudian tatal hingga ke bawah dan ketuk "Mesej yang Disekat."

Pemikiran Akhir

Dengan mengikuti kaedah yang disediakan di atas, anda dapat dengan mudah mengirim mesej terus ke mel suara seseorang dan mengalihkan panggilan masuk ke mel suara anda.

Adakah anda mengetahui cara lain untuk menghantar panggilan terus ke mel suara? Adakah anda tahu cara menghantar panggilan ke mel suara secara selektif pada iPhone? Beritahu kami di bawah jika anda melakukannya!