Cara Membatalkan Paramount + Akaun Anda

Pengguna semakin beralih ke model pilih-pilih di mana mereka melanggan saluran satu per satu atau dalam kumpulan kecil. Kaedah ini membolehkan orang mendapatkan apa yang mereka inginkan dengan betul, berdasarkan permintaan, tanpa membayar banyak kandungan yang tidak mereka mahukan. Mendapatkan perkhidmatan TV tanpa kabel atau satelit juga semakin popular. Walau apa pun, satu saluran "berdiri sendiri" seperti itu adalah Paramount +, versi premium rangkaian televisyen yang sangat dihormati.

Cara Membatalkan Paramount + Akaun Anda

Paramount + (sebelumnya CBS All Access) memberikan kandungan eksklusif, hanya pelanggan yang tidak dapat dilihat di platform lain, seperti Netflix, Hulu, Disney +, atau bahkan langganan kabel. Sekiranya anda peminat Star Trek, All Access adalah tarikan besar, dengan program seperti Star Trek: Discovery, Picard, Short Trek, dan After Trek. Terdapat juga banyak komedi, drama, pilihan larut malam, dan permainan NFL dan NBA. Walaupun benar bahawa anda boleh mengakses rancangan CBS arus perdana melalui Hulu, persembahan tidak termasuk semuanya. Sekiranya anda ingin mengikuti pengaturcaraan CBS, anda mesti melakukannya melalui CBS All Access.

Untuk apa yang anda terima, Paramount + agak berpatutan. Versi perkhidmatan tanpa iklan berharga $ 9.99 sebulan dan merangkumi muat turun dan menonton di luar talian. Sekiranya anda tidak menghiraukan iklan dan iklan, $ 5.99 sebulan adalah pilihan yang lebih berpatutan, tetapi anda kehilangan pilihan muat turun dan keupayaan luar talian. Sebagai ganti wang anda, anda dibenarkan menonton pengaturcaraan Paramount (termasuk tambang biasa bukan Akses Semua) pada dua peranti berbeza sekaligus. Paramount + menyokong Roku, Apple TV, Xbox One, Chromecast, dan kebanyakan peranti penstriman lain. Awak boleh juga menggunakan aplikasi Paramount + untuk menonton rancangan mereka di peranti mudah alih atau tablet.

Terdapat banyak kelebihan untuk melanggan Paramount +, tetapi seperti semua perkara baik, anda mungkin bersedia membatalkan perkhidmatan anda. Mungkin, anda telah menonton semua program dalam siri kegemaran anda. Mungkin belanjawannya sedikit ketat, dan anda perlu mengurangkan di mana sahaja anda boleh.

Nasib baik, seperti perkhidmatan streaming lain, tidak ada kontrak untuk langganan All Access anda. Anda boleh membatalkan (atau melanggan semula) bila-bila masa tanpa akibat selain kehilangan akses ke kandungan mereka. Apa pun alasan anda untuk membatalkannya, artikel ini memandu anda melalui langkah-langkah yang anda perlukan!

Membatalkan Paramount + Langganan Anda

Butir-butir bagaimana anda membatalkan langganan Paramount + anda bergantung pada tempat anda mula-mula mendaftar untuk perkhidmatan ini. Sekiranya anda mendaftar di laman web Paramount +, semua pentadbiran akaun dilakukan dari laman web yang sama. Anda boleh membatalkan, memperbaharui atau mengubah akaun Paramount + anda dari sana menggunakan langkah-langkah berikut.

 1. Log masuk ke akaun Paramount + anda.

 2. Klik pada nama akaun anda, yang terletak di bahagian kanan atas, dan kemudian pilih “Akaun.”

 3. Di halaman akaun, pilih "Batalkan Langganan.”

Oleh kerana anda membayar terlebih dahulu untuk Paramount +, anda akan mengekalkan akses ke kandungan anda sehingga tempoh pembayaran yang sudah habis, maka tidak perlu menunggu sehingga pembaharuan dibatalkan. Lihat sahaja kandungan anda sehingga langganan habis. Sekiranya anda mahu masuk kemudian, langgan sekali lagi untuk mendapatkan akses.

Membatalkan Paramount + Langganan Anda melalui iTunes

Pada macOS 10.14 Mojave dan sebelumnya, iTunes adalah perkara biasa untuk langganan Paramount +. Sekiranya anda melanggan Paramount + melalui iTunes, maka anda harus menguruskan langganan dari sana. Melanggan saluran kandungan melalui iTunes menyimpan semua pembayaran dan kad kredit anda di satu tempat. Namun, anda harus membatalkan setiap perkhidmatan melalui iTunes dan bukannya secara langsung dengan penyedia kandungan.

Catatan: Aplikasi iTunes telah dipecah menjadi aplikasi terpisah (Apple Music, Apple Podcast, Apple Books, dan Apple TV pada macOS Catalina.

Membatalkan Paramount + Langganan Anda melalui App Store

Pada macOS 10.15 Catalina atau yang lebih baru, anda membatalkan langganan Paramount + anda dari App Store, terutamanya kerana iTunes dipecah menjadi aplikasi yang berasingan, seperti yang dinyatakan sebelumnya.

 1. Buka App Store dan log masuk ke akaun anda jika diminta.

 2. Klik nama anda di bahagian kiri bawah untuk melihat akaun anda.

 3. Di tetingkap "Akaun", pilih "Lihat Maklumat" dari bahagian kanan atas.

 4. Di tetingkap "Maklumat Akaun", tatal ke bawah ke bahagian "Urus" dan pilih "Mengurus" dari baris "Langganan".

 5. Di tetingkap "Langganan", tatal ke bawah ke bahagian "Aktif" dan cari "Paramount + di Apple TV." Klik "Edit" untuk mengakses pilihan langganan anda.

 6. Di tetingkap "Edit Langganan", klik "Batalkan Langganan."

Membatalkan Paramount + Langganan Anda menggunakan iPhone / iPad

Membatalkan akaun Paramount + anda di iPad atau iPhone adalah mudah. Ikuti sahaja langkah berikut:

 1. Buka Tetapan pada peranti iOS anda.
 2. Ketik nama anda di bahagian atas skrin.

 3. Ketik Langganan.

 4. Ketuk langganan Paramount Plus anda dan terus membatalkannya.

Sama seperti arahan di atas, membatalkan langganan Paramount Plus anda pada peranti iOS sangat mudah.

Membatalkan Paramount + Langganan Anda melalui Roku

Sekiranya anda pengguna Roku, anda mungkin telah mengatur langganan anda melalui Roku Channel Store atau laman web. Anda mungkin melihat ini datang sekarang, tetapi jika anda melanggan di sana, anda juga harus membatalkannya. Nasib baik, membatalkan Paramount + dari Roku semudah kaedah lain. Pergi ke saluran Paramount +, pilih "urus Langganan", dan pilih "Batalkan langganan."

Anda juga boleh membatalkan langganan saluran dari laman web Roku jika anda lebih suka melakukannya daripada berurusan dengan alat kawalan jauh pada peranti Roku anda.

Membatalkan Paramount + Langganan "Old Fashioned"

Sekiranya semuanya gagal, anda boleh membatalkan langganan anda dengan menghubungi pasukan Paramount + Support di sini. Pastikan anda mempunyai semua maklumat yang diperlukan seperti nombor akaun, alamat e-mel, dan kad kredit anda supaya anda dapat mengesahkan data semasa anda pergi. Ingatlah bahawa kaedah ini mungkin tidak berfungsi jika anda membeli langganan melalui iTunes, Roku, atau penyedia pihak ketiga yang lain.

Tidak kira dari mana cara anda memilih untuk membatalkan langganan Paramount + di Mac, anda masih mempunyai akses ke kandungan premium anda sehingga tempoh pengebilan berakhir. Anda perlu melanggan sekali lagi untuk mula menonton kandungan terkini berdasarkan permintaan mereka sekiranya anda memutuskan untuk melakukannya.

Terus Menggunakan Paramount + ... secara Percuma?

Sekiranya satu-satunya alasan untuk membatalkan akaun Paramount + anda adalah perbelanjaan, dan jika anda melanggan perkhidmatan kabel atau perkhidmatan TV Internet premium, maka anda mungkin berhak mendapat pengaturcaraan Paramount + "live". Banyak penyedia kabel memberi anda akses percuma ke Paramount + (bukan kandungan streaming) tanpa bayaran tambahan. Anda harus selalu memeriksa semula sebelum melakukan apa-apa, tetapi jika ini berlaku, anda boleh membatalkan langganan berbayar anda menggunakan kaedah di atas dan kemudian ikuti langkah-langkah berikut:

 1. Log masuk ke akaun Paramount + anda.

 2. Pilih halaman "Pautkan Penyedia Anda" atau ikuti pautan ini.

 3. Masukkan maklumat pembekal anda.

Sekarang, anda seharusnya dapat mengakses kandungan langsung dari Paramount + bila-bila masa yang anda mahukan, tanpa bayaran tambahan.

Soalan Lazim

Kami telah memasukkan beberapa lagi jawapan untuk soalan anda mengenai pembatalan langganan Paramount Plus anda di sini.

Saya membatalkan akaun saya, tetapi saya telah ditagih lagi. Apa yang boleh saya lakukan?

Seperti kebanyakan perkhidmatan langganan prabayar, tarikh pengebilan anda penting apabila anda mengemukakan permintaan pembatalan. Sebagai contoh, sebelum menghubungi sokongan pelanggan, periksa tarikh pembaharuan anda apabila anda menetapkan akaun anda untuk dibatalkan.

Sekiranya anda menutup akaun pada tarikh pembaharuan pengebilan, ia sebenarnya tidak akan membatalkan perkhidmatan sehingga tarikh pengebilan berikutnya, jadi caj yang anda lihat mungkin merupakan caj tertunda untuk kitaran semasa.

Sebaliknya, jika anda menetapkan akaun anda untuk dibatalkan dan tidak, maka teruskan dan hubungi pasukan sokongan Paramount +. Perlu dinyatakan bahawa pendirian rasmi Paramount + mengenai pengembalian wang adalah bahawa mereka tidak memberikannya, tetapi jika anda ditagih dengan salah, perlu dicuba.

Bagaimana saya dapat mengetahui jika akaun saya ditetapkan untuk dibatalkan?

Sekiranya anda ingin memastikan bahawa permintaan pembatalan anda telah diterima dengan betul, kunjungi tab pengurusan akaun di Paramount +. Daripada tarikh pembaharuan, anda akan melihat tarikh luput.

Pilihan lain adalah dengan memeriksa e-mel anda. Paramount + akan menghantar e-mel pengesahan yang memberitahu anda bahawa akaun anda akan dibatalkan.


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found