Cara Menambah Bot ke Pelayan Discord Anda

Sekiranya anda menjalankan pelayan Discord, anda mempunyai pelbagai pilihan untuk menyediakan ciri yang kemas untuk pemain anda. Salah satu ciri tersebut ialah penambahan bot. Menyesuaikan pelayan anda mudah setelah anda mempelajari cara menambahkan bot ini.

Cara Menambah Bot ke Pelayan Discord Anda

Artikel ini akan menunjukkan kepada anda cara menyediakan pelayan Discord, memperkenalkan anda dengan dunia bot, dan menerangkan cara menambahkan bot ke pelayan Discord anda (dan mengapa anda mungkin mahu).

Apa Itu Discord Bots?

Bot hanyalah program komputer yang berinteraksi dengan manusia (dan kadang-kadang dengan bot lain) untuk melakukan fungsi tertentu secara automatik. Laman web yang mempunyai tetingkap sembang berguna segera membuka tawaran untuk bercakap dengan anda mengenai produk atau perkhidmatan mereka; itu bot. Sekiranya anda menggunakan Reddit, anda akan melihat interaksi bot (beep! Boop!) Sepanjang masa.

Bot boleh membantu atau menjengkelkan, bergantung pada tujuan, reka bentuknya, dan cara penggunaannya. Pada Discord, bot memberikan pelbagai ciri produktif dan tidak begitu produktif kepada komuniti di pelayan tempat mereka "tinggal". Anda boleh menambahkan bot ke pelayan Discord yang membantu anda menyederhanakan ahli atau menjadikan pelayan anda sedikit lebih unik dan menyeronokkan.

Contohnya, ada bot yang memainkan muzik, bot yang menawarkan meme yang menghiburkan berdasarkan permintaan, bot yang mengambil statistik permainan anda untuk anda, dan bot yang memainkan bunyi hon udara yang kuat di saluran ketika diminta untuk melakukannya.

Mencari Bot yang Baik

Dunia Discord penuh dengan bot; terdapat beribu-ribu bot yang tersedia secara percuma di luar sana. Terdapat senarai beberapa bot bodoh dan separa berguna di sini jika anda mahu, tetapi bot yang lebih serius boleh didapati di laman web Carbonitex, yang dianggap sebagai salah satu repositori bot Discord terbaik di sekitar. Repositori lain yang terkenal untuk bot Discord dipanggil, cukup, Discord Bots. Pencarian GitHub untuk bot Discord akan menemui hampir semua perkara yang dilihat oleh orang ramai untuk benar-benar tegar.

Menambah Bot ke Pelayan Discord Anda

Menambah Bot ke pelayan Discord anda boleh menjadi proses yang panjang pada kali pertama. Sebaik sahaja anda memahami, sebenarnya agak mudah.

Langkah 1 - Hidupkan Akses Pentadbir

Untuk menambahkan bot ke Discord Server anda, anda harus menjadi Pentadbir pelayan tersebut. Sekiranya anda tidak memiliki pelayan, mungkin ada baiknya anda berjumpa dengan pemiliknya sebelum menambahkannya.

 1. Dari halaman utama Discord anda, pilih pelayan yang ingin anda tambah bot (di sebelah kiri Laman Web Discord).
 2. Setelah Dipilih; Pilih menu lungsur (Nama pelayan di sebelah kiri atas skrin dengan anak panah bawah kecil di sebelahnya).

 3. Ketik "Tetapan Pelayan."

 4. Ketik "Peranan."

 5. Tatal ke bawah ke tetapan Kebenaran Umum dan aktifkan "Pentadbir".

 6. Klik "Simpan Perubahan."

Langkah 2 - Dapatkan Bot yang Anda Mahukan

Penting untuk diperhatikan bahawa bergantung pada laman web sumber Bots anda; anda mungkin melihat "Jemput" atau "Tambah Bot". Untuk contoh ini, kami akan menggunakan Dyno, tetapi arahannya mungkin sedikit berbeza jika anda menambahkan Bot lain.

Cari Bot yang akan anda tambahkan ke pelayan anda dan log masuk menggunakan kelayakan Discord anda.

Ketuk "Jemput" atau "Tambahkan Bot", yang mana sahaja yang disenaraikan, kemudian ketuk pelayan yang ingin anda tambahkan Bot.

Ikuti arahan - Ini akan membawa anda melalui satu siri kebenaran, dan ia akan meminta akses Pentadbir itulah sebabnya Langkah 1 sangat penting.

Kuasa Bot dan lengkapkan Captcha.

Terdapat beberapa pilihan untuk bot yang tersedia; beberapa mungkin berbeza dalam prosesnya, tetapi mengikut arahan akan membuat pemasangan berjaya.

Sekiranya anda menghadapi masalah untuk mencari pelayan anda, pastikan anda masuk ke Discord di penyemak imbas yang sama yang anda gunakan untuk laman web Bots. Juga, sahkan bahawa anda masuk ke akaun yang betul.

Sekiranya anda ingin menambahkan seseorang sebagai pentadbir di pelayan anda, lihat TechJunkie ini semasa menambahkan pentadbir baru.

Salah satu Bot yang popular adalah Dyno, bot dengan ciri lengkap dengan ciri penyederhanaan, kemampuan bermain muzik, integrasi CleverBot, dan banyak lagi ciri lain di luar ruang lingkup artikel ini. Ia telah ditambahkan ke lebih daripada 1.4 juta pelayan Discord, jadi sangat popular.

Anda boleh mendapatkan Dyno dari laman web Carbonitex.

 1. Klik butang hijau "Tambah Bot ke Pelayan". Ini akan memunculkan dialog pengesahan dari Discord yang meminta anda memilih pelayan mana yang ingin anda tambahkan Dyno. Anda perlu log masuk ke pelayan anda untuk Discord untuk mengetahui bahawa anda cuba menambahkan sesuatu.
 2. Pilih pelayan anda dan klik "Authorize."

Anda mungkin harus mengisi captcha "Saya bukan robot", tetapi setelah itu, bot akan ditambahkan secara automatik ke pelayan anda, dan anda akan dibawa ke halaman pentadbiran untuk menguruskan Dyno di pelayan anda.

Senang kacang!

Sekiranya anda lebih tegar dan ingin menambah bot tanpa mengganggu dengan antara muka yang cantik, anda juga boleh menambahkannya secara langsung. Anda perlu mengetahui ID klien bot, dan anda perlu log masuk ke pelayan Discord anda. Ini adalah kaedah yang perlu anda gunakan untuk kebanyakan bot GitHub, yang tidak mempunyai antara muka web.

 1. Buka penyemak imbas anda dan tampal URL berikut: //discordapp.com/oauth2/authorize?client_id=&scope=bot&permissions=0.
 2. Tukar ‘Bot_Client_ID’ di URL di atas dengan ID klien sebenar bot yang ingin anda tambahkan.
 3. Anda mungkin masih perlu memberi kebenaran kepada bot walaupun arahan menggunakan Oauth2 untuk melakukan perkara itu.

Menyahkan Bot Pertikaian Anda

Discord sangat berhati-hati dengan bot dan kadang-kadang memerlukan banyak kebenaran untuk membolehkan seseorang berfungsi. Walaupun platform menggunakan Oauth2 untuk membolehkan bot yang dibenarkan mengakses dan berinteraksi, anda mungkin masih diminta untuk membenarkannya dalam saluran.

Beberapa Bot Discord Popular

Sekarang setelah anda mengetahui cara menambah bot, apakah bot yang perlu anda tambahkan? Anda hanya tahu jenis persekitaran yang anda mahukan pelayan anda. Berikut adalah senarai beberapa bot Discord yang lebih popular dan mengapa anda mungkin mahu menambahkannya.

Anggota Dank memaparkan meme dan mempunyai pelbagai ciri lain yang berkaitan dengan meme.

Pancake adalah bot berbilang ciri asas dengan ciri penyederhanaan dan bermain muzik.

Nadeko bermain permainan, menawarkan perjudian, dan mempunyai alat pentadbiran.

MedalBot membolehkan pengguna anda merakam klip.

RickBot menawarkan lebih daripada 4500 papan suara tersuai.

Groovy adalah bot muzik yang menyokong Spotify, YouTube, dan Soundcloud.

Rythm adalah bot muzik yang sangat stabil dan berfungsi sepenuhnya.

Mantaro adalah bot "menyeronokkan" yang dapat disesuaikan.

Penterjemah adalah bot pelbagai bahasa yang menyediakan terjemahan segera antara lebih dari 100 bahasa.

Lebih Banyak Sumber Bot

Terdapat banyak sumber di luar sana untuk membantu anda memilih, menyesuaikan, dan bahkan membuat bot Discord anda sendiri. Berikut adalah beberapa sumber berorientasikan bot yang paling popular dan berguna yang terdapat di Web untuk membantu anda memanfaatkan sepenuhnya pengalaman bot anda.

Discord.me adalah komuniti Discord yang besar di mana pengguna dapat menambah dan mempromosikan pelayan, tetapi misi keseluruhan laman web ini adalah untuk "menolong orang mencari komuniti dalam talian yang mereka gemari." Laman web ini mempunyai 33 kategori pelayan, mulai dari Military hingga Mature, Anime hingga Art, dan Fitness hingga Furry.

Blog yang aktif menjadikan ahli komuniti sentiasa terkini, dan laman web ini mempunyai NSFW togol yang membolehkan anda mengelakkan (atau mencari) pelayan "selepas gelap" di luar sana.

Discordbots.org adalah komuniti Discord bertema bot dengan pelbagai sumber untuk pengguna bot. Laman web ini mempunyai ribuan bot yang dikategorikan dan dinilai dan juga menerbitkan dan menyokong API pembuatan botnya sendiri, tersedia dalam variasi JavaScript, Java, Python, C # /. NET, dan Go.

Bagi pembangun bot, laman web ini merupakan tambang emas sumber dan contoh yang hebat.

Bastionbot.org mengambil posisi filosofis yang menarik untuk dunia bot - daripada mempunyai sedozen bot masing-masing menjalankan fungsi mereka sendiri, Bastion berupaya menjadi bot all-in-one yang dapat menangani semua yang mungkin diperlukan oleh pelayan.

Senarai ciri Bastion merangkumi muzik, permainan, hadiah dan promosi, saluran cadangan, pengundian, profil pengguna, mata wang maya, sistem meratakan, kedai pelayan, penapis, carian, statistik permainan, pesanan, ciri penyederhanaan, emoji, ciri "menyeronokkan" seperti tanduk udara dan petikan, papan kanan, arahan berjadual, dan peristiwa pencetus dan reaksi. Bastion adalah bot dengan ciri lengkap yang boleh melakukan apa sahaja yang anda mahu lakukan, dan ia menambahkan ciri secara berkala.

Carbonitex adalah laman web pengumpulan statistik yang dikhaskan untuk pelayan dan bot Discord dan merupakan sumber yang luar biasa bagi mereka yang ingin melihat di mana tindakannya berada di lapangan pelayan dan bot. Anda boleh menjemput Carbonitex untuk memantau pelayan anda sendiri dan mengumpulkan statistik untuk menunjukkan di mana anda berada dalam ekosistem pelayan yang hebat.

Soalan Lazim

Bot adalah alat yang hebat untuk digunakan sebagai pentadbir pelayan Discord. Berikut adalah beberapa lagi jawapan untuk soalan anda yang paling kerap ditanya.

Bagaimana saya membuat Discord Server?

Kami sebenarnya mempunyai artikel untuk memandu anda membuat server. Prosesnya agak mudah, dan anda boleh mempunyai beberapa pelayan secara percuma. Ini bermaksud bahawa anda boleh membuat pelayan untuk rakan Minecraft anda dan yang lain untuk rakan Call of Duty anda.

Anda juga boleh membuat pelayan Discord untuk mesyuarat perniagaan atau sekolah juga!

Adakah saya perlu menambahkan bot ke setiap pelayan?

Ya. Katakan anda mahu menambahkan bot muzik ke pelayan anda; anda perlu mengikuti langkah-langkah di atas untuk setiap pelayan.

Saya menambah bot, tetapi tidak melakukan apa-apa. Apa yang salah?

Bergantung pada bot yang telah anda tambahkan, anda mungkin menghadapi beberapa masalah kerana ada yang tidak kena dengan bot itu sendiri. Walau bagaimanapun, dalam kebanyakan kes, anda perlu menavigasi ke 'Peranan' dalam tetapan pelayan anda dan memberikan kebenaran yang tepat kepada pembantu mekanikal anda.

Sebilangan besar bot mempunyai papan pemuka di laman web mereka. Sekiranya anda telah menambahkan peran, tetapi masih belum berfungsi dengan baik, kunjungi laman web bot dan periksa izin moderator dari sana. Sebagai contoh, bot Mee6 sangat popular, tetapi anda harus menukar kebenaran Moderator dari laman web sebelum benar-benar melakukan apa-apa.

Adakah saya mesti menjadi Pentadbir untuk menambah bot?

Ya, jika anda tidak mengaktifkan kebenaran Pentadbir, anda tidak dapat menambahkan bot ke pelayan tersebut. Anda sentiasa boleh meminta pemilik atau pentadbir untuk mengakses kebenaran ini atau meminta mereka menambahkannya untuk anda. Walaupun begitu, perkara itu mungkin tidak terlalu baik bergantung pada apa yang anda cuba capai dan hubungan anda dengan mereka.