Cara Membatalkan HBO di Amazon Fire Stick

Sebilangan besar akan bersetuju bahawa HBO adalah saluran yang hebat dengan banyak pertunjukan asli yang hebat, seperti The Sopranos, The Wire, Game of Thrones, dan senarai itu berterusan. Ini semua adalah drama yang sangat terkenal, dan mungkin sebab mengapa anda melanggan HBO di Amazon Prime Video.

Cara Membatalkan HBO di Amazon Fire Stick

Walau bagaimanapun, kebanyakan rancangan ini cukup lama dan anda mungkin sudah melihatnya. Sekarang musim terakhir Game of Thrones telah ditayangkan, dan pertunjukannya secara rasmi berakhir, banyak orang telah memutuskan untuk membatalkan HBO.

Sekiranya anda tertanya-tanya adakah anda boleh membatalkan HBO di Amazon Firestick anda, jawapannya adalah: tidak, anda perlu menggunakan penyemak imbas web.

Sebenarnya Tidak Sukar

Ada cara untuk membatalkan HBO, atau saluran lain untuk perkara itu, tetapi anda mesti melakukannya di laman web rasmi Amazon. Prosesnya cukup mudah dan mudah, jadi mari kita mengejarnya. Ikuti langkah-langkah ini untuk membatalkan HBO di Amazon Prime:

 1. Pertama, anda perlu log masuk ke akaun Amazon anda di laman web rasmi Amazon. Mudah-mudahan, anda menggunakan nama pengguna dan kata laluan yang tidak dapat dilupakan, atau mungkin anda menyimpan bukti kelayakan anda di suatu tempat di komputer, telefon bimbit atau notepad anda.
 2. Sekarang setelah anda log masuk, pergi ke menu lungsur Akaun dan Daftar. Arahkan tetikus ke atasnya dan anda akan melihat senarai item yang panjang. Anda perlu memilih pilihan Keahlian dan Langganan.

  akaun anda

  keahlian dan langganan anda

 3. Di bawah tab Langganan, anda akan melihat semua langganan aktif anda. Namun, kadangkala maklumat ini tidak akan muncul. Sebaliknya, klik pada pilihan Saluran Video Perdana, yang terletak betul-betul di bawah tab Langganan.

  uruskan saluran video utama anda

 4. Akhirnya, anda dapat melihat bahagian Saluran Video Perdana, pilihan Tambah lebih banyak saluran, dan senarai Saluran Anda tepat di bawahnya. Sekiranya anda melanggan HBO, anda akan melihat Tarikh Pembaharuan, harga yang tepat, dan akhirnya di bawah Tindakan, anda boleh mengklik pilihan Batalkan Saluran.
 5. Tetingkap pop timbul akan muncul di skrin anda, meminta pengesahan. Klik pada Batal Saluran.

  batalkan saluran

 6. Anda akan dapat menonton saluran HBO sehingga akhir tempoh pengebilan yang telah anda bayar. Di bawah tab Tindakan, anda kini harus melihat pilihan Mulakan Semula Saluran. Sekarang anda juga tahu bagaimana memulakan semula langganan HBO anda sekiranya anda berubah fikiran di masa hadapan.

Kesalahan Umum

Anda harus tahu bahawa tidak ada bayaran balik untuk membatalkan saluran apa pun di Amazon Prime, walaupun anda sama sekali tidak menggunakan perkhidmatan ini. Langganan saluran ini dibayar setiap bulan dan anda tidak akan pernah mendapat bayaran balik.

Sekiranya anda tidak dapat melihat HBO dalam senarai saluran Video Perdana Amazon sama sekali, mungkin anda tidak melanggannya terlebih dahulu.

Ini boleh membingungkan jika anda benar-benar menonton rancangan HBO seperti The Wire di akaun Amazon Prime anda. Ini hanya boleh menjadi bonus keahlian Amazon Prime dan tidak ada kaitan dengan langganan saluran HBO.

Sekiranya anda tertanya-tanya bagaimana membatalkan Cinemax, CBS, Starz, dll di Amazon Prime Video, jawapannya mudah. Ikuti langkah yang sama seperti yang anda gunakan untuk membatalkan HBO. Semua saluran ini terletak di tempat yang sama untuk kemudahan dan akses mudah.

Bagaimana dengan Amazon Prime?

Kesalahpahaman umum bahawa membatalkan saluran seperti HBO di Amazon akan membatalkan Amazon Prime juga. Ini tidak benar. Keahlian Amazon Prime anda akan tetap ada kecuali anda memutuskan untuk membatalkannya sepenuhnya.

Sekiranya anda akhirnya membatalkan Amazon Prime, anda juga akan kehilangan semua langganan saluran di dalamnya secara automatik. Ini bermaksud bahawa anda juga tidak perlu membayar langganan saluran setelah pembatalan Amazon Prime.

Perpisahan HBO

Itu tidak begitu sukar, bukan? Sekarang anda tahu cara membatalkan HBO atau saluran premium lain di perkhidmatan Amazon Prime Video. Tidak dapat difahami, jika anda peminat Game of Thrones, selepas itu kegagalan musim lalu!

Siapa tahu, mungkin pada bulan-bulan berikutnya HBO akan memperlihatkan kepada kita persembahan yang layak sekali lagi, dan merebut kembali penonton mereka. Sekiranya anda mempunyai komen atau pertanyaan tambahan, hantarkannya di bahagian komen di bawah.