Cara Membatalkan Hulu Langsung

Sebagai salah satu perkhidmatan penstriman premium paling popular di sekitarnya, Hulu Live TV mempunyai perpustakaan berdasarkan permintaan. Walau bagaimanapun, jika anda tidak mahu banyak saluran atau langganan bulanan terlalu tinggi, anda mungkin mahu membatalkan perkhidmatan tersebut.

Cara Membatalkan Hulu Langsung

Dalam artikel ini, kami akan menunjukkan kepada anda cara membatalkan Hulu Live TV melalui laman web rasmi dan platform pihak ketiga.

Cara Membatalkan Hulu Tanpa Iklan

Pengguna Hulu dapat memilih antara dua rancangan TV Langsung: Hulu + TV Langsung dan Hulu (Tanpa Iklan) + TV Langsung. Setelah melanggan, anda membuka lebih daripada 65 saluran linear yang tersedia berdasarkan permintaan. Terdapat juga pilihan untuk memuat turun filem dan rancangan TV kegemaran anda untuk tontonan luar talian.

TV langsung mempunyai saluran tempatan dan wilayah yang termasuk dalam perpustakaan streaming. Dengan memasukkan poskod anda, anda dapat melihat tawaran untuk kawasan tertentu anda. Terdapat juga banyak berita nasional, sukan, pendidikan, dan saluran keluarga yang dapat anda pilih pada bila-bila masa.

Sekiranya anda pengguna Premium atau Rakan Kongsi, semua Add-on anda (Showtime, HBO, ESPN +, Cinemax, STARZ) tersedia di Hulu Live TV. Anda juga boleh mempertimbangkan Pengaya TV Langsung khusus berikut:

 • Skrin Tanpa Had dengan tambahan $ 9,99 sebulan. Fungsi ini membolehkan anda mengalirkan kandungan anda secara serentak pada dua skrin berasingan.
 • Cloud DVR yang dipertingkatkan dengan tambahan $ 9.99 sebulan. Anda mendapat 200 jam penyimpanan Cloud DVR.
 • Rangkaian Español dengan tambahan $ 4.99 sebulan. Dengan Pengaya ini, anda dapat menonton saluran TV Langsung tertentu dalam bahasa Sepanyol.
 • Rangkaian Hiburan dengan tambahan $ 7,99 sebulan. Dapatkan akses ke lebih banyak gaya hidup, hiburan, TV realiti, memasak, dan rancangan dokumentari.

Terdapat juga tawaran pakej. Anda boleh mendapatkan Skrin Tanpa Had dan DVR Awan yang Disempurnakan dengan hanya $ 14.98 sebulan.

Hulu Tanpa Iklan bermaksud anda tidak perlu bimbang tentang jeda iklan ketika menonton rancangan TV kegemaran anda. Selain itu, semua ciri tambahan dan Tambahan tetap sama. Walau bagaimanapun, beberapa siri popular (misalnya, Grey's Anatomy) tidak termasuk di perpustakaan. Ini kerana jeda iklan disatukan ke dalam episod.

Anda boleh mendapatkan rancangan Hulu (Tanpa Iklan) dengan harga $ 11,99 sebulan. Walau bagaimanapun, jika anda juga mahukan akses ke saluran linier 65+, anda harus mendapatkan pakej No Ads + Live TV. Dalam kes itu, bayaran bulanan adalah $ 70.99, berbanding $ 64.99 untuk TV Hulu + Langsung.

Sekiranya tidak ada yang menarik bagi anda, anda boleh memilih untuk berhenti berlangganan. Inilah cara untuk membatalkan TV Hulu Bebas Iklan dan Hulu dengan menggunakan laman web Hulu:

 1. Buka penyemak imbas anda dan pergi ke hulu.com.
 2. Log masuk ke akaun anda.

 3. Klik pada nama pengguna anda di penjuru kanan sebelah atas.

 4. Pilih "Akaun".

 5. Di bahagian bawah layar, cari pilihan untuk "Batalkan".

 6. Klik "Terus membatalkan." Hulu akan memberikan beberapa penyelesaian alternatif. Cukup pilih "Terus Batal" hingga anda menyelesaikan tindakan.

Sekiranya anda tidak mahu membatalkan rancangan Hulu secara kekal, anda hanya boleh menghentikan sementara langganan anda. Ini adalah penyelesaian praktikal untuk percutian atau lawatan lapangan di mana anda tidak akan menonton banyak TV. Inilah caranya:

 1. Lawati hulu.com dan pergi ke Akaun anda.
 2. Klik "Langganan Anda."
 3. Di bahagian bawah bahagian, Anda akan melihat pilihan untuk "Jeda Langganan Anda". Pilih untuk "Jeda."

 4. Jadualkan jeda dengan memilih jangka masa (12 minggu).
 5. Sahkan dengan "Kirim".

Jeda akan diaktifkan pada awal kitaran penagihan seterusnya. Selama tempoh ini, akaun anda tidak akan dikenakan bayaran bulanan. Selepas 12 minggu, Hulu akan memulakan semula langganan anda secara automatik.

Soalan Lazim Tambahan

Bagaimana Anda Membatalkan Percubaan Percuma Hulu Sehingga Anda Tidak Dibebankan?

Seperti kebanyakan perkhidmatan penstriman, Hulu menawarkan tempoh percubaan percuma. Dengan cara itu, anda boleh menguji apakah pakej tertentu sesuai untuk anda.

Anda boleh mencuba semua rancangan dan Tambahan Hulu yang tersedia, termasuk TV Langsung. Walau bagaimanapun, jangka masa percubaan berbeza untuk setiap satu. Tidak ada tawaran promosi yang memperpanjang jangka masa tersebut.

Sekiranya anda memutuskan bahawa Hulu bukan pilihan yang tepat untuk anda, anda boleh mengelakkan daripada dikenakan bayaran dengan hanya membatalkan. Inilah cara untuk membatalkan percubaan percuma Hulu:

• Buka Penyemak Imbas anda dan log masuk ke akaun Hulu anda.

• Buka bahagian "Tindakan Anda".

• Klik "Batal."

• Hulu kemudian akan memandu anda melalui proses dengan arahan di skrin. Setiap kali anda melihat pilihan untuk "Batal" klik pada butang.

• Setelah anda selesai, Hulu akan menghantar e-mel pengesahan kepada anda.

Melupakan untuk membatalkan percubaan percuma anda boleh menyebabkan caj prorata. Ini bermakna anda perlu mengimbangi tempoh percubaan dalam kitaran pengebilan seterusnya. Sekiranya anda mencuba beberapa Add-on yang berbeza, penting untuk mengawasi tempoh setiap percubaan percuma.

Bagaimana Saya Memadamkan Akaun Hulu Saya secara Kekal?

Malangnya, penghapusan Akaun Hulu anda secara kekal memerlukan beberapa langkah tambahan. Sebelum menerima permintaan anda, perkhidmatan streaming terlebih dahulu akan meminta anda membatalkan langganan anda.

Sudah tentu, tidak mustahil untuk menutup akaun anda, jika anda tidak lagi berpuas hati. Inilah cara menghapus akaun Hulu anda secara kekal dengan menggunakan laman web Hulu:

• Buka Penyemak Imbas anda dan pergi ke hulu.com untuk Log masuk.

• Klik pada Profil anda.

• Pergi ke bahagian "Urus Akaun Anda".

• Buka "Privasi dan Tetapan." Dari senarai di bawah, pilih "Hak Privasi California."

• Di bahagian bawah layar, Anda akan melihat pilihan "Hak untuk Menghapus". Di sebelahnya, terdapat pautan "Start Deletion". Klik padanya.

• Tetingkap pop timbul akan muncul, memberi amaran kepada anda mengenai akibatnya. Di bahagian bawah tetingkap, anda akan menemui dua pilihan. Anda boleh menghapus akaun anda dengan segera atau setelah selesai kitaran penagihan berikut.

• Klik pada pilihan yang anda suka dan kemudian pilih "Mula Menghapus."

Anda boleh mengikuti langkah-langkah tepat ini di mana-mana peranti, termasuk Android dan iPhone.

Baru-baru ini, Hulu memulihkan pilihan untuk menghapus sejarah tontonan anda. Dengan cara itu, anda dapat menghapus semua cadangan dan muat turun anda untuk memulakan streaming dari awal. Inilah cara menghapus sejarah tontonan Hulu anda di mana-mana peranti:

• Log masuk ke akaun anda di hulu.com.

• Pergi ke Profil anda dan klik pada Nama Pengguna.

• Pergi ke Kelola Akaun Anda> Privasi dan Tetapan.

• Di sebelah kanan, ada bahagian "Urus Aktiviti".

• Buka "Sejarah Tontonan" anda.

• Pilih fail yang ingin anda hapus dari log. Di bahagian bawah tetingkap pop timbul, ada pilihan untuk "Hapus Dipilih."

Bagaimana Saya Membatalkan Hulu Melalui Amazon?

Sekiranya anda menggunakan laman web pihak ketiga untuk penagihan, jangan risau. Anda masih boleh menyelesaikan proses pembatalan.

Hulu membolehkan anda mengurus akaun Hulu anda melalui laman web pihak ketiga sekiranya terdapat masalah tertentu. Contohnya, jika anda tidak dapat memasukkan yang tertentu

Hulu membolehkan anda mengurus akaun Hulu anda melalui laman web pihak ketiga sekiranya terdapat masalah tertentu.

Contohnya, jika anda tidak dapat memasukkan Tambahan tertentu ke langganan anda atau beralih ke rancangan lain. Apabila anda melanggan platform atau perkhidmatan streaming berikut, anda mempunyai akses ke akaun Hulu anda:

· Disney +

· Roku

· Pecut

· ITunes

· Spotify

· Xfinity

· Amazon

· Verizon

Inilah cara untuk membatalkan Hulu melalui Amazon:

· Log masuk ke akaun anda di amazon.com.

· Di sebelah kanan layar, anda akan melihat bahagian "Tindakan".

· Setelah anda mengkliknya, menu drop-down akan muncul. Pilih pilihan "Matikan pembaharuan automatik".

· Klik "Confirm" untuk menyelesaikan pembatalan.

Apabila anda selesai, Hulu akan menghantar e-mel pengesahan kepada anda. Anda boleh melakukan streaming di Hulu sehingga akhir kitaran pengebilan. Selepas itu, Hulu akan berhenti mengecas akaun Amazon anda.

Anda juga boleh mengubah rancangan dan Tambahan Hulu jika anda mempunyai akaun Amazon. Tidak ada akses terhad untuk pengguna Amazon, iaitu anda boleh membuka kunci sebarang ciri. Itu termasuk HBO, Cinemax, STARZ, ESPN +, Showtime, dan Live TV.

Inilah cara untuk beralih ke rancangan Hulu yang lain:

• Log masuk ke Akaun Hulu anda.

• Pergi ke "Langganan Anda."

• Cari rancangan semasa anda (misalnya, Pelan Pangkalan Hulu) di skrin. Di sebelahnya adalah pilihan untuk "Kelola Rencana."

• Jika rencana diserlahkan dengan warna hijau, ini berarti Anda sedang melanggannya. Klik togol di sebelahnya untuk mematikannya.

• Klik pada rancangan yang ingin anda beralih.

• Sahkan dengan mengklik "Tinjau Perubahan."

Bagaimana Saya Membatalkan Hulu Melalui iTunes?

Anda boleh menggunakan akaun iTunes Store anda untuk membatalkan langganan Hulu anda. Inilah caranya:

• Log masuk ke akaun anda di iTunes Store.

• Buka "Tetapan."

• Pergi ke Urus> Langganan.

• Cari bahagian "Pembaharuan Auto". Klik pada butang di sebelahnya untuk mematikannya.

• Sahkan dengan mengklik "Selesai."

Tunggu surat pengesahan dari Hulu untuk memeriksa sama ada pembatalan berjaya.

Melompat Melalui Hula Hoops

Hula + TV Live sangat bagus. Anda mempunyai akses ke saluran linier yang tidak terkira banyaknya dengan kandungan dan Tambahan Premium. Untuk beberapa wang tambahan, anda juga boleh menghentikan jeda iklan yang mengganggu dengan pakej Tanpa Iklan.

Namun, jika anda bukan penonton TV yang gemar, langganan bulanan tidak akan terbayar. Nasib baik, anda boleh membatalkan sebarang rancangan Hula hanya dengan beberapa langkah. Tidak menjadi masalah sama ada anda menggunakan laman web pihak ketiga untuk pengebilan atau akaun Hula biasa.

Apa pendapat anda mengenai Hula? Adakah anda lebih suka perkhidmatan streaming yang lain? Komen di bawah dan beritahu kami rancangan TV Hula kegemaran anda.