Cara Membatalkan Amazon Kindle Tanpa Had

Kindle Unlimited adalah program dari Amazon yang membolehkan anda membaca seberapa banyak buku atau majalah yang anda mahukan dari perpustakaan Kindle dengan bayaran bulanan $ 9.99. Ia dipanggil Kindle Unlimited, tetapi tidak terhad.

Cara Membatalkan Amazon Kindle Tanpa Had

Sekiranya anda mengambil nama pada nilai nominal, anda akan menganggap bahawa keseluruhan katalog Kindle tersedia untuk dibaca, yang tidak berlaku. Anda tidak mendapat akses sepenuhnya ke semua yang telah diterbitkan oleh Amazon. Kedua, walaupun anda dapat membaca sebanyak mungkin sejuta buku (dan majalah) setiap bulan, anda hanya dapat meminta sepuluh kali "check out" ke Kindle anda atau perisian Kindle.

Mungkin Amazon telah menipu anda dengan iklan yang mengelirukan yang membuat anda percaya anda boleh melihat buku dan melakukan apa yang anda mahukan bila-bila masa yang anda mahukan. Mungkin anda tidak mempunyai wang untuk langganan? Mungkin anda ingin mencuba Kindle Unlimited tetapi ingin membatalkannya sebelum anda dikenakan bayaran? Bagaimana anda boleh membatalkan keahlian anda jika anda memutuskan bahawa program Kindle Unlimited bukan untuk anda?

Cara Membatalkan Kindle Tanpa Had

Membatalkan Kindle Tanpa Had dari Halaman Akaun Kindle

Walaupun Kindle Unlimited adalah perkhidmatan eBook terbaik di luar sana sekarang, ini bukan untuk semua orang. Sekiranya anda memutuskan untuk menghentikan langganan Kindle Unlimited, inilah caranya.

Catatan: Sekiranya anda membayar perkhidmatan tersebut, anda perlu membatalkannya sebelum tempoh pengebilan berikutnya untuk mengelakkan caj selanjutnya.

 1. Navigasi ke halaman Amazon Kindle Unlimited anda dan log masuk. Anda kini akan melihat gambaran keseluruhan Langganan Kindle Unlimited anda.

 2. Klik “Batalkan Keahlian Tanpa Had Kindle” butang di sudut kiri.

 3. Kemudian klik pada "Batalkan Keahlian" butang.

 4. Halaman baru dibuka bertanya, "Adakah anda pasti mahu mengakhiri keahlian anda?" Klik pada "Batalkan keahlian."
 5. Tetingkap pengesahan muncul yang menyatakan bahawa pembatalan berjaya dan langganan semasa anda akan berterusan sehingga tarikh pembaharuan seterusnya.

Membatalkan Kindle Tanpa Had dari Halaman Akaun Amazon

Anda juga boleh membatalkan keahlian Kindle Unlimited dari halaman Akaun Amazon anda.

 1. Pilih "Akaun & Daftar" menu tarik turun dan klik "Kindle Tidak terhad."

 2. Di halaman akaun Amazon Kindle Unlimited anda, log masuk jika belum selesai. Anda sekarang akan melihat gambaran keseluruhan Langganan Kindle Unlimited anda.

 3. Pilih "Batalkan Keahlian Tanpa Had Kindle" di sudut kiri.

 4. Pilih "Batalkan Keahlian."

 5. Halaman baru dibuka bertanya, "Adakah anda pasti mahu mengakhiri keahlian anda?" Klik pada "Batalkan keahlian."
 6. Tetingkap pengesahan muncul yang menyatakan bahawa pembatalan berjaya dan langganan semasa anda akan berterusan sehingga tarikh pembaharuan seterusnya.

Sekali lagi, Amazon tidak akan menutup telefon anda Langganan tanpa had Kindle sehingga akhir kitaran pengebilan anda, sehingga anda masih dapat menikmati faedahnya sehingga tarikh tersebut.

Cara Memperbaharui Amazon Kindle Tanpa Had

Sekiranya anda telah membatalkan langganan Kindle Unlimited dan mencari alasan untuk bertahan lebih lama, anda boleh memperbaharui dengan mudah. Ini caranya.

 1. Pilih "Akaun & Daftar" menu tarik turun di dalam Amazon dan klik "Kindle Tidak terhad."

 2. Klik pada butang "Teruskan Keahlian Tanpa Had Kindle."

 3. Keahlian anda kini dikembalikan. Tidak ada kotak pengesahan jadi ingatlah bahawa setelah anda mengkliknya, langganan akan diperbaharui secara automatik.

  ‘Gambar akaun aktif’

Cara Mengetahui jika Langganan Anda Dibatalkan (Pengesahan)

Setiap kali anda bekerja dengan langganan pembaharuan automatik, ada baiknya anda menyemak semula bahawa penyedia perkhidmatan berjaya membatalkan semuanya. Terdapat beberapa cara untuk memeriksa ini:

Periksa Halaman Kindle Unlimited

Anda boleh mengikuti langkah yang sama seperti di atas untuk mengakses halaman akaun. Setelah sampai di sana, cari tarikh akhir langganan anda. Tarikh akhir ini bermaksud anda telah menetapkan akaun untuk dibatalkan.

 1. Navigasi ke akaun Amazon Kindle Unlimited anda. Anda sekarang akan melihat gambaran keseluruhan Langganan Kindle Unlimited anda, yang menunjukkan "Tarikh Akhir" yang disahkan.

 2. Sekiranya akaun telah dibatalkan (Tarikh Akhir sudah dicapai), halaman Akaun Kindle hanya akan memberitahu anda bahawa anda tidak mempunyai akaun Amazon Kindle Unlimited.

Periksa E-mel Berdaftar Anda

Nasib baik, Amazon akan memberitahu anda mengenai sebarang perubahan pada akaun, langganan, pesanan, dan lain-lain. Yang perlu anda lakukan untuk memastikan pembatalan anda berjaya adalah dengan memeriksa akaun e-mel anda yang berdaftar dan mencari pengesahan dari Amazon.

E-mel ini akan memberi anda tarikh langganan Tanpa Had anda dibatalkan, "Teruskan Keahlian ” butang jika anda berubah fikiran sekarang atau lambat, dan beberapa tajuk yang harus anda baca di bahagian bawah.

Soalan Lazim

Bolehkah saya membatalkan langganan saya pada bila-bila masa?

Ya, anda boleh membatalkannya bila-bila masa, tetapi anda tidak akan mendapat bayaran balik. Dengan Amazon Kindle Unlimited dan banyak perkhidmatan lain, anda membuat prabayar untuk bulan berikutnya. Oleh itu, menekan butang batal akan membatalkan langganan anda apabila kitaran pengebilan semasa berakhir.

Oleh itu, anda tidak akan mendapat bayaran balik untuk bulan semasa, tetapi anda juga tidak akan ditagih lagi pada tarikh pembaharuan.

Bolehkah saya menyimpan buku yang telah saya muat turun?

Tidak. Setelah akaun anda dibatalkan, buku yang anda muat turun atau daftar keluar tidak dapat diakses lagi setelah kitaran pengebilan semasa selesai. Sekiranya tajuk yang anda minati, anda boleh melihat bahagian membeli-belah Amazon di laman web dan membeli salinan digital.

Sekiranya anda membaca buku sekarang, lebih baik anda memeriksa tarikh pembaharuan anda sebelum pembatalan dan merancang dengan sewajarnya.

Adakah Amazon memberikan bayaran balik untuk langganan?

Bayaran balik bergantung pada keadaan, tetapi polisi rasmi Amazon hanya membenarkan pembayaran balik untuk beberapa orang tertentu. Contohnya, jika anda mendaftar untuk langganan berbayar dengan tarikh pembaharuan 30 hari atau lebih (anda akan dikenakan bayaran dalam 30 hari), anda boleh membatalkan dalam tujuh hari pertama dan mendapatkan bayaran balik.

Dasar ini lebih merupakan kebijakan "cubalah sebelum anda melakukan". Sebaliknya, jika anda telah menetapkan langganan anda untuk dibatalkan dan masih diperbaharui, anda boleh menghubungi pasukan Sokongan Amazon untuk mendapatkan bayaran balik. Dengan andaian anda membatalkan langganan anda pada hari terakhir tempoh pengebilan anda, anda mungkin akan melihat sebulan lagi dikenakan bayaran. Sekiranya ini berlaku, mungkin ada baiknya menghubungi pasukan sokongan.


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found