Cara Membatalkan LifeLock

LifeLock adalah perkhidmatan perlindungan kecurian identiti yang menghantar anda amaran apabila nombor keselamatan sosial anda digunakan. Ini adalah alat yang baik untuk mencegah penipuan dan pencurian identiti.

Cara Membatalkan LifeLock

LifeLock adalah perkhidmatan langganan berbayar yang ditagih bulanan atau tahunan. Sekiranya anda tidak lagi mahu membayar perkhidmatan tersebut, anda boleh membatalkannya. Tetapi, anda mungkin tidak tahu caranya. Dalam artikel ini, kami akan membimbing anda cara membatalkan langganan LifeLock anda.

Batalkan langganan LifeLock anda

Terdapat banyak cara untuk membatalkan langganan LifeLock anda.

Kaedah pertama dan termudah untuk membatalkan langganan anda adalah dari akaun LifeLock anda. Ini caranya:

  1. Lawati laman web LifeLock dan log masuk.

  2. Klik nama anda di sudut kanan atas, kemudian pilih ‘Urus Langganan Saya’.

  3. Klik ‘Batalkan Pembaharuan Langganan’ di bawah tab Langganan Saya.
  4. Pilih sebab anda ingin membatalkan langganan anda.
  5. Pilih ‘Batalkan Pembaharuan’ di bahagian bawah halaman.

  6. Klik ‘Batalkan Pembaharuan’ sekali lagi.

  7. Akhirnya, anda akan dibawa ke halaman pengesahan. Sekiranya anda tidak melihat halaman ini, langganan anda tidak dibatalkan.

Sudah tentu, beberapa pengguna mungkin menghadapi masalah dengan langkah-langkah ini, atau masih ada yang perlu dilakukan (anda mahu memberikan maklum balas, anda memerlukan bayaran balik, dll.). Sekiranya itu adalah masalah anda, mungkin lebih baik menghubungi LifeLock untuk membatalkan langganan anda.

Ini caranya:

  • Hubungi Pasukan Sokongan dalam talian menggunakan laman web ini.
  • Gunakan fungsi ‘Live Chat’ dari dalam akaun LifeLock anda atau dari sini.
  • Hubungi LifeLock di 1-800-608-2415 untuk bercakap dengan wakil.

Lazimnya, kami hanya mengatakan bahawa semua itu ada, tetapi dalam kes ini, ada banyak lagi yang perlu diketahui mengenai pembatalan langganan anda. Mari baca beberapa maklumat penting yang perlu anda ketahui mengenai membatalkan LifeLock.

Bagaimana Membatalkan LifeLock Berfungsi?

Seperti mana-mana perkhidmatan langganan, penting untuk mengetahui perincian cetak yang baik mengenai dasar pembatalan syarikat. Berikut adalah beberapa perkara penting yang harus anda ketahui mengenai pembatalan LifeLock anda:

Langganan andakekal aktif sehingga tarikh pengebilan seterusnya - Ini bermaksud bahawa anda masih boleh menggunakan alat dan sumber sehingga tiba masanya untuk pembaharuan.

Anda perlu memastikan langganan anda dibatalkan - Pengesahan sangat penting. Untuk mengelakkan dicaj semula, pastikan langganan anda dibatalkan dengan betul. Periksa e-mel yang anda gunakan untuk mendaftar ke perkhidmatan tersebut. Anda harus menerima pengesahan di sana.

Hubungi LifeLock jika anda memerlukan bayaran balik - Nasib baik, LifeLock adalah salah satu syarikat yang menawarkan bayaran balik. Sekiranya anda membatalkan langganan anda, atau jika LifeLock tidak melaksanakan seperti yang anda mahukan, hubungi pasukan sokongan menggunakan pautan di atas untuk mendapatkan bayaran balik.

Bolehkah saya menggunakan kaedah lain untuk melindungi identiti saya?

Pada asasnya, LifeLock adalah bentuk insurans yang bertujuan untuk melindungi atau memberi amaran kepada anda untuk mencuri identiti anda. Perkhidmatan ini tidak murah tetapi ada cara percuma untuk melindungi skor kredit dan identiti anda.

Berikut adalah beberapa perkhidmatan yang ditawarkan LifeLock dan alternatif percuma mereka.

LifeLock meletakkan amaran penipuan pada laporan kredit anda dengan ketiga-tiga agensi. Amaran penipuan sebahagian besarnya tidak berguna kerana banyak peruncit mengabaikannya dan tamat selepas 90 hari. Anda boleh meminta ini ditetapkan sendiri sekiranya anda mempunyai alasan untuk mempercayai identiti anda telah dicuri atau mempunyai risiko besar untuk dicuri.

Nama anda dikeluarkan dari pra-pemeriksaan kad kredit. Pra-saringan adalah langkah yang agak terdesak untuk membuat anda mendapat lebih banyak kredit dengan memeriksa laporan kredit anda dan kemudian mengirimkan kepada anda tawaran kad kredit yang layak. Skrin ini tidak merosakkan skor kredit anda tetapi boleh menjadi jalan untuk pencurian identiti. Anda boleh menarik diri sendiri di //www.optoutprescreen.com. Maklumat lebih lanjut boleh didapati di sini.

Anda mendapat salinan tahunan laporan kredit anda supaya anda dapat menyemak entri. Anda boleh mendapatkannya sendiri dengan memintanya. Anda berhak mendapat satu salinan setiap tahun laporan kredit anda dan anda boleh memesannya dari laman web ini.

Pantau laman web jenayah untuk data peribadi anda. Apa? Bagaimana? Sebilangan besar laman web jenayah yang memperdagangkan ID ada di laman web gelap dan tidak ada perisian pemantauan di dunia yang dapat menemukannya apalagi mengesan dan mengawasi mereka. Selain itu, jika organisasi mengetahui adanya pangkalan data jenayah, mereka berkewajiban untuk melaporkannya. Saya secara peribadi tidak akan mempercayai tuntutan ini sebentar.

Pemeriksaan kredit adalah sebahagian daripada kehidupan sekarang. Anda memerlukannya untuk mendapatkan telefon, kad kredit, insurans, menyewa apartmen, dan pelbagai jenis perkara. Anda tidak perlu membayar kos bulanan yang besar kepada syarikat untuk melindunginya apabila anda boleh melakukannya sendiri dengan membekukan laporan kredit anda.

Lindungi identiti anda dengan pembekuan kredit

"Pembekuan" pada dasarnya mengunci laporan kredit anda untuk menghentikan organisasi mengaksesnya dan menyampaikan perinciannya kepada penipu atau penjenayah. Contohnya, seseorang mencuri identiti anda, masuk ke kedai, dan cuba membeli kontrak telefon bimbit atas nama anda. Pembantu kedai akan melakukan pemeriksaan kredit seperti biasa, tetapi daripada mengakses laporan secara bebas, ia akan ditunjukkan sebagai beku dan tidak muncul. Penjenayah tidak akan dapat kontrak atau melakukan perkara lain yang memerlukan pemeriksaan kredit. Ini melindungi anda daripada kesan pencurian identiti yang paling teruk.

Ketiga-tiga agensi rujukan kredit membenarkan pembekuan, sebenarnya, adalah hak undang-undang anda untuk membekukan laporan anda. Experian menggariskannya di sini. TransUnion menggariskannya di sini. Equifax menggariskan pilihan pembekuannya di sini. Terdapat bayaran yang dikenakan tetapi jauh lebih rendah daripada LifeLock. Setiap organisasi memberi anda PIN ‘cair’ yang anda gunakan setiap kali anda mahukan produk atau perkhidmatan yang memerlukan pemeriksaan kredit. Anda memberikan PIN kepada organisasi, mereka mengakses laporan anda seperti biasa dan tetap terkunci kepada semua entiti lain.

Soalan Lazim

Keselamatan maklumat dan kredit sensitif anda sangat penting dalam era digital. Di bahagian ini, kami menjawab lebih banyak soalan mengenai LifeLock.

Saya membatalkan langganan saya tetapi dicaj sekali lagi. Apa yang sedang berlaku?

Satu kekurangan langganan kecil ialah anda boleh membatalkannya pada bila-bila masa, tetapi tarikh pembaharuan anda tetap sama. Ini hanya menjadi masalah apabila anda membatalkan langganan pada atau hampir tarikh pembaharuan anda.

Kadang-kadang diperlukan satu atau dua hari untuk caj muncul di institusi kewangan anda. Sekiranya anda membatalkan langganan anda, maka satu atau dua hari kemudian menyatakan caj baru, sebabnya ialah anda telah memperbaharui langganan anda. Tetapi, anda tidak bernasib baik. Terdapat beberapa perkara yang boleh anda lakukan.

Periksa tarikh pembaharuan anda.

Sekiranya anda belum membatalkan langganan anda, periksa tarikh pembaharuan. Ikuti langkah di atas untuk membatalkan langganan dari akaun dalam talian anda. Di bawah pilihan 'Batalkan Pembaharuan' di sudut kanan, lihat tarikhnya (cetakan sangat kecil).

Minta bayaran balik.

Seperti yang dijelaskan di atas, LifeLock bekerjasama dengan pelanggannya untuk memberikan bayaran balik apabila perlu. Gunakan ciri Live Chat atau hubungi syarikat sekiranya anda dikenakan bayaran lagi.

Adakah LifeLock berbaloi?

Jawapan untuk soalan ini sangat bergantung pada pilihan peribadi anda. Sudah tentu, anda boleh menambahkan pin ke nombor keselamatan sosial anda atau menetapkan kredit membeku, tetapi LifeLock menjadikan semuanya lebih mudah.

Perkhidmatan ini akan memberitahu anda sekiranya nama anda muncul di dalam talian. Oleh itu, atas sebab itu, ia pasti merupakan perkhidmatan yang hebat.

Walaupun ada beberapa skandal beberapa tahun yang lalu (kredit CEO syarikat itu dilanggar berkali-kali setelah dia mengiklankan nombor jaminan sosialnya), mereka mengambil alih masalah itu. Oleh itu, walaupun perkhidmatan ini tidak menjadikan SSN anda tidak dapat ditembusi, ia memberikan perlindungan dan lebih mudah daripada melakukannya sendiri.


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found