Cara Membatalkan Keahlian Match.com Anda

Sekiranya anda menemui perlawanan anda, memutuskan untuk pindah ke platform baru, atau hanya ingin beralih dari temu janji dalam talian, anda mungkin bersedia untuk membatalkan keahlian Match.com anda.

Cara Membatalkan Keahlian Match.com Anda

Nasib baik, senang dilakukan. Anda hanya perlu mengikuti beberapa langkah untuk membatalkan keahlian anda sehingga anda dapat berhenti dikenakan bayaran dan dilakukan sepenuhnya dengan laman web ini.

Teruskan membaca untuk mengetahui cara membatalkan keahlian Match.com anda di pelbagai platform yang berbeza.

Tangkap Match.com

Sekiranya anda mendaftar untuk mendapatkan salah satu langganan dengan potongan harga, Match.com mengenakan bayaran tetap. Ini juga mendaftarkan anda secara automatik ke pembayaran automatik. Mereka memberitahu anda perkara ini, tetapi ia tersimpan dalam cetakan kecil yang tidak dibaca oleh siapa pun.

Yang tidak akan mereka sampaikan ialah anda harus membatalkan langganan anda secara manual 48 jam sebelum tarikh pengebilan berikutnya, atau anda akan terus dikenakan bayaran.

Oleh itu, jika anda memutuskan untuk membatalkan keahlian anda, anda mesti melakukannya sekurang-kurangnya dua hari sebelum kitaran pengebilan anda bermula sehingga anda tidak akan dikenakan bayaran untuk tempoh tambahan.

Cara Membatalkan Keahlian Match.com anda

Anda boleh membatalkan keahlian anda dari laman web Match.com, melalui iOS, di telefon Android anda, atau dengan menghubungi Match.com secara langsung.

Batalkan Keahlian Anda di Desktop

Pertama, mari kita lihat cara membatalkan langganan anda di desktop.

Di laman web desktop:

 1. Log masuk ke laman web Match.com.
 2. Pilih akaun anda dan pilih ikon gear untuk Tetapan.
 3. Pilih Urus / batalkan keahlian.
 4. Ikuti langkah-langkah untuk membatalkan langganan anda.

Anda akan melihat mesej yang berbunyi, "Pembaharuan automatik langganan anda kini telah dibatalkan." Anda juga harus menerima e-mel pengesahan. Anda masih akan mempunyai akses ke laman web ini sehingga tempoh langganan anda berakhir. Kemudian anda perlu melanggan lagi jika anda ingin mendapatkan semula akses.

Batalkan Keahlian Anda dari Peranti Mudah Alih

Sekiranya anda mendaftar untuk langganan menggunakan iTunes atau Google Play Store, maka anda perlu membatalkan keahlian anda dengan cara yang sama.

Pada peranti Apple:

 1. Buka Tetapan dan ketik iTunes & App Store pada peranti anda.
 2. Masukkan ID Apple dan kata laluan anda atau Touch ID.
 3. Pilih Mengurus dalam Langganan.
 4. Pilih Match.com sebagai langganan.
 5. Pilih Batalkan Langganan di bahagian bawah skrin dan mengesahkan.

Pada peranti Android:

 1. Buka Kedai Google Play pada peranti anda.
 2. Pilih Akaun dari menu, kemudian Langganan.
 3. Pilih Match.com dari senarai.
 4. Pilih Batal dan mengesahkan.

Batalkan dengan Menghubungi Perkhidmatan Pelanggan

Terakhir, jika anda tidak dapat mencari pilihan yang tepat untuk membatalkan keahlian di desktop atau peranti mudah alih, anda boleh membatalkan keahlian Match.com dengan menghubungi perkhidmatan pelanggan secara langsung.

Anda boleh menghubungi Match.com secara langsung menggunakan borang web di laman web mereka. Atau hubungi mereka di 800-326-5161 atau tulis kepada mereka di Match.com, P.O. Kotak 25472, Dallas, Texas 75225.

Pastikan anda jelas bahawa anda mahu mereka membatalkan keahlian anda supaya anda tidak dikenakan bayaran lagi. Anda mungkin perlu memberikan maklumat pengenalan, jadi pastikan anda mempunyai maklumat akaun dan pembayaran anda.

Memadamkan Profil Match.com anda

Laman web temu janji tidak menyukainya apabila ahli membatalkan langganan mereka, dan mereka lebih menyukainya apabila mereka menghapus profil mereka. Itulah sebabnya mereka menyulitkan untuk melakukan kedua-duanya.

Mereka telah membuang pilihan untuk menghapus akaun anda dari laman web secara kekal. Untuk memadam akaun anda secara kekal, anda perlu memanggilnya di 800-326-5161 dan bersikeras untuk menghapuskan sepenuhnya.

Prosesnya cukup mudah setelah anda memberitahu Match.com bahawa anda benar-benar yakin bahawa anda ingin menghapus akaun anda.

Mahukan lebih banyak maklumat mengenai temu janji dalam talian? Kami mempunyai banyak sumber dan tutorial untuk anda.

Kami mendapat gambaran keseluruhan aplikasi kencan terbaik untuk iPhone.

Ingin mendapatkan permulaan yang baru? Lihat panduan kami untuk menetapkan semula akaun Tinder anda.


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found