Cara Membatalkan Starz di Amazon Fire Stick

Starz adalah saluran yang mengagumkan yang menampilkan beberapa siri yang paling menawan dan asli sejak kebelakangan ini. Siri ini, termasuk Black Sails, American Gods, Outlander, dan lain-lain, sering diabaikan, walaupun terdapat jalan ceritanya yang menakjubkan. Oleh itu, mungkin anda telah melihat sebahagian besar rancangan ini atau hanya bosan menontonnya. Mengapa membayar langganan ke saluran yang bahkan tidak anda tonton lagi? Sekiranya demikian, anda boleh membatalkan Starz dari Amazon Prime Video; proses yang akan dijejaki di Firestick anda juga.

Cara Membatalkan Starz di Amazon Fire Stick

Catatan: Anda sebenarnya tidak dapat membatalkan Starz secara langsung di Firestick, tetapi saluran ini tidak lagi dapat dilihat di mana-mana peranti anda setelah anda melakukannya.

Jadi Bagaimana Anda Membatalkannya?

Walaupun cukup sederhana dan mudah, ramai orang masih tidak tahu membatalkan langganan saluran di Amazon Prime Video. Berikut adalah tutorial yang kemas dan senang diikuti untuk membantu anda:

  1. Pertama sekali, anda perlu mengakses akaun Amazon Prime yang dipautkan ke Firestick anda. Anda boleh melakukannya dengan menggunakan mana-mana peranti yang dapat menjalankan penyemak imbas web (tablet, telefon, desktop, komputer riba, dll.). Mana-mana penyemak imbas web baik (Chrome, Safari, Mozilla, malah Internet Explorer).
  2. Cukup log masuk ke akaun Amazon anda menggunakan nama pengguna dan kata laluan anda.
  3. Kemudian, letakkan tetikus anda di menu Akaun dan Daftar di bahagian kanan atas skrin anda. Senarai dropdown dengan banyak pilihan akan muncul, anda harus mengklik Keahlian dan Langganan.
  4. Anda akan melihat banyak pilihan langganan di bawah, klik pada Saluran Video Perdana, yang pertama di senarai di sebelah kiri.
  5. Di halaman Saluran Video Perdana, anda akan melihat Saluran Anda tersenarai. Sekiranya anda melihat Starz dalam senarai, itu bermakna anda masih melanggan. Anda juga harus melihat harga bulanan langganan dan juga tarikh pembaharuan. Anda perlu mengklik Batal Saluran di bawah tab Tindakan (tangkapan skrin di bawah diambil setelah STARZ sudah dibatalkan, jadi tindakannya ialah Mulakan Semula Saluran).

    saluran starz

  6. Akhirnya, sahkan pembatalan dengan Batal Saluran pada tetingkap pop timbul.

    starz

Akibatnya

Itu sahaja. Anda berjaya membatalkan Starz. Untuk mengesahkan, anda dapat dengan mudah memeriksa apakah kaedah ini berjaya. Pada halaman yang sama (Saluran Video Perdana), dalam senarai saluran, Starz mungkin tetap ada, tetapi butang di bawah tab Tindakan akan diubah.

Sekarang akan membaca Restart Channel. Mengklik ini akan membatalkan pembatalan Starz dan melanggan anda lagi ke saluran premium ini. Ini sangat berguna jika anda mempunyai perubahan hati dan memutuskan untuk menonton beberapa lagi rancangan Starz.

Tidak ada yang akan menyalahkan anda untuk itu, kebanyakan rancangan penuh aksi ini pantas dilakukan. Sekiranya keputusan anda adalah muktamad, anda bebas dari yuran langganan yang lain. Ini dapat ditumpuk, terutama sekarang setiap saluran memulakan perkhidmatan penstrimannya sendiri.

Itulah sebabnya Amazon Prime Video sangat bagus. Dan jangan risau, dengan membatalkan langganan satu saluran, anda tidak akan mempengaruhi langganan Amazon Prime anda. Anda boleh membatalkan perdana Amazon sepenuhnya jika anda mahu, ini juga akan menghilangkan semua langganan saluran.

Dengan berbuat demikian, anda juga akan kehilangan faedah yang diberikan oleh perkhidmatan ini. Sama seperti membatalkan saluran individu di Prime, anda boleh menggunakan perkhidmatan tersebut pada bulan terakhir anda membayar langganan. Anda akan menggunakan kandungan hanya apabila tempoh penagihan baru bermula.

Sudah tentu, anda boleh melanggan sekali lagi (kedua-dua saluran Amazon Prime atau individu) sesuka hati. Sekiranya anda mempunyai langganan berbilang saluran, anda boleh membatalkan semuanya menggunakan kaedah yang dijelaskan di atas. Prosesnya sama.

Malam Tanpa Starz

Itulah akhir tutorial ini. Kali berikutnya anda menyalakan Firestick anda (maaf atas rasa malas itu!) Starz dan saluran lain yang anda batalkan tidak akan tersedia lagi. Dari segi terang, kad kredit anda juga tidak akan dikenakan bayaran untuk langganan saluran tersebut.

Anda masih boleh menonton banyak perkara dengan Amazon Prime walaupun anda berhenti melanggan saluran premium yang mahal ini. Starz bukan saluran paling mahal yang tersedia, tetapi kosnya meningkat sepanjang tahun.

Apa pendapat anda mengenai perkara ini? Beritahu kami di bahagian komen di bawah.


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found