Bolehkah Foto Google Menukar HEIC ke JPG?

Foto Google menyokong semua peranti, termasuk Android dan iPhone. Sekiranya anda memiliki iPhone, anda tahu bahawa HEIC adalah format asas untuk semua foto yang disimpan. Oleh kerana formatnya hanya digunakan oleh peranti Apple, anda tidak akan dapat membuka foto tersebut di PC atau peranti Android melainkan anda menukarnya ke JPG.

Bolehkah Foto Google Menukar HEIC ke JPG?

Nasib baik, Google telah menghasilkan penyelesaian yang membolehkan anda menukar foto HEIC anda ke JPG. Teruskan membaca untuk mengetahui cara melakukannya.

Memuat turun Foto HEIC sebagai JPG dalam Foto Google

Anda boleh membuka dan memaparkan semua fail HEIC secara normal semasa melayari galeri Foto Google anda, tetapi ketika anda memuat turunnya ke PC, anda tidak akan dapat mengaksesnya. Sudah tentu, jika anda mempunyai komputer Mac, anda tidak akan menghadapi masalah ini. Berita baiknya ialah anda dapat mengatasi masalah dengan PC sepenuhnya dengan beberapa klik mudah.

Kaedah pertama tidak rasmi, tetapi ia tetap berkesan. Ia memerlukan anda memilih foto yang ingin anda muat turun dan mengubah cara anda memuat turunnya. Inilah yang harus anda lakukan:

 1. Buka penyemak imbas anda di PC dan muatkan laman web Foto Google. Log masuk ke akaun anda untuk pergi ke foto anda.
 2. Semak imbas gambar dan cari gambar yang anda mahukan. Buka foto dalam mod pratonton.
 3. Apabila anda melihat pratonton di layar, klik kanan di mana sahaja pada gambar dan pilih "Simpan Imej Sebagai ..." untuk menyimpannya ke PC anda.

 4. Apabila tetingkap seterusnya muncul, pilih lokasi di mana anda ingin menyimpan ke gambar dan ia akan dimuat dalam format JPG.

Anda kini dapat membuka gambar dengan perisian apa pun, dan gambar itu akan tetap dalam format JPG. Terdapat satu perbezaan yang ketara. Imej HEIC yang anda muat turun sebagai JPG tidak mempunyai resolusi yang sama seperti gambar asalnya. Itu berlaku kerana anda hanya memuat turun gambar pratonton, bukan keseluruhan fail asal.

Anda boleh mengubah ukuran fail sebelum memuat turun untuk mendapatkan resolusi yang lebih baik. Inilah cara untuk melakukannya:

 1. Buka pratonton gambar HEIC di Foto Google dan tekan dan tahan kekunci Ctrl sambil menekan kekunci +.
 2. Gambar pratonton kemudian akan menjadi lebih besar.
 3. Klik kanan pada gambar yang diperbesar apabila anda puas dengan ukurannya dan pilih "Simpan Imej Sebagai ..." untuk menyimpannya sebagai fail JPG.
 4. Imej HEIC anda akan ditukar dan dimuat turun sebagai fail JPG dengan resolusi asal.

Muat turun Foto HEIC sebagai Fail JPG Menggunakan AnyGet HEIC Converter

Beberapa gambar HEIC mungkin terlalu besar untuk anda zum masuk dan muat turun dalam resolusi yang betul. Sekiranya demikian, anda boleh menggunakan penukar dalam talian. Ia akan mengekalkan ukuran foto asalnya, tidak kira seberapa besar ukurannya.

AnyGet HEIC Converter percuma untuk digunakan, dan ia menukar fail HEIC ke JPG dengan beberapa klik. Setelah memuat turun fail JPG, anda boleh memuat naiknya semula ke akaun Foto Google anda dan memilih penyelesaian dalam platform. Prosesnya mudah dan hanya memerlukan beberapa saat untuk diselesaikan. Inilah yang harus anda lakukan:

 1. Buka Foto Google, log masuk, dan cari foto HEIC yang ingin anda muat turun.
 2. Klik pada ikon tiga titik dalam pratonton foto dan pilih "Muat turun" untuk menarik foto ke PC anda.
 3. Buka tab lain di penyemak imbas dan pergi ke laman web AnyGet HEIC Converter. Klik pada butang biru yang bertuliskan "Klik untuk Pilih" di tengah-tengah skrin.

  sebarang penukar

 4. Cari fail HEIC yang telah anda muat turun dan muat naik ke laman web penukar. Anda juga boleh menyeret foto yang anda inginkan dari folder ke kawasan yang ditentukan.
 5. Pilih jika anda ingin menyimpan data gambar asal dengan mencentang "Simpan EXIF ​​Data."
 6. Pilih Kualiti Gambar dan pilih resolusi fail JPG anda.
 7. Muat turun foto JPG yang ditukar ke PC anda.
 8. Anda kemudian boleh menukar tab kembali ke Foto Google dan memuat naik semula foto yang ditukar sebagai JPG. Klik "Muat naik," dan kemudian "Komputer" untuk menambahkan fail yang ditukar ke Foto Google anda. Anda sekarang akan mendapat gambar yang sama tetapi dalam format JPG yang dapat dibuka di semua peranti.

Jadikan Foto HEIC Anda Boleh Diakses dari Mana-mana Peranti

Sekiranya iPhone anda disambungkan ke Foto Google, semua foto yang anda ambil akan disimpan ke platform secara automatik. Anda boleh menukar foto HEIC kegemaran anda dengan AnyGet HEIC Converter dalam beberapa saat dan kemudian memuat naiknya semula sebagai fail JPG. Dengan cara itu anda akan dapat mengakses foto di mana-mana peranti tanpa kehilangan kualiti.

Bagaimana anda menukar fail HEIC ke JPG? Adakah anda menggunakan penukar lain, atau adakah anda lebih suka pilihan asli dalam Foto Google? Beritahu kami lebih banyak di bahagian komen di bawah.


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found