Mengapa Saya Tidak Boleh Mendengar Cerita Instagram? Inilah Pembaikan

Cerita Instagram muncul di bahagian atas skrin setelah anda membuka aplikasi, dan kegemaran anda disusun secara organik terlebih dahulu untuk kemudahan anda juga. Cerita Instagram (IG) boleh menggembirakan, dan anda bahkan tidak perlu melalui catatan dalam suapan pada kebanyakan masa. Namun, bagaimana jika anda membuka Kisah selebriti kegemaran anda dan anda tidak dapat mendengar apa-apa? Mengapa perkara itu berlaku? Berikut adalah beberapa penyebab umum tidak ada bunyi di Cerita IG.

Mengapa Saya Tidak Boleh Mendengar Cerita Instagram? Inilah Pembetulan

Isu Kemas kini iOS 15 Tidak Menyebabkan Suara di Cerita Instagram

Pada bulan September 2021, Apple melancarkan versi utama sistem operasi iOS terbarunya, yang dikenali sebagai iOS 15. Pengguna telah mengeluh kerana tidak mendengar audio di Instagram Stories. Keadaan ini difahami agak menjengkelkan. Anda telah melalui proses kemas kini iOS yang panjang untuk menjadikan telefon anda berfungsi dengan lebih baik, tidak lebih buruk. Kini tidak ada suara di Cerita Instagram anda. Apa yang boleh anda lakukan mengenainya?

Selesaikan Masalah Tanpa Audio iOS 15 di Cerita Instagram dengan Melaporkannya

Sebelum anda memutuskan sudah tiba masanya untuk turun ke versi iOS sebelumnya, cuba pilihan lain. Instagram cenderung menerima keluhan penggunanya. Itu benar terutamanya jika masalah ini terus muncul di semua pelosok dunia.

Langkah pertama yang mudah ialah melaporkan masalah tersebut secara langsung ke Instagram dan melihat apakah masalahnya dapat diatasi dengan segera. Walaupun tidak semua orang mengalami masalah dengan suara di Cerita Instagram setelah kemas kini iOS terkini, banyak orang mengalaminya. Inilah yang perlu dibuat.

  1. Pergi ke profil Instagram anda dan pilih "Tetapan."
  2. Kemudian teruskan memilih "Tolong."
  3. Pilih "Laporkan Masalah."
  4. Dari skrin pop timbul, pilih "Laporkan Masalah" lagi.
  5. Anda kemudian dapat menulis mengenai masalah yang anda alami.
  6. Setelah selesai menulis, pilih "Hantar."
laporkan masalah

Selesaikan Masalah Cerita Tidak Ada Audio 15 di Instagram dengan Mengetik di Aplikasi

Terdapat beberapa perkara lain yang boleh anda cuba untuk memperbaiki audio yang hilang di IG Stories pada iOS 15.

Tutup aplikasi, pergi ke tetapan telefon anda, dan periksa mikrofon dan akses kamera di "Aplikasi". Juga, cuba matikan dan nyalakan semula peranti tersebut untuk melihat apakah masalahnya berlanjutan.

Sekiranya penyelesaian di atas tidak berjaya, anda mungkin menggigit peluru dan memadamkan Instagram. Buat sementara waktu, ingatlah anda! Nyahpasang dan pasang semula aplikasi dan periksa sama ada anda dapat mendengar suaranya di Instagram Stories. Kemungkinannya adalah bahawa langkah ini akan menyelesaikannya dan masalah lain yang anda hadapi dengan Instagram.

Perlindungan Wilayah Tidak Menyebabkan Suara di Cerita Instagram

Sekiranya anda tidak dapat mendengar Cerita Instagram tertentu tetapi boleh mendengar cerita orang lain, ada masalah lain. Sebagai contoh, anda boleh mendengar rungutan dari rakan baik anda mengenai akhir musim rancangan kegemaran anda tetapi tidak dapat mendengar Kisah selebriti kegemaran anda. Anda kemudian melihatnya mengatakan, "Muzik Instagram Tidak Terdapat di Wilayah Anda."

Ini bermaksud anda berada di salah satu dari banyak negara yang belum dapat menikmati kandungan audio Cerita kerana lokasi anda dan had lesen kandungan.

Sebab lain untuk sekatan audio ialah seseorang yang anda ikuti tinggal di salah satu negara dengan pengguna Instagram terbanyak, jadi Instagram membayar hak cipta muzik yang dapat mereka gunakan di negara atau lokasi tersebut. Sekiranya anda melihat pemberitahuan, anda perlu menunggu lagi.

Sekiranya anda tidak terlalu sabar menunggu, anda selalu boleh memasang VPN dan memotong masalahnya. Nampaknya ada komplikasi yang tidak perlu, tetapi jika anda tidak mahu ketinggalan dengan ciri Muzik Instagram, itu pasti pilihan.

Kesalahan Tidak Menyebabkan Suara di Cerita Instagram

Anda mungkin tinggal di AS, Perancis, Jerman, atau bahkan Australia, dan tetap saja, anda melihat mesej ini di Instagram Stories anda. Sekiranya demikian, anda menghadapi masalah. Tindakan terbaik adalah dengan mencuba kemas kini Instagram. Instagram memberikan kemas kini berkala, dan mereka sering membawa penyelesaian kepada gangguan kecil. Yang harus Anda lakukan hanyalah menuju ke Apple Store jika anda mempunyai iPhone atau Google Play Store jika anda menggunakan telefon Android.

Sekiranya mengemas kini Instagram tidak menyelesaikan masalah audio, teruskan dan nyahpasang dan pasang semula aplikasinya. Selalunya, pemasangan semula yang sederhana dapat menyelesaikan banyak masalah kecil dan gangguan.

Sebagai penutup, sebahagian besar yang menjadikan Instagram hebat adalah visual, termasuk semua catatan yang disusun dengan indah dan momen yang ditangkap dengan sempurna. Walau bagaimanapun, Cerita juga bagus, dan banyak ruang untuk kreativiti. Muzik selalunya merupakan komponen penting dalam Kisah Instagram apa pun. Melihat rakan anda menyegerakkan bibir dengan lagu hit terbaru tanpa mendengar lagu itu tidak memotongnya.

Oleh itu, pastikan anda sentiasa mendapat kemas kini Instagram terkini. Dan sistem operasi terbaru bekerjasama dengan aplikasi. Anda boleh mengadu ke Instagram jika anda tidak dapat menyelesaikan masalah ini.

Adakah anda pernah mengalami masalah ini sebelum ini? Perkara biasa pada bulan September 2013 juga bagi banyak pengguna iOS 13.