Cara Memperbaiki Audio Apabila Anda Tidak Dapat Mendengar Seseorang yang Tidak Benar

Walaupun sembang di Discord adalah perkara yang berguna dan banyak digunakan, ia tetap merupakan aplikasi VoIP yang berfokus pada komunikasi suara untuk permainan. Pengambilan Discord terhadap 250 juta pengguna sangat mengagumkan dan banyak menggunakan aplikasi itu sendiri setiap hari.

Cara Memperbaiki Audio Apabila Anda Tidak Dapat Mendengar Sesiapa yang Tidak Benar

Seperti aplikasi lain di luar sana, Discord hadir dengan pelbagai masalahnya sendiri. Walaupun beberapa masalah berkaitan dengan aplikasi VoIP yang popular, ada yang agak berterusan. Seseorang tidak dapat mendengar orang lain. Inilah cara menyelesaikan masalah ini.

Cara Memperbaiki Masalah Audio dalam Discord pada Windows

Terdapat beberapa cara untuk menyelesaikan masalah audio di Windows, berikut adalah ikhtisar cepat.

Penyelesaian Asas

Masalah audio Discord anda mungkin disebabkan oleh masalah yang lebih kompleks. Setiap kali menyelesaikan masalah teknikal, pendekatan terbaik adalah menolak kemungkinan masalah paling asas.

Mari mulakan dengan memulakan semula peranti anda. Ini adalah perkara pertama yang harus anda lakukan sekiranya masalah Windows muncul. OS yang paling terkenal di dunia ini tanpa kekurangannya dan telah diketahui bertindak kerana pelbagai sebab.

Kemudian, anda perlu melihat apakah masalahnya sebenarnya ada pada fon kepala anda. Sekiranya fon kepala tidak berfungsi untuk bunyi Windows yang lain, masalahnya kemungkinan besar bukan dengan Discord.

Untuk memeriksa ini, arahkan ke sudut kanan bawah skrin anda dan klik ikon pembesar suara. Gelangsar akan muncul di atasnya. Laraskan gelangsar dan lihat apakah ada suara semasa anda melepaskan klik kiri. Sebagai alternatif, mainkan sedikit muzik di komputer, YouTube, dll.

tidak dapat mendengar sesiapa yang bertengkar

Sekiranya suaranya dimainkan secara normal di luar Discord, cuba cabut fon kepala dan sambungkannya semula. Kemudian, mulakan semula kedua-dua PC dan Discord anda. Sekiranya ini tidak berjaya, hapus pemasangan dan pasang semula aplikasi Discord itu sendiri. Sekiranya tidak ada kemungkinan penyelesaian ini berfungsi, anda boleh mendapatkan penyelesaian yang lebih teknikal.

Terus Dikemas kini

Penyelesaian ini mungkin terdengar seperti yang biasa tetapi anda pasti harus memastikan bahawa aplikasi Discord anda terkini. Ini penting untuk pelbagai sebab, bukan hanya kerana fon kepala anda nampaknya tidak berfungsi. Nasib baik, Discord mempunyai kemas kini yang kerap, untuk memastikan bahawa aplikasi berjalan lancar untuk semua orang.

Kadang kala, kemas kini tidak dipasang dengan betul. Pada masa lain, aplikasi Discord anda mungkin melangkau satu atau dua kemas kini. Itulah sebabnya penting untuk memeriksa secara berkala.

Tetapkan semula Aplikasi Discord

 1. Dengan aplikasi Discord terbuka, ketik Ctrl + R, ini akan menetapkan semula aplikasi.

Tetapkan semula Audio Komputer Anda

Kadang-kadang masalah audio Discord boleh disebabkan oleh masalah OS, berikut cara menetapkan semula audio anda di Windows.

 1. Jenis Kekunci Windows + R, kemudian taip "perkhidmatan.msc"Ke dalam kotak teks Jalankan dan tekan Masukkan.
 2. Kemudian, cari dan klik kanan pada Perkhidmatan Audio Windows.
 3. Seterusnya, pilih Mula semula dari menu.
 4. Perhatikan, anda juga mungkin mahu memulakan semula Pembina Titik Akhir Audio Windows dan Panggilan Prosedur Jauh (RPC).

Subsistem Audio Warisan

Kadang kala, Discord akan mengalami masalah keserasian perkakasan dengan peralatan audio. Subsistem audio terbaru Discord cukup kemas tetapi tidak serasi dengan semua peranti alat dengar, sekurang-kurangnya tidak pada masa ini. Sekiranya ini berlaku, kembali ke Subsistem Audio Warisan dapat menyelesaikan masalahnya.

 1. Untuk melakukan ini, buka aplikasi Discord dan arahkan ke Tetapan Pengguna tab (ikon gear).
 2. Dari menu ini, pilih Suara & Video.
 3. Sekarang, arahkan ke Subsistem Audio. Di sini, anda harus mencari Warisan pilihan. Pilih pilihan ini dan sahkan.

Setelah selesai, mulakan semula aplikasi Discord dan lihat apakah masalahnya berterusan.

Tetapkan Perisian Input / Output

Sekiranya peranti audio anda yang dimaksudkan tidak ditetapkan sebagai peranti input & output utama, kemungkinan ini adalah penyebab utama di sebalik masalah yang dihadapi. Menetapkan peranti sebagai peranti input / output utama dilakukan di Windows.

 1. Untuk melakukan ini, pergi ke Buka tetapan Bunyi arahan dengan mengklik ikon pembesar suara di sudut kanan bawah pada Windows.
 2. Tetingkap akan muncul dan anda akan melihatnya Pilih Peranti Keluaran Anda bahagian. Gunakan menu tarik-turun di bawah tajuk bahagian dan lihat apakah fon kepala yang anda gunakan ditetapkan sebagai peranti output lalai. Sekiranya tidak, pastikan bahawa ia berlaku. Ikuti prosedur yang sama untuk peranti input.

Sebaik sahaja anda memilih fon kepala sebagai peranti input dan output utama anda, mulakan semula aplikasi Discord untuk melihat apakah masalahnya diselesaikan.

Peranti Komunikasi Lalai

Fon kepala anda harus ditetapkan sebagai alat komunikasi lalai. Tetingkap yang meminta anda untuk mengatur peranti seperti itu akan muncul sebaik sahaja memasang fon kepala, tetapi ini mungkin tidak berlaku. Sekiranya tetingkap tersebut tidak muncul, anda harus menetapkan fon kepala anda sebagai alat komunikasi lalai secara manual.

 1. Untuk melakukan ini, arahkan ke sudut kanan bawah di Windows dan klik kanan ikon pembesar suara.
 2. Kemudian, pilih Buka tetapan Bunyi.
 3. Di tetingkap yang muncul, tatal ke bawah Tetapan Berkaitan dan klik Panel Kawalan Bunyi.
 4. Sekarang, cari peranti fon kepala dalam senarai, klik kanan, dan kemudian klik Tetapkan sebagai Peranti Komunikasi Lalai.
 5. Sekarang, pilih okey.

Mulakan semula Discord dan lihat apakah ini menyelesaikan masalah.

Gunakan Versi Web

Ya, versi aplikasi Discord lebih disukai oleh banyak pihak. Walaupun fungsi hampir sama untuk kedua-dua versi, orang masih lebih suka desktop. Sekiranya masalah audio berterusan, cuba gunakan versi web buat sementara waktu. Sekiranya fon kepala anda berfungsi pada versi penyemak imbas, hubungi sokongan teknologi Discord dan gunakan versi web sehingga mereka bertindak balas atau menyelesaikan masalah anda.

Sekiranya alat dengar anda tidak berfungsi pada versi web Discord, kemungkinan masalahnya adalah dengan alat dengar anda sendiri.

Cara Memperbaiki Masalah Audio dalam Discord pada Mac

Tetapkan semula Discord

Seperti yang disebutkan di bahagian Windows, anda juga dapat mengatur ulang aplikasi Discord dengan perintah yang serupa.

 1. Jenis Perintah + R untuk menetapkan semula aplikasi Discord.

Walaupun ia adalah penyelesaian yang mudah, ia sering terbukti berkesan.

Periksa Output Audio Discord

 1. Klik pada menu epal dan pilih Keutamaan Sistem.
 2. Seterusnya, klik pada Bunyi dan kemudian Pengeluaran.
 3. Dari sini, pilih peranti output audio yang anda gunakan, dan kemudian sesuaikan Isipadu keluaran slaid untuk memastikannya ditetapkan ke tahap yang baik dan memastikannya Bisu kotak semak tidak dicentang.

Gunakan Penyemak Imbas untuk Mengakses Discord

Sekiranya anda menghadapi masalah dengan aplikasi, cuba gunakan penyemak imbas anda untuk menggunakan Discord tanpa masalah audio. Kadang-kadang kesalahan boleh berlaku pada aplikasi, dengan beralih ke penyemak imbas, anda akan dapat menentukan masalahnya dengan lebih baik.

Cara Memperbaiki Masalah Audio dalam Discord pada Android

Mulakan semula Discord

Tidak seperti komputer, anda tidak boleh menggunakan Ctrl + R atau Perintah + R jalan pintas untuk memulakan semula Discord, jadi anda harus melakukannya dengan cara lama.

 1. Tutup aplikasi Discord dan tunggu beberapa saat dan kemudian buka semula.

Pasang semula Discord

 1. Pergi ke tetapan aplikasi telefon anda dan nyahpasang Discord.
 2. Kemudian, pergi ke Google Play Store dan pasang semula Discord.

Memasang semula Discord juga akan memasang semula pemacu yang diperlukan untuknya, yang dapat menyelesaikan banyak masalah.

Gunakan Penyemak Imbas Telefon Anda untuk Mengakses Discord

Sekiranya penyemak imbas telefon anda mempunyai pilihan untuk melihat Mod desktop, maka anda bernasib baik. Ini bermaksud anda dapat menjalankan Discord melalui penyemak imbas web anda.

 1. Buka penyemak imbas anda, pergi ke halaman masuk Discord, dan kemudian log masuk.

Cara Memperbaiki Masalah Audio dalam Discord pada iPhone

Mulakan semula Discord

Sekali lagi, anda tidak boleh menggunakan Ctrl + R atau Perintah + R jalan pintas untuk memulakan semula Discord, jadi anda harus menutup dan membukanya semula.

 1. Tutup aplikasi Discord dan tunggu beberapa saat dan kemudian buka semula.

Walaupun penyelesaiannya mudah, memulakan semula aplikasi akan memuatkan semula pemacu, tetapan, dan data aplikasi, yang dapat menyelesaikan semua jenis masalah.

Pasang semula Discord

 1. Pergi ke tetapan aplikasi telefon anda dan nyahpasang Discord.
 2. Kemudian, pasang semula Discord dan uji.

Memasang semula Discord juga akan memasang semula pemacu yang diperlukan untuknya, yang dapat menyelesaikan banyak masalah.

Gunakan Penyemak Imbas Telefon Anda untuk Mengakses Discord

Sekiranya penyemak imbas telefon anda mempunyai pilihan untuk melihat Mod desktop, maka anda bernasib baik. Ini bermaksud anda dapat menjalankan Discord melalui penyemak imbas web anda.

 1. Buka penyemak imbas anda, pergi ke halaman masuk Discord, dan kemudian log masuk.

Masih Tiada Penyelesaian

Sekiranya tiada penyelesaian di atas membantu, cuba gunakan alat dengar pada komputer lain dengan Discord terpasang di atasnya. Sekiranya berfungsi, alat dengar anda kemungkinan besar mempunyai masalah keserasian dengan komputer anda. Hubungi pengeluar / pengedar fon kepala untuk mencari penyelesaiannya.

Sekiranya alat dengar anda tidak berfungsi pada Discord pada komputer lain, ia tidak serasi dengan Discord kerana sebab tertentu. Hubungi sokongan teknologi Discord dan lihat apa yang boleh mereka lakukan untuk membantu anda menyelesaikan masalah yang menjengkelkan ini.

perselisihan

Isu Bunyi Bunyi

Seperti yang anda lihat, terdapat beberapa kemungkinan penyebab utama gangguan pada alat dengar anda untuk permainan Discord. Salah satu penyelesaian yang disediakan di sini kemungkinan akan berfungsi seperti daya tarikan. Namun, jika tidak ada, pertaruhan terbaik anda ialah menghubungi sokongan teknologi Discord dan bekerjasama dengan mereka untuk menyelesaikan masalah ini.

Adakah anda mengalami masalah fon kepala pada Discord? Bagaimana anda menyelesaikan masalah ini? Apa masalahnya? Jangan ragu untuk membincangkan masalah anda di bahagian komen di bawah.