Bolehkah Venmo Menghantar Wang ke Aplikasi Tunai?

Aplikasi Venmo dan Cash terutamanya bertujuan untuk pemindahan rakan sebaya. Oleh kerana mereka menawarkan perkhidmatan yang sama, wajar untuk melihat mereka sebagai saingan. Tetapi perkara hebat boleh berlaku apabila pesaing bekerjasama.

Bolehkah Venmo Menghantar Wang ke Aplikasi Tunai?

Dalam artikel ini, anda akan mengetahui apakah Venmo dapat mengirim ke Aplikasi Tunai dan mengetahui cara menggunakan kedua-dua perkhidmatan tersebut untuk keuntungan anda.

Anda Adalah Pautan

Secara rasmi, tidak ada aplikasi yang menawarkan sokongan langsung untuk yang lain, yang hampir sama dengan yang anda harapkan dari dua produk yang hampir sama. Malangnya, satu perkara yang tidak dapat anda lakukan ialah menghantar wang dari akaun Venmo anda ke akaun Aplikasi Tunai orang lain.

Namun, jika anda mempunyai akaun peribadi di kedua-dua aplikasi tersebut, Venmo atau Cash App tidak mempunyai peraturan yang menjadikan pemindahan dari satu perkhidmatan ke perkhidmatan yang lain tidak mungkin dilakukan. Walaupun anda tidak akan menemui butang "Kirim ke Tunai" secara eksplisit, terdapat kaedah tertentu untuk menghantar dana ke Aplikasi Tunai dari Venmo. Tinggal pengguna untuk mengetahuinya, dan kami di sini untuk menunjukkan kepada anda bagaimana hasilnya!

Venmo hantar ke CashApp

Ubah Apl Tunai Anda Menjadi Bank

Sekiranya anda telah mengaktifkan akaun Aplikasi Tunai, anda boleh menyediakan perkhidmatan untuk menggunakannya dengan Venmo sebagai bank. Begini caranya:

Pertama, anda perlu menyediakan Deposit Langsung pada Aplikasi Tunai. Untuk melakukannya, ikuti langkah berikut:

 1. Buka Aplikasi Tunai dan ketik tanda dolar. Ini akan membawa anda ke tab Tunai Saya. Setelah sampai, ketik butang Tunai.
 2. Navigasi ke Deposit Langsung dan ketuk Dapatkan Nombor Akaun. Munculan akan muncul. Di atasnya, tekan butang Aktifkan Akaun.
 3. Di bawah maklumat akaun anda, akan ada butang Salin Butiran Akaun. Ketik dan anda akan melihat pilihan menyalin. Pilih kedua Salin Nombor Laluan dan Salin Nombor Akaun. Itu akan disalin ke papan keratan.

Seterusnya, tambahkan kelayakan Aplikasi Tunai ke Venmo:

 1. Buka aplikasi Venmo dan pergi ke Tetapan dengan mengetuk butang dengan tiga garis mendatar. Dari sana, pergi ke Kaedah Pembayaran.
 2. Ketik Tambah Bank atau Kad dan pilih Bank.
 3. Pilih kaedah pengesahan anda dan tampal nombor Aplikasi Tunai di ruang yang diperlukan.

Itu sahaja! Sekarang Venmo akan menggunakan akaun Aplikasi Tunai anda seperti bank, dan anda boleh memindahkan dana di antara mereka dengan cara yang sama seperti anda menghantar atau mengeluarkan sejumlah wang dari akaun bank biasa.

Terdapat cara lain untuk menghubungkan kedua-dua aplikasi tersebut, walaupun dengan fungsi yang berbeza. Sekiranya anda mempunyai Kad Tunai yang dipautkan dengan akaun Aplikasi Tunai, anda boleh menggunakan kad anda dan bukannya akaun Aplikasi Tunai. Dalam kes ini, anda tidak perlu menyediakan Deposit Langsung pada Aplikasi Tunai. Untuk mengambil pilihan yang lebih pantas, ikuti langkah berikut:

 1. Buka Venmo dan, seperti dalam kaedah sebelumnya, pergi ke Tetapan, kemudian ke Kaedah Pembayaran.
 2. Ketik Tambah Bank atau Kad, tetapi dalam kes ini pilih Kad.
 3. Masukkan maklumat kad anda. Anda boleh melakukannya secara manual atau menggunakan kamera telefon anda.

Mungkin anda sudah tahu bahawa pemindahan dana dari Venmo ke kad kredit tidak mungkin dilakukan. Oleh itu, anda mungkin berfikir bahawa langkah ini akan membolehkan anda hanya menghantar wang dari Kad Tunai anda ke Venmo, bukan sebaliknya. Jangan risau - Kad Tunai adalah debit secara semula jadi, dan dengan demikian dapat menerima pemindahan segera dari Venmo.

Perhatikan bahawa pemindahan segera mempunyai bayaran 1%, walaupun bayaran minimum yang dikurangkan dapat $ 0,25, sementara maksimum adalah $ 10. Juga, penting untuk diingat bahawa, semasa membuat pembelian dari pedagang yang sah akan bebas dari biaya tambahan, untuk pembayaran lain menggunakan kad, akan ada biaya 3% biasa.

Venmo

Dua Apl, Satu Bank

Kaedah lain yang lebih perlahan adalah dengan menghubungkan kedua-dua aplikasi Venmo dan Cash ke akaun bank yang sama. Setelah selesai, anda boleh memasukkan dana dari Venmo ke bank dan kemudian memindahkannya ke Aplikasi Tunai, menggunakan akaun bank anda sebagai perantara antara keduanya.

Pertama, pindahkan wang dari Venmo ke akaun bank.

 1. Pastikan anda telah menambahkan akaun bank anda ke Venmo dan akaun tersebut telah disahkan.
 2. Tekan butang dengan tiga baris dan pilih Transfer ke Bank atau Transfer Money. Sekiranya anda tidak melihat satu sama lain, anda boleh mendapatkannya di bawah Urus Baki - ini bergantung pada peranti anda.
 3. Masukkan jumlah yang ingin anda pindahkan.
 4. Seterusnya, anda mesti memilih antara pilihan Inst dan 1-3 Biz Days. Sekejap bermaksud dana akan dipindahkan dalam masa 30 minit setelah anda menyetujui, tetapi akan ada bayaran yang akan ditambahkan seperti yang telah kami jelaskan di atas. Pilihan 1-3 Hari Biz adalah percuma, tetapi pemindahannya akan lebih lama - petunjuknya ada pada nama pilihan.
 5. Setelah memilih kaedah pindahan, pilih akaun bank anda, tinjau dan sahkan butiran transaksi dan tekan Transfer.

Dana anda kini dipindahkan ke bank. Untuk menariknya ke akaun Aplikasi Tunai anda, lakukan perkara berikut:

 1. Di Aplikasi Tunai, pergi ke tab Baki, kemudian ketuk Tambah Tunai.
 2. Masukkan jumlahnya (sama seperti yang anda masukkan pada Langkah 3 di atas) dan tekan Tambah.
 3. Masukkan PIN anda atau gunakan Touch ID untuk mengesahkan pemindahan.

Setelah langkah terakhir selesai, anda berjaya memindahkan dana dari Venmo ke Cash App. Kaedah ini agak lebih perlahan kerana transaksi bank memerlukan lebih banyak masa, tetapi mungkin berguna jika anda merasa senang untuk menghubungkan aplikasi pembayaran anda ke akaun yang sama.

Kemungkinan Gabungan

Senang mencari kaedah untuk menjadikan dua perkhidmatan bersaing bekerjasama. Sekiranya anda menggunakan Aplikasi Venmo dan Cash, menggabungkannya pasti akan membawa beberapa faedah. Sekarang setelah anda mengetahui apakah Venmo dapat mengirim ke Aplikasi Tunai, serta cara untuk melakukannya, kami yakin pilihan pembayaran anda akan lebih luas dari sebelumnya!

Adakah anda menghantar dana ke Aplikasi Tunai dari Venmo? Kaedah mana yang anda gunakan? Beritahu kami di bahagian komen di bawah!


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found