Bolehkah Anda Menambah Tongkat Api Amazon anda ke Laman Utama Google?

Google dan Amazon bukan pesaing langsung, tetapi mereka bersaing di pasaran khusus. Salah satunya adalah pembantu maya mereka. Walaupun Amazon melonjak ke tempat kejadian dengan Alexa memasukkan pembesar suara Echo mereka — dan kemudian dimasukkan ke dalam semua perkara yang dibuat syarikat itu — sementara Google telah membina Pembantu di belakang mesin pencari mereka, menjadikan salah satu pembantu suara paling kuat yang boleh anda gunakan pada tahun 2019. Sudah tentu, dengan kedua-dua syarikat itu sering bersaing satu sama lain dalam pelbagai kategori, anda mungkin tidak menyangka Amazon Fire Stick anda dapat berfungsi dengan pembesar suara Google Home.

Bolehkah Anda Menambah Tongkat Api Amazon anda ke Laman Utama Google?

Walaupun kedua-dua peranti tidak berfungsi sama rata, anda boleh gunakan penyelesaian untuk membuat Fire Stick dan Google Home anda bekerjasama. Mari lihat apa yang mungkin.

Pasangkan Fire Stick dengan Laman Utama Google

Tidak seperti ketika anda memasangkan peranti bersama-sama dengan jenama yang sama, Fire Stick dan Home speaker anda tidak akan saling mengenali dalam aplikasi masing-masing. Tidak ada cara untuk anda meminta Google melakukan streaming Perkara yang tidak dikenali di TV Kebakaran anda; anda memerlukan Chromecast agar dapat berfungsi. Namun, jika anda mencari helah pesta yang rapi, ada kemungkinan kedua-dua peranti berfungsi bersama dalam beberapa aspek. Kerana kedua-dua peranti menyokong Bluetooth, sangat mungkin untuk memasangkannya bersama-sama dengan tangkapan utama sepanjang perjalanan.

Tongkat Api Amazon Zum masuk dan Keluar

Perkara pertama yang ingin anda lakukan adalah memastikan bahawa Rumah Google anda diaktifkan dan dalam mod berpasangan. Untuk membuatnya dapat ditemui, gunakan arahan suara "OK Google, pasangan Bluetooth." Apabila mengenali perintah itu, ia akan dapat dijumpai oleh peranti berdekatan untuk beberapa minit berikutnya. Anda juga boleh melakukan ini dari aplikasi Google Home. Akses Tetapan pada aplikasi dan tatal ke bawah ke "Perangkat Bluetooth Berpasangan." Di layar Perangkat, ketuk "Aktifkan Mode Berpasangan" untuk mempersiapkan Google Home untuk berpasangan.

Setelah Google Home siap, akses TV Fire anda dan ikuti langkah-langkah yang digariskan di bawah.

 1. Tekan butang "Rumah" dan pergi ke menu "Tetapan".
 2. Tinjau tetapan untuk mencari "Pengawal dan Peranti Bluetooth."
 3. Di menu Pengawal, anda akan melihat senarai semua peranti yang boleh ditemui yang berdekatan. Cari Laman Utama Google, yang akan disenaraikan dengan nama yang telah anda tetapkan untuknya. Pilihnya dan biarkan ia berpasangan dengan Fire TV.

Di sinilah tangkapan masuk. Apabila anda memasangkan sebarang peranti dengan Google Home anda melalui Bluetooth, peranti itu melihatnya sebagai pembesar suara Bluetooth—tidak pembesar suara pintar. Sebenarnya, Fire Stick anda akan banyak memberitahu anda semasa anda berpasangan. Fire Stick kami berjalan di rangkaian rumah 2.4GHz kami, dan amaran muncul setelah memasangkan peranti bersama secara khusus memanggil Google Home kami sebagai alat dengar Bluetooth. Ini bermakna semua bunyi dari Fire Stick anda akan dialihkan ke Google Home anda dan bukannya pembesar suara televisyen atau peralatan teater rumah anda.

Namun, terdapat beberapa faedah untuk ini. Kami memuatkan sebuah filem di Netflix, dan sementara suaranya keluar dari Google Home kami seperti mana-mana pembesar suara Bluetooth, kami dapat mengeluarkan arahan suara mudah seperti bermain dan berhenti sebentar untuk mengawal main balik. Anda tidak akan dapat meminta Google Home anda mencari kandungan di Netflix, dan anda masih harus menggunakan Fire Remote anda untuk menavigasi di antara muka. Oleh itu, walaupun ini mungkin tidak berfungsi dengan baik dengan Google Home atau Home Mini standard, kami dapat membayangkan banyak cara untuk menggunakan pasangan Bluetooth untuk keuntungan anda. Contohnya, jika anda memilih bar suara dengan Pembantu Google terpasang, anda boleh memasangkan Bluetooth, menggunakan perintah suara asas dengan Fire Stick anda, dan masih mempunyai pengalaman berbunyi yang hebat.

Sudah tentu, jika anda akan mengeluarkan wang sebanyak itu, anda lebih baik memilih satu ekosistem daripada yang lain.

Cara Lain untuk Mengawal TV Kebakaran anda

Seperti yang dinyatakan di atas, menggunakan Google Home untuk mengawal Fire TV bukanlah sesuatu yang diuji oleh Google atau Amazon. Untuk pengalaman yang lebih baik dan lebih dipercayai, lebih baik anda menggunakan Alexa sebagai gantinya.

Sekiranya anda mempunyai satu peranti Fire TV, Alexa dapat mengenalinya dan memasangkannya secara automatik. Sekiranya ini tidak berlaku, atau anda mempunyai lebih daripada satu Fire TV, ikuti langkah berikut:

 1. Akses aplikasi Alexa anda pada peranti mudah alih dan pergi ke Tetapan.
 2. Di bahagian "TV & Video" cari "Fire TV".
 3. Teruskan dengan arahan di skrin dan kemudian pilih "Pautan Peranti" untuk menyelesaikan prosesnya.

TV Fire anda harus dihubungkan dengan Alexa. Anda boleh menggunakan pelbagai arahan Alexa untuk mengawal Fire TV. Anda boleh mendapatkan senarai arahan di halaman Alexa Amazon tetapi kebanyakannya intuitif.

Pilihan lain untuk Laman Utama Google

Sebaliknya, jika anda ingin memanfaatkan Rumah Google secara maksimal, sebaiknya gunakan pemutar media Google - Chromecast.

firestick

Chromecast sangat mirip dengan Fire TV dan tersedia dalam julat harga yang hampir sama. Untuk memasangkan Chromecast dengan Google Home anda, gunakan arahan berikut:

 1. Sambungkan Chromecast ke TV anda dan tetapkan TV ke input yang betul
 2. Muat turun dan buka aplikasi Google Home pada peranti mudah alih anda
 3. Cari ikon Peranti di sudut kanan atas skrin utama pada aplikasi
 4. Di menu Peranti, ketuk "Tambah Peranti Baru"
 5. Sambungkan telefon anda ke Chromecast Wi-Fi, yang akan diberi nama "Chromecast" diikuti oleh rentetan 4 karakter khusus untuk peranti anda.
 6. Kembali ke aplikasi dan ikuti arahan di skrin.
 7. Untuk langkah terakhir, anda akan diminta untuk log masuk ke akaun Google anda, setelah anda memastikan bahawa peranti anda harus dipasangkan.

Setelah menyelesaikan prosedur, anda boleh mula mengendalikan Chromecast dengan arahan suara melalui Google Home.

Amazon dan Google, Frienemies Terbaik

Sekiranya anda membeli TV Kebakaran dengan harapan dapat menggunakannya dengan Laman Utama Google anda, atau sebaliknya, ada berita baik dan buruk.

Ya, Google Home dapat memberikan kawalan terhad terhadap peranti Fire TV anda. Walau bagaimanapun, kawalan itu akan sangat terhad dan hanya perintah asas yang akan dikenali. Sekiranya anda ingin meningkatkan pengalaman anda dengan salah satu daripada peranti tersebut, lebih baik anda mendapatkan rakan mereka yang berjenama.

Untuk Fire TV yang akan menjadi Alexa (dan model Fire TV yang lebih baru bahkan sudah dibina di remote). Untuk Laman Utama Google, anda ingin mencari peranti Chromecast. Sekiranya anda berpuas hati dengan apa yang boleh ditawarkan oleh Google Home di Fire TV maka, nikmati.