Bolehkah Anda Melihat Siapa yang Mematikan Anda di Pasukan Microsoft? [TIDAK]

Pasukan Microsoft menjadikan kerja jarak jauh jauh lebih interaktif dan cekap. Tetapi apa yang berlaku ketika di tengah-tengah pertemuan anda dikeluarkan? Anda tidak meninggalkan bilik mesyuarat sendiri, dan setiap kali anda kembali, anda akan dikeluarkan lagi.

Bolehkah Anda Melihat Siapa yang Membawa Anda dalam Pasukan Microsoft? [TIDAK]

Sambungan internet anda stabil, dan Pasukan tidak rosak. Seseorang mengusir anda dari mesyuarat dan anda ingin mengetahui siapa.

Malangnya, Pasukan tidak memberikan sebarang pilihan untuk mengetahui siapa pelakunya. Walau bagaimanapun, anda boleh mengambil langkah-langkah untuk memastikan bahawa anda tidak akan ketinggalan dalam pertemuan penting pada masa akan datang.

Bagaimana Melihat Siapa yang Menendang Anda dalam Pasukan Microsoft?

Untuk mengulangi, jika anda ingin mengetahui siapa yang terus mengusir anda dari mesyuarat, anda tidak bernasib baik. Ini boleh menjadi sangat bermasalah jika ia terus berlaku.

Sekiranya seseorang membuang anda secara tidak sengaja sekali, itu bukan masalah besar. Tetapi jika masalah ini berterusan, anda harus berbincang dengan pihak penganjur mesyuarat.

Terdapat tiga jenis peranan dalam Microsoft Teams. Ada penganjur, penyampai dan peserta. Penganjur dan penyampai dapat membuang peserta lain, tetapi peserta tidak dapat.

Sekiranya seseorang mengusir anda, ini bermakna mereka mempunyai peranan sebagai penyampai dalam mesyuarat tersebut. Bukan perkara biasa bagi penganjur untuk memberikan peranan ini kepada semua peserta untuk mengadakan pertemuan yang lebih interaktif.

Namun, itu menjadi masalah sekiranya seseorang memutuskan untuk mengawal jumlah peserta. Anda mungkin perlu meminta penganjur untuk mengubah peranan setiap orang menjadi peserta sehingga mereka dapat mengetahui lebih lanjut mengenai masalah ini.

Guru yang mengadakan kelas melalui Pasukan mungkin menghadapi masalah ini sekiranya sebilangan pelajar membuat keputusan untuk saling bercanda. Mungkin terbaik untuk memberikan peranan penyampai kepada pelajar secara individu dan hanya ketika giliran mereka untuk membentangkan. Mari kita lihat bagaimana anda boleh menukar peranan dalam Microsoft Teams.

Tukar Peranan Peserta Sebelum Mesyuarat

Sekiranya anda ingin memberikan peranan penyampai kepada seseorang sebelum mesyuarat, berikut adalah cara anda dapat melakukannya:

  1. Setelah anda menghantar jemputan mesyuarat, pergi ke "Kalendar" dan pilih "Pilihan mesyuarat."

  2. Di bawah "Siapa yang dapat hadir?" pilihan, pilih "Orang tertentu."

  3. Tambahkan nama orang yang boleh hadir.

Tukar Peranan Peserta Semasa Mesyuarat

Sekiranya seseorang mengadu bahawa mereka diusir dari mesyuarat semasa mesyuarat sedang berlangsung, anda boleh bertindak segera. Inilah cara mengubah peranan peserta semasa perjumpaan:

  1. Klik ikon "Kalendar" pada mesyuarat dan pilih "Pilihan mesyuarat."

  2. Dari menu lungsur turun, pilih "Siapa yang dapat hadir?" dan pilih penyampai baru.

Pilihan lain ialah:

  1. Klik pada pilihan "Tunjukkan peserta" dalam kawalan mesyuarat.

  2. Dengan kursor, arahkan kursor ke nama orang yang peranannya ingin anda ubah.
  3. Kemudian pilih "Lebih banyak pilihan" dan kemudian pilih "Buat peserta."

Ini akan menghilangkan kemampuan penyampai untuk mengusir sesiapa sahaja dari mesyuarat.

Soalan Lazim Tambahan

1. Bagaimana Anda Menunjukkan Orang di Pasukan Microsoft?

Untuk melihat senarai peserta dalam pertemuan Microsoft Teams, yang harus Anda lakukan adalah klik pada pilihan "Tunjukkan peserta" dalam kawalan rapat.

Walau bagaimanapun, jika anda ingin melihat semua orang dalam perjumpaan dalam video pada masa yang sama, inilah yang harus anda lakukan:

1. Semasa perjumpaan Pasukan, klik pada tiga titik menegak di sudut kanan atas tetingkap Pasukan.

2. Dari menu pop timbul, pilih pilihan "Galeri Besar".

Itu sahaja yang ada. Pasukan menyokong sehingga 49 peserta mesyuarat pada masa yang sama.

2. Bagaimana Saya Mengusir Seseorang dari Pasukan Microsoft Saya?

Sekiranya anda adalah penganjur mesyuarat atau mempunyai peranan sebagai penyampai, anda mempunyai kuasa untuk menyingkirkan peserta lain dari mesyuarat tersebut.

Mungkin ada banyak sebab yang perlu anda lakukan. Seorang peserta mungkin selesai dengan persembahan mereka, atau mereka mengganggu mesyuarat, dan anda ingin mengusir mereka. Inilah cara anda dapat melakukannya:

1. Akses senarai peserta dengan mengklik pilihan "Tunjukkan peserta".

2. Klik kanan pada peserta yang ingin anda tarik keluar dan pilih "Buang peserta."

3. Sebagai alternatif, pilih "Bisukan peserta" jika anda tidak mahu mereka bercakap.

3. Bolehkah Pasukan Microsoft Digunakan untuk Mengintip Anda?

Sekiranya anda menggunakan Microsoft Teams untuk bekerja, anda mungkin tertanya-tanya apakah pengurus atau atasan anda dapat mengintip anda dan rakan sekerja anda. Ringkasnya, ya, mereka boleh.

Lebih khusus lagi, majikan anda dapat memantau aktiviti Pasukan anda. Mereka mempunyai kemampuan untuk memantau dan juga merakam panggilan. Berita baiknya ialah jika mesyuarat dirakam, anda akan melihat sepanduk yang memberitahu semua peserta mengenai tindakan ini.

Juga, Pasukan dapat melacak lokasi anda melalui fitur perkongsian lokasi. Oleh itu, bos anda dapat mengetahui di mana anda berada semasa perjumpaan berlangsung.

Namun, itu tidak bermaksud bahawa Microsoft atau majikan anda memiliki kemampuan untuk memantau aplikasi dan perisian yang anda jalankan pada perangkat peribadi anda.

Pasukan hanya dapat mengesan apa yang berlaku dalam Pasukan. Namun, jika Anda menggunakan komputer syarikat, mereka mungkin juga memasang perangkat lunak pengawasan untuk aplikasi lain.

4. Bagaimana Menyiapkan Mesyuarat Pasukan Microsoft?

Sekiranya anda tidak pernah mempunyai pengalaman dengan Microsoft Teams sebelumnya, maka anda mungkin sedikit bingung mengenai cara mengatur pertemuan.

Anda boleh melakukannya dengan menggunakan Pasukan untuk desktop dan versi aplikasi mudah alih. Begini cara kerjanya:

1. Buka Microsoft Teams dan pilih pilihan "Jadualkan pertemuan".

2. Sekarang, klik pada ikon "Kalendar" di sebelah kiri dan pilih pilihan "Mesyuarat Baru".

3. Anda mesti memilih jangka masa. Tetingkap baru akan muncul. Ini adalah borang penjadualan anda.

4. Beri tajuk pertemuan anda, pilih orang yang anda undang, dan tambahkan semua butiran mesyuarat, seperti saluran yang akan anda gunakan dan topik perbualan. Anda boleh mengakses "Pembantu Penjadualan" Pasukan untuk mendapatkan lebih banyak bantuan dalam proses tersebut.

Pada aplikasi mudah alih Pasukan, anda terus ke pilihan "Kalendar" dan memilih "Jadwalkan pertemuan di sudut kanan atas layar.

Kemudian, pilih "Tambahkan peserta" dan akhirnya "Bagikan ke saluran". Setelah anda menyiapkan semuanya, cukup ketuk "Selesai."

Jangan Biarkan Sesiapa Mengusir Anda dari Mesyuarat Pasukan

Anda mungkin tidak akan pernah mengetahui siapa orang yang terus mengusir anda dari mesyuarat. Tetapi jika penganjur menguruskan peranan peserta dengan lebih baik, anda mungkin tidak perlu risau lagi.

Walau bagaimanapun, ada baiknya anda mengetahui bagaimana anda dapat mengusir seseorang ketika diperlukan. Juga, memandangkan bos atau guru anda dapat memantau apa yang berlaku pada Pasukan, lebih baik anda hanya memperhatikan apa yang berlaku semasa perjumpaan dan berusaha untuk turut serta.

Akhirnya, jika anda perlu menjadualkan perjumpaan, anda tahu semua langkah untuk mewujudkannya.

Adakah anda menggunakan Pasukan untuk bekerja? Bagaimana anda suka? Beritahu kami di bahagian komen di bawah.