Bolehkah Zoom Melihat Skrin Seluruh Saya Semasa Menyiarkan Panggilan?

Sama ada anda mahu berbual dengan seseorang, menyertai mesyuarat atau mengadakan persembahan, Zoom adalah platform yang sangat baik. Tetapi semasa anda melakukan panggilan, anda mungkin tertanya-tanya, "Bolehkah peserta Zoom melihat seluruh layar saya ketika streaming panggilan?"

Bolehkah Zoom Melihat Skrin Seluruh Saya Semasa Menyiarkan Panggilan?

Perkara ini menjadi perhatian banyak orang kerana dalam kebanyakan kes, anda ingin memastikan tidak ada yang dapat melihat apa lagi yang ada di skrin anda melainkan anda. Tetapi kadang-kadang anda mahu peserta lain dalam panggilan melihat apa yang anda lihat di skrin anda.

Sekiranya anda tertanya-tanya sama ada peserta Zoom lain dapat melihat skrin anda, jangan cari lagi. Dalam artikel ini, kami akan membincangkan semua yang perlu anda ketahui mengenai berkongsi skrin di Zoom.

Bolehkah Zoom Melihat Keseluruhan Skrin Saya Semasa Menstrim Dari PC?

Apabila anda menyertai panggilan Zum dari PC anda, peserta lain tidak dapat melihat skrin komputer anda secara lalai. Mereka hanya melihat apa yang anda izinkan. Sekiranya anda menggunakan kamera dan mikrofon, mereka akan melihat dan mendengar audio anda. Anda boleh memilih untuk mengaktifkan salah satu dari kedua atau mematikan kedua-duanya. Perkara yang sama berlaku semasa anda menjadi tuan rumah panggilan Zum.

Tetapi pada bila-bila masa semasa pertemuan, tuan rumah atau peserta panggilan lain dapat berkongsi keseluruhan skrin mereka. Sekiranya mereka memilih untuk berkongsi keseluruhan skrin, semua orang dalam panggilan akan melihatnya. Ini sangat berguna untuk mesyuarat perniagaan, persembahan, atau kuliah.

Tetapi hanya kerana salah satu peserta berkongsi skrin mereka, itu tidak bermakna semua orang kini dapat melihat gambar anda juga. Skrin anda tetap peribadi sehingga anda memutuskan untuk mengaktifkan pilihan skrin perkongsian pada peranti anda sendiri, dan tidak ada orang lain yang dapat melakukannya untuk anda.

Sekiranya anda mahu peserta lain dalam panggilan melihat keseluruhan skrin anda dan anda menggunakan PC, ikuti langkah-langkah di bawah:

 1. Semasa dalam panggilan, ketuk butang "Bagikan layar" di bahagian bawah skrin anda.

 2. Tetingkap pop timbul dengan pilihan yang berbeza akan muncul. Pilih untuk berkongsi keseluruhan skrin.

 3. Zum secara automatik akan beralih ke skrin penuh. Anda boleh menutupnya kapan saja dengan menekan kekunci Esc pada papan kekunci anda atau dengan menekan butang "Keluar dari Skrin Penuh".

Setelah 80% peserta dalam panggilan menerima skrin bersama anda, anda akan melihat pemberitahuan yang mengatakan bahawa anda sedang berkongsi layar. Mesej akan berada di bahagian atas skrin anda sehingga anda berhenti membagikannya.

Apabila anda berkongsi keseluruhan skrin anda, jangan lupa bahawa semua orang dapat melihatnya, termasuk mesej dan pemberitahuan yang anda terima. Sekiranya anda ingin mencegahnya, pilih pilihan perkongsian skrin lain, seperti berkongsi aplikasi tertentu.

Penting juga untuk diingat bahawa walaupun anda dapat berkongsi keseluruhan skrin anda dengan orang lain, mereka tidak dapat mengawalnya. Ini bermaksud peserta lain tidak dapat mengakses aplikasi, mesej, dan folder anda hanya kerana anda berkongsi skrin dengan mereka. Peserta hanya dapat melihat apa yang anda tunjukkan kepada mereka.

Bolehkah Zoom Melihat Keseluruhan Skrin Saya Semasa Streaming Dari iPhone?

Sekiranya anda menggunakan Zoom dari iPhone dan anda bimbang semua orang dapat melihat skrin anda, anda akan gembira mengetahui bahawa melainkan jika anda mengaktifkan perkongsian skrin, itu tidak berlaku. Biasanya, jika anda melakukan panggilan, peserta lain hanya dapat melihat video dan / atau audio anda, bergantung pada tetapan anda. Sekiranya anda mahu, anda boleh mematikan keduanya dan hanya mendengar atau melihat perbualan sahaja.

Zum melindungi privasi anda, yang bermaksud tidak ada yang dapat mengaktifkan pilihan perkongsian skrin melainkan anda, bahkan tuan rumah panggilan. Selain itu, jika salah satu peserta membagikan layar mereka, skrin anda tidak akan dibagikan secara automatik.

Apabila anda ingin berkongsi keseluruhan skrin anda dari iPhone, dan anda sedang membuat panggilan, ikuti langkah-langkah ini untuk melakukannya:

 1. Semasa dalam panggilan, ketuk "Kongsi kandungan."

 2. Beberapa pilihan akan muncul di skrin. Ketuk "Skrin" untuk berkongsi keseluruhan paparan.

Sekiranya anda belum pernah berkongsi skrin anda sebelumnya, anda harus menyiapkannya dalam tetapan anda:

 1. Buka aplikasi Tetapan.

 2. Ketuk "Pusat Kawalan", lalu ketuk "Sesuaikan Kawalan."

 3. Ketuk tanda tambah untuk menambahkan "Rakaman Skrin."

 4. Ketik bar merah dan kembali ke Zum.
 5. Leret ke kiri untuk mengakses arahan penyiaran ke Zum.
 6. Leret ke atas untuk mengakses pusat kawalan.

 7. Tekan dan tahan butang rakam.

 8. Ketik "Zum," dan kemudian ketuk "Mulakan Siaran."

 9. Skrin anda akan dikongsi dalam panggilan selepas penghitungan tiga.

Bila-bila masa anda mahu berhenti berkongsi skrin, ketuk bar merah di bahagian atas.

Perlu diingat bahawa setiap peserta dalam panggilan akan dapat melihat pemberitahuan yang anda terima. Anda boleh mencegahnya dengan memilih pilihan perkongsian lain, seperti Google Drive, Dropbox, Foto, dan lain-lain. Apa sahaja yang anda memutuskan untuk berkongsi, anda tidak perlu risau orang lain akan mengakses iPhone anda. Berkongsi skrin anda bermaksud orang lain hanya dapat melihatnya, tetapi mereka tidak dapat mengawalnya.

Bolehkah Zoom Melihat Keseluruhan Skrin Saya Semasa Menstrim Dari Peranti Android?

Zoom juga tersedia sebagai aplikasi mudah alih untuk pengguna Android. Sekiranya anda gemar menggunakannya tetapi tidak pasti sama ada aplikasi itu mempunyai akses ke seluruh skrin anda, anda boleh tenang kerana mengetahui bahawa aplikasi tersebut tidak. Yaitu, semasa anda melakukan panggilan Zum, orang lain hanya dapat melihat video atau audio anda atau keduanya. Anda sentiasa dapat menyesuaikannya dengan mengaktifkan keduanya atau tidak.

Mengaktifkan atau mematikan bahagian skrin selalu bergantung pada anda. Sekiranya salah satu peserta berkongsi skrin mereka, skrin anda tidak akan dibagikan secara automatik.

Sekiranya anda ingin berkongsi skrin dari peranti Android anda, ikuti langkah di bawah:

 1. Semasa panggilan, ketuk "Kongsi."

 2. Anda akan melihat pelbagai pilihan perkongsian muncul. Ketik "Skrin."

 3. Mesej timbul akan muncul meminta anda membenarkan Zoom mengakses ke pelbagai ciri. Ketik "Benarkan."
 4. Ketik "Mulakan sekarang."

Ketuk "Hentikan Kongsi" setiap kali anda mahu melumpuhkan perkongsian. Sebaiknya aktifkan pilihan "Jangan Ganggu" sebelum berkongsi skrin anda dengan orang lain. Dengan cara itu, tidak ada yang dapat melihat pemberitahuan yang mungkin anda terima, dan anda boleh berkongsi skrin anda tanpa gangguan.

Sekiranya anda tertanya-tanya tentang peserta lain yang mengakses telefon anda, anda akan senang mengetahui bahawa berkongsi skrin bermakna mereka hanya dapat melihatnya. Orang lain dalam panggilan tidak dapat mengakses atau mengawal peranti anda.

Bolehkah Zoom Melihat Keseluruhan Skrin Saya Semasa Menstrim Dari iPad?

Sekiranya anda memiliki iPad dan ingin menggunakan Zoom, tetapi anda tertanya-tanya apakah aplikasi itu secara automatik mempunyai akses ke seluruh skrin anda, anda harus tahu bahawa aplikasi itu tidak. Sama ada anda mengadakan panggilan atau menjadi peserta, Zoom tidak dapat berkongsi skrin anda dengan orang lain secara automatik.

Zum membolehkan anda menyesuaikan jika orang lain dapat melihat atau mendengar anda. Anda bahkan boleh mematikan kedua-dua ciri tersebut dan hanya melihat atau mendengar panggilan. Apabila anda memutuskan untuk berkongsi keseluruhan skrin anda, anda boleh mengaktifkan pilihan di dalam menu. Pilihannya berguna apabila anda ingin menunjukkan sesuatu di iPad anda kepada peserta.

Sekiranya anda ingin belajar cara berkongsi keseluruhan skrin anda dari iPad, ikuti langkah di bawah:

 1. Semasa dalam panggilan, ketuk "Kongsi kandungan."
 2. Anda akan melihat pelbagai pilihan di skrin anda. Ketuk "Skrin" untuk berkongsi keseluruhan paparan.

Sekiranya ini adalah kali pertama anda berkongsi skrin di Zoom, anda harus menyiapkannya dalam tetapan anda:

 1. Pergi ke tetapan anda.
 2. Ketuk "Pusat Kawalan" dan pilih "Sesuaikan Kawalan."
 3. Ketuk tanda tambah untuk menambahkan "Rakaman Skrin."
 4. Ketik bar merah dan kembali ke Zum.
 5. Leret ke kiri untuk mengakses arahan "Siarkan ke Zum".
 6. Akses pusat kawalan dengan meleret ke atas.
 7. Pilih dan tahan butang rakam.
 8. Ketik "Zum," dan kemudian ketuk "Mulakan Siaran."
 9. Selepas jumlah tiga, anda akan mula berkongsi skrin anda.

Semasa anda berkongsi skrin, penting untuk mengetahui peserta lain tidak mempunyai kawalan ke atas iPad anda. Mereka hanya dapat melihat skrin anda tanpa kemungkinan mengakses peranti anda. Setiap kali selesai berkongsi skrin, ketuk bar merah, dan kemudian ketuk "Berhenti."

Kawal Apa yang Dilihat Orang Lain Semasa Berkongsi Skrin Anda

Zum tidak pernah dapat berkongsi skrin anda tanpa izin anda, tanpa mengira platform yang anda gunakan. Hanya anda yang boleh mengaktifkan pilihan ini. Apabila anda berkongsi keseluruhan skrin dengan orang lain, ingatlah bahawa mereka dapat melihat semuanya, termasuk pemberitahuan yang anda terima. Sekiranya anda ingin mencegahnya, aktifkan pilihan "Jangan Ganggu" pada peranti anda atau pilih pilihan perkongsian lain.

Adakah anda sering menggunakan pilihan skrin perkongsian di Zoom? Adakah anda memilih untuk berkongsi keseluruhan skrin? Beritahu kami di bahagian komen di bawah.