Kereta elektrik terbaik 2018 UK: EV terbaik untuk dijual di UK

Pada tahun 2018 kenderaan elektrik (EV) adalah pilihan yang sesuai untuk mereka yang berada di pasaran kereta. Lebih-lebih lagi, pemerintah telah diberitahu bahawa ia harus jauh lebih bercita-cita tinggi dengan kereta elektrik, menunjukkan bahawa tiga perlima kereta yang dijual pada tahun 2030 mestilah elektrik. Ini bermakna kita akan melihat lebih banyak EV di jalan raya kita pada dekad akan datang.

Kereta elektrik terbaik 2018 UK: EV terbaik untuk dijual di UK Lihat ulasan Nissan Leaf 2018 yang berkaitan: EV yang paling popular di UK menjadi lebih baik Cari stesen pengecasan kereta elektrik terdekat anda di tinjauan Jaguar I-Pace di UK: Jaguar menunjukkan kepada dunia bagaimana EV harus dilakukan Ulasan Model Sla (2017): Kami meninjau semula Elon Kereta elektrik paling popular Musk Kereta hibrid terbaik di 2018 UK: Dari i8 hingga Golf GTE, ini adalah kacukan terbaik yang dijual

Sebenarnya, sebagai sebahagian daripada Strategi Perindustrian pemerintah, Greg Clark berjanji untuk meningkatkan Dana Pelaburan Produktiviti Nasional kepada 31 bilion pound sementara merancang untuk menyokong kenaikan kenderaan elektrik dengan melabur 400 juta £ dalam infrastruktur pengisian. Ia juga telah menawarkan tambahan £ 100 juta untuk melanjutkan pemberian kereta pemalam.

Tambahan pula, Nissan Leaf baru dilancarkan baru-baru ini, sementara BMW baru-baru ini melancarkan model i3s yang lebih sporty untuk menjadikan kereta elektrik menarik perhatian lebih ramai orang. BMW juga mengumumkan tahun lalu bahawa ia akan membuat Mini elektrik semua di Cowley kilang, sementara Volkswagen melancarkan rancangan untuk campervan elektrik, yang secara rasmi dikenali sebagai Microbus, akan dilancarkan pada tahun 2022. Oh, dan bahkan James Dyson telah mengumumkan rancangan untuk melancarkan EV sendiri menjelang 2020.

BACA SETERUSNYA: Cari stesen pengecasan kereta elektrik terdekat anda

Di sini, kami telah mengumpulkan senarai EV terbaik yang terdapat di UK, dan kami juga akan menerangkan mengapa kami memilih setiap kereta. Di akhir senarai ini adalah lebih terperinci mengenai geran kerajaan yang tersedia untuk kenderaan yang mempunyai pelepasan rendah dan anda boleh menemui stesen pengisian kereta elektrik terdekat anda di Peta Zap.

Kereta elektrik terbaik di UK 2018

1. Jaguar I-Pace (bermula pada £ 58,995 selepas pemberian kerajaan)

jaguar_i-pace_review_official_picture_off_road_river_exit

Jaguar I-Pace telah menjadi SUV yang paling dinanti-nantikan sejak Konsep pertama dilancarkan di Pameran Motor LA pada tahun 2016. Ia penting bukan hanya kerana ia adalah kereta pengeluaran Jaguar elektrik pertama, dan juga bukan merupakan SUV elektrik pertama di luar sana, tetapi kerana ini menandakan adanya perubahan di kalangan pembuat kenderaan premium dengan sengaja menyasarkan ruang produk Tesla.

Setelah berhubungan dengan Jaguar I-Pace, jelas untuk melihat bahawa ia menawarkan tahap kemasan dan kualiti yang tidak dapat ditandingi oleh Model X Tesla. Mungkin tidak mempunyai kekuatan mentah yang sama untuk memanfaatkan bahawa Kenderaan Tesla memang begitu, tetapi rasanya memandu tidak ada tandingannya di ruang EV. Ini membantu Jaguar membawa semua ciri reka bentuk keretanya, mewujudkan ruang dalaman yang selesa yang terasa seperti Jaguar, dan bukannya sekam kosong dengan keperibadian yang sedikit.

Dari segi kuasa, ia melonjak dari 0-60 dalam 4,5 saat, dilengkapi dengan jarak 298 batu dan menggunakan bateri 90kWh yang cepat dicas. Anda boleh mengecas dari 0-80% hanya dalam 85 minit dengan pengecas 50kW, atau hanya 40 minit dengan soket 100kW. Anda juga akan mendapat total 349 bhp dari dua motornya, yang memberikan kemampuan Jaguh All-Wheel Drive.

Harga bermula dari £ 63,495 untuk I-Pace S peringkat permulaan dan mencecah £ 74,445 untuk I-Pace HSE. Sekiranya anda cukup bernasib baik untuk memesan pada Edisi Pertama I-Pace, anda boleh mendapatkannya dengan harga £ 81,495 dan, berkat subsidi kerajaan Inggeris untuk kenderaan elektrik, pembeli UK dapat mengurangkan £ 4,500 dari harga I Model-langkah untuk menghilangkan perkara sedikit sebanyak.

BACA SETERUSNYA: Skema pelupusan kereta dibundarkan

2. Tesla Model S (bermula pada £ 53,500 setelah pemberian kerajaan)

tesla_model_s_2017_model

Tesla Model S adalah poster utama untuk kereta elektrik - kini boleh didapati dalam rasa 75D, 100D dan P100D, jadi ada sesuatu untuk semua orang. Kami mengkaji Tesla Model S dan mendapati ia menggabungkan gabungan inovasi, gaya dan prestasi yang menggelikan. Apabila anda menggunakan skrin sentuh 17 inci yang tidak masuk akal, Tesla Autopilot dan 0-60mph 2.6 saat, Tesla Model S mungkin menjadi kereta utama - tidak kisah.

BACA SETERUSNYA: Kajian Model S Tesla

3. Nissan Leaf (bermula pada £ 21,990 selepas pemberian kerajaan)

Nissan Leaf 2018

Leaf pra-2018 adalah kenderaan elektrik paling popular di UK dan mudah untuk mengetahui sebabnya. Walaupun kelihatan seperti Nissan Micra besar dari luar, Leaf adalah kenderaan revolusioner dan, sepanjang hayatnya, ia terus bertambah baik. Mula dilancarkan pada tahun 2011, Leaf melepasi 300,000 unit yang terjual pada awal tahun 2018 dan begitu popular sehingga, di UK sekurang-kurangnya, Nissan kehabisan kenderaan baru lebih awal daripada jadual pada akhir tahun 2017.

Model baru kini telah tiba dan ia adalah kereta yang lebih baik, dengan prestasi, julat dan kualiti serta peralatan dalaman yang lebih baik dan tidak ada kenaikan kos yang ketara. Nissan Leaf 2018 hadir dalam empat trim yang berbeza: Visia, Conecta, N-Connecta dan Tekna, dengan "versi khas" - edisi terhad 2.Zero - tersedia dalam jumlah terhad semasa pelancaran.

Ia tidak terlalu hebat berbanding rakan sejawatnya yang tidak elektrik, tetapi kenderaan ini menggunakan kenderaan elektrik dengan gaya yang serupa. Nissan mengutip masa 0-62mph 7.9 saat, yang hanya kedua dengan BMW i3 dan i3 yang lebih sporty tetapi lebih pantas daripada VW e-Golf (9.6 saat) dan Renault ZOE yang relatif tidak memberangsangkan (11.9 saat dengan Rb 106bhp baru motor).

Keistimewaan Leaf adalah e-Pedal yang membolehkan anda menghantar tenaga kembali ke bateri tanpa perlu menggunakan brek untuk menjadikannya perjalanan yang lebih lancar dan lebih cekap tenaga. Di tempat lain, ia mempunyai tork maksimum 320Nm yang memberikan tahap kekuatan jarak pertengahan yang baik.

Semasa mengecas, anda boleh menggunakan soket pengecasan 6.6kW, atau pengecas cepat CHAdeMO 50kW voltan tinggi. Seperti yang anda jangkakan, yang terakhir akan memberi anda lebih banyak jus dalam jangka masa yang lebih pendek dan Nissan mendakwa ia boleh mengambil Daun dari kapasiti kosong hingga 80% dalam masa sekitar 40 minit, berbanding dengan 7.5 jam dengan pengecas 6.6kW. Anda juga boleh mengecas kereta anda menggunakan soket utama UK, tetapi ini memerlukan masa pengecasan hingga 21 jam.

Harga untuk Nissan Leaf bermula pada £ 21,990 dengan pemberian bantuan kerajaan sebanyak £ 4,500 dan harganya meningkat menjadi £ 27,490 untuk Tekna teratas.

Anda boleh membaca ulasan Nissan Leaf asli kami di sini dan ulasan Nissan Leaf 2018 kami di sini.

4. Renault ZOE (bermula pada £ 17,854 tidak termasuk sewa bateri)

shutterstock_770757838

Sudah lima tahun sejak Renault ZOE yang asli dilancarkan dan baru-baru ini diberi peningkatan tenaga ketika rangkaiannya disegarkan. Yang lebih tua, Renault Z.E. Model 40, hadir dengan 92 bhp dan bergerak dari 0-62 mph dalam 13.2 saat. Rangkaian yang diperbaharui memperkenalkan motor R110 ke ZOE, yang menawarkan tork 106bhp dan 225Nm, dan masa 0-62mph 11.9 saat, sambil mengekalkan berat motor dan jaraknya sama.

Walaupun ini lebih pantas daripada model lama, ia tidak akan membuat banyak perbezaan dengan cara pemanduan kereta dengan kelajuan rendah, di sekitar bandar. Ini akan membantu di lebuh raya dan jalan raya berkembar tetapi itu bukan habitat semula jadi Zoe. Zoe masih jauh dari pesaingnya dari segi prestasi keluar dan keluar dan ia juga merupakan sentuhan di belakang kereta seperti Nissan Leaf dan Smart Forfour dan Fortwo EV dari segi cara pemanduan dan tahap peralatannya. Walau bagaimanapun, Zoe baru tersedia dengan Android Auto

Peningkatannya jelas menaikkan harga Renault ZOE yang lebih baru, dan anda boleh mendapatkan model 2018 dengan harga £ 18,420, yang termasuk potongan geran kerajaan. Namun, perhatikan bahawa harga ini tidak termasuk minimum £ 49 setiap bulan yang harus anda bayar untuk menyewa bateri untuk kereta, yang mendorong kos berjalan. Juga perlu diperhatikan bahawa ini adalah untuk bateri 22kW; 40kW, bateri adalah £ 59 sebulan.

Rangeult, Renault meletakkan ZOE pada jarak maksimum 250 batu untuk bateri 40kW dan menggunakan Pengecas Bunglon ZOE, Renault menawarkan pilihan ‘Q90’ pada kedua trim ZOE untuk meningkatkan daya pengisiannya. Apabila disambungkan ke pengecas 43kW, Renault ZOE boleh menjadi kosong hingga 80% dalam masa kurang dari satu jam.

5. Tesla Model X (bermula pada £ 71,900 selepas pemberian kerajaan)

Ulasan Tesla Model X (hands-on): Pintu Falcon Wing dan dalaman yang bergaya tetapi masih tidak ada harga di UK

Dengan semua gembar-gembur di sekitar Model 3 yang lebih berpatutan, sangat mudah untuk melupakan Tesla Model X - tetapi anda semestinya tidak seharusnya. Ringkasnya, Model X boleh menjadi kereta elektrik utama dan menggabungkan prestasi seperti kereta sport dengan semua penyimpanan dan kepraktisan SUV bersaiz penuh yang sebenar. Sukar untuk melewati pintu sayap elang yang menakjubkan, tetapi Model X yang lain juga mempunyai reka bentuk yang luar biasa. Baik itu cermin depan yang diperpanjang atau mod Autopilot kereta, Tesla Model X boleh menjadi SUV elektrik terbaik - hingga ke i-Pace.

Cabutan utama Tesla Model X adalah bahawa ia tidak kelihatan atau terasa seperti kereta elektrik. Tesla telah berusaha keras untuk menjadikannya saingan kereta sport dari pengeluar "tradisional" dan dalam perlumbaan drag baru-baru ini dengan Lamborghini Aventador, Tesla menang 0,05 saat. Ia juga memecahkan rekod dunia sebagai SUV terpantas.

6. BMW i3 (bermula pada £ 25,680 selepas pemberian kerajaan)

bmw_i3

Salah satu kereta paling canggih di pasaran sekarang, BMW i3 memberikan semua yang anda mahukan dari kereta elektrik dalam pakej kecil dan padat. Ia adalah pemacu roda belakang, seperti BMW tradisional, tetapi di situlah kesamaan berakhir. Di bawah tudung, anda tidak akan mendapat banyak, kerana BMW i3 sebenarnya dikuasakan oleh motor elektrik 168hp di but kereta. Kemungkinan, berikutan pembukaan kereta elektrik BMW i3 dan i3s baru, harga model asal akan turun jadi nantikan kemas kini.

Syarikat gergasi kereta itu juga mempunyai rancangan untuk melancarkan Mini elektrik pada tahun 2019 dan baru-baru ini mengumumkan akan membina rangkaian di kilang Cowley di Oxford. Imej Mini Electric Concept telah dikeluarkan menjelang Pameran Motor Frankfurt dan menunjukkannya dalam warna perak dan kuning dengan gril radiator tertutup dan susunan lampu belakang Union Jack. Mini elektrik dijangka berharga antara Nissan Leaf dan BMW i3 dan, menjelang 2025, BMW Group menjangkakan kenderaan elektrik menyumbang antara 15-25% dari penjualannya. Mini elektrik akan menjadi BMW elektrik kesepuluh dalam rangkaian EVnya.

7. BMW i3s (bermula pada £ 32,480 selepas pemberian kerajaan)

305ff4a021a3f7e595d4b9e01f6627c358ece817

Ketika BMW mengemas kini BMW i3 standard, ia juga mengambil kesempatan untuk memperkenalkan model yang lebih sporty, yang disebut BMW i3s. Seperti yang anda jangkakan, ia lebih hebat daripada versi yang asal dan yang dikemas kini, berkat motor baru, dan ia lebih menyerupai kereta sport kerana suspensi yang lebih rendah. Di tempat lain, ia juga dilengkapi dengan trek dan tayar yang lebih luas, memiliki 180bhp dan dapat bergerak dari 0-62mph dalam 6.9 saat. Yang terakhir ini mendapat peningkatan kuasa dalam bentuk motor baru dan suspensi bawah.

Seperti e-Pedal Leaf, BMW i3 dapat dipacu menggunakan pedal tunggal yang mempercepat ketika ditekan dan melambatkan kereta ketika tekanan dikurangkan. Ini menghilangkan keperluan menekan brek sesering mungkin dan mengembalikan tenaga ke bateri menjadikan kereta lebih cekap, sambil menambah jarak.

Memandangkan kenaikan harga, mulai £ 32,480 termasuk pemberian kerajaan, dengan berkesan menambah £ 2,905 pada harga i3 yang dikemas kini, kami mengharapkan lebih banyak peningkatan. 0-62mph hanya empat persepuluh lebih cepat daripada saudaranya yang lebih murah dan ia dilengkapi dengan jarak 174 batu, yang 12 batu lebih rendah daripada i3 yang lebih baru.

Ketika mengecas, soket tiga pin standard akan menjadikan bateri menjadi 80% dalam masa sekitar sembilan jam. Ini menurun dengan ketara, hingga empat jam, apabila pengecas BMW digunakan dan tentu saja pengecas pantas memberi anda dorongan lebih cepat, mengurangkan masa pengecasan 80% menjadi hanya 40 minit, menjadikannya setara dengan Nissan Leaf.

BACA SETERUSNYA: Ulasan BMW i3s

Panduan membeli kereta elektrik

Dua sebab untuk mendapatkan EV sekarang

Kini, sebuah kereta elektrik tidak sesuai untuk semua orang - tetapi jika anda tinggal di bandar, berulang-alik atau melakukan perjalanan singkat sekali-sekala, sebuah kereta elektrik boleh menjadi ideal. Sebenarnya, berkat lompatan yang berterusan dalam teknologi bateri, jarak jauh lebih sedikit daripada yang biasa terjadi, jadi walaupun anda harus melakukan perjalanan jauh sesekali, ada baiknya melihat kereta elektrik.

Lebih-lebih lagi, terdapat banyak pengecas kereta elektrik di UK. Shell baru-baru ini mengumumkan rancangan untuk memperkenalkan pengecas elektrik di stesen minyak di UK dan terdapat peta stesen pengecasan kereta elektrik untuk membantu anda mengelakkan kerisauan yang disebut. Apabila anda menggunakan subsidi kerajaan, 2018 adalah masa yang tepat untuk mendapatkan kereta elektrik.

BACA SETERUSNYA: Apa yang perlu dicari semasa membeli kereta elektrik

Pemberian kerajaan untuk kereta elektrik di UK

Untuk mendorong lebih banyak orang mengendarai kereta elektrik, dan pengeluar membuat lebih banyak, pemerintah Inggeris menawarkan geran untuk mengurangkan harga yang anda bayar untuk kenderaan elektrik dan hibrid baru. Jumlah wang yang anda dapat bergantung pada pelepasan CO2 kereta yang ingin anda beli, dan hanya yang diluluskan oleh kerajaan yang layak.

Kereta kategori 1

Kereta yang mempunyai pelepasan CO2 kurang dari 50g / km dan boleh menempuh jarak sekurang-kurangnya 112km (70 batu) tanpa pelepasan CO2 sama sekali termasuk dalam kategori pertama. Ini termasuk:

 • BMW i3
 • BYD e6
 • Citroen CZero
 • Ford Focus Electric
 • Hyundai IONIQ Electric
 • Jaguar I-Pace
 • Kia Soul EV
 • Pemacu Elektrik Mercedes-Benz B-Class
 • Nissan e-NV200 (5 tempat duduk dan 7 tempat duduk)
 • DAUN Nissan
 • Peugeot iON
 • Fluence Renault
 • Renault ZOE
 • Pemacu elektrik fortwo pintar
 • Pemacu elektrik pintar untuk empat jam
 • Tesla Model S
 • Model X Tesla
 • Toyota Mirai
 • E-up Volkswagen!
 • E-Golf Volkswagen

Pemberian kerajaan merangkumi 35% dari harga pembelian kenderaan ini, sehingga maksimum £ 4,500.