Kamera pemuka terbaik 2019: Kamera papan pemuka teratas di UK dari £ 35

Anda mungkin menganggap diri anda sebagai orang yang tidak memerlukan dash cam. Bukankah mereka hanya untuk jalan pemicu rambut di Rusia, di mana pemandu diwajibkan untuk menggunakannya? Jalan-jalan kami - dan pemandu - mungkin lebih beradab daripada di Tanah Air, tetapi anda masih mempunyai banyak bahaya di luar sana. Oleh itu, melabur dalam dash cam tentunya tidak akan merugikan.

Kamera pemuka terbaik 2019: Kamera papan pemuka teratas di UK dari £ 35

Sebenarnya, dash cams terbukti sangat penting dalam kes insurans - terutamanya dalam perlanggaran dengan pemandu yang tidak diinsuranskan - bahawa polis di North Wales baru-baru ini mencuba skema di mana pemandu kenderaan memproses rakaman dash cam mereka sendiri, sebelum menyerahkannya kepada polis sebagai bukti memandu kesalahan. Itu begitu berjaya sehingga skema ini telah dilancarkan kepada keempat-empat pasukan polis Welsh dan mendapat sokongan dari Go Safe.

Lihat kereta hibrid Terbaik yang berkaitan di UK 2018: Dari i8 hingga Golf GTE, ini adalah hibrida terbaik yang dijual Kereta elektrik terbaik 2018 UK: EV terbaik untuk dijual di UK

Lebih-lebih lagi, dash cams dengan cepat meningkatkan kualiti dan kemampuan, dan penurunan harga. Tetapi jika anda tidak pasti di mana mencarinya atau apa yang harus dibeli ketika datang ke dash cams, jangan khawatir: kami telah melindungi masalah kamera anda. Rundown lengkap kami bermaksud, tanpa mengira anggaran atau kepakaran, anda dapat mencari kamera papan pemuka yang tepat tanpa perlu. Pusingan terkini kami menampilkan enam kamera dasbor terbaik yang ditawarkan kepada pelanggan UK.

Kamera dash terbaik untuk dimiliki pada tahun 2019

1. Nextbase 512GW (£ 145)

nextbase-512gw

Nextbase 512GW berada di bahagian atas rangkaian kamera dash syarikat dan ini adalah yang terbaik yang pernah kami gunakan. Ia merakam video pada resolusi 2,560 x 1.440 pada kecepatan bingkai hingga 30fps, ia memiliki sensor Sony EXMOR dan digabungkan dengan penapis polarisasi yang dapat disesuaikan di depan lensa, kualiti video yang dirakamnya sangat hebat. Ia lebih baik daripada 412GW di bawah ini dan jauh dari kamera 1080p atau 720p yang murah.

Dalam dash cam, di mana keterbacaan plat nombor adalah kunci, yang penting dan penapis di bahagian depan cam bermaksud ia dapat menangani keadaan yang sukar, di mana matahari berada di langit, lebih baik daripada kebanyakan juga.

Selain bahagian pengimejan, ini adalah kamera yang direka dengan sangat baik. Ia mempunyai skrin 3in di belakang dan kawalan sentuhan di kiri dan kanan itu dan video disimpan pada kad microSD. Pemilik mempunyai pilihan untuk menonton video dengan memindahkan ke aplikasi telefon pintar yang menyertainya melalui Wi-Fi, menyalin fail langsung dari kad atau dengan memasangkannya ke TV atau monitor dan melihat klip melalui HDMI.

Ciri yang lebih maju termasuk GPS dan akselerometer, yang mengesan kedudukan dan kemungkinan kesan anda, dan ada perisian untuk Windows dan macOS yang memaparkan rakaman video anda dengan lokasi dan data pecutan yang dihamparkan. Data itu juga dapat disematkan pada video anda ketika anda mengeksport fail atau membagikan video anda.

Mungkin kelemahan untuk 512GW adalah ia tidak disertakan dengan kad microSD di dalam kotak. Jika tidak, ini adalah dash cam yang sempurna.

2. Nextbase 412GW (£ 126)

img_0193

Kamera dash Nextbase mungkin bukan yang paling murah tetapi mereka yang terbaik pada pendapat kami dan jika belanjawan anda tidak melebihi 512GW, 412GW Professional adalah alternatif yang baik. Harganya 126 £ dan masih dilengkapi dengan ciri-ciri, termasuk dudukan pelepas cepat berkuasa yang menjadikannya lebih mudah dipasang dan dilepaskan semasa anda masuk dan keluar dari kereta.

Anda tidak mendapat penapis polarisasi yang anda lakukan dengan 512GW, tetapi sebaliknya ia serupa. Resolusi yang sama tajam 2,560 x 1,440, ditambah dengan anda mendapat GPS, sensor g yang menandakan klip yang akan disimpan ketika kamera mengesan benturan dan pengereman berat, LCD skrin sentuh belakang untuk pemutaran segera dan lebar 140 darjah- lensa sudut sehingga anda dapat melakukan banyak tindakan. Kualiti gambar sangat bagus, walaupun dalam cahaya rendah, menjadikan ini salah satu wang kamera dash terbaik yang dapat dibeli.

3. Snooper DVR-4HD (£ 133)

snooper-dvr-4hd

Snooper DVR-4HD cukup mahal, menawarkan resolusi 1080p yang agak rendah dan rakamannya tidak dapat menandingi Nextbase 412GW untuk ketajaman atau prestasi dalam cahaya rendah. Walau bagaimanapun, lensa f / 2 dan sensor 1 / 2.7in memastikan kualiti gambar masih bagus dan terdapat juga pelbagai ciri tambahan untuk dimainkan. Selain kemudahan dash cam, Snooper dilengkapi dengan amaran kamera laju, peringatan jalan keluar dan peringatan pelanggaran.

Terdapat juga sambungan Wi-Fi sehingga anda dapat menyambungkan telefon pintar iOS atau Android ke kamera dan menyemak rakaman tanpa perlu mengeluarkan kad microSD atau menyambungkan kamera ke komputer riba anda. Terdapat beberapa kerengsaan: sangat sukar untuk melepaskan diri dari pelindung cermin depan apabila anda ingin mengeluarkannya dari kereta, dan dok tidak dihidupkan. Secara keseluruhan, Snooper DVR-4HD adalah produk yang sangat baik, dan di antara kebanyakan kamera dash kaya ciri yang boleh anda beli.

4 Garmin Dash Cam 55 (£ 130)

garmin_dash_cam_55

Garmin adalah syarikat yang jauh lebih terkenal dengan satnavnya daripada dash cams - tetapi top-of-the-range 55 adalah peranti kecil yang luar biasa. Sensor 1440pnya menangkap rakaman dengan perincian yang sangat tajam yang tidak dapat dibandingkan dengan saingan 1080pnya - rakaman yang dapat anda segerakkan dengan mudah alih ke telefon bimbit anda dengan aplikasi Garmin's Virb. Sekiranya yang terburuk berlaku, sensor 3.7-megapiksel 55-an membolehkan anda mengambil gambar kemalangan yang berkualiti tinggi, sementara fungsi kawalan suara akan membolehkan anda mengambil gambar atau memastikan klip video tidak hilang tanpa tangan anda meninggalkan stereng.

Rakaman lokasi GPS? Periksa. Pengesanan perlanggaran? Periksa. Susun atur menu yang jelas dan koheren pada paparan 2 inci yang berkilauan menjadikannya sangat mudah digunakan; ciri bantuan pemandu memberi amaran kepada anda mengenai pelbagai bahaya di jalan raya. Kamera yang sangat baik yang bernilai setiap sen terakhir dari label harga £ 130.

5. Cobra CDR 900 (£ 130.33)

Best Dash Cams Cobra CDR 900

Cobra CDR 900 mesti menjadi salah satu kamera pemuka terbaik yang pernah kita lihat. Terima kasih kepada skrin kecil, CDR 900 adalah yang paling padat di sini, tetapi membungkus lebih daripada cukup ciri untuk menjadikannya salah satu yang terbaik. Seperti kebanyakan kamera dash, Cobra dilengkapi dengan sensor G, jadi terasa jika anda mengalami kemalangan - dan ia juga dilengkapi dengan kad memori bersaiz 8GB yang luar biasa di dalam kotak. Anda memerlukannya kerana CDR 900 mampu merakam rakaman dalam HD yang tajam - dan aplikasi bahkan membolehkan anda menontonnya di telefon anda. Tetapi sedikit yang terbaik? Cobra hadir dengan mod aksi-aksi, dan ukurannya bermaksud anda dapat menggunakannya seperti GoPro ketika anda tidak memandu.

6. Mio MiVue 658 (£ 119.95)

658touchwifi_combo

Walaupun Mio tidak terkenal dalam industri teknologi, ia menghasilkan salah satu kamera dash terbaik yang kami gunakan. Ia tidak kelihatan secanggih Garmin nüviCam, tetapi MiVue lebih dari sekadar tugas. Menampilkan kemampuan definisi tinggi serta HDR, Mio memberikan beberapa ciri bonus juga. Ini adalah salah satu kamera Mio pertama yang hadir dengan sokongan untuk kad memori 128GB yang besar, dan ia juga mempunyai GPS - jadi ia akan memberitahu anda tentang kamera kelajuan yang akan datang.

7. Yi Compact Dash Cam (£ 34.99)

best_dash_cams _-_ yi_compact_dash_cam

Yi Compact Dash Cam adalah peranti yang murah dan ceria yang akan memastikan anda sentiasa bersedia untuk sebarang tuntutan insurans yang berpotensi. Ia dilengkapi dengan lensa sudut 130 darjah lebar, memberikan anda rakaman 1080p dalam 30fps. Dengan bukaan f / 2.0, Yi Compact Dash Cam cukup baik untuk mengambil tindakan di jalan raya - walaupun dalam keadaan cahaya rendah.

Yang lebih baik ialah ia bahkan mempunyai G-Sensor, sensor jarak yang dapat mencetuskan rakaman kecemasan automatik jika anda pernah mengalami kemalangan. Anda juga dapat memasangkannya dengan aplikasi Yi yang memberi anda akses ke rakaman gelung dan rakaman kecemasan yang tersimpan. Aplikasi ini juga memberi anda akses ke suapan video langsung terkini, berguna jika anda ingin melihat persekitaran kereta anda - walaupun anda tidak berada di dekatnya.

Walaupun begitu, kualiti video dan audio tidak begitu hebat, tetapi sebenarnya tidak semestinya. Cam dash kompak Yi murah dan berpatutan dan ia melakukan apa yang tertulis di timah. Sekiranya anda hanya mahukan bukti video yang boleh dipercayai untuk tuntutan insurans, ini adalah dash cam terbaik untuk anda. Dan murah untuk boot.