Ulasan Mercedes E-Class (2017): Kami memandu Benz yang paling maju namun di jalan raya UK

Ulasan Mercedes E-Class (2017): Kami memandu Benz yang paling maju namun di jalan raya UK

Gambar 1 dari 22

mercedes_e_class_review_2017_hero_5_0

mercedes_e_class_review_2017_hero_2_0
mercedes_e_class_review_2017_hero_4_0
mercedes_e_class_review_2017_hero_1_0
mercedes_e_class_review_2017_7_0
mercedes_e_class_review_2017_1_0
mercedes_e_class_review_2017_2_0
mercedes_e_class_review_2017_3_0
mercedes_e_class_review_2017_4_0
mercedes_e_class_review_2017_5_0
mercedes_e_class_review_2017_6_0
mercedes_e_class_review_2017_8_0
mercedes_e_class_review_2017_9_0
mercedes_e_class_review_2017_13_0
mercedes_e_class_review_2017_15_0
mercedes_e_class_review_2017_16_0
mercedes_e_class_review_2017_17_0
mercedes_e_class_review_2017_21_0
mercedes_e_class_review_2017_24_0
mercedes_e_class_review_2017_hero_3_0
mercedes_e_class_review_2017_hero_6_0
mercedes_e_class_review_2017_hero_7_0
£ 48525 Harga semasa dikaji

Sejak beberapa tahun kebelakangan ini, Kelas S adalah sebuah Mercedes sedan paling canggih dan berteknologi yang boleh anda beli. Tetapi pada tahun 2017, penghormatan itu jatuh pada Mercedes E-Class. Teknologi automotif berkembang dengan pesat, dan pembuat kenderaan tidak mampu menyimpan teknologi kereta terkini untuk kereta utama mereka. Sebagai gantinya, mereka menggunakan inovasi baru mereka secepat yang mereka dapat, dan itu bermaksud model yang biasanya dianggap pertengahan - seperti BMW 5 Series dan Mercedes E-Class - kini mewakili kenderaan paling maju di jalan.

Tetapi betapa baiknya Mercedes E-Class 2017, dan yang lebih penting, adakah ia sesuai dengan BMW 5 Series yang baru? Saya memandu AMG E220d Mercedes 2017 di jalan raya Inggeris untuk mengetahui.

[galeri: 3]

Ulasan Mercedes E-Class (2017): Reka bentuk

Lihat ulasan BMW 5 Series (2017) yang berkaitan: Tinjau dengan BMW yang paling berkaitan namun ulasan Audi Q5 (2017) yang baru: SUV kecil yang besar pada ulasan Mercedes S-Class (2016) berteknologi: Refresh 2017 tidak dapat hadir tak lama lagi

Sekiranya anda peminat E-Class terakhir, anda mungkin akan menyukai yang baru juga kerana, di luar sekurang-kurangnya, tidak banyak yang berubah. E-Class adalah kereta yang tampan dan walaupun terdapat beberapa reka bentuk yang lebih berani dan tajam di jalan sekarang, Mercedes memegangnya sendiri. Warna kereta yang saya pandu mungkin menolong: E200d AMG Mercedes yang disediakan selesai dengan warna merah Designac hyacinth yang kaya dan indah, dan apabila digabungkan dengan sorotan krom dan bodykit AMG, ia pasti kelihatan seperti kereta mewah.

Seperti kebanyakan Mercedes dalam rangkaian semasa, E-Class mempunyai gril dan bonet yang besar, sementara bahagian sisi kereta didominasi oleh garisan swooping. Di bahagian belakang, E-Class mempunyai but yang bulat dan lampu yang kemas, memberikan penampilan yang menarik tetapi bersahaja.

[galeri: 4]

Ulasan Mercedes E-Class (2017): Interior

Bahagian dalam E-Class baru jauh lebih radikal daripada bahagian luarnya dan mengambil pendekatan reka bentuk baru yang membezakannya dengan saingan BMW dan Audi saingan. Sebaik sahaja anda masuk ke dalam kereta, perkara pertama yang anda perhatikan adalah skrin besar yang memanjang dari sisi pemandu, hingga ke bahagian tengah kereta. Lihat lebih dekat, dan anda akan dapati bahawa sebenarnya mengandungi dua paparan definisi tinggi 12.3 dalam casis seperti tablet. Walau bagaimanapun, ini tidak dimasukkan ke dalam papan pemuka kereta; sebaliknya, Mercedes membuatnya kelihatan melayang di depan, seperti tablet layar lebar yang sangat besar.

Selain dari layarnya yang besar, bahagian dalam Mercedes E-Class adalah nuansa tradisional, dengan tahap kesesuaian dan kemasan yang tinggi yang anda harapkan dari sebuah kereta berharga £ 49,000. Terdapat suis fizikal pada konsol tengah untuk sistem audio dan penyaman udara kereta, sementara kebanyakan fungsi kereta dikendalikan oleh pad sentuh hibrid dan kawalan dail yang akan saya sampaikan kemudian.

Secara keseluruhan, dalaman E-Class adalah yang paling selesa yang anda dapati di sektor ini, dan walaupun tidak sepusat pemandu, katakanlah, BMW Series 5, ia berkesan untuk anda. Dan, sama seperti Seri 5, pencahayaan dalaman Mercedes boleh diatur kepada salah satu daripada 64 warna yang berbeza: Saya memilih warna merah yang redup kali ini.

Ulasan Mercedes E-Class (2017): Infotainment

BMW 5 Series mungkin mempunyai salah satu skrin yang lebih besar yang saya gunakan, tetapi Mercedes telah berjaya dipukul di kawasan ini. Walaupun boleh disalah anggap sebagai satu layar, E-Class sebenarnya menggunakan dua skrin yang digabungkan, dan skrin sebelah kiri adalah layar yang akan anda gunakan untuk bahagian infotainment. Ini adalah skrin terbesar yang pernah saya gunakan di dalam kereta - mungkin selain dari Tesla Model S - dan sangat tajam. Sama ada menunjukkan peta atau memaparkan teks, saya sama sekali tidak dapat membuat struktur piksel. [Galeri: 9]

Memasangkan iPhone adalah proses yang lebih rumit daripada yang anda fikirkan dan ciri lain, seperti menukar skema pencahayaan kereta, tersimpan di halaman dan halaman menu. Penting untuk diperhatikan bahawa ini adalah perkara yang mungkin anda lakukan sekali atau dua kali, jadi ini tidak menimbulkan kesulitan besar.

Sebaik sahaja anda menemui tetapan atau halaman yang anda mahukan, skrin E-Class akan menjadi tersendiri, tetapi pasti dikecewakan oleh sistem menu yang sedikit bertarikh.

Ulasan Mercedes E-Class (2017): Prestasi

Walaupun antara muka yang sukar untuk digunakan, sistem dalam kereta Mercedes pada umumnya cukup responsif. Contohnya, mengezum masuk dan keluar peta berlaku tanpa jeda dan animasinya bersih dan lancar. Itu bagus di layar biasa, tetapi pada skrin berketumpatan tinggi di E-Class, sangat mengagumkan.

Mercedes E-Class tidak menggunakan skrin sentuh, dan itu baik-baik saja oleh saya, dengan syarat ia dilengkapi dengan menu dan sistem kawalan yang hebat. Walau bagaimanapun, saya mendapati menu Mercedes agak tidak kemas, dan kadang-kadang berlawanan dengan intuisi.

[galeri: 12]

Mercedes E-Class tidak begitu baik dalam kawalan fizikal; lebih khusus lagi, sistem hibrid, dial dan touchpad yang digunakan Mercedes sepanjang barisan modelnya sekarang.

Pada dasarnya E-Class memberi anda dua mod operasi: anda boleh menggunakan dail dan butang, atau anda boleh menggunakan sesuatu yang serupa dengan pad sentuh, dengan butang fungsi yang sama. Kedua-dua sistem ini disusun secara efektif di atas yang lain dan walaupun ia menawarkan lebih banyak pilihan, pengalaman keseluruhan tidak sebaik sistem yang lebih fokus seperti itu pada jajaran Audi atau BMW Seri 5.

Kawalan pada stereng kereta juga tidak sesuai. Sebilangan besar navigasi dilakukan melalui butang kapasitif, dan tidak memberikan apa-apa cara memberi maklum balas. Ini bermakna anda akan sering melihat skrin yang cuba dipastikan jika input anda berjaya.

Sangat memalukan, kerana rangkaian fungsi yang dapat anda akses melalui stereng, dan dash digital di belakangnya, sangat mengagumkan. Dengan menggunakan butang leret dan beberapa menu, E-Class membolehkan anda mengawal semua aspek sistem infotainment kereta, dari navigasi ke tetapan muzik dan kereta, dan juga memungkinkan untuk mengkonfigurasi dash digital ke tahap yang besar.

[galeri: 15]

Sebenarnya, E-Class membolehkan anda mengubah hampir semua aspek papan pemuka. Anda boleh memilih templat Sport, Classic atau progresif, tetapi kemudian anda dapat masuk dan mengubah apa yang ada di layar. Oleh itu, jika anda ingin menukar dail rev untuk peta, sangat mudah dilakukan. Sekiranya anda ingin bersukan, anda boleh menggunakan konsol tengah untuk memaparkan data enjin tambahan, seperti cas bateri, suhu minyak dan kW yang digunakan. Sama seperti Mercedes E-Class yang lain, reka bentuk skrin ini lancar dan digilap.

Menggunakan satnav sangat mudah dan, setelah memasukkan alamat menggunakan dail atau pad sentuh yang rumit, E-Class tidak memerlukan waktu lama untuk mengira laluan. Sistem sat nav Mercedes sangat mendapat manfaat dari layarnya yang besar, dan juga memaparkan Tanda tempat 3D jadi lebih mudah untuk mengetahui tempat anda berada.

Mercedes E-Class I yang dipandu tidak dilengkapi dengan paparan pendahuluan (HUD), walaupun anda dapat menentukannya. HUD mungkin merupakan salah satu ciri paling berguna yang anda dapati pada kereta moden, jadi sangat mengecewakan bahawa ia bukan peralatan standard.

[galeri: 2]

Ulasan Mercedes E-Class (2017): Kesambungan dan aplikasi

E-Class adalah Mercedes yang paling terhubung yang dapat anda beli sekarang, dan mempunyai Apple CarPlay dan Android Auto, serta sistem Mercedes me yang mesra telefon bimbitnya. Kedua-dua Android Auto dan Apple Carplay mengendalikan seperti yang anda jangkakan (walaupun kekurangan skrin sentuh di sini agak menjengkelkan), tetapi Mercedes saya yang mewakili bahagian paling inovatif dari penawaran berhubung kereta.

Kami pernah melihat aplikasi rakan sejawat sebelum ini, tetapi Mercedes saya melangkah lebih jauh. Sama ada anda ingin mencari kereta anda, memanaskan kabin, mengunci pintu dari jauh, atau memeriksa status perkara seperti cecair brek atau tekanan tayar, anda boleh melakukan semuanya dalam aplikasi ini. Terlebih lagi, aplikasi ini juga digunakan untuk melakukan fungsi separa autonomi jarak jauh, tetapi saya akan membahasnya nanti.

Dari segi kesambungan, E-Class dilengkapi dengan bukan sahaja Bluetooth tetapi juga tempat liputan Wi-Fi untuk peranti elektronik, yang sangat berguna apabila telefon anda tidak mempunyai penerimaan - atau jika penumpang mempunyai tablet Wi-Fi sahaja.

Ulasan Mercedes E-Class (2017): Audio

Kereta yang saya pandu dilengkapi dengan sistem audio Burmester mewah, dan tanpa keraguan ini merupakan salah satu elemen kereta yang paling mengagumkan. Dari muzik latar yang tenang hingga rock yang dimainkan pada volume maksimum, sistem sembilan saluran 13-pembesar suara memberikan suara yang kaya dengan kejelasan di seluruh lanskap suara. Walaupun dengan muzik bass yang lebih berat, Mercedes dapat memberikan bahagian bawah dan pertengahan yang ketat, berdisiplin, yang menjadikan trek terasa lebih bertenaga. Walaupun harganya £ 3,895 sebagai sebahagian daripada pakej Premium Plus, ada baiknya jika anda dapat memilikinya.

[galeri: 13]