Skema skrap kereta bulat: Skema skrap Audi dan Ford kini akan berjalan sehingga 2018

Kami terbiasa melihat tawaran pertukaran di tingkap elektronik atau kedai permainan video, tetapi pada tahun 2017 pembuat kereta mula menawarkan wang yang baik untuk roda lama anda. Dalam masa satu atau dua minggu, hampir setiap pembuat kereta besar - dari Ford dan VW hingga Kia dan Skoda telah mula menawarkan skema skrap pada pelbagai model baru.

Skema skrap kereta bulat: Skema skrap Audi dan Ford kini akan berjalan sehingga 2018

BACA SETERUSNYA: UK bertujuan untuk 'menghentikan' kereta petrol dan diesel baru menjelang 2040

Mereka begitu berjaya sehingga Ford mendakwa telah melihat lebih daripada 10,500 kereta dan CV dihapus di bawah skema crappage Fordnya, yang dilancarkan pada musim panas. Kini memperluas skema hingga suku pertama 2018 dan akan menerima Ford Ranger serta model Fiesta, Fokus dan Transit CV yang serba baru.

Audi, juga, memperluas skema pemotongan sendiri hingga tahun 2018. Pada asalnya, ia hanya menerima pesanan sehingga dan termasuk 31 Disember 2017. Ini sekarang akan berjalan hingga dan termasuk 31 Mac 2018.

BACA SETERUSNYA: Kereta elektrik terbaik 2017

Skema pembuangan kereta secara bulat

Skim skrap Ford

Ford menawarkan pengurangan £ 2,000 pada mana-mana kereta baru, selagi anda berdagang dengan kereta pra-Euro 5 yang didaftarkan sebelum 31 Disember 2009. Seperti BMW, skim ini akan berakhir pada akhir tahun, tetapi tidak seperti kereta Jerman pembuatnya, Ford berjanji untuk menghancurkan setiap kereta yang didagangkan.

Skema skrap audi

Skema skrap Audi agak mudah, dan menawarkan apa-apa dari £ 2,000 hingga £ 8,000 untuk kereta Euro 1-4 anda - jelas untuk Audi baru. Berapa banyak yang anda dapat bergantung pada ukuran Audi baru yang anda mahukan, jadi anda akan mendapat £ 2,000 jika anda mahukan ani A1, dan tawaran maksimum £ 8,000 jika anda membeli Q7.

Sebenarnya, majoriti model Audi baru dapat ditukar secara baru-lama, kecuali model Q7 TDI, A8, R8 dan RS. Ini menggantikan nilai pertukaran bahagian untuk kenderaan yang diperdagangkan.

Skema skrap BMW

Skema skrap BMW hanya menyasarkan diesel, yang menjadikan semuanya lebih mudah. Berdagang mana-mana diesel pra Euro 5 akan memberi anda £ 2,000 dari kos BMW atau MINI baru yang mengeluarkan CO2 kurang dari 130g / km. Anda juga boleh mendapatkan wang dari jajaran i BMW - jadi i8 dan i3 - dan dengan ketara, tawaran pertukaran itu adalah tambahan kepada pemberian kerajaan. Satu-satunya tangkapan? Ia akan selesai pada akhir tahun.

Kenapa ini terjadi?

Angka yang dikeluarkan oleh Persatuan Pengilang & Peniaga Motor (SMMT) baru-baru ini menunjukkan bahawa jumlah penjualan kereta pada bulan November turun 11.2% kepada 163.541 unit, berbanding kali ini tahun lalu. Untuk tahun ini, jualan turun 5% berbanding.

Sebab-sebab skema pelupusan baru ini ada dua kali ganda, tetapi pertama-tama kita akan mulakan dengan skema yang betul dari segi moral: pembuat kenderaan sebahagiannya memperkenalkan usaha skema ini untuk mengurangkan jumlah kereta lama yang lebih banyak pencemaran di jalan raya. Direka untuk memenuhi piawaian pelepasan yang kurang ketat - seperti Euro 4 dan ke bawah - kereta ini hanya lebih buruk untuk persekitaran.

Lihat Rom yang berkaitan bergabung dengan Jerman dalam melarang kereta diesel dari pusat bandarnya Kereta elektrik terbaik 2018 UK: EV terbaik untuk dijual di UK

Menurut Ekspres Auto,

Ford percaya dengan mengambil sekitar 19 juta kereta pra-Euro 5 dari jalan raya UK akan mengurangkan pelepasan CO2 sahaja hingga 15 juta tan setahun - dengan bonus tambahan pengurangan besar dalam pengeluaran NOx dan partikulat.

Alasan yang kurang dermawan, tetapi sama difahami lebih jelas. Pembuat kenderaan berharap skema pelupusan ini dapat membantu mereka menjual lebih banyak kereta baru - dan mereka mungkin betul. Lagipun, jika Ford menawarkan wang untuk Fiesta baru, anda mungkin akan memberikannya kereta lama kepada anda - dan membayar perbezaannya.

ford_electric_cars_tech_boss_ceo

Ini adalah langkah yang berisiko tetapi akhirnya membutakan bagi pembuat kereta sekarang, dan dengan petrol dan diesel yang akan dihadapi pada tahun 2040, ini adalah cara yang baik untuk menjual kereta petrol pada tahun 2017.

Namun, sama seperti pasaran untuk diperdagangkan dalam telefon pintar atau Xbox One anda, pasar untuk memo sangat membingungkan, dengan setiap pengeluar menawarkan sesuatu yang sedikit berbeza. Sebagai contoh, Ford sebenarnya akan meremukkan setiap kereta, sementara pengeluar lain tidak komited untuk benar-benar mengikis kenderaan yang mereka dapatkan.

Oleh itu, untuk mengetahui skema apa yang sesuai dengan keperluan kewangan atau moral anda, kami telah menyusun senarai semua skema skrap yang ditawarkan di UK pada tahun 2017. Teruskan membaca untuk mengetahui skema yang sesuai dengan anda. Ini juga mengikut urutan abjad.

Kami akan mengemas kini artikel ini apabila mendapat maklumat mengenai lebih banyak skema