Cara Menambah Kad Debit ke Aplikasi Tunai

Aplikasi Tunai adalah kaedah pantas dan mudah untuk membayar pembelian dalam talian anda dan menghantar dan mengeluarkan dana. Walau bagaimanapun, kaedah menambahkan kad debit ke aplikasi biasanya menimbulkan persoalan. Memang langkahnya tidak jelas, jadi kami sedia membantu anda.

Cara Menambah Kad Debit ke Aplikasi Tunai

Dalam panduan ini, kami akan berkongsi arahan untuk menambahkan kad debit di Aplikasi Tunai pada peranti Android dan iPhone. Selain itu, kami akan menerangkan sama ada anda boleh menambahkan dua kad debit sekaligus dan mengapa anda mungkin tidak dapat memautkan kad. Teruskan membaca untuk membuat pembayaran dalam talian mudah.

Cara Menambah Kad Debit di Aplikasi Tunai pada iPhone

Menambah kad debit atau kredit dalam versi mudah alih Aplikasi Tunai sangat mudah. Ikut arahan di bawah:

  1. Lancarkan Aplikasi Tunai di telefon anda.
  2. Dari menu utama, ketuk ikon rumah yang terletak di sudut kiri bawah skrin.

  3. Di menu "Tunai Saya", ketuk "Tambahkan Kad Kredit" yang terletak di bahagian bawah skrin anda.

  4. Anda akan diminta memasukkan nombor kad anda. Lakukan dan ketuk "Tambah Kad" di bahagian bawah. Kad anda akan segera ditambahkan ke dompet anda.

Cara Menambah Kad Debit di Aplikasi Tunai pada Peranti Android

Versi mudah alih Aplikasi Tunai adalah sama tidak kira sistem operasi peranti anda. Jadi, menambahkan kad debit pada peranti Android melibatkan langkah yang sama seperti melakukannya pada iPhone. Ikut arahan di bawah:

  1. Lancarkan Aplikasi Tunai di telefon anda.

  2. Dari skrin utama, ketuk ikon rumah di sudut kiri bawah skrin.

  3. Di menu "Tunai Saya", pilih "Tambahkan Kad Kredit" di bahagian bawah skrin anda.

  4. Anda akan diminta memasukkan nombor kad anda. Lakukan dan ketuk "Tambah Kad" di bahagian bawah. Kad anda akan ditambahkan ke dompet anda.

Bolehkah Anda Menambah Kad Debit di Aplikasi Tunai Dari PC

Tidak ada cara untuk menambahkan kad debit ke Aplikasi Tunai anda dari PC kerana anda tidak dapat log masuk ke akaun anda di penyemak imbas. Anda perlu menggunakan versi mudah alih kerana akaun anda dihubungkan ke telefon anda.

Soalan Lazim

Bolehkah anda mempunyai dua kad debit di Aplikasi Tunai?

Tidak, Aplikasi Tunai tidak membenarkan anda mendaftar lebih dari satu kad dan satu akaun bank pada satu masa. Tetapi anda boleh menukar kad bank yang telah tamat tempoh atau tidak berfungsi dengan mengikuti arahan di bawah:

1. Lancarkan Aplikasi Tunai pada peranti mudah alih anda.

2. Dari menu utama, ketuk ikon bank yang terletak di kiri bawah skrin anda.

3. Ketik "Akaun Terpaut." Anda akan melihat kad kredit dan akaun bank anda yang dipautkan. Untuk melepaskan kad debit, cari di bawah bahagian "Akaun Bank".

4. Setelah membuka butiran kad debit, ketuk ikon tiga titik di sudut.

5. Ketik "Ganti Kad Debit." Sebagai pilihan, ketuk "Hapus Kad Debit" untuk menghapus butirannya.

6. Masukkan butiran kad baru. Setelah selesai, ketuk "Tambah Kad" di bahagian bawah skrin anda. Kad anda kini ditambahkan ke dompet anda.

Mengapa saya tidak dapat menambahkan kad debit ke Aplikasi Tunai?

Kad debit yang tidak menghubungkan ke Aplikasi Tunai adalah masalah biasa. Ini berlaku kerana kad anda tidak disokong oleh aplikasi. Pada masa ini, aplikasi Tunai hanya menyokong kad Visa, America Express, Discover, dan MasterCard. Mencuba mendaftarkan beberapa kad debit perniagaan dan kad prabayar akan menghasilkan mesej "Ralat" di skrin anda.

Sekiranya anda tidak melihat mesej "Ralat", anda mungkin perlu memautkan akaun bank anda terlebih dahulu. Ikuti arahan yang diberikan di bawah untuk memautkan akaun bank ke Aplikasi Tunai anda:

1. Log masuk ke akaun Aplikasi Tunai anda dari aplikasi mudah alih.

2. Pada layar utama, ketuk ikon bank yang terletak di kiri bawah skrin anda.

3. Ketik "Tambah Bank."

4. Anda akan diminta memasukkan maklumat bank anda. Lakukan dan ketuk "Tambah Bank."

5. Pada layar berikutnya, ketuk "Tambahkan Kad Kredit."

6. Masukkan butiran kad anda dan ketuk "Tambah Kad." Kad anda kini harus dipautkan ke akaun Aplikasi Tunai anda.

Sekiranya akaun bank anda sudah dipautkan tetapi anda tidak dapat menambahkan kad, kad anda mungkin sudah didaftarkan. Aplikasi Tunai pada masa ini hanya menyokong satu kad pada satu masa.

Bayar Mudah

Semoga panduan kami membantu anda menambahkan kad debit ke akaun Aplikasi Tunai anda. Walaupun mungkin anda tidak dapat menambahkan kad kedua ke aplikasi, ini mempercepat proses log masuk dan pembayaran. Pengguna akan lebih bijak untuk melihat kemas kini kerana pembangun mungkin akan menambahkan lebih banyak jenis kad yang disokong tidak lama lagi.

Mengapa anda menganggap Aplikasi Tunai selesa? Kongsi pendapat anda di bahagian komen di bawah.


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found