Cara Menambah Seseorang ke Aplikasi Tunai

Bukankah hidup lebih selesa sekarang kerana anda dapat membayar bil anda menggunakan aplikasi mudah alih? Tidak ada antrian tanpa henti, tidak ada komplikasi - anda boleh melakukan segalanya dari keselesaan rumah anda sendiri. Di dunia sekarang, aplikasi seperti Aplikasi Tunai telah meningkatkan perbankan mudah alih ke tahap yang baru. Anda bukan sahaja dapat membayar bil anda, tetapi anda juga dapat membeli dan menjual Bitcoin, melaburkan wang anda, dan mengirimkannya kepada rakan atau ahli keluarga menggunakan Aplikasi Tunai. Adakah anda ingin tahu bagaimana? Artikel ini menerangkan cara menambahkan seseorang ke akaun Aplikasi Tunai anda dan cara mengirim wang kepada mereka.

Cara Menambah Seseorang ke Aplikasi Tunai

Cara Menambah Orang di Aplikasi Tunai

Aplikasi Tunai adalah cara cepat untuk menghantar wang kepada orang lain. Ia percuma dan juga selamat kerana anda dapat melindungi semua pembayaran anda dengan kata laluan. Di samping itu, anda boleh membekukan CashCard anda jika dicuri atau hilang. Anda juga boleh menambahkan lapisan keselamatan tambahan dengan meluluskan pembayaran dengan ID cap jari anda.

Menambah rakan dan keluarga ke aplikasi sama sekali tidak rumit. Satu-satunya syarat ialah mereka mempunyai akaun Aplikasi Tunai yang aktif kerana hanya pengguna aplikasi yang boleh menukar wang. Anda mesti berumur sekurang-kurangnya 18 tahun untuk membuat akaun dan menghantar dan menerima wang menggunakan aplikasi ini.

Nasib baik, anda tidak memerlukan lebih dari beberapa minit untuk membuat akaun. Sekiranya anda mempunyai akaun di bank yang lebih kecil, anda mungkin perlu menunggu sebentar untuk mendapat persetujuan. Tetapi kebanyakan bank utama biasanya memberikan persetujuan segera. Sebaik sahaja anda diluluskan, anda boleh mula mengirim wang kepada rakan dan keluarga anda.

aplikasi tunai

Langkah-langkah berikut menerangkan cara menambahkan orang ke Aplikasi Tunai. Prosesnya sama untuk kedua-dua peranti iOS dan Android.

 1. Lancarkan Aplikasi Tunai di telefon anda. Di sudut kanan atas skrin, pilih "Profil" ikon untuk membuka menu akaun.

 2. Dari halaman akaun, ketuk "Jemput Rakan, Dapatkan $ 15" untuk mengajak orang.

 3. Di tetingkap baru, anda boleh memilih kenalan dari senarai kenalan telefon anda atau memasukkan e-mel atau nombor telefon penerima yang ingin anda jemput ke aplikasi. Sekiranya beberapa kenalan anda sudah menggunakan aplikasi, anda akan melihat tanda hijau yang bertuliskan, "Menggunakan Aplikasi Tunai."

 4. Selepas anda memilih semua orang (jika anda membenarkan kenalan dalam aplikasi) atau e-mel atau nombor telefon penerima yang ingin anda jemput ke Aplikasi Tunai, ketuk "Hantar Jemputan."

 5. Penerima menerima mesej SMS (jika anda menggunakan kenalan) atau e-mel (jika anda memasukkan e-mel), menjemput mereka untuk menggunakan Aplikasi Tunai.

Sekiranya penerima menggunakan kod yang disertakan semasa mendaftar, anda masing-masing akan mendapat bonus $ 15, dan mereka akan mendapat $ 5. Ketahuilah bahawa anda boleh mengedit teks sebelum menghantarnya.

Catatan: Anda hanya boleh menuntut ganjaran $ 15 dalam Aplikasi Tunai jika:

 1. Kenalan anda menggunakan kod anda untuk menyertai aplikasi.
 2. Mereka memaut kad debit ke akaun mereka.
 3. Mereka menghantar sekurang-kurangnya $ 5 ke kenalan dalam masa dua minggu.
aplikasi tunai menambah seseorang

Cara Menghantar Wang ke Kenalan Anda

Setelah anda menambahkan orang di Aplikasi Tunai, anda mungkin tertanya-tanya bagaimana anda boleh menghantar wang kepada mereka. Ikut arahan di bawah:

 1. Lancarkan Aplikasi Tunai di telefon anda.
 2. Ketik pada "Baru" butang di bahagian bawah skrin.
 3. Taipkan jumlah wang untuk dihantar. Ingat bahawa anda tidak dapat menghantar lebih dari $ 250 dalam seminggu atau lebih dari $ 1,000 dalam sebulan.
 4. Pilih "Bayar."
 5. Tambahkan maklumat hubungan (alamat e-mel dan nombor telefon) penerima. Anda juga boleh menambahkan $ Cashtag kenalan anda, yang merupakan nama pengguna Aplikasi Tunai mereka.
 6. Masukkan tujuan pembayaran.
 7. Ketik "Bayar" untuk menyelesaikan transaksi.

Wang itu biasanya dihantar dengan serta-merta, yang merupakan satu perkara yang baik, tetapi ada satu kekurangannya. Membatalkan pembayaran tidak mungkin, jadi pastikan anda memasukkan semua maklumat dengan tepat. Sekiranya anda menghantar wang kepada orang yang salah, anda mungkin tidak akan mengembalikan wang anda. Senario ini adalah mengapa sangat penting untuk memeriksa semula semuanya sebelum anda mengetuk butang Bayar terakhir.

Semua transaksi anda disimpan dalam aplikasi. Anda sentiasa dapat memeriksa pembayaran yang dikirim dan diterima dengan melakukan perkara berikut:

 1. Buka aplikasi pada telefon pintar anda.
 2. Dari skrin utama, pilih "Aktiviti" tab.
 3. Pilih sebarang pembayaran untuk melihat perincian transaksi.

Menambah orang dalam aplikasi ini tidak memerlukan lebih dari satu minit dan dapat memberi anda atau penerima wang tambahan. Prosesnya agak mudah dan transaksi sangat pantas.