Cara Mengeluarkan Wang Syiling Tik Tok Anda

Sama seperti Instagram, TikTok menyediakan platform yang bagus untuk mengiklankan produk, muzik, video, dan banyak lagi. Ramai menggunakan aplikasi untuk mempromosikan produk dan dibayar untuk perkhidmatan mereka oleh jenama di belakang produk tersebut. Orang-orang ini lebih dikenali sebagai influencer.

Cara Mengeluarkan Wang Syiling Tik Tok Anda

Apa yang anda perlukan adalah kreativiti dan banyak pengikut untuk dapat mengewangkan kandungan anda di TikTok. Syarikat sanggup membayar antara $ 200 hingga $ 20,000 untuk setiap video berjenama bergantung kepada berapa banyak pengikut yang anda miliki.

Sekiranya anda mempunyai pengikut yang cukup besar dan membuat beberapa video yang anda bayar, anda boleh mengeluarkan wang dari aplikasi sebaik sahaja anda mengumpulkan lebih dari $ 100 (lebih kurang 10,000 syiling) pada profil anda. Duit syiling ditukar menjadi berlian, yang kemudian ditukar menjadi wang tunai apabila dikeluarkan.

Artikel ini menerangkan semua yang perlu anda ketahui mengenai pengeluaran wang dari TikTok.

Peraturan untuk Pengeluaran Wang Tunai dari TikTok

TikTok hanya dapat mengarahkan dana ke akaun PayPal. Oleh itu, anda perlu mendaftar untuk akaun PayPal jika anda tidak memilikinya. Sekiranya anda melakukannya, pastikan semua maklumat yang anda berikan betul. Periksa maklumat kad kredit dan alamat anda. Anda satu-satunya yang bertanggungjawab sekiranya transaksi salah, jadi lebih baik selamat daripada meminta maaf.

TikTok Cara Tunai

Peraturan Pengeluaran Tik Tok

 • Bayaran minimum ialah $ 100.

  Anda tidak boleh mengeluarkan wang kurang dari $ 100, tempoh. TikTok menerima permintaan pengeluaran anda hanya jika anda mempunyai lebih dari US $ 100 di akaun TikTok anda. Sekiranya kandungan anda tidak menghasilkan banyak pendapatan, anda mungkin perlu menunggu beberapa hari / minggu sehingga wang terkumpul sebelum membuat pengeluaran.

 • Had harian maksimum ialah $ 1,000.

  Anda hanya boleh mengeluarkan sehingga $ 1,000 dari akaun TikTok ke akaun PayPal anda setiap hari. Sekiranya anda mempunyai, katakanlah, $ 3400 dalam akaun TikTok anda, anda harus mengeluarkan wang tersebut selama empat hari dengan mengeluarkan $ 1000 setiap hari untuk tiga yang pertama, kemudian mengeluarkan selebihnya pada hari keempat. Itu mungkin sedikit tidak selesa, tetapi itulah peraturannya.

Anda juga harus bersetuju dengan Syarat Perkhidmatan sebelum membuat pengeluaran.

Cara Pengeluaran dari TikTok

Membuat pengeluaran dari TikTok adalah mudah dan hanya memerlukan beberapa saat. Pastikan anda memahami peraturan dan syarat Pengeluaran TikTok sebelum meneruskan. Inilah yang harus anda lakukan:

 1. Buka aplikasi TikTok.

 2. Ketuk elips mendatar (tiga titik) di sudut kanan atas, yang membawa anda ke tetapan.

 3. Pilih "Dompet."

 4. Ketik "Pendapatan saya."
 5. Pilih "Tarik balik."
 6. Log masuk ke akaun PayPal berdaftar anda.
 7. Sahkan pengeluaran.

Setelah mengikuti langkah-langkah di atas, wang itu sekarang harus ada di akaun PayPal anda. Ingat, anda hanya dapat mengeluarkan wang apabila anda mempunyai lebih daripada 10,000 syiling di akaun TikTok anda.

Soalan Lazim Tunai Duit Syiling TikTok

Berapa Bayaran Pindahan?

Aplikasi TikTok tidak mengenakan sebarang bayaran pindahan tetapi PayPal dikenakan. Bergantung pada negara di mana akaun anda didaftarkan dan apa yang PayPal mengkategorikan pengeluaran anda sebagai (derma, pemindahan bukan peribadi, dll.), PayPal boleh mengenakan bayaran 2% atau lebih kepada anda dan bayaran tetap untuk setiap pemindahan wang.

Berapa lama masa yang diperlukan untuk wang dipindahkan?

Jangan bergantung pada wang yang anda ada di TikTok jika anda memerlukannya dengan segera. Aplikasi ini memerlukan masa sehingga 15 hari untuk menyemak permohonan pengeluaran anda. Mereka mengatakan bahawa atas sebab keselamatan, tetapi mereka juga menyatakan bahawa mungkin memerlukan masa lebih lama untuk pembayaran disetujui.

Apabila aplikasi akhirnya menyetujui penarikan, anda mungkin perlu menunggu lebih banyak lagi kerana PayPal.

Polisi mereka membolehkan mereka menangguhkan dana anda sehingga mereka selesai membuat pemeriksaan keselamatan. Mungkin memerlukan masa hingga 21 hari sehingga wang anda tersedia di akaun PayPal anda. Sekiranya anda ingin mengeluarkan dana dari PayPal ke akaun bank anda, anda harus menunggu sekurang-kurangnya satu hari lagi, tetapi mungkin memerlukan masa hingga 7 hari kerja.

Intinya adalah bahawa anda harus banyak menunggu sebelum anda dapat menghabiskan wang yang anda perolehi di TikTok.

Berapa Banyak Wang yang Boleh Anda Jana?

Menjana wang di TikTok tidak mudah kerana anda harus kreatif. Lebih penting lagi, ia akan membantu sekiranya anda mempunyai khalayak ramai untuk menjadi seorang yang berpengaruh. Walaupun anda mula menjana wang, tetap relevan dan membuat kandungan berkualiti dengan kadar tetap adalah pekerjaan sepenuh masa.

Tetapi, jika anda menjadikannya besar, anda boleh memperoleh banyak wang. Menurut laporan, 10 pemain teratas memperoleh purata $ 46,000 hanya dalam dua minggu pada 2016. Bart Baker menghasilkan $ 30,000 berdasarkan beberapa persembahannya. Ini bermaksud bahawa anda boleh mendapat banyak hasil dari TikTok jika anda tahu bagaimana melakukannya.