Cara Menghantar & Meniru Tablet Api Amazon ke Peranti Roku

Selama satu dekad yang lebih baik, Amazon telah berusaha membina ekosistem peranti yang dirancang untuk bekerjasama secara sepadu mungkin.

Cara Menghantar & Meniru Tablet Api Amazon ke Peranti Roku

Seluruh perpustakaan e-book Kindle anda diselaraskan dengan aplikasi Kindle di PC dan telefon pintar anda, filem yang anda mula tonton di komputer riba melalui Amazon Instant Video mengambil semula dengan aplikasi di TV pintar anda, dan aplikasi yang anda pasang pada satu peranti dapat muncul di setiap peranti berjenama Fire di perpustakaan anda.

Walaupun sistem operasi utama Amazon dibina di atas Android, jelas apabila menggunakan peranti Amazon bahawa anda ada di ekosistem Amazon, bukan di Google. Tablet Fire's Amazon, misalnya, mengabaikan kemampuan untuk menggunakan antara muka Cast Google, walaupun menjalankan seni bina yang sama dengan peranti Android standard.

Apabila anda membeli peranti Fire, anda membeli ekosistem Amazon dan Amazon Prime. Di antara tablet Fire, peranti Fire TV, dan apa sahaja yang menjalankan Alexa, anda akan menemui ekosistem terbaik untuk peranti anda yang wujud di dunia Amazon Prime.

Bolehkah anda melakukan streaming dari Amazon Fire ke Roku?

Namun, ini bukan semua malapetaka dan kesuraman. Sekiranya anda menggunakan peranti Roku untuk menonton Netflix, YouTube, dan aplikasi hiburan lain di televisyen, anda boleh menggunakan tablet Fire anda untuk mengalirkan sebahagian kandungan kegemaran anda ke peranti anda.

Ia tidak berfungsi dengan sempurna seperti yang diharapkan; untuk mempunyai pengalaman streaming yang sempurna, anda memerlukan TV Kebakaran, dan walaupun itu mempunyai sekatan terhad mengenai perkara yang anda boleh dan tidak dapat dicerminkan atau dilancarkan ke televisyen anda.

Namun, adalah mungkin untuk mengalirkan sebahagian besar hiburan anda dari tablet Amazon Fire ke televisyen anda, dan kami akan menunjukkan caranya. Beberapa aplikasi berfungsi secara langsung dengan Roku langsung dari pintu pagar, sementara perkhidmatan lain memerlukan sedikit kerja atau kesabaran untuk berfungsi dengan betul dengan peranti Roku anda. Dan sayangnya, beberapa aplikasi dan perkhidmatan tidak akan berfungsi sama sekali dengan Roku.

Ini adalah panduan kami untuk menonton dan menghantar Amazon Fire TV dengan betul dari peranti Roku anda.

Aplikasi yang Berfungsi dengan Roku Out of the Box (Netflix)

Tidak semua aplikasi pada tablet Fire anda berfungsi dengan baik dengan Roku anda; begitulah keadaannya ketika menggunakan tablet yang pada asalnya tidak dirancang untuk set-top box anda.

Yang mengatakan, ada beberapa aplikasi yang berfungsi dengan baik dengan Roku, dan itu masuk akal. Roku mempunyai salah satu koleksi aplikasi terluas untuk platform set-top box; satu-satunya aplikasi utama yang hilang dari peranti ini ialah iTunes dan Apple Music platform Apple, yang masuk akal, memandangkan Apple juga menjual peranti Apple TV mereka sendiri.

Ini mungkin satu-satunya platform yang menyimpan kandungan Amazon dan Google pada satu peranti pada masa ini (walaupun Nvidia Shield TV, yang berjalan di Android TV, pada masa ini juga menawarkan pengaturcaraan Amazon), yang menjadikannya salah satu peranti paling fleksibel di pasaran hari ini.

Dan memandangkan kemampuan untuk memilih Roku mulai dari hanya $ 30, itu juga kotak termurah yang boleh anda beli di pasaran hari ini yang berjaya bekerja dengan semua aplikasi kegemaran anda.

Sudah tentu, ketika membeli Roku melalui sesuatu seperti Fire TV atau Fire Stick dari Amazon, penting untuk diingat bahawa peranti tidak akan berfungsi dengan sempurna dengan setiap aplikasi di tablet anda, terutama tanpa kerja keras.

Untuk satu, streaming kandungan Amazon terkunci sepenuhnya untuk menggunakan peranti Fire TV bersama dengan tablet Fire anda, jadi sukar untuk menonton kandungan Amazon di Roku anda dari tablet anda tanpa hanya menggunakan aplikasi Video Amazon lalai yang sudah ada di Roku.

Amazon menghentikan penontonnya daripada melakukannya, memerlukan akaun Perdana untuk dilog masuk ke kedua-dua akaun tersebut semasa melakukan streaming video.

Walaupun begitu, anda tidak bernasib baik sepenuhnya. Satu aplikasi besar yang berfungsi dengan Roku dari tablet Fire anda ialah Netflix. Semasa menyemak imbas melalui Netflix di Fire 7, Fire HD8, atau Fire HD10, anda mungkin akan melihat ikon kecil di sudut kanan atas yang tidak asing bagi pengguna Android mana pun.

Itulah ikon pemeran, yang memungkinkan untuk mengalirkan kandungan dari tablet anda ke hampir mana-mana peranti di rumah anda. Ini termasuk peranti Roku anda, tetapi juga membolehkan anda melakukan streaming ke Fire Stick, TV pintar, atau hampir mana-mana peranti lain yang menjalankan Netflix pada skrin besar.

Apabila anda mengetuk ikon itu, anda akan melihat pemberitahuan muncul di perangkat anda yang memungkinkan anda memilih dari daftar peranti untuk mulai mengirim aliran. Pada dasarnya, mana-mana peranti pintar yang disambungkan dengan Netflix akan berfungsi dengan tablet anda semasa anda menyambungkannya, termasuk Roku anda, jadi anda mungkin perlu memilih dari senarai peranti yang merangkumi televisyen lain di rumah anda.

Anda memerintahkan Netflix untuk memainkan aliran tertentu, jadi anda ingin memastikan tablet Roku dan Fire anda disambungkan ke akaun yang sama dan rangkaian yang sama. Setelah selesai, anda akan dapat memainkan kandungan di televisyen anda tanpa masalah, malah anda dapat mengawalnya langsung dari tablet anda tanpa halangan.

Aplikasi yang Berfungsi Dari Google Play Store (YouTube)

Di luar Netflix, sukar untuk mencari aplikasi yang berfungsi dengan peranti Roku anda langsung dari Amazon Appstore. Malah aplikasi yang menyokong standard Cast Google pada peranti Android biasa, seperti Hulu, nampaknya tidak memiliki kemampuan untuk melakukan apa-apa dengan Roku atau kotak set-top anda yang lain.

Sudah tentu, kerana Fire OS Amazon dibina di atas Android 5.0 Lollipop, kami dapat menggunakannya untuk keuntungan kami. Walaupun Appstore mungkin tidak ada dalam aplikasi yang memungkinkan anda memanfaatkan Roku anda untuk menstrim atau menghantar kandungan dari peranti anda, Google Play Store mempunyai banyak pilihan dan aplikasi yang dapat kami gunakan untuk streaming langsung ke kotak Roku anda. Tetapi bagaimana di Bumi kita boleh memasang Play Store pada peranti kita? Bagaimanapun, tidak mungkin Amazon membenarkan aplikasi pesaing dihoskan di Appstore mereka! Seperti yang kami sebutkan, barisan tablet Fire menjalankan versi Android bercabang yang membolehkan anda memasang Play Store pada peranti anda. Kami mempunyai panduan lengkap untuk memasang Play Store pada tablet Fire anda di sini (abaikan bahagian YouTube Kids), tetapi demi kemudahan, kami telah menyertakan versi yang dipendekkan di bawah.

Memasang Play Store

Anda mungkin ingin memulakan dengan Forum Pengembang XDA yang merupakan tempat para pakar Android berkumpul untuk bermain-main dengan telefon, tablet, dan kotak mereka.

Forum XDA legenda di sekitar pasaran rooting dan modding untuk Android, dan mudah untuk mengetahui sebabnya. Pengguna ini bersemangat, dan inilah tempat untuk mencari laporan mendalam mengenai bahagian peranti dan produk anda sendiri.

Percayalah apabila kami mengatakan, tidak ada tempat lain di internet seperti itu. Setelah anda berada di halaman ini, muat turun keempat aplikasi dari peranti anda. Anda perlu mengikuti arahan untuk memastikan anda memuat turun versi yang betul untuk peranti anda; beberapa tablet seperti Fire HD 8 memerlukan aplikasi yang berbeza daripada Fire 7.

Setelah aplikasi dimuat turun, masuk ke menu tetapan anda. Tatal ke bahagian bawah halaman tetapan anda dan ketuk pada pilihan yang berbunyi "Keselamatan", yang akan anda temukan di bawah kategori "Peribadi".

Tidak ada banyak pilihan di bahagian Keselamatan, tetapi di bawah "Lanjutan", Anda akan melihat togol membaca "Aplikasi dari Sumber Tidak Dikenal", bersama dengan penjelasan berikut: "Benarkan pemasangan aplikasi yang bukan dari Appstore. " Aktifkan tetapan ini, kemudian keluar dari menu tetapan.

Mula memasang setiap aplikasi satu persatu. Sekiranya anda mengikuti langkah-langkah dalam panduan XDA di atas dan memuat turun masing-masing mengikut urutan yang betul, muat turun keempat harus berada di bahagian atas senarai, dan muat turun pertama di bahagian bawah, sehingga pesanan muncul seperti itu:

 • Kedai Google Play
 • Perkhidmatan Google Play
 • Rangka Kerja Perkhidmatan Google
 • Pengurus Akaun Google

Selesaikan dari bawah senarai ini dan mulakan dengan memasang Pengurus Akaun Google. Malangnya, pada masa ini terdapat sedikit masalah dengan Fire OS 5.6.0.0. Sama ada terima kasih kepada beberapa tweak oleh Amazon, atau bug dalam perisian, cuba memasang aplikasi ini menghasilkan butang pemasangan berwarna kelabu.

Beruntung bagi kami, anda dapat menyelesaikan masalah ini dengan menggunakan trik cepat ini: setelah anda berada di layar pemasangan dengan ikon berwarna kelabu, cukup matikan skrin peranti anda, kemudian hidupkan semula dan buka kunci peranti anda. Tatal ke bahagian bawah halaman pemasangan aplikasi sekali lagi, dan anda akan melihat bahawa butang "Pasang" sekali lagi berfungsi pada peranti anda.

Penyelesaian alternatif melibatkan mengetuk ikon multitasking / aplikasi terkini sekali, kemudian memilih semula halaman pemasangan aplikasi dari senarai aplikasi baru-baru ini, dan anda akan melihat butang "Pasang" menyala dengan oren.

Ikuti langkah-langkah ini untuk keempat-empat aplikasi dalam urutan ini: Pengurus Akaun Google, Kerangka Perkhidmatan Google, Perkhidmatan Google Play, Google Play Store. Setelah selesai, mulakan semula tablet anda.

Apabila dimuat semula, anda akan melihat bahawa Play Store kini dipasang pada peranti anda. Semasa melancarkan aplikasi, anda akan dapat memuatkan Google Play Store utama, di mana anda kemudian boleh log masuk ke akaun Google anda pada peranti anda. Setelah log masuk, anda boleh mula memuat turun kandungan ke peranti anda.

Menonton YouTube

Aplikasi utama yang boleh anda streaming dari tablet Fire ke Roku adalah YouTube. Seperti Netflix, YouTube menggunakan antara muka Cast standard untuk berkongsi video YouTube dengan set-top box Roku anda.

Namun, tidak seperti Netflix, YouTube tidak mempunyai aplikasi standard di Amazon Appstore. Anda akan menemui antara muka web yang boleh dimuat turun untuk YouTube di Appstore, tetapi sayangnya aplikasi itu tidak menyokong apa-apa jenis penstriman atau penghantaran ke peranti lain (sebahagian besarnya kerana ia tidak berdasarkan pada aplikasi, tetapi hanya menggunakan laman web mudah alih dalam pembungkus aplikasi).

Anda dapat memilih video untuk disiarkan secara langsung ke peranti anda, dan setelah peranti itu streaming, anda akan mendapat akses penuh untuk dapat mengawal YouTube dari tablet anda, seperti yang anda lakukan dengan Chromecast dan peranti Android standard.

Sekiranya anda pernah menggunakan aplikasi YouTube pada peranti Android standard sebelumnya, anda akan mengetahui apa yang kita hadapi di sini dan ini akan terasa seperti proses yang biasa.

Alasan kedua-dua YouTube dan Netflix berfungsi dengan baik dengan peranti Roku anda adalah berkat konsep streaming yang disebut Discovery and Launch, atau DIAL, yang dibina oleh Netflix dan YouTube bersama-sama, dengan sokongan dari Sony dan Samsung. DIAL adalah cara asal standard Chromecast menyokong peranti tempatan, walaupun protokol ini kemudian digantikan oleh mDNS.

Di luar Netflix dan YouTube, anda tidak akan menemui banyak aplikasi yang menyokong sistem, kerana anda hanya melancarkan aplikasi pada peranti yang disokong. Ini mungkin kelihatan tidak selesa, tetapi sayangnya, standard casting yang digunakan oleh Roku, yang dikenali sebagai Miracast, tidak disokong oleh peranti tablet Fire yang lebih baru.

Walaupun senang mendapat sokongan Netflix dan YouTube dari tablet Fire anda untuk menghantar ke Roku anda, malangnya Miracast telah dikeluarkan dari barisan peranti.

Menambah Aplikasi Roku ke Tablet Api Amazon Anda

Selain YouTube, anda juga ingin memuat turun aplikasi Roku dari Google Play setelah ditambahkan ke peranti anda. Aplikasi Roku menambah sekumpulan kawalan baru ke peranti, termasuk kemampuan untuk mengawal peranti dengan alat kawalan jauh maya, memuat turun aplikasi baru dari kedai saluran tepat di peranti anda, mengakses papan kekunci maya penuh pada tablet anda, dan yang paling penting, lihat tab "Apa Yang Ada", yang akan mengarahkan anda ke arah streaming kandungan yang membolehkan anda melancarkan secara automatik dari aplikasi tempat filem tertentu diputar.

Sebagai contoh, memilih "Eat Pray Love" dari aplikasi pemilihan filem percuma akan menunjukkan kepada anda di mana sahaja filem itu disenaraikan untuk disewa, termasuk Vudu, Amazon, dan Google Play. Namun, ini juga membolehkan anda memilih Saluran Roku, di mana aplikasinya kini tersedia secara percuma. Sekiranya anda belum mempunyai aplikasi tertentu pada peranti anda, anda akan diminta untuk log masuk dengan maklumat akaun Roku anda; jika tidak, aplikasi akan dilancarkan secara automatik.

Aplikasi Roku juga dapat menstrimkan beberapa media tempatan, sesuatu yang akan kami sentuh sedikit di bawah. Menstrim media tempatan melalui aplikasi Roku anda lebih terhad daripada menggunakan aplikasi yang kami sarankan di bawah ini (belum lagi memerlukan Play Store dipasang pada peranti anda), tetapi bukan cara yang mengerikan untuk menyelesaikan sesuatu. Setelah aplikasi dipasang pada peranti anda, pilih tab Foto + di bahagian bawah untuk memuatkan muzik dan foto pada peranti anda.

Anda tidak dapat menstrimkan muzik yang ditambahkan dari Amazon Prime Music atau Amazon Music Unlimited, tetapi apa sahaja pada peranti anda yang dimuat turun dan disimpan secara rasmi di tablet anda akan dapat ditambahkan ke aliran anda. Perkara yang sama berlaku untuk foto, dan sebagai bonus, anda bahkan dapat menggunakan paparan tablet untuk mengawal muzik yang dimainkan pada peranti anda, atau tahap zoom masuk dan keluar pada foto.

Secara keseluruhan, kemampuan menghantar melalui aplikasi Roku pada tablet Fire anda tidak sama seperti jika anda boleh melakukan penghantaran langsung antara peranti Android biasa dan Chromecast, tetapi ia menambahkan beberapa ciri serius kembali ke peranti anda.

Streaming Media Tempatan

Sekiranya anda ingin mengalirkan media tempatan dari peranti anda, sama ada muzik, filem, video, foto, atau apa sahaja yang seumpamanya, kami mempunyai beberapa cadangan aplikasi berkualiti untuk anda. Tidak setiap aplikasi streaming berfungsi dengan baik dengan Roku anda, tetapi ada dua pilihan untuk streaming kandungan tempatan dari tablet Fire anda ke peranti Roku anda.

Yang pertama adalah AllCast, yang mempunyai aplikasi di Play Store dan Amazon Appstore. Setelah membuka aplikasinya, anda dapat melihat senarai pemain yang boleh anda gunakan di rangkaian anda. Dalam ujian kami, Allcast berjaya mengambil kedua-dua peranti Roku di rangkaian, serta Fire Stick juga disambungkan ke peranti tersebut.

Menggunakan aplikasinya bergantung pada pemasangan aplikasi Allcast ke peranti anda, walaupun beberapa pemain (termasuk Roku) dapat menggunakan AllCast tanpa memasang terpisah.

Terdapat beberapa nota untuk AllCast. Pertama, anda tidak boleh mengharapkan AllCast mencerminkan peranti anda secara langsung. Sebagai gantinya, AllCast akan membolehkan anda menstrimkan foto, video, muzik, dan lebih banyak lagi secara langsung ke pemain anda, berbanding hanya dapat menayangkan paparan anda.

Sebilangan besar pengguna yang ingin mencerminkan tablet mereka akan melakukannya untuk memaparkan kandungan seperti foto atau video peribadi, dan dalam hal itu, AllCast melakukan perkara yang sama. Kedua, peranti Roku pada hujung penerima dan tablet Fire anda mesti disambungkan ke rangkaian yang sama. Ketiga, versi percuma AllCast adalah terhad; anda hanya dapat mengalirkan kandungan selama lima minit pada satu masa. Untuk memanfaatkan AllCast sepenuhnya, anda perlu membeli aplikasinya.

Penyenaraian AllCast di Amazon Appstore mempunyai senarai ulasan satu bintang yang luas, dengan pengguna mengeluh aplikasi tersebut tidak akan tersambung ke Fire Stick atau Roku mereka. Berdasarkan pengalaman kami, kami dapat melakukan streaming ke kedua-dua platform, jadi kami dapat memberikan kelebihan kepada aplikasi ini. Sebelum membayar versi penuh, pastikan anda menguji versi percuma di tablet anda untuk memastikan aplikasi melakukan perkara yang anda perlukan. Anda boleh mendapatkan aplikasinya dari Amazon Appstore atau Google Play Store; kedua-dua versi aplikasinya sama.

Streaming Media Dalam Talian

Tidak seperti AllCast, yang memberi tumpuan terutamanya pada streaming media tempatan (walaupun AllCast menyokong Plex dalam versi berbayarnya), aplikasi kedua kami yang disyorkan memberi tumpuan terutamanya pada streaming media dalam talian melalui laman web dan sumber dalam talian yang lain. Aplikasi ini dinamakan Cast Video dan TV, dan walaupun terdapat beberapa versi aplikasi ini untuk dimuat turun, aplikasi yang akan kita lihat adalah, tidak menghairankan, berkaitan dengan kotak Roku yang terletak di bawah televisyen anda.

Dengan aplikasi ini, anda dapat menghantar kandungan dari laman web kegemaran anda terus dari penyemak imbas yang disertakan bersama aplikasi pada tablet anda. Cukup gunakan aplikasi untuk melayari laman web pilihan anda, kemudian pilih ikon streaming yang terdapat di dalam aplikasi untuk mula menghantar video ke Roku anda.

Video dan TV Cast mempunyai penyekat iklan bawaan, yang akan mengurangkan jumlah iklan yang akan anda lihat semasa menggunakan aplikasi. Begitu juga, anda juga dapat menyimpan laman web dalam penyemak imbas penanda halaman dalam aplikasi, yang menjadikan muat semula laman web menjadi mudah ketika menyemak imbas kandungan baru.

Sebaik sahaja anda memasang aplikasinya, anda perlu memastikan bahawa Android System Webview dipasang pada peranti anda; aplikasi tidak akan berfungsi tanpanya. Anda boleh mencari aplikasinya di Play Store dengan mencari namanya, walaupun perlu diketahui bahawa aplikasi tersebut akan cuba dipasang dari Amazon Appstore tanpa dapat melakukannya.

Terdapat beberapa batasan untuk aplikasi ini. Pertama sekali, aplikasi ini tidak akan berfungsi pada model Roku yang lebih lama. Sekiranya anda mempunyai kotak siri Roku atau Roku 2000 yang asli, atau kotak Roku berjenama TV Sekarang, anda tidak akan dapat menggunakan aplikasinya pada peranti anda. Namun, kebanyakan model lain, termasuk Roku 2, Roku 3, Roku 4 HD, Roku Express, Roku Premiere, dan Roku Ultra semuanya harus disokong. Untuk senarai lengkap model yang tidak disokong dan yang disokong, periksa Senarai Main Google aplikasi untuk mendapatkan lebih banyak maklumat mengenai perkara ini. Kedua, aplikasi tidak berfungsi dengan semua video.

Seperti yang dijangkakan, apa sahaja yang menggunakan DRM untuk melindungi video mereka daripada mereka yang ingin mencuri kandungan tidak akan berfungsi. Ini termasuk aliran Netflix, HBO, dan Amazon Prime secara khusus, tetapi apa-apa dengan pemain berasaskan DRM juga tidak akan berfungsi di sini. Perkara yang sama berlaku untuk apa sahaja berdasarkan video Flash kerana penyemak imbas tidak dapat memuatkan pemalam Adobe yang dihentikan.

Di luar sekatan tersebut, bagaimanapun, anda harus mengetahui bahawa aplikasi ini berfungsi untuk semua perkara, dari aliran televisyen langsung hingga kandungan web di laman berita kegemaran anda. Semasa pertama kali melakukan streaming dari aplikasi, anda akan dapat mengetahui apakah itu berfungsi dengan baik setelah paparan Roku berubah menjadi mengumumkan bahawa ia siap untuk transmisi. Aplikasi ini tidak sempurna, tetapi dalam ujian kami, aplikasi ini berjaya dengan baik sepanjang kami berada dalam kandungan yang dapat dimainkan dengan mudah melalui aliran.

Pasukan pengembangan di belakang aplikasi cukup mantap, dengan e-mel sokongan yang diberikan dalam keterangan aplikasinya, bayaran balik 24 jam untuk versi aplikasi berbayar (yang, seperti AllCast, diperlukan untuk terus menggunakan aplikasi untuk jangka masa panjang masa), dan beberapa arahan yang ditulis dengan baik dalam penerangan aplikasi. Menyiapkan aplikasi semudah menunggu aplikasi mencari peranti Roku anda, menyambung menggunakan pemilih di layar, menavigasi penyemak imbas ke video, dan mengetuk ikon Cast di aplikasi. Oleh kerana Video dan TV Cast hanya menunjukkan Roku anda di aliran video, suapan berfungsi dengan baik pada peranti anda dengan mudah. Perlu diingat bahawa beberapa ulasan mengalami kesukaran untuk membuat aplikasi berfungsi, tetapi selagi tablet dan Roku anda berada di rangkaian yang sama ketika cuba melakukan streaming, anda tidak perlu menghadapi terlalu banyak kesukaran dari aplikasi tersebut.

***

Tidak boleh mengejutkan bahawa tidak semuanya berfungsi dengan sempurna antara peranti Roku dan tablet Fire anda. Roku anda tidak dirancang untuk menerima isyarat dari peranti Android, seperti Chromecast, dan tablet Fire anda juga dibina untuk bekerja bersama dengan Fire TV atau peranti Fire Stick dari Amazon.

Bersama dengan beberapa aplikasi tertentu, namun belum lagi penambahan Google Play Store pada tablet anda, anda dapat membuat kedua-dua peranti berfungsi dengan baik dalam waktu singkat. Google dan Netflix sama-sama membina aplikasi video masing-masing untuk melakukan streaming ke mana-mana peranti yang bersambung (walaupun sayangnya, Filem Google Play tidak termasuk dalam ini), yang bermaksud anda dapat mengalirkan suapan mereka ke Roku dengan mudah selagi anda memasang yang betul Aplikasi Play Store untuk merebut aplikasi YouTube. Begitu juga, AllCast dan Video dan TV Cast membolehkan anda menstrim media tempatan dan dalam talian, yang bermaksud, anda boleh menambahkan sokongan tambahan ke peranti anda tanpa terlalu banyak kerja dari pihak anda.

Sekiranya anda ingin mendapatkan pengalaman transmisi yang sempurna dengan tablet Fire anda, anda ingin mengambil Fire Stick atau Fire TV device dari Amazon. Lebih baik lagi, anda boleh membeli Chromecast atau Chromecast Ultra dari Google, yang apabila digabungkan dengan Play Store yang dipasang pada peranti anda melalui repositori pihak ketiga seperti APKMirror, akan membolehkan anda menyalurkan dan menjalankan Cast pada peranti anda dalam masa yang singkat.

Roku tidak dibina dengan protokol gaya Cast bawaan, tetapi itu tidak bermakna anda tidak dapat memanfaatkan apa yang ditawarkan melalui aplikasi dan menggabungkannya dengan aplikasi seperti Netflix, Roku, dan AllCast untuk mendapatkan casting dan berjalan pada peranti.

Cerminkan Api Anda ke HDTV Anda melalui WiFi

Cukup lurus ke depan untuk menghidupkan pencerminan yang membolehkan Kindle Fire HDX 7 (generasi ketiga) anda tampil di televisyen anda. Untuk membolehkan pencerminan, ikuti langkah berikut:

 1. Pastikan TV anda "Boleh ditemui" melalui rangkaian (ini mungkin memerlukan melihat dokumen untuk tv anda)
 2. Leret ke bawah dari bahagian atas skrin Tablet Tablet anda
 3. Ketik Tetapan
 4. Langkah seterusnya Paparan & Bunyi
 5. Kemudian ketik Mencerminkan
 6. Akhirnya, ketik nama TV anda (atau peranti lain), tunggu sehingga 30 saat untuk menyambungkannya

Itu saja, anda sekarang seharusnya dapat mencerminkan tablet Fire anda dengan TV anda, yang membolehkan anda memaparkan apa sahaja yang anda mahukan dari tablet anda di TV anda.

Untuk mematikan pencerminan, geser ke bawah dari bahagian atas tablet anda sekali lagi, tetapi kali ini pilih Berhenti Mencerminkan.

Sekiranya artikel ini berguna, lihat artikel TechJunkie lain yang berkaitan, termasuk ini:

 • Cara Memuat turun Filem di Tablet Api Amazon Anda - September 2019
 • Pemain Media Terbaik untuk Roku [Julai 2019]
 • 10 Permainan Roku Terbaik yang Boleh Anda Main Sekarang

Adakah anda mempunyai cadangan mengenai kaedah terbaik untuk menghantar dan mengalirkan dari Kindle Fire ke Roku anda? Sekiranya ada, sila beritahu kami mengenai perkara ini di komen di bawah!


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found