Cara Cast dari Firefox ke Roku

Terdapat banyak perkara yang boleh anda lakukan pada peranti Roku anda. Sebagai contoh, anda boleh menghantar video dari Firefox ke Roku anda. Ini sangat berguna bagi orang-orang yang menggunakan telefon mereka, tetapi mereka ingin melihat video di skrin besar.

Cara Cast dari Firefox ke Roku

Jelas sekali, skrin TV jauh lebih baik untuk menonton video daripada skrin telefon. Sekiranya anda tidak pasti bagaimana melakukan ini, anda tidak bersendirian. Roku tidak menerangkannya dengan baik di laman web rasmi mereka, tetapi jangan risau. Kami akan menerangkan cara menghantar Firefox ke Roku dengan terperinci, jadi baca terus.

Keperluan Casting Firefox ke Roku

Apa yang akan anda lakukan disebut casting, dan tidak ada kaitan dengan pemodelan. Anda boleh menghantar video dari satu peranti ke peranti lain untuk mengalami pengalaman penstriman yang lebih baik. Oleh kerana Roku mementingkan hal itu, mereka dapat melakukannya, bahkan untuk pengguna Firefox.

Perkara pertama yang pertama, anda perlu menambahkan saluran Firefox ke peranti Roku anda. Saluran ini percuma, dan inilah pautan yang boleh anda ikuti untuk menambahkannya. Ini akan membolehkan anda menonton video dari Firefox di Roku anda. Namun, ada tangkapan.

firefox roku

Malangnya, pemutus Firefox ke Roku hanya berfungsi pada peranti Android. Masih belum ada sokongan iOS atau Windows, walaupun orang memintanya selama bertahun-tahun sekarang. Sekiranya anda mempunyai telefon Android, muat turun Penyemak Imbas Firefox dari Google Play Store rasmi.

Akhirnya, pastikan bahawa peranti Android dan Roku anda disambungkan ke rangkaian Wi-Fi yang sama. Sekarang, anda sudah bersedia untuk menghantar video Firefox ke Roku.

Cara Menghantar Video Firefox ke Roku

Ikuti langkah-langkah ini dan hantar Firefox ke Roku dengan mudah:

  1. Sebelum memulakan, pastikan anda mempunyai versi Firefox terbaru di Android anda, dan pastikan sistem Roku anda terkini.
  2. Mulakan Firefox pada telefon Android anda. Pergi ke laman web yang mempunyai video yang disokong oleh Roku (format MKV, MOV, MP4, dan WMV). Anda boleh mencuba dengan laman web CNN, yang mempunyai video dalam format yang disokong.
  3. Sekiranya format video disokong, tetapi tidak akan dimainkan, cuba matikan Adobe Flash Player di telefon anda.
  4. Mainkan video di penyemak imbas Firefox telefon anda.
  5. Tidak lama kemudian, setelah iklan selesai, anda akan melihat ikon Cast (simbol Wi-Fi di dalam kotak) di bar alat main balik video atau bar alamat laman web. Ketiknya.
  6. Anda akan memasuki tetingkap Kirim ke Peranti. Lihat senarai sehingga anda menemui Roku. Pilihlah.
  7. Selepas video dimuat, video akan dimainkan di skrin TV anda.
  8. Anda dapat mengawal pemutaran video dari telefon anda, di bahagian bawah skrin anda. Sekiranya anda mahu, anda juga boleh menggunakan alat kawalan jauh Roku.

Mengapa Ini Rapi?

Ini lebih berguna daripada yang anda fikirkan. Sebagai permulaan, orang tanpa alat kawalan jauh Roku boleh menggunakan telefon mereka dan bukannya alat kawalan jauh. Bersama dengan aplikasi Android Roku, ini menjadikan alat kawalan jauh fizikalnya berlebihan.

Sebab lain mengapa penghantaran Firefox ke Roku adalah kesederhanaan. Mengapa bersusah payah menonton video di layar Android kecil ketika anda dapat menontonnya di layar besar? Dari satu segi, Roku dapat mengubah TV biasa anda menjadi TV pintar.

Anda tahu berapa kos TV pintar berkualiti, jadi anda dapat menghargai nilai tambah Roku anda. Ini bukan penyelesaian yang ideal, tetapi mereka sentiasa meningkatkan perkhidmatan mereka.

Apa yang Hilang?

Sekali lagi, ciri ini hanya berfungsi pada peranti Android. Malangnya, anda tidak dapat melakukannya di platform lain. Ini adalah kekecewaan untuk pengguna iOS atau Windows, tetapi apa yang boleh anda lakukan? Sebenarnya, ada cara untuk menghantar kandungan dari iOS atau Windows anda terus ke Roku, tanpa penyemak imbas Firefox.

Ini adalah topik yang sama sekali berbeza, tetapi perlu disebutkan. Juga, Roku harus memperluas senarai format video yang disokong untuk memasukkan format popular lain, sehingga anda dapat menghantar lebih banyak video ke dalamnya.

Hei, sebelum (pada tahun 2014) anda hanya dapat melihat video MP4, jadi mereka sudah pasti meningkatkan pemilihan formatnya.

firefox

Firefox di Roku

Itu tidak sukar, bukan? Anda boleh menikmati melihat laman web kegemaran anda di Firefox melalui Roku sekarang, dan bukannya melihatnya di skrin mudah alih kecil. Semoga laman web kegemaran anda menggunakan format video yang disokong.

Sekiranya anda tertanya-tanya tentang membuang YouTube, ia berbeza dan tidak berfungsi melalui Firefox. Anda perlu menggunakan saluran YouTube Roku dan aplikasi proprietari, tetapi mari kita simpan untuk hari lain. Apakah laman web yang paling anda gemari untuk menonton di Roku? Beritahu kami dalam komen di bawah.


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found