Semua Akses CBS Terus Menjeda - Apa yang Perlu Dilakukan?

Ingin menstrimkan kegemaran anda seperti NCIS, Trek Bintang, atau Presiden Amerika? CBS All Access telah membuat anda dilindungi. Perkhidmatan on-demand dan live streaming telah mengumpulkan penonton sejak mula bersaing dengan perkhidmatan seperti Netflix dan Hulu.

Semua Akses CBS Terus Menjeda - Apa yang Perlu Dilakukan?

Dengan sejumlah besar kandungan untuk dipilih, anda boleh menikmati CBS All Access selama ribuan jam. Tetapi berapa banyak pengalaman anda akan lancar?

Walaupun banyak pelanggan tidak mempunyai masalah dengan CBS All Access, ada yang sering menghadapi masalah yang menjengkelkan - kerap ketinggalan dan penyanggaan.

Nasib baik, anda mungkin dapat menyelesaikan masalah ini dengan mudah. Tetapi sebelum kita mencari penyelesaiannya, mari kita lihat mengapa kelewatan ini berlaku di tempat pertama.

Terganggu dengan ketinggalan? Anda Bukan Satu-satunya

Kembali pada tahun 2017, ketika Trek Bintang: Penemuan memulakan, pengguna CBS All Access tidak sabar untuk menayangkan rancangan tersebut. Peminat siri unggulan perkhidmatan itu bergegas menikmati episod terbaru. Malangnya, ini tidak mungkin dilakukan oleh semua orang.

Sebagai salah seorang wakil CBS berkata:

"Sebilangan kecil pengguna CBS All Access mengalami masalah dengan penyangga malam tadi kerana masalah teknikal dengan salah satu rakan penghantaran kami. Kami bekerjasama dengan mereka untuk menyelesaikan masalah ini. "

Sekarang, ini memberitahu kita dua perkara. Pertama, bahawa anda jauh dari satu-satunya yang mengalami masalah ketinggalan. Dan kedua, bukan platform CBS yang menyebabkan masalah penyangga, tetapi rangkaian penghantaran kandungannya. Dan jika CDN mengalami masalah teknikal, tidak banyak yang dapat anda lakukan mengenainya.

Namun, masih ada sebab lain mengapa kandungan anda terus berhenti. Nasib baik, masing-masing mempunyai penyelesaian cepat.

Akses Semua CBS

Periksa Sambungan Internet Anda

Sebab yang paling biasa untuk streaming perlahan adalah sambungan internet yang lemah. Dan perkhidmatan streaming yang berbeza mempunyai cara yang berbeza untuk menghadapinya. Beberapa perkhidmatan menurunkan kualiti video secara automatik jika sambungan anda tidak cukup kuat. Yang lain menjeda video sehingga penyangga cukup untuk meneruskan.

Walau apa pun, anda tidak mahu filem atau rancangan kegemaran anda dijeda beberapa kali. Anda juga tidak mahu kandungan kabur dan piksel. Perkara pertama yang harus anda lakukan sekiranya ini berlaku adalah dengan memeriksa kelajuan internet anda.

Anda boleh menggunakan ujian kelajuan dalam talian atau memuat turun aplikasi untuk melihat seberapa pantas internet anda. CBS memerlukan kelajuan muat turun sekurang-kurangnya 3 Mbps untuk pengalaman streaming yang lancar.

Ujian kelajuan

Sekiranya sambungan anda berada di tahap ini, dan anda masih menghadapi kelewatan, tetapkan semula penghala anda dan cuba mainkan semula video. Sekiranya alasan di sebalik penyangga sebenarnya adalah hubungan anda, ini harus menyelesaikan masalahnya.

Mulakan semula Perkhidmatan

Sekiranya anda menghadapi masalah dengan CBS All Access, kaedah memulakan semula yang lama harus dilakukan. Lagipun, ada sebab mengapa ini adalah penyelesaian yang paling disyorkan untuk masalah dan masalah perisian. Dengan menyegarkan platform, anda mungkin akan menangani masalah penstriman dalam masa yang singkat.

Sekiranya anda menggunakan penyemak imbas untuk menstrim rancangan, tutup dengan mengklik merah X butang. Pada PC, anda juga boleh menggunakan Alt + F4 jalan pintas, yang setara dengan Perintah + Q pada Mac.

Dan jika anda menggunakan aplikasi telefon pintar, pastikan aplikasi tersebut tidak berfungsi di latar belakang sebelum membukanya semula. Pada iPhone X atau yang lebih baru, anda boleh melakukannya dengan menggeser ke atas dari bahagian bawah skrin dan berhenti sebentar. Apabila anda melihat CBS All Access pada senarai aplikasi terkini, sapu ke atas untuk menutupnya. Pada iPhone lama, anda boleh mengakses aplikasi yang baru digunakan dengan mengetuk dua kali butang utama.

Mulakan semula CBS

Sekiranya anda menggunakan telefon pintar Android, cara menutup aplikasi latar belakang bergantung pada modelnya. Sebagai contoh, model Samsung Galaxy baru mempunyai khusus Aplikasi Terkini ikon di bahagian kiri bawah skrin. Ketik ikon, dan kemudian sapu aplikasi CBS ke atas untuk menutupnya. Butang yang sama pada peranti Android lain sering kelihatan seperti segi empat sama, dan anda boleh menggunakan butang rumah fizikal jika telefon anda mempunyai satu.

Sebaik sahaja anda menutup aplikasinya, tunggu sebentar, dan kemudian buka semula. Sekiranya masalah penyanggaan disebabkan oleh masalah dalam platform, video anda akan dimainkan dengan lancar selepas dimulakan semula.

Nikmati Kegemaran Anda

CBS penuh sesak dengan filem dan rancangan TV yang menarik. Terdapat berjam-jam kandungan untuk disiarkan, termasuk beberapa siri yang paling disukai di dunia. Dengan mengikuti langkah-langkah yang dinyatakan di sini, anda seharusnya dapat menikmati semuanya tanpa kelewatan yang mengganggu.

Selagi tidak ada masalah dengan rangkaian penyampaian kandungan CBS, kaedah di atas harus dilakukan. Dan jika masalahnya tidak dapat anda jangkakan, anda selalu boleh menghubungi CBS untuk mendapatkan bantuan. Pasukan bantuan mereka aktif di Twitter, dan mereka seharusnya dapat membantu anda.

Jadi, apa yang anda streaming di CBS All Access? Adakah anda menghadapi masalah? Teruskan dan hantarkan pendapat anda di ruangan komen di bawah.