Cara Memusatkan atau Menempatkan Semula Bio Instagram Anda

Bio anda adalah elemen penting dari profil anda di Instagram. Walaupun terhad kepada 150 watak, ia adalah salah satu daripada tiga perkara yang perlu dilihat oleh pengguna Instagram lain untuk mengukur sama ada mereka mahu mengikuti anda atau tidak. Sudah tentu, dua perkara lain adalah nama pengguna anda dan pilihan catatan dan cerita terkini anda.

Cara Memusatkan atau Menempatkan Semula Bio Instagram Anda

Salah satu teknik yang biasa digunakan untuk meningkatkan daya tarikan visual bio anda dan menjadikannya "pop" adalah dengan pusat atau meletakkan semula teks bio. Memusatkan / menyusun semula teks bermaksud memasukkan ruang pada setiap baris sehingga kesan keseluruhan adalah menjadikan bio anda kelihatan berpusat, lekukan, atau bergaya di layar ketika seseorang melihatnya.

Program pemprosesan kata seperti Microsoft Word merangkumi ciri pemusatan automatik yang membolehkan anda memilih sekumpulan teks dan menekan butang, dan poof, itu langsung terpusat. Sayangnya, Instagram tidak mempunyai fungsi ini. Walau bagaimanapun, memusatkan bio anda cukup mudah, dan dalam artikel ini, anda akan melihat teknik mudah untuk memaparkan bio anda di tempat yang anda mahukan.

Had Karakter Bio Instagram

Semasa anda mengetik bio di perangkat iPhone atau Android, satu ciri praktis adalah jumlah watak yang dipaparkan di sudut kanan bawah kotak teks. Kiraan menunjukkan berapa banyak aksara yang tinggal dalam peruntukan 150 orang.

Versi PC nampaknya tidak termasuk ciri penghitungan watak.

Spaces dikira dengan had watak, termasuk ruang tanpa ikatan- lebih lanjut kemudian.

Ya, ruang yang digunakan untuk memformat jumlah teks anda melebihi had 150 aksara.

Gunakan Ruang Tidak Mengikat untuk Menempatkan atau Memusatkan Bio Anda

Di kotak teks Instagram Bio, anda ingin menambah ruang di sebelah kiri setiap baris teks yang anda mahu pusatkan atau letak secara berbeza. Sekiranya rentetan teks anda agak pendek, menambah sekitar sembilan ruang di sebelah kiri setiap baris akan meletakkan teks anda di tengah-tengah skrin pada kebanyakan telefon. Anda ingin menambahkan lebih banyak ruang bergantung pada apakah rentetan teks anda lebih panjang atau lebih pendek. Anda akan menghadapi satu masalah. Instagram menegaskan membenarkan setiap baris di bio anda. Ini bermaksud bahawa setiap baris bermula dengan watak pertama yang kelihatan, bukan spasi.

Satu-satunya cara untuk mendapatkan garis Instagram Bio anda ke pusat atau muncul di tempat yang anda mahukan adalah dengan menggunakan ruang yang tidak mengikat. Tidak perlu masuk ke dalam teknikal, tetapi jurang ini pada dasarnya dikodekan secara berbeza dalam HTML dan akan membiarkan anda melewati kesalahan garis dalam kod Instagram.

Ruang yang tidak mengikat menghalang ruang kosong dan teks dua bahagian seperti "berasaskan cecair" dan "T & T Disk," misalnya, daripada berpisah ke baris semasa dan baris berikutnya, namun ia berfungsi sebagai spacer dalam kes ini.

Ruang yang tidak mengikat yang digunakan untuk fungsi salin / tampal di Bio Instagram anda tidak dapat dibuat dalam aplikasi teks, pembuat nota, atau pembuat dokumen. Tentu, MS Word dan Dokumen Google mempunyai cara untuk memasukkan ruang yang tidak mengikat / tidak pecah, tetapi ia tidak akan berfungsi untuk Bio anda melainkan anda menyalinnya dari HTML, yang menggunakan "" (tidak termasuk tanda petik) sebagai kod. Jangan repot-repot melihat kod sumber atau menggunakan "Inspect element" untuk melihat watak "". Mereka sering muncul sebagai ruang kosong, ironinya.

Bagaimanapun, mengedit Instagram Bio anda mudah. Menggunakan PC adalah yang terbaik supaya anda dapat menyalin / menampal ruang yang tidak pecah dengan mudah. Namun, ini juga mungkin dilakukan pada Android dan iPhone kerana kami memasukkan ruang yang tidak pecah pada langkah-langkah di bawah, jadi telefon pintar atau tablet anda juga dapat menyalinnya dengan mudah. Walau apa pun, dengan beberapa klik atau ketukan, anda boleh meletakkan bio anda dengan cara yang anda mahukan, termasuk memusatkannya. Ini caranya.

Pusat / Letakkan Bio Instagram anda di Windows

 1. Buka penyemak imbas anda dan pergi ke halaman Login Instagram. Sekiranya anda sudah log masuk, laman web akan masuk terus ke akaun anda. Jika tidak, masukkan kelayakan masuk anda.

 2. Klik pada anda "Profil" ikon di bahagian kanan atas halaman.
 3. Pilih "Profil" dari senarai.
 4. Klik pada "Sunting profil."
 5. Salin ruang hanya pada baris ini (seberapa banyak yang anda perlukan) yang berada di antara tanda kurung berikut: [⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀]
 6. Di dalam "Bio" kotak, tampal ruang yang tidak diikat / tidak pecah yang disalin ke dalam Bio anda, kemudian taipkan perkara yang anda mahu tampilkan.
 7. Tatal ke bawah halaman dan klik "Hantar."
 8. Pergi ke halaman Profil Instagram anda untuk melihat hasilnya. Mungkin memerlukan beberapa usaha untuk mendapatkan penampilan yang anda inginkan.

Pusat / Letakkan semula Bio Instagram anda di Android dan iOS / iPhone

 1. Lancarkan Aplikasi Android Instragram atau aplikasi Instagram iOS.

 2. Ketik pada anda "Profil" ikon di bahagian kanan bawah.

 3. Ketik "Sunting profil."

 4. Ketik pada "Bio" bahagian.

 5. Skrin suntingan Bio muncul.

 6. Salin ruang hanya pada baris ini (seberapa banyak yang anda perlukan) yang berada di antara tanda kurung berikut: [⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀]

 7. Edit Bio anda dengan menampal ruang yang tidak mengikat sebelum teks anda sehingga berpusat atau meletakkannya semula di baris. Ketik "Tanda semak biru" di bahagian kanan atas untuk menyimpan perubahan anda.

 8. Sekarang, baris Bio Profil Instagram anda akan muncul di kedudukan baru.

Jenis Lain Kesan Bio Instagram

Pemusatan bukan satu-satunya jenis pemformatan teks yang dapat memberi bakat visual kepada biografi anda. Sebagai contoh, anda boleh mengejutkan bio anda dengan menambahkan lekukan pada setiap baris berturut-turut. Sebagai contoh:

instagram-center-bio-3

Contoh yang baik:

instagram-center-bio-4

Contoh Buruk:

Perhatikan bahawa contoh kedua berjenjang kurang lancar kerana baris terakhir terlalu pendek. Juga, ia tidak menonjolkan maklumat hubungan dengan cara yang sama seperti biopusat.

instagram-center-bio-5

Fikirkan tentang apa yang anda mahukan pengikut dan bakal pengikut anda mengambil alih bio anda, bagaimana bacaan bio anda dan maklumat apa yang ingin anda ketengahkan.

Bila Tidak Memusatkan Bio

Kadang-kadang, profil anda lebih baik dilayan dengan tidak mempunyai bio yang berpusat, yang disertakan dengan kelemahan, termasuk:

 • Kekurangan ruang untuk watak. Bios mempunyai had 150 karakter dan ruang dikira mencapai had itu.
 • Paparan desktop lemah. Biografi terpusat tidak dapat dilihat dengan berkesan di desktop. Sudah tentu, kebanyakan orang akan memeriksa Instagram di telefon mereka.
 • Bios berpusat memecah teks. Sekiranya bio anda terdiri daripada pernyataan pendek, ini mungkin tidak penting bagi anda. Ia juga berguna untuk menyoroti elemen yang berbeza seperti alamat e-mel. Namun, jika anda mengganggu aliran bio anda, memaksanya ke jalur yang terpisah, ia mungkin kelihatan janggal dan sukar dibaca.

Secara keseluruhan, memasukkan atau mengejutkan bio anda di Instagram pasti dapat membantu menjadikan profil anda menonjol di khalayak ramai. Sama ada anda ingin membantu memamerkan maklumat hubungan anda atau ingin menjadikan bio anda lebih menarik, teks yang berpusat dan mengejutkan di Instagram sangat mudah.