Cara Menukar Akaun di Laman Utama Google Anda

Google telah lama menjadi salah satu pemimpin dalam dunia teknologi, dan mereka terus mencapai batas hampir setiap hari. Salah satu produk paling inovatif yang mereka perkenalkan baru-baru ini adalah barisan produk Google Home. Ini adalah pembesar suara pintar yang menggunakan perintah suara untuk melakukan tindakan. Mereka melakukannya bersama dengan Pembantu Google.

Cara Menukar Akaun di Laman Utama Google Anda

Seperti semua produk Google, anda memerlukan akaun untuk menggunakannya. Sebilangan besar orang sudah mempunyai akaun Google, tetapi banyak juga mempunyai banyak akaun - satu atau lebih untuk e-mel peribadi dan selebihnya untuk surat-menyurat perniagaan.

Apa yang berlaku jika anda ingin menukar akaun pada satu pembesar suara pintar Google Home? Artikel ini akan memandu anda melalui keseluruhan proses penambahan, penghapusan, dan pertukaran ke Akaun Google yang berbeza pada peranti Google Home anda.

Menambah Berbilang Akaun di Laman Utama Google

Sebelum kemas kini besar beberapa tahun yang lalu, Google Home tidak dapat mengenali dan mengenal pasti suara yang berbeza, jadi tidak dapat menangani banyak akaun. Syukurlah, kini dapat menyokong hingga enam suara yang berbeza, masing-masing dikaitkan dengan akaun Google yang berbeza, jadi anda tidak perlu berkongsi akaun yang sama untuk suapan harian anda, senarai main muzik, dll.

Mengenali Suara Anda

Langkah 1

Sebelum menambahkan akaun Google yang lain, anda perlu memastikan bahawa Google Home dapat mengenali suara anda tanpa masalah.

Anda tetap perlu memasang aplikasi Google Home, jadi jika anda belum melakukannya, muat turun dan pasangkannya sebelum meneruskan. Apabila anda membuka aplikasi, anda perlu mengetuk menu hamburger yang terletak di sudut kiri atas skrin anda.

Apabila anda sampai di sana, cukup tekan butang yang bertuliskan "More Settings".

Langkah 2

Ini akan membawa anda ke halaman tetapan untuk Pembantu Google. Apabila berada di sana, cukup tatal ke bawah dan kemudian ketik butang "Shared Devices".

Mengetuknya akan membuka senarai semua peranti yang dikongsi, jika ada. Klik pada butang tambah, yang terletak di sudut kanan bawah skrin.

Langkah 3

Aplikasi ini mengesan semua peranti yang disambungkan secara automatik, jadi anda hanya perlu memilih peranti yang ingin anda kongsi dan kemudian tekan butang "Teruskan".

Langkah 4

Di sini, anda perlu mengetuk butang "Bermula" dan mengajar Pembantu Google untuk mengenali suara anda dengan mengikuti arahan di dalam aplikasi. Sebagai peraturan, ini melibatkan pengulangan frasa "OK Google" ke mikrofon telefon anda tiga atau empat kali berturut-turut. Apabila proses selesai, cukup tekan "Teruskan" Pembantu Google sekarang tidak akan mempunyai masalah untuk mengenali suara anda.

Tambahkan Pelbagai Akaun Google

Setelah anda memastikan Google Home mengetahui suara anda, anda boleh menambahkan (sehingga lima) akaun Google yang lain dengan selamat. Setiap pengguna dapat melakukan ini di telefon mereka sendiri jika mereka memasang aplikasi Google Home. Sekiranya anda ingin melakukannya sendiri menggunakan telefon anda sendiri, ikuti langkah-langkah di bawah.

Langkah 1

Sekali lagi, lancarkan aplikasi Google Home dan kemudian menuju ke menu hamburger di sudut kiri atas skrin anda. Selepas itu, ketuk anak panah kecil yang menunjuk ke bawah. Anda akan menjumpainya tepat di sebelah alamat e-mel anda.

Langkah 2

Sekiranya ada pengguna lain yang sudah ditambahkan di telefon anda dan di dalam tab, mengetik namanya akan membolehkan anda beralih ke akaun lain dan mengkonfigurasi peranti Google Home dengan mengulangi proses pengecaman suara yang dijelaskan di atas.

Sekiranya anda ingin beralih ke akaun lain yang belum ditambahkan, anda perlu menambahkannya terlebih dahulu. Untuk melakukannya, ketuk butang "Kelola Akaun", diikuti dengan ketukan pada tombol "Tambah akun".

Langkah 3

Setelah memasukkan semua data masuk untuk akaun yang diberikan, anda perlu kembali ke menu hamburger di sudut kiri atas dan ketuk butang "Tetapan Lagi".

Langkah 4

Anda sekarang perlu mengulangi proses penambahan peranti bersama mengikut langkah-langkah yang dinyatakan di atas. Apabila anda sampai ke butang tambah yang menambahkan peranti, anda harus meminta pengguna baru untuk melakukan penyediaan arahan suara.

Setelah Google Home mengesahkan dan mengenali suara baru, ketuk “Teruskan”. Beralih antara dua atau lebih akaun kini mudah, kerana anda hanya menekan anak panah ke bawah yang akan menyenaraikan semua akaun yang ada.

Kesimpulannya

Setelah kemas kini baru-baru ini, banyak pengguna dengan akaun yang berbeza kini dapat menggunakan pembesar suara pintar Google Home dan menikmati fungsi yang diperibadikan.


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found